David_33rpm

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

David_33rpm last won the day on June 2

David_33rpm had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 101 profile views
 1. David_33rpm

  My Crib + SF Bio Skybaren! Samt Historik! :)

  Per! Det börjar bli mycket skrivet som handlar om annat än hifi. Om du sätter din fotboll på pakethållaren på din nyservade cykel och tar en tur till fotbollsplanen kanske.....
 2. David_33rpm

  My Crib + SF Bio Skybaren! Samt Historik! :)

  Hej Per! Det är nog fler än A/Wing som läser denna tråd men som väljer att inte kommentera. Säkerligen skulle flertalet kommentarer bryta emot forumets regler så därför undviker dom att svara. Vad är det du försöker uppnå med allt skryt om prylar, hur mycket du lagt på olika högtalare ifrån Hifi Klubben och Balance Audio? Utöver det så blandar du in klockar, cyklar, fotbollar, "brand'ade" Discovery Channel-knivar och kaffebryggare. Du skulle haft kvar dina Sonus Faber-stativhögtalare och nöjt dig, kanske testat att spela upp mjukvaran på något annat än Sonos och diverse CD-spelare ur det segmentet ett par tre pinnhål ner ifrån dina Sonus Faber. Det är fint att du lånar ut/skänker dina högtalare till din släkt men jag tyvärr så handlar nog din shopping om kickar mer än att använda dom till att lyssna på musik. Därför är det jättebra att du cyklar, motionerar och spelar fotboll istället för att beställa nya produkter. Sömn är viktigt, testa att logga ut och sova en stund!
 3. David_33rpm

  Queen

  Dom peakar på 70-talet, i min mening 1975 med A night at the opera, som så många andra band också gör. Senare blir det mer och mer lättlyssnat och poppigt, som många säkert uppskattar, dock inte jag. Dom fem första plattorna är riktigt vassa och där man absolut inte ska låta bli debuten och albumet Queen II.
 4. David_33rpm

  Kompromissen som blev fantastiskt bra!

  Jag förstår din sits Vox, har suttit och sitter fortfarande i samma sits. 195 nybyggda kvadratmeter hus och inget eget rum för mitt intresse. Min sambo har alltid gillat golvhögtalare då dom varit vita, kanske är så enkelt för dig också att få igenom valet av högtalare också. Engelholm Audio hade en vit stilig golvare som många tyckte lät riktigt bra.
 5. David_33rpm

  Discogs

  Då måste Microsoft helt plötsligt lärt sig göra webläsare efter så många år i branschen. Det är bara att gratulera.
 6. David_33rpm

  Discogs

  Det är därför du ska använda en riktig webläsare och inte Microsoft hemska virusläsare! :-D
 7. David_33rpm

  Ett besök på Studio Blue

  Härligt reportage, tack för åkturen!
 8. David_33rpm

  dCS släpper ny DAC/hörlursförstärkare.

  thli72, vad händer med din EAR 909 när dCS dyker upp? :-)
 9. David_33rpm

  Rack i trä ???

  Lasses Hifi säljer Entreq och Hifi Racks. Båda är produkter i trä. www.lasseshifi.se
 10. David_33rpm

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Är det inte jordfelsbrytaren som löser ut oavsett vad du träffar först, eller går säkringen då istället?Har du förslag på kabel du rekommenderar? Om du ska dra den i krypgrunden så är det väl inte jättemycket aktivitet där nere. Hugga ved kan man ju hitta lämpligare ställen för! :-) Gällande jordfelsbrytaren så kanske du har rätt, men lär väl ändå få sig en liten kyss samtidigt som den löser ut, dock stannar det kanske vid första gradens brännskada. :-) Förut drog dom in EKKJ som hade skärm, nu på senare tid har jag sett att elverken tillhandahållit N1XV eller N1XE istället. Motsvarande till EKKJ kanske heter EXQJ nu för tiden. Skillnaden mot en EKKJ är PEX-isolerad ledare mot PVC-isolerad ledare och halogenfri mantel mot PVC-mantel. Det blir ju att kosta en rejäl slant att köpa kabeln så har du redan N1XV hemma så kör på den. Jag trodde från början att du skulle dra den inne i kåken, efter innerväggen eller liknande.
 11. David_33rpm

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Den kommer at dras i min krypgrund och endast undantagsvis vara synligt förlagd så jag är osäker på vad problemet skulle vara. Installationskabel måste väl inte vara skärmad? I ärlighetens namn är det efter tips av proffsen här på forumet jag övergav en 2,5 mm2 ölflex för en 6 mm2 N1XV Ja, man får dra den inomhus fast det finns bättre om modernare alternativ. Halogenfri kabel med skärm! :-)
 12. David_33rpm

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Skärmen spelar väl ingen roll i säkerhetshänseende? En skärmad kabel slår ju ifrån strömmen direkt den får kontakt. En N1XV har ju ingen skärm där är det gul/grön part som gäller och har man otur så hinner man träffa flera faser innan.
 13. David_33rpm

  Från LoFi till något slags HiFi...

  Inte ska du väl dra N1XV inomhus? Jag tänker såhär: Dels är det en delvis PVC i kabeln och kabeln saknar skärm. Inte roligt att få en kyss av den! :-)
 14. David_33rpm

  Köksförstärkare

  En Dynavox MT-50 kanske vore något. Inte alls stor eller dyr, och ger 25 watt per kanal.
 15. David_33rpm

  Olav Gerthel

  Hej BTS, duger denna skiva? http://www.tradera.com/item/210901/2338743...hel-spegling-ep vh David