Jump to content

Perfect sense

Branschmedlem
 • Content Count

  1 764
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Reputation Activity

 1. Like
  Perfect sense reacted to plind in Äntligen supernöjd med ljudet.   
  Hur ser din streaming ut Anders? Antar att det börjar med en Router, sedan kanske vidare till en switch och från den vidare till din Auralic?
  Rippade skivor på hårddisk streamas oxå till Auralic?
   
  Själv har jag en Innuos som både streamar och lagrar. När jag spelar från hårddisk går det direkt från Innuos till Dac.
  Strömmar jag Tidal så går det från Router till switchar och därefter till Innuos.
  Första tiden när jag började strömma Tidal så lät det klart sämre än när jag spelade rippade skivor lagrade på Innuos.
  Nu har jag förfinat strömningen med bättre Lan-kablar, en Lan-isolator och en "finswitch". Skillnaden är nu väldigt liten men fortfarande märkbar :-) 
  Tror jag nöjer mig så!
   
  Är det stor skillnad hos dig så tror jag det går att förbättra.  Du är välkommen hit och höra skillnaden själv
 2. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in Målet är ingenting, resan är allt   
  Rega är alltså ett säkert men tråkigt kort.. 
   
  To be continued 
 3. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in Målet är ingenting, resan är allt   
  Jag har tänkt att placera den på min mediabänk. 
  Ni röstar alltså båda på Rega.
  Rega Planar 10 med Alpheta 3 listar 59.000:-, Linn LP12 Akurate ligger på 83.000:-(men är säkert lättare att hitta begagnad), tror ni Regan låter bäst av dessa två?
   
  När jag läser recensioner på P10 så skriver flera kritiker att den inte har det varma ljud som man normalt förknippar med vinyl. Jag vet inte hur man ska tänka om det? Spontant så vill jag nog ha ett ljud som är annorlunda mot det digitala, just för att det ska vara annorlunda. Så att man kan lyssna på det man känner för beroende på humör. Vad är vitsen annars?
   
 4. Like
  Perfect sense reacted to Peo in En hifinörds bekännelse   
  Jag tror att det är många som gör så, de flesta som jag har frågat gör det på grund av bekvämlighet eftersom deras skivspelare inte orkar få upp hastigheten igen på en rimlig tid.
   
  Man ska dock vara medveten om att det är ett handhavande som faktiskt kan öka risken för skador på skivan.
  Minsta lilla gruskorn (eller någon annan partikel som är hårdare än vinyl) som ligger på tallriken/mattan riskerar att repa undersidan på skivan om du lyfter den när tallriken roterar och samtidigt ökar den statiska laddningen i skivan ganska rejält när den utsätts för den oundvikliga friktionen mellan tallrik/matta och skiva vid separationstillfället, vilket i sin tur drar till sig fler dammpartiklar.
  Jag har samlat på mig "skivdamm" under en period och med lite övertalning lyckats få det analyserat på ett välkänt lab. Vilket lab kan jag inte avslöja då det drivs av allmänna skattemedel och därför inte får syssla med privata uppdrag.
  "Dammet" innehöll ungefär 60% organiskt material, vilket i huvudsak bestod av hudpartiklar, textilfibrer och pollen. 
  De resterande 40 % d.v.s. det oorganiska innehållet bestod till största delen av kisel och kvartsbaserat material, d.v.s. sand.
  Sand är som bekant hårdare än vinyl och kan utan tvekan skada skivan.
 5. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Precis, och man växer ju som person och i sina val med erfarenhet. Ljudideal och övriga preferenser är ju något som kan förändras med tiden ju mer man kommer till insikt. För 10 år sedan jagade jag något helt annat än vad jag har idag, hur ser det ut om 10 år framåt i tiden? Svårt att säga. Sen står man ju alltid inför olika val hit och dit, jag hade t.ex inte behövt byta högtalare, jag hade kunnat sitta väldigt nöjd med de jag hade, men det har ändå varit väldigt berikande och ett nöje att ta ett steg upp. Man vet ju inte vad man saknar förrän man provat.
 6. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in En hifinörds bekännelse   
  Jag vet inte ens om det är möjligt?! Oavsett om man från början köper det bästa marknaden har att erbjuda så måste man nog testa att leva med lite olika anläggningar för att veta vad som är bäst och framförallt vad man själv gillar bäst. Sen är det såklart resan som är roligast! 
 7. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in Målet är ingenting, resan är allt   
  Det kom ett paket idag!  
   

