Jump to content

comfort

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by comfort

  1. Jag delar Danne75:s intryck, det är svårt att beskriva hur de låter då de för mina öron inte "låter" alls. De spelar och visar allt med, tycker jag, en totalt avslappnad renhet som gör att det största problemet med dem är brist på nattsömn. Lyssningströttheten finns bara inte så man vill liksom bara ha mer.... Skulle man kunna säga att de kanske får mig att tänka på mina f.d. Quadpaneler men med väsentligt bredare och djupare ljudbild, klart överlägsen dynamik och bas ? Elektrostat med dubbelturbo ? Förvisso har jag bara haft mina i en vecka, de körs analogt så tiden lär visa om de inbyggda dacarna tillför något, de har kanske inte släppt loss helt än o.s.v. men jag lyssnar helt nöjd redan.
  2. Tackar för råden så här långt, de har gett mig en start. En reflektion är att även transistorer rekommenderas, t.ex. Ayres "minsta" är väl transistorerad ? Vid min första provlyssning var det en så stor skillnad så jag är lite förvånad över detta ... Upplever ni alltså att det finns ickerör som kan få en mänsklig röst att låta mänsklig och inte lägga på en hinna över ljudet ?
  3. Tjenixen, som nybliven återfödd hifilist har jag precis följt (ett av alla) rådet att slänga kosing i första hand på maximala högtalare och sen välja resten runt dem. Eftersom jag i forntiden hade en Quadgrupp med 57/33/303 som fick slitas loss från mina öron av en övermäktig makt (hona) var det så att säga självklart att det skulle bli ett par 2805 som start. Nästa steg är vad som ska driva dem i förstärkeri, källan blir olika former av nätverksmusik till DAC. Det gödslas inte med butiker som kan dema ESL+olika stärkare men jag hittade en och utgången av det var att det nog måste bli rör i nån form. Transistorljudet var löjligt underlägset rör, åtminstone till ESL, för mina öron. Det var som att slänga en madrass på instrumenten, jämförelsevis. Behöver inte nämna några namn men det var transistor för mer än 70.000 och rör för ca hälften och kanske är det så att madrassen lyfter om man slänger ännu mera kronor på transistorer, men varför ? (Class D som darkhorse, bespottat eller hyllat, bespottat av handlaren så det blev inte aktuellt) Att det slutligen bör lyssnas hemma innan köp är klart, men jag är mest ute efter att få lite intryck och synpunkter från de av er som lyssnat på olika kombinationer eller kanske t.om. äger den heliga graalen ? Pris spelar inte avgörande roll, inte heller "cool" design men jag tittar väl mest på grejer som är i balans med högtalarpriset, 20-40K kr för att kunna klämma in lite källutrustning som avslutning. Finns ju även en del beg. till salu i rörväg på hifimagasinet, blocket o.s.v. men det är knepigt att handla på distans utan möjlighet att lyssna först .... Tacksam för alla synpunkter /
×
×
  • Create New...