Jump to content

Perfect sense

Branschmedlem
 • Posts

  1 845
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Reputation Activity

 1. Like
  Perfect sense reacted to sprudel in Sverige mot USA   
  Ojoj! Det här blir intressant!👍
 2. Like
  Perfect sense reacted to figge in Sverige mot USA   
  Sen till kvällens huvudnummer, Marten Mingus Quintet mot Rockport Atria II.

 3. Like
  Perfect sense reacted to P-pan in Det hänger något i luften...   
  Dåligt med uppdateringar här.
  Det blev liksom "hängandes i luften" ... 
   
  Nåja, en liten avslutande bild på helheten kan jag i alla fall bjuda på...
   

   

   
  Imorgon är det torsdag.
  Med lite tur får vi se vad @figge eventuellt har i kikaren ? 
   
   
 4. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Idag har anläggningen varit avstängd hela dagen, dels pga åska och dels för att min fru hittar på en massa saker som vi måste göra(!). Det är det värsta med semester, jag hinner liksom inte med det väsentliga. Jag ämnar komma dit så småningom dock. Det är väldigt intressant och insiktsfullt med hemma-hos må jag säga.
 5. Like
  Perfect sense reacted to P-pan in Sverige mot USA   
  Skulle tro att VAR-rummet ,men framför allt domaren, kommer att avgöra den här matchen.
  En av gårdagens linjedomare var redan i halvlek inne på en returmatch men då med en helt annan dac och nydragna linjer.
   
  Vi får väl hoppas att sponsorn får valuta för en eventuell investering.
 6. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in Eitans delikata system.   
  Det är så otroligt många parametrar som spelar in och påverkar när det kommer till digital uppspelning så det är inte konstigt om vi upplever olika resultat och skillnader med samma komponenter tycker jag. Man får alltid försöka läsa lite mellan raderna och försöka se hur någon annans erfarenhet eventuellt kan passa in i ens egna anläggning och sammanhang, ibland kanske det helt enkelt inte är någon "perfect match" och man kanske dessutom har helt olika filosofier och idéer kring hur man vill bygga sin anläggning och hur man vill att det ska låta eller fungera. Vissa system är mer avslöjande medans andra är mer förlåtande osv. Allting är ju relativt i förhållande till förutsättningar, tycke och smak, det vi jämför oss med och försöker överträffa är ju oss själva.
 7. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Det som återstår att få på plats är det nya passiva kylsystemet som jag fick först idag(!) faktiskt efter låååång försening. Tyvärr har jag lite annat att stå i nu i dagarna så kommer få vänta med att montera det.
   

   
  Annars så är väl statusen relativt klar, även om man såklart alltid kan byta ut eller ändra något om man skulle få för sig det.
   
  Jag är väldigt nöjd med den ljudmässiga uppgraderingen som det har blivit. Kostnadsmässigt så har den väl allt som allt landat på ca 3x mot vad jag hade tidigare så jämförelsen är ju inte riktigt rättvis, men det har definitivt varit värt det kan jag tycka. Det sprang iväg lite med JCAT NET XE kortet och strömförsörjning till det som inte var planerat. Jag har också valt att hittills inte hoppa på Taiko DC-ATX spåret, mest av ekonomiska skäl, men jag har inte helt uteslutit det ännu.
   
  Efter dagens övning så har jag väl aldrig varit så sugen på en jämförelse med en Innuos Statement för att se hur min server står sig och om Innuos OS 2.x möjligtvis kanske skulle tippa över bägaren till dess fördel. Men men, jag ska väl inte gå händelserna i förväg här nu, Roon är fortfarande Roon.
 8. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Då den eviga frågan om att Roon låter sämre än allt annat dök upp på forumet igen i en annan tråd så kände jag att jag får väl testa lite själv också, och för att inte ta den tråden längre off-topic så postar jag mitt inlägg här "hemma hos mig" istället.
   
  Jag kör Euphony OS med Roon och sedan Euphony Stylus som uppspelare genom HQPlayer interfacet i Roon, så på sätt och vis använder jag en form av hybrid av Euphony Stylus och Roon till vardags. OBS att det inte sker någon som helst upsampling eller konvertering på något sätt, HQPlayer är inte inblandat utan det används bara som ett sätt att "jacka in" i Roon på. Jag testade med musik strömandes från Qobuz. Euphony har en del inställningar som t.ex buffring innan uppspelning och annat som kan tweakas, men jag körde med default.
   
      
  Till vänster: Roon. Till höger: Euphony Stylus
   
  Eftersom jag är uppväxt på Depeche Mode så är det musik som gör sig bra för snabba jämförelser i mina öron. Vid ett första test så låter Roon hos mig mer kompakt och fokuserat, mindre i storlek, men mer bas medans Euphony Stylus på egen hand låter bredare, större, öppnare och mera "live" som min fru uttryckte det. Jag skulle inte vilja påstå att något låter dåligt, och det kan även handla om tycke och smak, men jag måste nog tyvärr sorgligt nog sålla mig själv till att jag föredrar Euphony Stylus framför Roon. Det läskiga var kanske att skillnaden ändå var så pass stor som den var, jag har ändå försökt att ignorera detta faktum ett tag nu så det känns tyvärr lite trist.
   