 8. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in Målet är ingenting, resan är allt   
  Ok, det tog några dagar, men nu börjar det hända lite grejer. Mellanregister och diskant låter inte längre som en pantburk och basen börjar så sakteliga att släppa och långsamt krypa sig neråt, några Hz i taget..
   
  Jag har ställt upp TADarna ungefär där mina Serafino stod, vilket stämmer rätt bra med manualen. Och visst låter det bra, riktigt bra. Jämfört med Sf så är ljudet torrare och stramare(vilket är bra), samtidigt som de har en mjukare diskant och ett underbart öppet mellanregister. Visst går Sf djupare i basen, men CE1 har ändå ett sådant tryck att jag kan garantera att mina framtida gäster kommer vända sig runt och leta efter var baslådan står. 
   
  De låter bättre idag än vad de gjorde igår och jag längtar redan efter att få höra hur bra de kommer att låta imorgon!  
   
 9. Haha
  Perfect sense reacted to Apexorca in AA och Aftonbladet   
  Hehe. Vilka trevliga AA-möten det skulle bli. Jag ordnar ca 4-6 sådana möten per år. Jag/vi har sjukdomsinsikt och jag/vi gillar det, vill vill inte bli friska. Är det värre... ?  
 10. Like
  Perfect sense reacted to DrKlang in Att återskapa ström   
  Audiophilia hade för ett tag sedan en recension av en mellanstor "Powerplant" -- Powerplant 12. Den var generellt positiv och väckte mitt intresse för frågan.
  https://www.audiophilia.com/reviews/2020/3/24/ps-audio-directstream-power-plant-12
   
  Jag tror inte att återskapad ström är överlägset i alla lägen. Det finns alldeles för många faktorer som spelar in. Ju mer jag fördjupar mig i hifi märker jag att det inte är ett teknikslag i sig som överlägset, utan hur det implementeras. Så det gäller att prova själv.
   
 11. Like
  Perfect sense reacted to DrKlang in Iso Acoustics-puckar   
  Jag är tyvärr helt körd på Stillpoints, men har också använt SD kuddar och en massa annat.
  Min erfarenhet är väl att det är viktigast att vibrationsdämpa rätt del av anläggningen. Eller i alla fall börja där.
  Stora seriösa transistorförstärkare (som t.ex. Accuphase) som ofta har egen intern dämpning och massiv uppbyggnad är inte det första jag vibrationsdämpar.
  Dämpning av högtalare och rörförstärkare ger störst effekt enligt min erfarenhet.
  En bra bänk är också viktigt. För mig är det en väsentlig del av helheten och sätter en prägel på ljudet.
 12. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in Målet är ingenting, resan är allt   
  Jag ville egentligen ha golvare även denna gången men tyvärr så tillät inte min ekonomin det, jag blev tvungen att prioritera vilka egenskaper på en högtalare som var viktigast för mig. Med det sagt så låter CE-1 knappast som traditionella stativhögtalare.. 
   
   
  En befogad fråga, det har ju trots allt inte ens gått ett år sedan jag köpte mina Serafino. Men sen jag köpte dem så har det hänt ganska mycket här hemma, både förstärkare och streamer/DAC har bytts ut och helt plötsligt så kändes högtalarna åter som den svagaste länken. Missförstå mig rätt nu, jag tycker fortfarande att mina Serafino låter fantastiskt, men längs med vägen så upptäcker man mer och mer vilka egenskaper man gillar mest och vilka som känns viktigast. För min egen del så har djupbasen denna gången fått ta ett steg tillbaka, till förmån för bättre midd, mellanregister och diskant. Hade jag haft några hundra tusen till att spendera så hade jag kanske inte behövt göra en sådan kompromiss.. 
 13. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Men eller hur! Det är ju hela grejen att man måste (vill) gå igenom alla olika faser och prova olika saker. Det vore väldigt tråkigt att köpa sin 'endgame' anläggning det första man gör kan jag tycka.
 14. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Jo, så är det ju, och när jag kom hem igår kväll så hade jag en sån där härlig lyssnings session där planeterna står i linje och hifi gudarna sitter samlade vid lägerelden, allting bara stämmer och är magiskt. "Borta bra med hemma bäst" (för mig) liksom. Jag känner att jag sitter väldigt lugnt i båten med min DAC, liksom förstärkare och högtalare, här har jag nog hittat hem för stunden tror jag. Men det är ju ändå kul att höra andra prylar och även om just de här DAC:arna kanske inte är aktuella för mig så är det ju intressant att höra vad det finns för annat där ute, inte minst på den här nivån. En av de nya kandidaterna som dök upp känner jag skulle kunna vara ett tänkbart alternativ även för mig om jag nu skulle få för mig att byta, men för att veta måste man ju lyssna.
   
