Adagio

Branschmedlem
 • Content Count

  1 564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Adagio last won the day on August 11

Adagio had the most liked content!

About Adagio

 • Birthday 1971-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Norrköping

Recent Profile Visitors

8 155 profile views
 1. Adagio

  Det ständiga sökandet

  Hej! Fin rigg! Känner igen från en viss grupp på en ansiktsrelaterad telefon nära dig. Skämt åsido alltid trevligt att se saker i sitt riktiga format,
 2. Adagio

  Din rumsakustik vs dina högtalare

  Härlig tråd i gammal forumanda!!! Vad många fina rum och system, får bli en gemensam tumme till allihopa. Kul med så många olika stilar och anläggningar. Magnepan 3,7 med V-vingar bakom. Samt två REL T7i. Bakväggen bakom soffan, S-vinge på ett bord för att maximera diffuseringsytan, akustikplattor från bullerdämpande P-70 bakom,5st. En rumsmätning med såväl diffusorer, subbar och absorbenter. Inga rumskorrigeringar.
 3. Adagio

  Rulla rör på en Tube Box DS...

  Fast RIAA och vinyl på max-volym ör nog aldrig helt tyst. Det tystaste RIAAt jag hittills hört måste nog vara Canor. Det kan man vrida upp till max på mc och det är precis knäpptyst.
 4. Adagio

  Musikhörna och experimentverkstad

  Jag tycker det dock är intressant på diagrammet ovan att JUPITER fått en extra ”knyck” i ett ospecificerat område. Kanske för att inte framstå som den ”perfekta” kondensatorn.
 5. Adagio

  Musikhörna och experimentverkstad

  Tycker diagrammet ovan på något sätt stämmer väl in på mina upplevelser. Är man en mellanregister-junkie är Jensens kopparfolie i olja fantastiska. Jag har dessa i min Cary v-12r eftersom jag anser att mina Maggies inte behöver tillskott av detaljer mm. Men visst JUPITER Cu foil skulle jag inte gråta om någon slängde till mig. Allt är en fråga om matchning och vilken effekt man vill ha. Av dessa kondingar tror jag det är helt avgörande, framför vilken som är ”bäst” då detta är subjektivt.
 6. Adagio

  Musikhörna och experimentverkstad

  JUPITER är fantastiska! Jag bytte till dessa i en kompis rör-dac, denna dac spelar i en helt annan division nu och har jämförts och besegrat mångdubbelt dyrare namnkunniga dacar.
 7. Adagio

  Rulla rör på en Tube Box DS...

  Ang rören i eller öppet kan väl bara ha verklig betydelse vid RIAA förstärkning? För på alla min rörhäckar, utan RIAA sitter de som utombordare och jag kan inte uppfatta några störningar alls.
 8. Adagio

  Rulla rör på en Tube Box DS...

  Spännande, ska dyka in och försöka lyssna senare.
 9. Efter att ha levt med 4-point någon månad måste jag säga att jag varje dag blir överraskad när jag spelar någon gammal skiva för första gången. Någonstans efter 2 veckor kunde jag sakna ref armens lite avrullade ytterområden och framför allt liteflörtigare basområde. Men det var kortvariga känslor, denna arm är superneutral, detta blev väldigt påtagligt när jag testade olika pickuper. Skillnaden mellan Benz LP och Kuzma CAR-30 var mycket större än innan med ref. Båda pickuperna tilläts göra sitt allra bästa och visa sina främsta kvaliteter. Detta är ju extra kul då det är löstagbart huvud/ fäste på 4-point. Eftersom LPn inte är helt optimal med min SUT, Allnic AUT-2000, så sålde jag den till en behövande som suktade efter en bättre Benz. Tanken är att jag när jag tar mig råd kommer köpa en Benz Ebony TR eller ev Koetsu, inget är spikat. Det låter ju fantastiskt bra med CAR, jag upplevde dock att Benzen levererade lite mer känsla och innerlighet. Det skulle vara kul att Batra kunna skifta smidigt efter humör. Åter till armen, det är nästan löjligt hur exakt den spelar, det finns ingen osäkerhet här, ljudbilden är som huggen i sten, de alra finaste utklingningarna och detaljerna återges med extrem finess. Samtidigt som den allés närvarande dynamiken bara levererar utan excesser. på skiva efter skiva förvånas jag över den enorma renheten och frånvaron av färgning. Det låter som om basen går spikrakt och rent ner till 20hz.
 10. Adagio

  Stabi What? Mmmmmmmmmmmmmmmm!

  Riktigt brutalsnygg!!! Har fluktat på den sen den presenterades i München. Om jag inte var så nöjd med prestandan på StabiS och dess utseende, skulle denna ligga som nr 1 i uppgraderingsfantasierna. Nu med 4-point 9” blev den en riktig killer.
 11. Tjena kontakta mig ang Allnic. På PM eller Mail.
 12. Adagio

  Akustik skivor. P70

  Alla är sålda.
 13. Adagio

  Kuzma Stogi ref

  Pga uppgradering till Kuzma 4-point låter jag min gamla trotjänare få en ny ägare. Tänkte ha två armar på min spelare men för att detta skulle bli smidigt skulle det krävas 2 RIAA mm. Kanske kommer jag ångra mig men jag väljer ändå att sälja denna fina arm. med följer även en extra ring för motvikten, så man kan montera riktigt tunga pickuper. likaså medföljer ett kit Soundsmith EZ-mount som inte passar på 4-point. Nypris 28 250, standard dessa har Van den Hul + WBT 0152 priside 10 000kr
 14. Adagio

  Akustik skivor. P70

  300kr st! Riktigt bra och enl mig snygga, speciellt de grå.