Jump to content

Adagio

Branschmedlem
 • Content Count

  1 674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Adagio last won the day on October 17

Adagio had the most liked content!

About Adagio

 • Birthday 1971-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Norrköping

Recent Profile Visitors

8 650 profile views
 1. Ja, jag är jättenöjd! Den är raka motsatsen till det jag tidigare haft, den låter musikmaterialet tala istället för att försöka imponera för egen del. En ödmjuk förstärkare.....
 2. I korthet har Nelson här skapat något så ovanligt som en förstärkare med både positiv och lite negativ feedback. I praktiken no feedback men han beskriver det som en elegant tango snarare än brute force. resultatet är en liten trevlig KlassA förstärkare som levererar 30W (ren klassA) i 4ohm och 20W i 8ohm. distortionen ligger på blygsamma 0,05% och den drar 170 Watt aldrles oavsett om den bara är påslagen eller arbetar för fullt.
 3. Här är en riktig goding enl mig! hur First Watt har flugit under min radar är en fråga jag ställt mig? Jag har väl varit så fast i min förställning att det måste vara rör för att det ska be”röra” mig. Vid första anblicken en rejäl front, sober ljusgrå, roliga kylflänsar som ser ut att kunna få den att flyga. Precis lagom intensiva blå dioder, vanligtvis gillar jag inte blå dioder men dessa stör mig inte alls. min man kikar inuti vill man utbrista som Leif Östling ” vad fan får jag för pengarna!” för den är i princip tom. en lagom mallig trafo, skaplig lytbank utgör lejonp
 4. B1 är Nelson pass ”svar” på behovet av ett försteg, dvs att välja källa samt kunna justera volymen. Men detta är inte ett aktivt försteg eftersom förstärkningen endast är 1:1. Detta innebär att bla att man kan nyttja hela skalan av volympoten/kontrollen. Men i olyckliga fall kan signalen bli för låg. Den blir iaf maximalt så hög som källans utsignal medger. Vad innebär då bufferten? Varför inte bara ha en passiv lösning? Det är många som vittnar om hur extremt transparent en passiv lösning låter men lika många menar att det låter blodfattigt och odynamiskt. Problemet ligger till stor del
 5. Nu var det inte egentligen rör vs sandlådor som min berättelse handlade om. Utan min glädje över min nya rigg. jag har ju förespråkat rör i snart 15 år och jag har tyckt det var jätteroligt. Men nu har jag faktiskt hittat transistor grejer som jag tidigare inte kunnat ha pga låg effekt och därigenom kommit vidare i min hobby.
 6. Tror helt ni missat vari ketchupen ligger. Inte alls som en filt, nej snarare som ett fint glimmer eller skimmer. Som tillför en dimension av struktur eller dimensionalitet. Det är det som rör i mina öron gör bäst, tillför lite mer liv.... jag tror att det till stor del är den form av dist som alla rörförstärkare har.
 7. EAR 834P Deluxe i nyskick. drift ca 500 timmar. Nypris 22K säljes för 10K 0730 267333 eller svinfylking@hotmail.com
 8. Här är fö ritningen om det börjar klia i någons byggarfingrar.
 9. Så här såg det B1-kort jag fick av en kompis ut, allt jag bEhövde göra var att fixa strömförsörjning och volympot
 10. Redan den enklaste B1an var extremt transparent men den hade en viss hårdhet, eller metallisk egenskap. Den var extremt ren och passade väldigt fint ihop med Zen. Min ” egen” variant är dock silkeslen, supertransparent och sopar mattan med JJn. Min JJ var moddad med en volymkontroll från Khozmo, detta var ett rejält lyft, och det är den blå ALPSen (från JJ) som används som volymkontroll nu. så det kommer lyfta ytterligare med en Seiden.
 11. På bilderna ovan ses också ZEN Redux (DIY) den svarta lådan.
 12. På lite slingriga vägar kom en väldigt enkel B1 (buffrat försteg designat av Nelson Pass) hem till mig. Den var driven med två 9V batterier och imponerade stort på mig. därifrån var steget till att göra en egen variant utifrån herr Nelsons ritning inte så långt. Jag valde att göra en ”planka” i mahogny med 7N koppar uppspänd på omagnetiska mässingsdyckert. Fick också tag i matchade SK170 BL. övriga komponenter består av Charcroft, AMGR, Holco, Jupiter och Mundorf samt Elna Silmic II. Nästa fas blir en volymkontroll samt ingångsväljare och såklart en låda i framtiden.
 13. Ha ha! Nej tack. Jag kommer aldrig gå tillbaka till vanliga tröga lådhögtalare, det räcker med 35 år av den varan. Paneler/dipoler var ett steg i rätt riktning och nu med horn börjar det likna något. det finns inget som är lika elegant som låg effekt och hög verkningsgrad.
 14. Innan vi går vidare ska jag stanna i lite funderingar.... är rörens distorsion som socker för vår hjärna? Ja det finns likheter. Vi gillar den typ av andratons jämna dist som rören erbjuder, detta har hävdats förr. Jag kan bara hålla med, men jag var en sockerknarkare eller andratonsdistknarkare. Som mest hade jag totalt 24 rör i kedjan, 12/ kanal. hjärnan kräver denna sötma för att få sin kick, transistorer lät alltid tråkigt o grått, smaklöst. Nu är jag nykter rörjunkie. Jag kan tycka att en ack så liten dist kan höja smaken men efter att ha nyktrat till kan jag nu höra vad rö
×
×
 • Create New...