Jump to content

30Hzbone

Medlem
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

30Hzbone last won the day on December 1 2016

30Hzbone had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  OXIE

Recent Profile Visitors

7 878 profile views
 1. För de som tycker om stor blåsorkester så är ni välkomna till Stadionkyrkan i Malmö på söndag, Stensjögatan 1.
 2. En för mig ny Tchaikovsky, född 1946, som en annan. Så spännande att lyssna på musik jag aldrig hört tidigare. Tack för Qobuz.
 3. https://www.facebook.com/events/3021740371490030/
 4. Skall lyssnas på när pang i spåret är klart.
 5. Härligt. Galina Ustvolskaya, ett nytt landskap att utforska.
 6. Det blir lite extra allt när ryska orkestrar spelar musik av ryska tonsättare, tycker jag. Det blir inte alltid så utslätat polerat utan ofta med en härlig attack i brasset. Kom att tänka på en trombonist från England som spelade första trombon i LSO (London symphony orchestra) och som vid ganska hög ålder gick på audition och efter ett års provspelning blev invald i Vienna philharmonic. Man skall kanske inflika att medlemmarna i Vienna philharmonic har sin huvudsakliga gärning i orkesterdiket på Operan i Wien. Han fick frågan vilken skillnad det var mellan LSO och Vienna philharmonic. Svaret: När LSO spelar Mahler så blir det gärna Star Wars och när Vienna philharmonic spelar ngt stycke av Elgar så spelar orkester som om det vore ngt som Brahms komponerat. Kanske lite överdrivet men han menade att olika orkestrar har sitt sätt att framföra musik.
 7. Jag använder också Qobuz trådlöst och är helnöjd. I ”pojkrummet” kör jag trådlöst till en stationär PC. Med Qobuz-appen i windows 10 spelar jag via usb till dac och därifrån till stärkare- högtalare. Med denna konfig så är det inga problem att köra 24/192. I vardagsrummet använder jag Qobuz-appen i min androidtelefon/platta och kommunicerar med Chromecast till Primare I25 Prisma. Primare I25 Prisma har inbyggd servermodul och inbyggd dacmodul, en trevlig burk. De enda kablar i denna konfig är sladdarna till högtalarna. Chromecast har begränsningen 24/96 vilket dock är tillräckligt till mina gamla öron. Med kombinationen Qobuz- Chromecast kan jag spela upp musik även i gästrummet där jag har en liten anläggning ansluten till en Android-TV som har Chromecast inbyggd. Lite kul att kunna strömma musik från Qobuz till alla prylar som har Chromecast. Det är befriande att slippa nätverkskablar och extra switchar i huset.
 8. Hej Calm jag har stor behållning av din tråd om strömning men ibland dyker det upp saker där jag inte riktigt hänger med. En sådan sak är varför du inte låter nätverkskabeln, som om jag tolkat rätt utgår från din English Electric-switch, landa direkt i Innuos Zen istället för att ta omvägen via Phonix Net?
 9. Problemet kan också bero på otillräcklig överföring från norra Sverige.
 10. Sitter gott med en fin jazz-quintet så här på em. Från Qobuz 24/192.
 11. Tack för tipset, i avsaknad av vinyl så får det duga med Qobuz.
 12. CD´n snurrar just nu i riggen. När jag lyssnar förstår jag varför jag köpte fastän det inte är den typ av musik jag normalt lyssnar på. En fin musikproduktion! Kan tänka mig att det blir mycke njut från svarven.
 13. Musikrummet har nog alla förutsättningar att bli kanon, när allt satt sig.
 14. Jo nog gottade jag mig åt brasset, 5 tromboner och 5 trumpeter men bara 4 saxar i Stan Kentons band på Amiralen 76, Kändes som om brasset skapade soundet men att det fanns goda solister också bland saxarna. Jag använder qobuz och har lagt till dina exempel i mina favoriter för senare lyssning. Fast redan nu låter Standards In Silhouette i pojkrummet via PC, dac, stärkare och Guru Junior.
×
×
 • Create New...