shaft

Medlem+
 • Content Count

  750
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

shaft last won the day on April 25 2018

shaft had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 292 profile views
 1. Bebop, du har rätt - men mest ang nyare skivor! Men priset på Original Blue train har knappast gått ner med alla återutgivningar ;-)
 2. Javisst är det kul och bra, men jag är inte så säker på att begagnadpriserna går ner. I alla fall inte på original. Det är nästan snarare så att en skiva blir mer uppmärksammad då den nypressas och originalen blir än mer kultiga och dyra IMO.
 3. Frågan är ju också om Tone-Poet kommer att använda sig at den nya supertysta SRX-vinylmassan som MM själva gör?
 4. JA blir de lika bra som MusicMatters (och de blir de ju för de gör precis likadant) så blir det ett par köpvärda titlar helt klart.
 5. shaft

  MC Pickup - Aesthetix demagnetizer?

  Tack för inlägg! Observera att det endast är MC (Moving Coil) pickuper som kan avmagnetiseras och absolut inte MM (Moving Magnet)! Då blir det ju helt fel så att säga om man pajar magneterna i en MM.
 6. shaft

  MC Pickup - Aesthetix demagnetizer?

  Hej! Tack Daniel för inlägg. Nej jag tror inte det är Vodoo egentligen....;-) Var intresserad om några av vännerna här på forumet hade testat själva. Har läst en del tester också yes. Vad ligger riktpriset på i Sverige? Och Ja hemskt med de här bränderna i Kalifornien. Det får ens egna eventuella avspelningsproblem att verka futtiga i jämförelse....
 7. shaft

  MC Pickup - Aesthetix demagnetizer?

  Tack för tips - vet dock inte om Mirre håller på med dylik "vodoo"
 8. Hej! Har läst en del på nätet om Aesthetix demagnetizer som är en batteridriven avmagnetiserare för Moving Coil pickuper. Jag ser att de kostar ca $200 och uppåt, vilket känns som man inte vill helt satsa i blindo. Är det någon som har erfarenhet och kanske positiva erfarenheter av att avmagnetisera sina MC Pickuper? Sitter själv på en Audio Technica M33 som jag tycker kanske lät lite piggare i början. Om någon i Stockholmsområdet (Vasastan) sitter på en och vill komma förbi eller tillfälligt låna ut så vore det toppen. /Anders Edit: Flyttade bild hit och tog bort den andra tråden som var en oavsiktlig dublett //Calle
 9. shaft

  Mästarmöte har en vinnare!

  Zerostat rules här hemma - sedan typ 25 år!
 10. shaft

  Vad lyssnar du på just nu?

  För en riktig smällkaramell-inspelning av Orgelsymfonin så MÅSTE Ni lyssna på Telarcs inspelning med Ormandy och Murray. Oöverträffad dynamik! Munch's är bra den med men inte samma ljudkvalitet och pampighet på långa vägar.
 11. Vad trevligt! Jag har en senare press av denna Greatest Hits på MCA Rainbow etikett som jag köpte i tonåren. På en sidonot så lånade jag min kusins AJA ca 1980 och spelade in på kassett. Skivan lät suveränt.Den var så bra så jag ville äga LP'n själv så jag gick till närmaste skivaffär som hade skivan och köpte då en MCA press som var nypressad och fin och ej hade gatefold omslag. Jag kommer fortfarande ihåg min besvikelse när jag spelade skivan första gången hemma. Det lär inte alls som min kusins press - helt fel i mina öron.....fast detta var långt innan jag fick "upp öronen" för olika pressar.
 12. Nej jag tror den är bra ändå om jag fattar det rätt. Jag tror alla AB-1006 har den. Hur låter den?
 13. Trevligt! Gällande AJA så skall det på originalpressen stå AB-1006 i deadwax på sid A. Då är den förstapress. Vissa har AA-1006 men de är senare. (Har med priset på skivan att göra då priset först var "AB" och sedan "AA". Eller som M Fremer säger: If you're a fan of Aja you should try to track down an original (ABC AB-1006). It beats the Cisco and especially the thuddy Mobile Fidelity from way back when. There are two catalog numbers here: AA-1006 and AB-1006. AA is actually a later catalog number but both editions were mastered by Bernie Grundman (though you won't see "BG" in the inner groove area) Read more at https://www.analogplanet.com/content/steely-dan-steal#QLc1ULeo19Syl27C.99
 14. Nu skall jag inte paja denna fina tråd helt med ovidkommande information. Steely Dan och Fagen ligger mig varmt om hjärtat och jag håller till stor del med dig om vad du skriver. Gaucho är analogt inspelad och har IMO en mjukare framtoning än Nightfly på de media jag hört den på. Nightfly brukar alltid låta bra i de flesta sammanhang (CD, Vinyl etc) , medan Gaucho behöver mer för att blomma ut. Helst en bra vinylrigg. AJA tillhör också favoriterna och jag håller den minst lika högt som ovanstående skivor. Ljudet är däremot lite mer problematiskt att få till högklassiska återutgivningar på i min erfarenhet (jag har inte hört alla) och jag plockar helst fram mina tidiga US pressningar när jag vill "finlyssna" på AJA. De låter naturligt.
 15. Nja ang Nightfly så kan du lyssna till en del olika digitala varianter som låter mycket bra.