30Hzbone

Medlem
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

30Hzbone last won the day on December 1 2016

30Hzbone had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  OXIE

Recent Profile Visitors

7 234 profile views
 1. Som en förberedelse till kvällens aktivitet på Malmö Live:
 2. Trevligt med lite annorlunda musik från vår tid, oxå, Fin inspelning dessutom.
 3. Bara för att testa så åkte jag till Bauhaus och köpte en 29,95 kr https://www.bauhaus.se/usb-kabel-deltaco-2-0-beige-2m Kopplade från stationär dator till usbingången(DAC) på Hegel H90, Körde Foobar med input från CD-läsaren och flac-filer upp till 24/192 från disc. Finns naturligtvis kablar med trevligare utanpåverk men funktionellt så är den bra, tycker jag.
 4. Stig Westerberg och Malmö Symfoniorkester
 5. Jag hade Rega DAC utan tillägget -R så det var ett tag sen. Vad jag minns så upplevde jag basen som aningen "blöt" och övriga register lite varma och gosiga. Ungefär så, men det kan bero på många omgivande faktorer så du skall inte fästa alltför stor vikt vid min upplevelse.
 6. Då föreslår jag Hegel HD12 som helt klart presterar HiFi men där kostnaden är på nivån budget-Fi. Tillverkas ej längre så du får sno daj Har även ägt en Rega DAC men den fångade aldrig mina öron.
 7. TV-tittandet i lördags resulterade i att en CD från Italien via Discogs landade i OXIE i dag. Spännande med Miles + storband med Gil Evans som höll i trådarna.
 8. En liten rapport från min test av ev. skillnad på cd-transport och en vanlig cd-spelare som input till en DAC. Jag är medlem i LSD (LjudSamfundetDövörat) så det får ni beakta detta när ni läser rapporten. Även om LSD har en underavdelning som heter Blindögat (i huvudsak analog fotografering i svartvitt) så har inga blindtester gjorts. Testmiljö-rum: Ett av tromboner, modellflygplan, datorer och HiFi –prylar belamrat pojkrum med måtten 2,75x4,28 alltså knappt 12 kvadrat. Altaret och högtalarna är uppställda längs ena långväggen och fåtölj Poäng från IKEA vid den andra med > 2 meters avstånd till Altaret. Jag valde pojkrummet eftersom jag kan meka mer ostört där. Testmiljö-HiFi: SACD/CD-spelare ONKYO C-S5VL S. CD-spelare Marantz 67 II OSE. CD-transport Primare DD15. (är normalt i vardagsrummet) DAC Hegel HD12. (är normalt i vardagsrummet) Förstärkare Hegel H90 med inbyggd DAC. Högtalare Guru Junior. Digitalkablar/spdif: Chord Clearway 0,5 m Audioquest Forest 0,75 m Clicktronic 1,0 m (Kjell & Co) Clicktronic Toslink 1,0 m (Kjell & Co) Signalkabel: Chord Clearway 2RCA till 2RCA 1 m Högtalarkabel: Chord Clearway Speaker, egenterminerade 2x2 m Sammanfattning av min test. Vid testerna använde jag två CD-skivor med samma innehåll som spelades parallellt i testobjekten och där jag via knapptryckning direkt kunde växla mellan CD-transport och CD-spelare (digitalt ut). Musiken på cd´n var Eldfågeln och Våroffret av Igor Fjodorovitj Stravinskij, Royal Concertgebouw Orchestra med nyligen avlidna Mariss Jansons, R.I.P., på pulten. Först testade jag de ”digitala” kablarna för lyssna på om det fanns någon I mina öron hörbar skillnad mellan kablarna. Jag kopplade kors och tvärs och parallellt men kunde inte detektera någon skillnad. Inte heller kunde jag höra någon skillnad när jag jämförde ljudet mellan CD-transport och CD-spelare kopplade via spdif till HD12. Kanske är det HD12´s förmåga att "rätta till" eventuella tidsfel/jitter som gör att jag inte hör ngn skillnad. Däremot var det hörbar skillnad när jag kopplade en CD-spelare både via spdif (till HD12 eller inbyggd DAC i H90) och sammtidigt analogt ut till förstärkaren. Blev inte förvånad (kanske lite subjektiv) över att det i mina öron lät sämre när jag lyssnade via CD-spelarens inbyggda dac-chip och analogt ut till stärkaren. Inte säkert att hade funnits någon så tydlig skillnad om jämförelsen gjorts med en mer påkostad CD-spelare. Jag är mycket nöjd med köpet av Primare DD15 som verkar vara ett stabilt bygge i ett nimt format. Men Hegel HD12 ”Is da shit”, men det är en annan historia.
 9. Och jag som alltid eftersträvat korta signalvägar DD15 utvärdering pågår
 10. Tack för svar. Själens behov segrade över nuftet. Det blev en ny strömkabel med vidhängande apparatur. https://www.primare.net/wp-content/uploads/2018/05/DD15-Design-Brief-01052018.pdf
 11. Köpte en ny dac, Hegel HD12 för ett tag sedan.Jag är mycket nöjd med köpet och flyttar den ofta mellan två anläggningar beroende på i vilket rum jag vill lyssna.Matning sker från olika cd-spelare via koax.Funderar ibland på att köpa en renodlad cd-transport och ställer mig då frågor:Vilka ljudliga förbättringar kan jag eventuellt uppnå med en dedikerad cd-transport?Vilka egenskaper har en Cd-transport generellt, som gör att återgivningen möjligen kan bli bättrejämfört med matning via koax från en CD-spelare.Mina cd-spelare:Marantz 67 mkII OseMarantz SA 8400Onkyo C-S5VLPrimare CD-22
 12. Blev helt betagen när lyssnade på Rita Payés sång/trombon och hennes mamma Elisabeth Roma som är klassisk gitarrist. Någon hade länkat på fejan och på så sätt fick jag kännedom om dessa underbara musikanter. CD´n beställde jag här: https://rhrn.myshopify.com/products/cd-imagina och inspelningskvalitén är på topp. Finns några låtar på tuben så klart, sök på Rita Payés.
 13. Härlig CD som kostade gratis. Biblioteket hemmavid skulle sluta med utlåning av CD. "Ta vad du vill ha" plastpåsen kostar 3:- vad du stoppat i är gratis. Tog inte allt som fanns men 26 CD, mest klassiskt, följde med hem. Fick tipset av frugan som är en frekvent besökare på biblioteket.
 14. Där blev man litta nyfiken, ett ex på väg till Oxie.