Jump to content

shaft

Medlem+
 • Content Count

  822
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shaft last won the day on April 25 2018

shaft had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 734 profile views
 1. Jo jag vet att du inte kör med sub - ville bara dela med mig erfarenhet av att fasen inverterades av Accuphase slutsteg. Undrar varför de gör så? I vilket fall vill man väl att anläggningen spelar rätt mekaniskt sätt dvs att en transient börjar med ett konutslag utåt i stället för inåt? Sen att kalla din rigg för "enkel" kanske snarare minimalistisk? I slutändan får man väl lyssna vad man tycker är bäst. Personligen vill jag helst glömma det hifi-mässiga när jag känner mig nöjd med intrimning/justering. Är det "good enough" så funkar det för mig i de flesta lägen. Dock inte sagt a
 2. Jag har för mig att Accuphase slutsteg inverterar fasen - i alla fall historiskt sett. Jag fick erfara det rent praktiskt när jag kopplade in subwoofers i ett hembiosystem (THX-delat på 80hz). Mellanbasen sjönk markant mellan högtalarna när jag kopplade in och top/sub spelade ur fas. En omkoppling på subbarnas fasvippa rättade till problemet i brytfrekvensen. Fast det tog en bra stund innan jag kom på varför.....
 3. Jodå jag har kört igenom 2st DL-304 - det är en god cigarr om man kan få till den med den låga nivån. En dos MC-magi helt enkelt!
 4. Tack för tips! Ganska "akademisk" men massor av intressant o kul info!
 5. För mig funkar Zerostat-pistolen modell äldre perfekt. Om skivan är elektriskt laddad så tar den bort laddningen på ett mycket effektivt sätt. Om jag t.ex. har dammat av skivan med en micro-duk och den i processen blivit laddad så kör jag en 4-5 gånger med pistolen i korsmönster så försvinner laddningen. Det ytliga dammet kan en kolfiberborste ta bort utan att ladda skivan igen.
 6. Mitt senaste köp är en MC Pickup Audio-Technica AT PTG/II med Micro-Line slipning. Under inspelning, men låter mkt lovande så här långt!
 7. Man kan ju inte gilla allt och säger man att man gör det så är man nog inte så intresserad av musik egentligen...;-) Ang PF så gillar jag förutom PF Roger Waters lite obscyra Radio Kaos-album. Helt klart har den plattan ett flertal mycket fot-tapvänliga låtar med ett svängigt drag!
 8. De hade väl den patenterade ACE-bas principen som gav mer bas ur mindre låda? Därav den speciella förstärkaren.
 9. Precis kloka ord! Låter det bra så är det bra helt enkelt. Tillräckligt bra för lyssnaren och det är väl bra så ... Men ofta ser man i forum uttalanden om hur olika pressningar låter och väldigt ofta med kommentaren:. Jättebra, Super, Toppen etc. Men ofta har ju inte personen något att jämföra med, vilket jag tycker är en svaghet ibland. Londonjazzcollector brukar rippa olika pressningar på Blue Note och andra skivbolag och det kan vara öronlyftande att jämföra direkt där i lurar. Vad jag menar är att det ÄR roligt att jämföra. Ibland blir man förvånad både på det ena och andra hål
 10. Intressant diskussion. Jag har aldrig störts av reflexer med mina MG. De stod ca meter lätt vinklade mot hyfsat dämpad bakväg (gardin). Sen fungerar väl hjärnan så att om direktljudet kommer före reflexljudet så hör man väl i princip direktljudet och dess direktionalitet (vart det kommer från)?
 11. Jag hade mina även de på längden i en avlång lägenhet. Eftersom MG är dipoler och även fungerar som "Line sources" så sprids ljudet lite annorlunda än vanliga högtalare och det blev ganska tydligt i min dåvarande lägenhet. I och med att det är en line source så var ljudet ungefär lika starkt 1 meter från högtalare som 8 meter bort! Det var helt klart skumt men trevligt att fylla med lagom starkt ljud. Med dipoler får du även en utsläckning i sidled så om du står med örat på sidan och kanten på en MG så blir det nästan tyst. Inte känslig för placering nära väggar som Strmbrg påpekar. Dock så ha
 12. Snyggt reportage. Kul att se ännu en jazz-älskares stereo och ta del av filosofi etc. Skönt för snapphanen att inte bry sig om pressningar. Är själv tyvärr ganska neurotisk och jämförande. Nja tyvärr är kanske lite hårt - jag tycker det är kul att jämföra! Originalpressar är roligast tycker jag och ett märke som Blue Note hade en riktigt tråkig dipp på 90 och 00-talet med tråkiga utgåvor med massor av problem både ljudmässigt och kvalitetsmässigt. Nu har det ju börjat rätta till sig igen med de fina Tone Poet-releaserna.
 13. Snygg historia - många leenden här ;.) Bose till Magneplanar - nice. Bose 901 fick man ju demade för sig när det begav sig, men det lät ganska konstigt och annorlunda redan då. Och basen var heller inget vidare vad jag kom ihåg. Har själv kört Magneplanar MG-IIc . Självklart ej i 3.7i-klass men saknar dem (kan ej köra MG i nuv bostad).
×
×
 • Create New...