  Mmmmm, vi får se hur jag kommer lyssna framöver. 
   
  Roon är för mig så mycket mer än det ljudmässiga. Mina ögon fullkomligt blöder när jag använder Euphony Stylus. UX mässigt är det en ren och skär mardröm, och här är väl Innuos OS 2.x kanske något av det starkaste alternativet till Roon. Sen kan man ju fråga sig hur mycket tid man vill spendera på att "titta" på musik eller om man ska lyssna, men för mig handlar det ändå om någon slags helhetsupplevelse.
 9. Like
  Perfect sense reacted to ishoot in Eitans delikata system.   
  Då får jag väl också tycka till. Jag har nu haft Statement i två veckor och har testat fram och tillbaka mellan ROON och Sense och det är ingen tvekan i mitt fall att Sense låter bättre. Rätt mycket bättre till och med. Naturligare, mera avslappnat, luftigare och ett annat flow i musiken. Jag skulle också vilja sticka ut hakan och säga något blev ytterligare bättre med version 2.0.4 
   
  Jag personligen ser ingen som helst mening med att köra ROON längre även som jag har betalat för det. Visst så håller jag med om att Sense är lite småbuggigt men med den takten dom löpande uppdateringarna från Innuos sker så är jag inte ett dugg oroad. All funktionalitet som ROON har idag tror jag inte någonsin kommer att komma till Sense. Och det tycker jag är en positiv sak.
 10. Like
  Perfect sense reacted to j_bloom in Eitans delikata system.   
  Äntligen! Detta borde vara standard på alla apparater, iaf möjligheten att helt stänga av dioden, 🙌 👏 bravo!
 11. Like
  Perfect sense reacted to ishoot in Eitans delikata system.   
  Det går utmärkt att välja färg själv 

 12. Like
  Perfect sense reacted to Josaa in Josaa’s äventyr i Hifi   
  Reuben utskriven efter 2 dagar på intensiven efter ormbett! Skönt!

 13. Like
  Perfect sense reacted to P-pan in En hifinörds bekännelse   
  Härligt att några av er har haft möjlighet att ses.
  Jag hade gärna hängt på men eftersom jag inte har nått fram till pensionsåldern än så fick jag jobba istället.
  Men sammankomsternas tid är väl snart på schemat får jag hoppas... så nästa gång är jag säkert på spåret.
   
  Det var det...
   
  Kommer det några  hifi-bilder då ?
 14. Like
  Perfect sense reacted to figge in En hifinörds bekännelse   
  Lite sent men bättre än aldrig.
  Var inbjuden till Rikard här på Forumet redan innan midsommar en fin måndagskväll i Roslagensfamn.
  Besöket inleddes i köket och vid en måltid på altanen med en vidunderlig utsikt över vatten. Pasta i gräddig sås med kött, svamp och lite Dijonsenap toppat med haricot vertes, en stark inledning.😋
  Sen var det dags att flytta upp på övervåningen och den egentliga orsaken till besöket, en anläggning som bara setts på bild fram till dagens besök.
  En anläggning i ”ständig” förändring, Rikard är en man som inte drar dig för att testa nya saker. Nu med fokus på det digitala, men på väg att överge det analoga? Började med inriktning på att lösa mysteriet med bra ström som har tagit lika olika vägar. Säkert med väldigt god kunskap om vad som sker när man ändrar något i anläggningen, från en stark anhängare till Anzus till Vertere, nu finns båda kvar i anläggningen. Men med övervägande Vertere.
  Tyvärr blev det inte någon lyssning på det analoga då det var brist på kablar.🤔😂
  Så direkt in på det digitala med han LampizatOr Baltic3 som införskaffades strax innan julen 2020 med ett antal boxar innan, där får nog värden själv gå i och förklara vad han gjort.
  Navet i anläggning är en integrerad förstärkare från Grekland, Ypsilon Phaethon en som jag varit nyfiken på länge men aldrig haft förmånen att lyssna på inte ens hos Marcus på Perfect Sense. Så väldigt spänd på vad den presterade. Högtalare ett par spanska Kroma Thais, gjorda i ett exotiskt material som heter Krion.
  Som oftast så tror man sig veta hur en anläggning kommer att låta redan när jag sett på bilder, men det kommer väldigt ofta på skam.
  Ljudet är väldigt ”analogt” en behaglig presentation av musiken, med bra botten och fina detaljer. En anläggning som mycket väl skulle kunna ersätta min egen.
  Återigen tack för att vi fick besöka ditt vackra hem. Kommer några saker som gör att du kan underhålla din anläggning på posten vilken dag som helst.☺️
  Du är välkommen på ett besök hemma hos mig när tillfälle ges.
 15. Like
  Perfect sense got a reaction from P-pan in Det hänger något i luften...   
  Det är helt korrekt. R&D görs hos Rockport innanför de egna väggarna, där framtagningen av elementens ingående delar görs i samarbete med ett par underleverantörer och Scan Speak ansvarar för slutproduktionen.