  Sen tycker jag det är kul att ta del av mina vänners hifi resor också ska sägas, inte bara min egen... även om det är helt andra förutsättningar vad gäller högtalare, förstärkare och rum och kanske till viss del även ljudideal. 
 15. Like
  Perfect sense got a reaction from Bebop in Mästarmöte har en vinnare!   
  Här kommer jag och slår ett litet slag för de unga och inte sällan innovativa nya tillverkarna...:)
   
  Om vi börjar med hjulet som redan är uppfunnet så håller jag med om att traditionell rör- och transistorelektronik redan har förfinats i generationer där det finns lite utrymme för några större förbättringar eller nya aktörer som kan motivera sin existens. Samtidigt så är vi som sagt mitt uppe i ett omfattande generationsskifte där flera tillverkare har fått problem, och andra med all säkerhet kommer att gå samma väg när ledstjärnorna försvinner. En av de tillverkare som verkar ha klarat övergången bra är Wilson Audio där arvet har gått vidare ifrån far till son på ett till synes övertygande sätt.
   
  Om vi däremot vänder blicken mot ny digitalteknik (streamers, DAC:ar, Klass D förstärkning, DSP etc.) så finns det ännu stor utvecklingspotential som jag ser det. En traditionalist och analog purist kan bli svårare att övertyga (där jag själv har en fot i dåtiden och den andra i framtiden), men det är ofrånkomligen så att det främst är inom dessa områden som utvecklingen kommer att ske framöver. Till detta kan vi addera livsstilsförändringar och nya generationer som kanske aldrig kommer att köpa stora, tunga och utrymmeskrävande lådor - oavsett hur väl de presterar.

  Allt detta öppnar upp för nya aktörer som kan kombinera analog- och digitalteknik på ett bra sätt hos allt-i-ett enheter, aktiva högtalare osv. och producera produkter som en ny generation vill ha hemma.
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se
   
   
   
   
 16. Like
  Perfect sense got a reaction from Apexorca in Mästarmöte har en vinnare!   
  Här kommer jag och slår ett litet slag för de unga och inte sällan innovativa nya tillverkarna...:)
   
  Om vi börjar med hjulet som redan är uppfunnet så håller jag med om att traditionell rör- och transistorelektronik redan har förfinats i generationer där det finns lite utrymme för några större förbättringar eller nya aktörer som kan motivera sin existens. Samtidigt så är vi som sagt mitt uppe i ett omfattande generationsskifte där flera tillverkare har fått problem, och andra med all säkerhet kommer att gå samma väg när ledstjärnorna försvinner. En av de tillverkare som verkar ha klarat övergången bra är Wilson Audio där arvet har gått vidare ifrån far till son på ett till synes övertygande sätt.
   
  Om vi däremot vänder blicken mot ny digitalteknik (streamers, DAC:ar, Klass D förstärkning, DSP etc.) så finns det ännu stor utvecklingspotential som jag ser det. En traditionalist och analog purist kan bli svårare att övertyga (där jag själv har en fot i dåtiden och den andra i framtiden), men det är ofrånkomligen så att det främst är inom dessa områden som utvecklingen kommer att ske framöver. Till detta kan vi addera livsstilsförändringar och nya generationer som kanske aldrig kommer att köpa stora, tunga och utrymmeskrävande lådor - oavsett hur väl de presterar.

