Jump to content

Adagio

Branschmedlem
 • Content Count

  1 736
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Adagio last won the day on February 21

Adagio had the most liked content!

About Adagio

 • Birthday 1971-12-12

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Norrköping

Recent Profile Visitors

8 825 profile views
 1. Nå hur gick det nu då? Har du jämfört de medföljande kablarna från Chord och de du beställde från Atlas? Väldigt nyfiken.
 2. Ja smaken är verkligen olika, jag tycker rodium ger alldeles för kallt ljud.
 3. Det behöver inte vara ett dyrt, bara bra! 😀 jag köpte nyligen en Hattor mini AMGR, riktigt bra faktiskt för rimliga pengar.
 4. Två vänner till mig testade i fredags TT2 vs Qutest med försteg, Qutest med försteg vs TT2 utan försteg. Sedan slängde de in M-scalern i leken också. Innan detta test som ägde rum i den eminenta butiken Akkelis audio, hade jag tagit med mitt försteg och min Qutest till en av vännerna som står i begrepp att köpa DAC, där jämförde vi Qutest och RME-DACen med ungeför samma upplägg. I samtliga fall lät alla dacar bättre med dedikerat försteg! Dvs utan den inbygda förstegs/volymkontroll-funktionen. Vad kan man dra för slutsats? Trotts den potentiella förlusten med längre kedja, fler kablar, kontakt
 5. En tanke ”på vägen”: varför rohdium?? Man(jag) eftersträvar så få materialövergångar som möjligt och en så jämn serieimpedans som möjligt. Dvs liknandes massa i ledare, kontakter osv. Den koppar jag använder ligger på 101% av IACS, Guld på 76% av IACS. Rodium ligger på endast 39%. om man använder en basmetall av mässing som ligger på ca 27% kan jag iofs förstå att man väljer Rodium som plätering. i kontakter för signalöverföring anser jag att man ska eftersträva att använda koppar eller tellurium-koppar (96% IACS) inte mässing.... Med strömkontakter resonerar jag dock
 6. Mitt mål: att känna glädjen i att köpa en ny skiva och spela den första gången, andra gången och tredje gången..... att känna samma glädje och sug efter en upplevelse som berör mig kanske rent av höra nya saker den 10e gången. Att varje album får en historia genom de uppgraderingar systemet genomgår genom åren. Det är nog mitt mål och såtillvida lever jag i mitt mål även om jag vet att allt går att förbättra.
 7. Du får nog berätta för oss ovetande....
 8. Platis ligger nog en bit bort är jag rädd men en god vän som har en StabiR har beställt de nya ”fötterna” ska bli intressant. Mina uppgraderingar är över ganska lång tid så någon sammanställning finns nog inte dessvärre.
 9. Det kommer inte mycket damm i den lilla springan om man använder dammskyddet, men var 10år kanske det är läge att byta. Som många kanske vet har jag experimenterat mycket med olika underlag. Denna spelare är ganska responsiv när det kommer till det. Jag gillar verkligen orginal-lönn bäst direkt mot spelaren. Inget annat låter bättre. dock är det intressant att labba med olika massor och material under denna. Under lönnplattan har jag tre lager rostfritt, syrafast stål dvs omagnetiskt i en tjocklek på 5mm. Dessa har ingått i andra hyll-experiment sen tidigare och är målade med sk
 10. Jag målade Kuzma lönnplatta mattsvart. Jag tyckte aldrig att det ljusa träet lirade med mässing och svart. Sen hade jag inga ljusa träslag i övrigt heller.
 11. Här är en bild på min. Helt rätt i mässing, den svarta är för trist tycker jag.
 12. Lite mässing piggar alltid upp! Jag älskar den där spelaren. Jag har haft min i över 15 år. Visst har min fått lite uppgraderingar på vägen, dubbel tallriken, PSU ref 2 (samma som stabi ref2 btw. Samt lönn-plattformen. Varje uppgradering har varit helt tillfredställande där varje del ökat perfektionen. Kan nämna att jag genomgått några armbyten på vägen, först till Stogi ref senare till 4-point 9” StogiS är en fantastisk arm, speciellt för pengarna men det är verkligen ingen nybörjararm. Använd en spruta med ml gradering när du testar olika mängd silikonolja i badet. Mä
 13. En Chord Qutest. För att den i mitt system låter så förbannat naturligt, transparent utan överdrifter. Varken varmt eller kallt, inte soft, inte hårt. Det kanske är så att den inte låter alls? Eller i alla fall väldigt lite. Har märkt att jag senaste året sökt mig in på produkter som låter så lite som möjligt. Dvs så lite egenljud som möjligt. Jag vill höra musiken inte apparaterna.
×
×
 • Create New...