David_33rpm

Medlem
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

David_33rpm last won the day on June 2 2019

David_33rpm had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 243 profile views
 1. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Nu är det kört Micke!
 2. David_33rpm

  Strömkablar och strömrenare

  Akkelis Audio har begagnade strömkablar från Pangea på sin fyndsida. Verkar vara många som gillar dom. Prisvärda.
 3. SÅLD Svarta Hesselvall No 1 säljes.Svenskbyggda högtalare konstruerade av Ingvar Öhman (ino audio) åt HesselvallAudio (Erik Andersson Ola Hesselvall) för att passa ihop med deras rörförstärkareThe Dream.Väldigt lättdrivna högtalare med jämn impedans.99dB/w i 4 ohm.Högtalarna är konstruerade för att drivas av rörslutsteg.Detta är en fullregisterhögtalare som spelar ner till 30hz och som inte grötar ihopmusiken när det är fler instrument än en akustisk gitarr.Jag kan verkligen rekommendera denna högtalare till dig som har en effektsvagrörförstärkare men som inte vill göra avkall på ljudtryck och avsaknad av bas.Höjd: 108cmBredd: 50cmDjup: 43cm (nere) 30cm (uppe)Vikt: ca 50kg/st Pris: 20000:- För bilder, klicka på länken https://hifitorget.se/visa_annons.php/hesselvall_no_1_99db_w_lattdrivna_hogtalare_94908.htmSäljes enbart pga. platsbrist och pga. att husbygge och familjeliv går före för tillfället.Finns att provlyssnas i Falun. Skickas enbart på köparens risk och om köparenbekostar frakt på EU-pall.
 4. Skillnaden mellan att spela med ett transistorslutsteg och sedan koppla på ett rörslutsteg. Att utimpedansen från slutstegen gör så stor skillnad för ljudet när det kopplas till en högtalare som är framtagen för i detta fall utimpedansen hos rörslutsteg.
 5. Det lät verkligen dynga, så tunt ljud har jag aldrig hört. Byte till rörförstärkare blev min största aha-upplevelse hittills. Tyvärr är dom överflödiga och måste avyttras.
 6. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Vilken överdrift om det är mig du menar. Det var P-pan som tog till svordomar i ett inlägg som jag inte uppfattade som ett modererande inlägg. Gällande att misskreditera en tillverkare. Om det på ett bilforum skrivs något om en biltillverkares byggkvalitet skulle ingen reagera men när det gäller Entreq och deras hemslöjdsprodukter så blir det ett himla liv.
 7. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  När vet man att det är moderering och inte ett diskussionsinlägg då en användare som även är moderator skriver? Är denna fredad i alla situationer?
 8. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Hej käre P-pan! Jag brukar inte vilja mata trollen men jag gör ett undantag. Nu är det väl du som besudlar Mickes tråd med onödiga kommentarer där du visar prov på dåligt humör. Euphonia är ett diskussionsforum och inte en vidareutveckling av Hifi & Musik där allt verkar vara en reklamtidning där nästan allt få toppbetyg. Det verkar mer som om jag trampade på en öm tå hos dig, skriv det i så fall. Det jag ville tillföra i diskussionen var taskigt handverk/byggkvalitet och det blev ju bekräftat då det visade sig vara en piratkopia. P.S Vill du diskutera något annat än det som hör till denna medlemstråd så får DU höra av dig.
 9. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Dom kanske har "outsource'at" tillverkning till Entreq?
 10. David_33rpm

  Hifiklubben har tagit över Hegel

  Jag tror att andra återförsäljare rear ut sina ex sitt Hegel-sortiment.
 11. David_33rpm

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Nämnde det då du skrev " från engelska "nitty gritty"... " Tänkte ifall det var två olika tillverkare, en Nitty Gritty från USA och en annan från England som båda saluför skivtvättar.
 12. David_33rpm

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Jag köpte den i Sverige, på Veteran Hifi sen körde jag i flera år med den innan den gick sönder. Dock alldeles för få tvättar för att vara nöjd med att den inte höll längre än vad den gjorde.
 13. David_33rpm

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Min Nitty Gritty gick sönder efter säkerligen under 100 tvättade skivor. Jordfelsbrytaren gick när jag slog på den. Min Nitty Gritty kom dock ifrån USA, det förklarar varför den icke höll.
 14. David_33rpm

  Mickes Musikrum

  Vad roligt med nya högtalare , jag är riktigt sugen på en första provlyssning. Ser ut att kunna spela med ett rejält tryck och grepp om musiken. Till er som inte besökt Mikael, kan jag berätta att det spelar ingen roll vilken anläggning som står i lyssningsrummet, den kan aldrig passera gästfriheten hos värden och då är det ju som bilden skvallrar, ingen kassettradio i vedboden. Alltid lika trevligt att få besöka dig och din musikförmedlare!
 15. David_33rpm

  Akustisk rumskorrigering, var ska man börja?

  Bra val av högtalare string, tror du kommer bli nöjd. Ska du ha kvar den stora vita bänken?