Jump to content

Adagio

Branschmedlem
 • Posts

  1 775
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Adagio last won the day on November 25

Adagio had the most liked content!

About Adagio

 • Birthday 1971-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Norrköping

Recent Profile Visitors

9 164 profile views
 1. Topic titeln då 24-0 rör? När många andra ”rör” sig i den andra riktningen så går jag mot strömmen, varför? det var egentligen inte alls meningen. Under Corona visade det sig att ett visst rör-par som reklamerat var beräknad väntetid på, 6 månader! Då köpte jag ett reservsteg att ha under tiden, klassA ca 10W. En sak jag märkt med mitt rör-lyssnande var att jag när jag kan ändra någon parameter lätt faller in i ett tvångsbeteende att testa och jämföra. Ta bara underlagen till skivspelaren ovan som exempel. Med rör fanns det alltid anledning att köpa nya matchade NOS-rör, prova oändliga kombinationer i sökandet på den perfekta balansen. Bara vetskapen om att ljudet faktiskt ändras med olika rör gnagde i bakhuvudet. Då är ju inte återgivningen helt ofärgad, eftersom alla rör låter olika. Jag har ingen illusion om att transistorer inte låter tvärtom men de går ju inte byta ut. Man får liksom köpa läget. Med införandet av solid state och det successiva avvecklandet av rör i min rigg har ett lugn lagt sig i mitt medvetande, mer fokus på musik, mindre på prylar. Även om jag ibland blir lite manisk.
 2. Ok, att vara hemma, sjuk och mickla med sin rigg kan vara direkt farligt. Eftersom man vänjer sig vid ett ljud och hela tiden flyttar gränserna så är det först när man kommer tillbaka efter några dagar som man hör bristerna eller vad man gjort. Jag tyckte Kuzmas lönnhyllan lät lite ihålig härom veckan när jag höll på som mest. Mitt default-läge var nog inte helt neutralt? Jag gick tillbaka till Franc Kuzmas råd. ”Försök ta bort så tunga material, ställ lönnplattan med fötterna under direkt på racket eller på en hylla” sagt och gjort….. inte lika flashigt, eller sexigt men tusan? Det fungerar. Inga excesser. Det låter bra! Nu är det färdig-råddat för denna gång.
 3. Får tänka om, blir väl att följa Francs råd prova lönnplattan med fötterna direkt under….. ibland hatar man sin hobby.
 4. Det har du rätt i. Livet är tungt, Kom hem idag och skulle lyssna på en aldrig av mig avlyssnad platta med Frank Sinatra. Basen lyckas flera ggr accentuera hyllan och förstärkas…. En effekt som hittills inte alls varit närvarande. Att koppla hårt med konerna tar bort denna effekt….. suck. Tillbaka på ruta ett. Jag som i min enfald trodde dessa puckar skulle fungera perfekt.
 5. Det är ju en sak hur det mäter och en annan sak hur det låter. Om man mäter rätt sak eller ett relevant tillvägagångssätt. Vad jag iaf kan se med detta är att vibrationerna beter sig olika. Med musik blir det annorlunda än att bara mäta en mekanisk impuls. Jag kom på ett sätt att snabbt kunna skifta mellanhård koppling och mjuk. Jag råkar ha ett par svarvade aluminiumkoner som är några mm högre än Kuzmas fötter. Det går väldigt snabbt att lyfta lite försiktigt och skjuta in dessa för en hård koppling och tvärtom. Det ljudmässiga resultatet är som förväntat. Med hård kon blir det mer maffig dynamik, lite hårdare, mer drama. Med Kuzmas fötter blir ljudet liksom mer förfinat,, känslomässigt. Törs jag antyda mer detaljerat på ett sätt som inte alls kastar fram detaljerna som fyrverkerier snarare blir jag förvånad över hur detaljer framträder i bakgrunden eller i lite grötiga partier som tidigare varit i det fördolda. Ingen super skillnad som jag nog hade tyckt om proceduren tagit längre tid som tidigare. Fast det är mer lättlyssnat med Kuzmas fötter oavsett om det mäter bättre eller ej.
 6. Vänta nu? Har y axeln någon slags automatisk inställning? I så fall skiljer sig ju stegen åt med dubbelt så mycket eller lite?
 7. ok X axeln är här frekven från 0 till 50 hz peaken är ju typiskt nog vi ca 12Hz
 8. Min när app för vibrationer hade gått ut så det blev att testa ett gäng innan jag hittade en som var bra. Den heter kort o gott Vibration och har en grönaktig graf som logga. Kostar 55kr men är klart bättre än de övriga 7 jag provade. här mäter jag på solid tech släpper en tung kudde från 1,5m ner på parketten. samma sak på hyllan med dämpfötter. Vad kan man se? Förutom den tydliga tendensen att vågorna ser snällare och mjukare ut med dämpfötter så verkar hyllan vara mindre benägen till tillit. Däremot förvånande nog ger den mer utslag i z led dvs uppåt och neråt. Energin verkar omvandlas från horisontled och lutning till en vertical rörelse som är relativt större men mycket långsammare. intressant!