  Allt detta öppnar upp för nya aktörer som kan kombinera analog- och digitalteknik på ett bra sätt hos allt-i-ett enheter, aktiva högtalare osv. och producera produkter som en ny generation vill ha hemma.
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se
   
   
   
   
 17. Like
  Perfect sense reacted to Strmbrg in Iso Acoustics-puckar   
  Erfarenhet av dessa? Under slutsteget i mitt fall, i så fall. Jag har ju diverse SD-fötter i "förrådet" och har nyss byggt en liten golvstående bänk av två hyllplan med fjädrar emellan, som Accuphasen står på. Skall erkänna att det bland annat är "köpa-nåt-kul-nerven" som lockar. Men det vore likafullt intressant att ta del av era kommentarer och kanske främst erfarenheter.  
 18. Like
  Perfect sense reacted to AlfaGTV in Provas inte produkter innan de sätts i produktion och går ut på försäljning?   
  Ett exempel på ditt ämne är att Roon nu satt ned foten med de tillverkare som ingått avtal med dem om certifiering.
  Certifieringen innebär att apparat-tillverkaren kan stoltsera med att deras grunka är Roon Ready och därmed funkerar utan fiffel tillsammans med Roon. Men, många tillverkare har inte slutfört certifieringen pga av missar i beteendet när man streamar med dessa. Resultatet blir en dålig upplevelse för kunden, och en massa tid nedlagt på support och missnöje.
  Nu sätter Roon stopp för dessa apparater som inte möte kraven genom att inte längre tillåta dem att aktiveras som ljudenheter, från den 21/9.

  Jag har ju själv provat massor med hård- och mjukvaror för filbaserad uppspelning och streaming och kan inte annat än att hålla med dig om att det släpps in i helvitte mycket skit ut på öppna marknaden. Jag är ju själv så korkad att jag är inne på min tredje Bladelius Embla... Vilket är ett praktexempel på hur man inte gör produkter med en kombination av mjuk-/hårdvara.
  Galet bra och välljudande i många aspekter, men samtidigt synnerligen korkat att inte slutföra jobbet genom att leverera en buggfri mjukvara. Eller det faktum att man tappat bollen genom att inte uppdatera styrappen, vilket stympar apparatens funktionalitet.
 19. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Efter att ha lyssnat på massor med vinyl hela helgen så kan jag bara konstatera att jag är fortsatt väldigt nöjd med mina senaste inköp. Det låter väldigt trevligt och på en HELT annan nivå än vad jag varit på vinylsidan tidigare, givetvis är det skillnad på bra och dåliga pressningar, men en riktigt bra vinylskiva låter fantastiskt trevligt. Det är knäpptyst och minimalt med både knaster och annat brus.
   
  Det viktiga här tror jag är att jag inte längre känner att digitalsidan är mer överlägsen är vinylsidan, det får liksom inte BARA vara för att det är nostalgi och roligt att pilla med skivor som är anledningen till att ha en vinylspelare, inte för mig iaf, då lägger jag hellre de pengarna på en ännu bättre DAC. Nu är det betydligt jämnare mellan dem där det kan vikta över till fördel åt båda håll vad det verkar som.
   
  Rent pengamässigt så är det fortfarande tung övervikt i investerade kronor på digitalsidan, vilket får ses som en klar vinst för vinylen att konkurrera på mer eller mindre samma nivå. Om intresset håller i sig så finns det ju som sagt tidigare potential för uppgradering på kabelsidan så det kan kan komma att jämnas ut lite kanske, men än så länge så är jag imponerad och väldigt nöjd! 
 20. Like
  Perfect sense reacted to CMB in Det ständiga sökandet   
  Då börjar den tiden på året då man får lite mer tid på kvällarna för musiklyssning igen och min jakt på en ny streamer/dac fortsätter
 21. Like
  Perfect sense reacted to octavia rs in Högtalare i valfri färg   
  Koenigsegg lackas av Moses bil o lack utanför Kristianstad såg ett reportage om han som äger firman och de mest avancerade lack jobben tog 1700h på en bil.
  Att lacka ett par vanliga högtalare de kostar nog inte så mycket men vill man ha de riktigt riktigt bra då tar de många timmar att få till det.
   
 22. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Tack Marcus  Man måste våga för att vinna eller vad säger man?  
 23. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Tack!  
   
  Ja, jag har som vanligt läst HELA Internet och lite till när det kommer till research arbetet... det finns ett gäng bra recensioner. Sen är det ju som bekant nästan svårt att hitta en dålig recension om nånting, men ändå...   
 24. Like
  Perfect sense got a reaction from VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Som alltid ett intressant och lite modigare val Rikard - grattis
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se
   
 25. Like
  Perfect sense reacted to Simon76 in En hifinörds bekännelse   
  Snyggt presenterat, stort grattis! 
×
×
 • Create New...