shaft

Medlem+
 • Content Count

  777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shaft last won the day on April 25 2018

shaft had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 479 profile views
 1. Tror att denna blivit ommastrad sedan 1988...om det nu är den utgåvan som avlyssnas.
 2. shaft

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ljudet på de nya Tone-Poet samt BN 80 releaserna som denna Basra kommer ut i är mycket mycket bra. Direkt från Master tapen av Kevin Gray så blir det i klass med Music Matters. BN80 pressas även i Europa - jag tror av Pallas, så de är i princip lika bra som Tone Poets som pressas av RTI i USA. Omslagen är dock finare med Tone Poets.
 3. shaft

  Små aktiva högtalare?

  Jag tycker Apples Homepods är trevliga! De är små, men låter fint. Dock så måste man ju streama trådlöst till dem med Airplay alt ha ett Apple-Music konto.
 4. Hmmmm lite update på min Bill Evans som jag fick i mina händer i helgen. MoFi skeppade den till en vän i Chicago. Anyway #1762/6000 hade felpress då A1 är pressad med fel stamper och det är Stevie Ray Vaughan Texas Flood. I och för sig bra, men inte direkt det man förväntar sig. Efter mail säger MoFi att de har replacement skiva till mig men tvingar mig att betala shipping till SWE. Svenska tullen/Posten lär väl lägga på straffavgiften för att hantera paketet också. Riktigt dåligt!
 5. Julie London hade den mysigaste sängkammarrösten jag vet ;-) Annars ligger ju Frankie och Nat King Cole bra till för "århundradets röst".
 6. shaft

  byZan - Nytt i stugan #7

  calm, funderade på det du skrev om ljusa kablar med diskanthöjning. Är det verkligen möjligt för en kabel att "lägga till" diskant? Är det inte så att den ljusa kabeln håller igen i bas/mellanregister så att slutresultatet blir ljust/diskantrikt? Kanske är jag fel ute och det är helt andra parametrar som styr??
 7. shaft

  Den moderna jazzens utveckling

  Calm, snyggt sammanställt och intressant. Kula tt se dina egna vax. Har en del Johansson bl.a 8 Bitar och Innertrio och håller honom högt. Dock har jag inte samlat och velat skapa komplett utgivning, utan skivorna får komma när det kommer. Kul att få se bilder på andra jazz-butiken. Ett besök rekommenderas varmt. Sven är mycket trevlig att handla med. Liten brasklapp: du kallar LP-skivan "8 Bitar" för både "8 Låtar" och "8 Fingrar" i inläggen. Ingen stor sak, men kankse lite otydligt.
 8. Jag gillar Enrique Batiz på Naxos. Den är superlativ på alla sätt! Jämfört med Karjan på DG och Ozawa på DG. Gamophone Review https://www.gramophone.co.uk/review/respighi-orchestral-works-10
 9. shaft

  Repig Vinyl

  Jag har svårt för repig vinyl som ger störningar vid avspelning. Värst är såklart rena repor o märken med återkommande tics. Knaster gillas inte heller samt att sönderspelade skivor som spelats på gamla skivspelare med tunga nåltryck går bort. Det ger "groove distortion" där det spricker i transienterna. Spårväggen är sliten helt enkelt. Om det dock är ytliga märken eller repor som inte hörs gör det då inte så mycket, utan det är själva avspelningen som betyder det mesta för mig. Eftersom jag gillar originalskivor i bra skick (VG+ eller bättre) så kostar det en slant med fina vax. Otaliga är de skivor som jag ratat p.g.a. skicket. Många bryr sig inte om detta utan anser att lite knaster i en gammal skiva hör till, men det funkar inte för mig. Blir inte nöjd och spelar dem inte. Nyare japanska pressar köps i undantagsfall om originalet är supersvårt eller som filler så länge, men det är sällan ljudet funkar lika bra som ett original. Ok skivan har inga störningar , men japanska pressar lutar ofta åt lite för "snällt" ljud - i alla fall på jazzsidan som intresserar mig mest.
 10. shaft

  Frågeställning och eftertanke

  Nej jag menade inte ångest, men någonting får dig att reflektera och undra varför du inte gilla PF. Det verkar gnaga lite? Men musik är ju intressant som många påpekar. Jag har i mina diskussioner med musikvänner funnit det intressanta faktum att även om man gillar samma skivor och låtar så kan det helt skilja orsaken till att man gillar en viss låt. En gillar arrangemanget och det fläskiga ljudet - en annan gitarrsolot - en tredje tänker på sin första date och har minnen förknippade. etc etc. Ibland när jag frågar varför en person gillar (och ibland inte gillar) en skiva så blir jag förvånad med en aha-upplevelse.;_)
 11. shaft

  Frågeställning och eftertanke

  Jag är ju eg ingen rock-kille men Pink F håller jag faktiskt högt speciellt deras produktion runt DSOTM. Jag tycker inte att det är något att hänga upp sig på om man "fattar" det eller inte. Lyssna på det du gillar helt enkelt. Så kan man ju prova lite då och då. När jag var i tonåren så gillande jag inte alls Pinkan. Då var det Synt o Soul som gällde. Fastnade för deras "Collection of great Dance songs" med "hitarna" i 25-års åldern. Men gillar fortfarande inte alls den tidiga produktionen. Sen finns det ju massor av musik som inte ger mig ett dyft. Ta bara världens just nu största musikgenre RAP-musik. Totalt ointressant för mig, men inte får jag ångest för det ;-)
 12. shaft

  En ny era tar sin början

  F5 F5 F5!
 13. shaft

  De största kompositörerna

  Jo jag har den boken - den är lite kul, men att han helt förbise den ryske kompositören Rachmaninoff är ju rent tjänstefel och gör att jag tar det hela med en skopa salt ;-)
 14. BTW fick tag på Marvin Gayes What's Going On One Step och den kan verkligen rekommenderas. Fantastiskt ljud på den!
 15. He De skeppar Bill Evands Portrait In Jazz nu i USA. På tyska CD o vinylsiter säger det att det kommer att release 7 Juni. Vet någon hur det fungerar? Är de exen som säljs på europeiska sidor import till exempelvis Tyskland eller pressas one step även i EU? Varför är det i så fall en senare release inom EU? Pressas de senare i USA för att tillgodose Europeiska kunder?