Jump to content

crion

Medlem+
 • Posts

  493
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by crion

 1. Utvärderar denna @12V nu till en DC-modifierad Meridian 210. Jämfört med den inbyggda nätdelen är det mycket lägre brusgolv och således hörs både mer och renare bas, detaljer utan att ändra karaktären/tippa ljudbilden åt ljus/mörkt.
 2. Det firas med att höja priserna. Om någon sneglat på någon wild eller diamond kabel rekommenderar jag att försöka få en sista genom ljudtema! Vi talar 20-30% skillnad.
 3. Paneldiskussion om just Hires framtid med Sony, Tidal, MQA och HDTracks.
 4. Paneldiskussion om just Hires framtid med Sony, Tidal, MQA och HDTracks.
 5. Upplösningen får ju gärna vara oändlig (perfekt inspelad verklighet) och det var det väl inte det tråden handlade om. Närmast ligger ju hur vi hanterar balansen i våra system. Generellt blir ju inspelningarna både bättre och sämre beroende på genre. Något som kanske inte så många vet om ännu är dock att det finns en del hyss från skivbolagen där distributionen går digital väg. Just det, Vattenmärkningen är tillbaka. UMG, Universal Music Group (Världens största skivbolag) vattenmärker all musik som går till Spotify och digital distribution streamad/download. När man lär sig hur den vattenmärkningen låter isolerat kan man inte glömma bort det tillägget på musiken. Om jag skulle ändra riktning nu på att gå mot gosigt/luddigt/varmt istället för totalt transparens så skulle kanske all musik från UMG bli mer njutningsbar eller uthärdlig(?), men samtidigt skulle jag mista en direkt nerv till musiken. Jag kan förstå de som gör det "lätt" för sig men det är ju verkligen en balansgång. Kommer själv ihåg Calms vånda över en avancerad ethernetkabel mellan transport-dac som påverkade den totala balansen i systemet. Samma kabel fungerar perfekt i mitt system men vi har helt olika system och rumsakustik. Men denna balans är extremt viktig, vi kan märka att den påverkas när vi byter/förändrar de "små" delarna vibrationshantering/kablar såväl som de stora rumsakustik/högtalare. Kritiken mot de "nya" högupplösta setuperna på mässorna skulle jag mer se som system ej i perfekt harmoni/balans snarare än att de är för högupplösta vilket inte alls är ett problem IMHO.
 6. Hmm det där var faktiskt ingen dum idé i ett flertal sammanhang. Har man högtalare med mycket former kan det bli en liten utmaning att få det formsytt med bra måttning. Färgen ger också en försmak på hur vita högtalare ter sig i ett rum (även om det är en lite "tråkig" trend). De försvinner framför en vit vägg minus elementen/two-tone detaljer förstås.
 7. Om vi tar musiken på anläggningarna hemma så har vi: köket: Bakgrund Radio/TV/Podcasts. Om man är lite på lyssnarhumör kan man ju trycka ned lite musik från centrala miljön till Apple-TV och på så sätt få tillgång till hela samlingen + tidal favourites. Fest/Dinner så blir det en aktiv musikzon. Kör kanske random inom någon schanger/mood som är passande för tillfället. hemmabion multikanalsmusik/tvåkanalsmusik: För multikanalsmusik har jag tyvärr bara ett sätt idag och det är foldernavigering på en HDI Dune från ett NAS share. Känns inte så mycket 2015 över det men den klarar iaf. 7.1 kanaler FLAC i highrez. DSD multichannel gör jag en klar konvertering av till multikanals FLAC PCM. För tvåkanalsmusik är det en centraliserad Sooloos streamerlösning som styrs via ipad. Sätter den oftast på ett swim läge där den kör en eller fler genre eller mood (Focus) och lägger mig på soffan. När man piggnat till lite så blir det aktiv lyssning på favoriter eller nyheter i samlingen. "Swimen" tar vid om jag inte gör ett aktivt val på en skiva eller en låt vilket gör att musiken aldrig stannar även om jag lyssnat klart på mitt aktiva val, skönt. Även om jag tycker att jag är ganska öppen och allätare så kanske man inte lyssnar på jojk, men hyffsat bred lyssning beroende på humör och sällskap.
 8. "You must log in or sign up for Behance to view projects containing adult content."