  / Marcus, www.perfect-sense.se
 16. Like
  Perfect sense reacted to bfjohansson in Det hänger något i luften...   
  Elementen görs i Borås. Det är lite kul. Eller i alla fall görs materialet till elementet i Borås. 
 17. Like
  Perfect sense reacted to P-pan in Det hänger något i luften...   
  Inte undra på att det låter bra då... Made in Sweden... 
 18. Like
  Perfect sense reacted to Engelholm Audio in Det hänger något i luften...   
  Det ser det ju ut att vara, @DrKlang. Jag skrev om materialet för en tid sedan, men då i SB Acoustics element:
   
   
 19. Like
  Perfect sense reacted to DrKlang in Det hänger något i luften...   
  Någon variant av Textreme?
   
  https://www.textreme.com/
   
  Avancerad väv från Borås.
 20. Like
  Perfect sense got a reaction from bigblue in Det hänger något i luften...   
  Roligt att Rockport får lite plats i forumet . Det här är en tillverkare som vi har respekterat länge och haft som ambition att ta in när tiden var den rätta och förutsättningarna fanns för ett samarbete.

  Min allmänna rekommendation är att ge alla nya högtalare minst 50-100 timmars grundinspelning. Därefter så kan det ta flera hundra timmar ytterligare innan element och upphängningar allra särskilt har mjukats upp ordentligt, vilka brukar ge mer lugn och harmoni till presentationen med bättre dynamik och släpp ifrån högtalarna.

  Detta demo-par av Atria II står ännu för grundinspelning här. I natt så fick jag också en diger instruktion ifrån USA som beskriver Rockports egen process för placering och optimering av högtalarna i rummet.

  Det som utmärker Rockport så här långt är en hög grad av klarhet och följsamhet med en sällsynt fin basåtergivning och holografisk ljudbild inte minst. Det märks att man har lagt mycket utvecklingstid och resurser på dessa högtalare där både kabinett och element är egenutvecklade. Magnifika byggen.
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se

   
 21. Like
  Perfect sense reacted to P-pan in Det hänger något i luften...   
  Man lyssnar ju sällan bara på ett par högtalare när ljud uppstår.
  Lite signalförädlare ska ju till också menar jag.
   
  Det hela kördes med Roon via en Innous Zenit till en Ypsilon Dac 1000 vidare till förstärkningen som jag har ett gott öra till...
   
   
   
  Absolare Signature Integrated
   

   

   

   
   
   
  Måste nog erkänna att den är snyggare i svart utförande än med min egen färgsättning 
 22. Like
  Perfect sense got a reaction from plind in Det hänger något i luften...   
  Roligt att Rockport får lite plats i forumet . Det här är en tillverkare som vi har respekterat länge och haft som ambition att ta in när tiden var den rätta och förutsättningarna fanns för ett samarbete.

  Min allmänna rekommendation är att ge alla nya högtalare minst 50-100 timmars grundinspelning. Därefter så kan det ta flera hundra timmar ytterligare innan element och upphängningar allra särskilt har mjukats upp ordentligt, vilka brukar ge mer lugn och harmoni till presentationen med bättre dynamik och släpp ifrån högtalarna.

  Detta demo-par av Atria II står ännu för grundinspelning här. I natt så fick jag också en diger instruktion ifrån USA som beskriver Rockports egen process för placering och optimering av högtalarna i rummet.

  Det som utmärker Rockport så här långt är en hög grad av klarhet och följsamhet med en sällsynt fin basåtergivning och holografisk ljudbild inte minst. Det märks att man har lagt mycket utvecklingstid och resurser på dessa högtalare där både kabinett och element är egenutvecklade. Magnifika byggen.
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se

   
 23. Like
  Perfect sense got a reaction from VoicesInMyHead in Det hänger något i luften...   
  Detta är något som jag själv är oerhört nyfiken på. I torsdags så kom den första sändningen med den integrerade förstärkaren Leonidas ifrån Pilium. Dock så gick den med vändande bil direkt hem till en väntande kund som har väntat tålmodigt på att få lyssna till denna hemma. Allt tyder på att den blir kvar...om han inte väljer ett exemplar i svart istället, vilket skulle vara önskvärt där det tänkta demo-exemplaret då snart är åter här.
   
  / Marcus, www.perfect-sense.se
   


   
 24. Like
  Perfect sense reacted to bfjohansson in Det hänger något i luften...   
  Den där digra instruktionen, är det något du får skicka vidare @Perfect sense?
 25. Like
  Perfect sense reacted to VoicesInMyHead in Det hänger något i luften...   
  Jag undrar hur de låter tillsammans med Pilium... 
×
×
 • Create New...