 9. Jag har aldrig haft fjädrar till min Solid Tech. Så om du med blockad menar stum, så har den alltid varit så. Jag provade Solid Techs fjäderfötter/discar men det blev skumt med StabiS precis som SD-fötter. Ostabilt ljudbild och diffust o mjukt.
 10. Delvis. Det konstiga med den var dels att en utstående hylla ger en mätbar trampolin-effekt. Dels att den tjocka tegelväggen går hela vägen ner till grunden, vi har både trafik och spårvagnar utanför och faktum är att dessa vibrationer nådde vägghyllan effektivare än via golvet. det finns för och nackdelar med allt. Fördelen med denna placeringen, är framförallt rent logistiskt i förhållande till alla andra delar men jag har en känsla av att det är bättre att ev rörelser är homogent vertikala än vippande eller i horisontled.
 11. kanske är det ett sådant här superstyvt bord/rack man ska ha, det är för labutrustning som mikroskop mm. Kanske fungerar det bättre i kombo med Kuzmas fötter? Solid Tech har ju lite rörelsemån.
 12. Så du tänker att det bästa ev vore Solid Tech+Damper+slab eller någon annan hylla+ stabiS ? Det där med olika underlag till skivspelare är riktigt klurigt. när jag endast adderade Kuzma Damper Feet fick jag som sagt återkoppling vid just fotsteg. Jag mailade Franc och frågade, han svarade som vanligt snabbt och han föreslog att ta bort allt och undan för undan plocka dit olika material. Det tog flera dagar att komma fram till den kombon som står där nu.
 13. rejäla dimensioner på lock o låda. och exemplarisk ordning. Nätdelen huserar i egen låda som är nästan lika stor som denna. Det är i princip ett passivt försteg med buffert, man kan köra den i passivt så klart, men också med gain i 3 steg. Allt manövrerat från fjärren. 3db, 6db samt 9db gain. Impedansen är som sagt densamma på volymen eftersom det är ett processorstyrt nätverk så behövs det bara. 42st motstånd, 21/ kanal, för att få 64 steg på volymen och som sagt fast impedans som man själv väljer. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag valde!? ”edit 50K som jag trodde”
 14. He he! ” Blockat Solid Tech” den var bra. Ja den har några lager Björk Plywood som kan sägas var ett block. Egentligen räcker det med ett lager, så länge det ligger ett lager stål på Plywooden som är den död. Kuzmas fötter filtrerar ut så att jag kan iaf inte detektera någon skillnad mellan 3 och 1. Men skivspelaren kommer upp i en väldigt bekväm höjd..... ska inte underskattas. B1 med enkla komponenter låter ju fint och jag tänkte testa vad som händer när man går all in. Den matning jag hade nitialt var batteri, sen en enkel 18 switchad laddare till en gammal laptop. Sen en lite dyrare sk ” ultratyst” switchad nätdel med valbara spänningar. B1 ska ha 18V men allt mellan 16V till 20V går. Sist hade jag en S-booster. Det lät väldigt fint. Får se om jag kopplar in den någon gång framöver. Jag har ju som jag skrev testat lite olika diskreta OP-appar och de påverkar ljudet olika, så klart. Burson lät inte alls olikt B1 men det är ju samma typ av transistorer, i Newclass D sitter bipolära Nobel transistorer som är friskare, snabbare och mer transparenta. Slewrate är nästan dubbelt så snabb mot Burson och distorsionen på ultralåga 0,0003%. Det som händer med Burson är att man först tänker ” men det är ju mer musikaliskt” sen sitter man en stund och tycker allt är riktigt behagligt, sen inser man att basen inte längre är lika väldefinierad..... men det låter ändå bra. När man går åt andra hållet är det mer som ” Djäklar!? ”Öppet fönster, kristallklart, smooth utan färgning, basen är väldefinierad och nyanserad men ändå mer kraftfull och djupare. Det finns även mer textur med Burson, lite som med rör eller B1. Lite olika smaker precis som med olika rör.
 15. Skarpa ögon! Nja, det är en lånad puppa. En kompis lånade ut sin MC Scheu L som är en något modifierad Benz Glider. Ramen är annorlunda utformad och jag misstänker en annan legering. Så är den ju röd.🤣 Min egen CAR-30 är på total renovering i Tyskland. Så hyggligt nog får jag låna denna till min återvänder.
×
×
 • Create New...