Jump to content

David_33rpm

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

David_33rpm last won the day on June 2 2019

David_33rpm had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 339 profile views
 1. Kolla på samma webshop efter Pro-ject Connect-It nätlist.
 2. Tack själv Micke! Alltid lika trevligt att träffas. Tur att vi fick en timme i lugn och ro innan gympautöverna återvände hem. NuPrime heter IDA-8 som är en hybrid mellan "Class A+D" enligt deras hemsida. Den blir i alla fall riktigt varm när man spelar. Bänken innehåller lite väl mycket prylar än vad jag hade tänkt från början. Det kanske går att stapla någon apparat ovanpå en annan.
 3. Är inte avundsjuk på montörer som lär böja in en sådan kabel vid minusgrader. :-D
 4. Diameter på färdig kabel kanske kan skilja lite då vissa kör fyllnad och andra kör utan men med band mellan ledarna och manteln. Sen finns det många olika leverantörer av plast och som klarar olika mycket. Men alla kablar följer förhoppningsvis tex. svensk standard. Styv och stel är säkert olika fabrikat. Vi har en omtyckt variant av N1XE som har tilläggsnamnet Flex som finns från 50mm2 upp till 240mm2. Stor skillnad när man böjer den.
 5. Jag är enbart maskinoperatör på NKT. Det enda jag kan erbjuda i kunskap är vilka sorts material som används i kablarna och tyvärr så jobbar jag enbart med kablar som har en ledararea mellan 25 till 300mm2. FR-N1XV-R vet jag inte vad det kan betyda, vi tillverkar enbart oskärmade kablar som antingen börjar med tex. SE-N1XV eller enbart N1XV. Det pratas om vilket dialektrikum man ska använda inom hifi. Där verkar halogenfri plast vara bättre än PVC, hur en PEX-isolerad ledare rankas har jag inte lagt på minnet. Vi har en kabel som heter RXQ och som finns i 1
 6. Ytterst trevligt, som vanligt i och för sig. Johan är en trevlig värd. Pickupbytet var en rejäl ögonbrynshöjare. Vad viktigt det är med korrekt justerade inställningar!
 7. Jag köpte dom flesta apparaterna innan barn och husköp. Som kostar mer än vad man kan unna sig på en lön efter att räkningarna är betalda. Lånar inte pengar för att köpa sådant som inte är boende eller bil.
 8. Där ser man, det står inte vilket mantelmaterial som används dock. I min värld så är just en N1XE en kabel man inte drar inomhus pga. brandklassningen. Den slagtåliga PE-manteln på de N1XE jag känner till har plast som brinner som en fackla när det väl tar eld. Väldigt off-topic nu men. NKT AXQ / EXQ är i min värld en oskärmad kabel likt N1XE / N1XV fast med HFFR-mantel. Samma mantel som sitter på AXQJ / EXQJ / FXQJ, inte alls lika tålig för dragning i mark som största användningsområdet för N1XE verkar vara.
 9. Vilket fabrikat har en N1XE med Halogenfri PE-mantel?
 10. Vill man ha en böjlig kabel kan man kolla efter RXQ. Modernare variant av N1XV med PEX-isolering och mantel av halogenfri PE.
 11. Jag kör EXLQ 3G2.5. Har Klangmodul i ena ändan och ett vägguttag från Xindak i andra ändan. Inte hunnit använda den i hifi-syfte än då anläggningen hamnade på annan plats i huset.
 12. Du tycker alltså att man inte ska få en fungerande maskin för 4600:-?
 13. Annars får du en svar Pro-ject CD Box hos ågrens för 2595:- om du får lämna tillbaka din Tangent.
 14. ifi tar allt ett steg längre och använder silica gel som tillbehör. Ska den läggas i vatten så att den sväller och sedan användas som apparatfot?
×
×
 • Create New...