 9. Meridian DSP7200.2 Referenshögtalare Meridian DSP7200.2 Referenshögtalare. Detta är en mycket trevlig kombination i vit pianolack. De kan kopplas direkt till en Meridian Sooloos/Roon streamer eller försteg (MS200, MS600, 818, 808, 861) eller även köras fristående med IR fjärr (tillbehör) och coax s/pdif in. Prestandan är fullständigt brutal för sin storlek och med sin aktiva drift med separata 24bits DAC:ar och slutsteg (4 x 150w) för varje element spelas fullständigt sammetslent och med Kraft! Fullrange i ordets rätta bemärkelse. Fantastisk dynamik och transientsnabbhet. Uppgraderad till .2 specifikation med nytt diskantelement samt senaste mjukvaran medföljer givetvis. Garanti till april 2016. Jag ämnar investera i nya DSP7200 SE och dessa exemplar kan givetvis uppgraderas närsom till SE specifikation och få 3 års fabriksgaranti återigen. Datablad: http://www.meridian-support.com/datasheets/DSP7200-ds3.pdf *SÅLDA*
 10. Bra genomgång av GUI i roon: http://www.hifi-advice.com/Roon-review-1.html
 11. Roon klarar blanda Tidal (online) favorites och lokala 16/44.1 och Hires album helt seamless. En klient kan styra samtliga ljudzoner/devices i hemmet. En GUI klient blir också en ljudzon. Klienter: PC/Mac idag. Android på G.. iOS därefter.. Devices: Meridian idag. MS200, MS600, 818, 808, 861 Airplay idag. USB Dac idag via pc/mac klient. DCS, Auralic etc. På G.
 12. Du behöver registrera dig för en trial för att kunna logga in och använda tjänsten. https://roonlabs.com/downloads.html
 13. https://roonlabs.com/trial.html Have fun!
 14. Det låter som du behöver en browsing klient värd namnet. Ta en titt på Roon Labs längre fram, den kommer sannolikt köra förbi JRiver när den släpps. Android är på G..
 15. Kombinera med takpannor av glas med solcellsfilm under? http://www.soltechenergy.com/wp-content/up...produktblad.pdf
 16. Sedan 2014 kan man på Meridians DSP högtalare slå av och på perfekt impulssvar/synkroniserad_grupplöpstid (EBA On/Off) ned till DC. Ganska intressant test, timing och impact blir klart bättre. Samspelet ger korrekt djup, mindre grummel samt just trummskinns känslan ger mer resning av nackhåren när timingen är perfekt mellan bas, mellanregister/diskant. Mer verklighet mindre hifi-elektroniks känsla. Fullrange högtalare som ej är korrigerade för perfekt grupplöpstid låter lite "långsamma" i jämförelse men detta är bara det som slår en omedelbart. HarryUp har rätt i att de bidrar till korrekt och ej artificiellt stor/liten/djup soundstage. Ju lättare hjärnan får att korrelera ljudet desto bättre. När man tänker efter kan detta vara ett av fenomenen när en del lyssnare uppskattar slutna mindre stativhögtalare med låg grupplöpstid rakt igenom där det inte är någon större skillnad mellan baselementets grupplöpstid över frekvensspektrumet och mellanregister/diskant elementet. Största problemet med differens mellan elements grupplöpstid finns vid fullrange basreflexkonstruktioner. Men, det är i praktiken utmärkt att applicera teknologin på både basreflex och slutna konstruktioner även om det gör störst effekt för basreflex. Att notera är också att det inte är att "bara" korrigera elementens inter- time-delay emellan. För woofern kan man i basområdet se en time-delay kurva som diffar i millisekunder över arbetsfrekvensområdet. Det är alltså ej samma grupplöpstid över wooferns hela arbetsområde utan grupplöpstiden skiljer mellan högre frekvenser i woofern och lägre frekvenser. Detta resulterar i olika ankomsttider för olika frekvenser i basen och vi talar i ms skillnad så det är ganska uppenbart när vi har möjlighet att skifta mellan perfekt synkroniserad grupplöpstid över hela registret ned till DC (EBA On) och helt avslagen korrigering.
 17. Jag ser ingen anledning för hashtagen #RIPSpotify, men nu är Tidal förknippat med lossless ljudkvalite och mega-artisternas val för bättre betalt per streamad låt/album. Kör Tidal HiFi på Meridian Sooloos och är faktiskt extremt nöjd med både ljudkvalite och utbud så här långt. Varje Tidal album dyker upp som vilket annat köpealbum somhelst och kan kläs med lika djup meta-data som mina andra album i Sooloos.
 18. Sätt in kortet i en windows 8 pc och låt den köra scan and repair om du fortf har osparade bilder på kortet. Annars är det bara att köra en format från kameran.
 19. Meridian rullar ut TIDAL till alla sina Sooloos användare på måndag och bjuder samtidigt på en 90 dagars voucher till befintliga ägare.
 20. Passar perfekt med Shunyata Anaconda Zitron C19. http://www.euphonia-audioforum.se/forums/i...showtopic=11220
×
×
 • Create New...