Jump to content

Georg

Medlem
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

About Georg

 • Birthday 1970-04-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Åmål Sweden
 1. Hej Kennet. Georg från Åmål här. om biljetterna finns kvar så är jag intresserad. Hör av dig i så fall. 0760323397.
 2. Eftersom man har anammat den nya förstärkartekniken ClassD så är det inte några bekymmer med förhöj temp i lyssningsrummet så det har spisats både mycket musik och en hel del film under sommaren
 3. Sitter i ett hotellrum i Ebensfelth och väntar på morgondagen. Första gången vi åker ner på denna mässa. Det ska bli kul. Appen är väldigt bra eftersom man kan lägga upp det som man vill kolla på och får det listat efter mässhallar. Hoppas att vi kan ses där nere. MVH GEORG & Thereses.
 4. Tack för tipset på Appen till mobilen. Den kommer nog att behövas. Jag och Therese (frugan) börjar resan söderut redan Imorgon (måndag). Vi ska passa på att mysa runt lite innan vi landar i Munchen på fredag för mässan. Vi ska bl'a besöka detta mycket trevliga spa. http://www.obermaintherme.de/ som vi har varit på för några år sedan. Väl värt ett besök om man är i trakterna. Det pratades om att ev träffas efter mässdagarna. Hur ska vi göra för att ta kontakt. några förslag på detta. Hoppas att vi kan ses där nere. Med goa hifihälsningar Georg&Therese
 5. När jag själv reflekterar över ordet hi-end så tänker man mera på att vad vår hobby går ut på är ju att tillfredställa vår egen längtan efter den där perfekta upplevelsen när man sätter på en skiva och bara sugs in i musiken :). Vägen dit är ju olika utifrån våra förutsättningar. Har man inte obegränsade tillgångar så får man hitta egna sätt som att bygga själv ( detta kräver ju att man har viss kunnighet inom teknik dock.) men med enkla medel kan man komma långt. Dessutom så är det alltid en extra kick att själv lyckas uppnå det som andra kanske betalar dyra pengar för ( inget ont om dom som har råd med dyra grejor man har ju egna drömprodukter som dock ligger utom räckhåll. ) Själva vägen till ett bra ljud är som jag ser det inte alltid så kostsam som det kan låta utan snarare är det viktiga att man tar vara på kvaliteten hos det man har och att Rummet har stor betydelse för upplevelse. Just akustiken har haft stor betydelse för ljudet hemma hos oss. Vägen till välljud är oftast krokig men den som söker skall finna och detta forum är ett bra sätt att få hjälp på vägen. Kom bara ihåg att även om vi är olika så är ju målet alltid upplevelsen av just den där skivan eller musikstycket som gör att man bara flyter bort i ett välbehag och total njutning. Allra helst när man glömmer bort tid och rum och upptäcker att den där skivan som man normalt inte spelar hela plötsligt tar slut. Jag önskar alla lycka och framgång på vägen mot den där upplevelsen oavsett hur mycket eller lite ni har råd att investera. OBS!!(Och glöm inte att det finns massor av fina produkter på den begagnade marknaden som kan ge välljud för en bråkdel av vad dom en gång kostade.) Georg H.
 6. Det är alltid kul när fruarna är med på tåget. Therese som min heter brukar ju ofta få en del kommentarer då hon deltar på mässor och så vidare! Hon läser faktiskt även på detta forum men har inte något eget nick än. Hon har mejlat timbre om att få vara med men eftersom han har tagit en paus så från euphonia så har det nog ramlat bort. Det vore kanske lite kul med lite alternativa inlägg på forumet så Calle jr kanske kan kolla om det går att fixa ett nick till henne.
 7. Jag och Therese (frugan) funderar på att ta en tur ner. Har varit sugen i några år nu så det är väl dags att det blir av.
 8. Glömde nämna att det bästa är att hämta programmet Acusticcalkylator som du hittar på den här länken : http://www.mh-audio.nl/user/acoustic%20calculator.asp Ha så kul!!
 9. Det finns en hemsida som är full med roliga calkylatorer som kan räkna fram diverse olika diffusorer m.m http://www.mh-audio.nl/ Gå inte vilse bland allt bara!!
 10. Kolla in no frills audio! Deras caveman högtalare är riktigt trevliga! http://www.no-frills-audio.se/
 11. Jag och Therese ska till dalhalla och hoppas på en trevlig upplevelse. Vi kanske ses där. vi ska övernatta i stuga på camping i rättvik. det ska bli kul att få lyssna på dalhalla. har varit nyfiken på acustiken där ett tag den ska ju vara väldigt bra enligt många!
 12. Jag kan höra av mig nästa gång jag ska till Göteborg! Det kan bli aktuellt med transport så snart som till helgen. Dotter med familj ska troligen ner till liseberg på lördag. Så jag skulle kunna skicka med steget då! Du kan ju höra av dig med kontaktuppgifter om det skulle vara av intresse! MVH Georg H Åmål
 13. Eftersom jag efter att ha byggt några slutsteg baserade på Hypex NC400 moduler fått många frågor angående hur dom låter och diverse så har jag nu fått ett nybyggt stereo-slutsteg på hyllan. Då kom jag på iden att om detta ex skulle kunna ta en tur runt hos dom som vill prova på och lyssna på hur hypex nya moduler låter. så iden är alltså att skicka runt detta slutsteg till nyfikna och i så fall blir kostnaden för detta endast frakten för att skicka vidare steget till nästa i listan som vill låna hem! Jag skall till Göteborg under morgondagen så om det skulle finnas någon där som är nyfiken så kan vi börja där! Slusteget har endast balanserade lågnivåingångar men jag kan skicka med en enkel adapterkabel till rca.( dock av billigare kvalitet) . MVH Georg H Åmål
 14. Jag har planer på att bjuda in på en provlyssning av mitt system någon gång i sommar eller hösten! För dom som är hugade att åka till Åmål vill säga. Om det skulle finnas intresse så kan vi kolla datum för en sådan träff. det vore kul att bjuda tillbaka efter senaste träffen som var mycket trevlig!
 15. Jag har inte några bra lurar hemma så jag använder inte denna funktion! Men innan vi köpte den så lyssnade vi på den på hiend stockholm och då var det många riggar med olika lurar och det som gjorde att vi köpte var att den funkande bra i alla olika kombinationer. detta imponerade på mig och var den avgörande orsaken till köpet! Ska man beskriva ljudet på något sätt så måste det bli neutral. Den kanske i vissa sammanhang skulle uppfattas som lite slank med detta beror nog mest på att den inte spelar över i basen utan har väldigt hög upplösning istället. Själv så spelar jag med Hypex nc400 slutsteg och denna kombi ger ett luftigt högupplöst ljud med mycket bra kontroll i basen!
×
×
 • Create New...