K-man

Admin
 • Content Count

  5 522
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by K-man


 1. 19 minutes ago, Simon76 said:

  Tack för alla svar och vänliga ord!

   

  Progression har ju huvudsakligen balanserade ingångar, vilket Naimen saknar, skulle jag vinna mycket på att byta till en streamer med XLR? 

  En sak som jag märker nu är att jag får ett svagt hummande i högtalarna när jag ökar volymen över 50%. Ljudet hörs bara om jag väljer den obalanserade ingången som streamern sitter på(aux). Det hörs lika mycket oavsett om Naimen är igång eller inte och försvinner helt om jag drar ut signalkablarna. 

   

  ...har haft ngt liknande på en gammal anläggning innan nätfiltrens tid...där försvann det när jag vred nätkontakten i väggutttaget....kan vara värt en liten test...

   

  \\K-man


 2. 17 minutes ago, LasseJ said:

  Hmm, det var inte så enkelt. Det gick inte att tilldela manuella ip-adresser i min router. Den är kanske för gammal?

  Har du något bra förslag på en ny trådlös router?

  För gammal....tror jag knappt, vad är det för modell?

   

  \\K-man


 3. 39 minutes ago, Apexorca said:

  Varför försvann dess produkter från HiFi-butikerna?

  Tror inte de fanns i någon hifibutik....vad jag kan minnas...de flesta som finns/fanns på Euphonia köptes vid ett gruppköp som Jorma höll i....även om Bengt hade några innan dess med.

   

  ...så egenimport skulle jag gissa på de flesta....

   

   

  ...ojojoj....den gruppbeställningen gjordes 2003!!!:o:o

  \\K-man


 4. 9 minutes ago, calm said:

  Man kan ju undra vad dessa stenar gör!? Fick för mig att de var gjorda i någon form av grafit eller ferrit och att de därmed skulle kunna påverka magnetismen i kärnor på transformatorer.

   

  Calm

  Har för mig att det är ingjutet lite spolar och bröte under det stenliknande skalet...känner man under stenen sitter det en gummimatta, och under den är det ngt annat än "sten"....

   

  Vibrationshämmande effekten finns ju där såklart...men då funkar en pocketbok rätt bra med....fast billigare.....men fulare.... :D 


 5. 12 hours ago, new order said:

  Nä. Har inte shaktifierat själv. Men har du några till salu så varför inte? Alltid retar det nån...???

  ...har nog en som jag kan tänka mig sälja, så du får testat! Ligger så fint i sin förpackning.... :) 

   

  \\K-man


 6. ...med risk för att dra igång en lavin....men det är inte tanken....

   

  Plockade lite i hyllorna och hittade bl.a. Shakti Stone....som åkte undan när barnen var små.... ;) ...tror inte jag sett detta på ett bra tag...är det fortsatt stenrikt(:D) i våra hifistugor?

   

  \\K-man


 7. 27 minutes ago, ulfsan said:

  Håll tillgodo med vad jag kunde hämta ner från Photobucket. Det var dock väldigt länge sedan jag rippade CD-skivor. Kör nu nästan enbart ny musik streaming.... Jag vet alltså inte om min XLD fungerar (i den version jag har på en gammal Mac (Mac mini sent 2009) med OS X El Capitan. Det finns en uppdatering att hämta när man startar programmet, men den uppdateringen vill jag inte göra, eftersom den är avsedd för senaste OSX (Catalina)..

   

  / Ulf 

  Grymt!!! Tackar! Japp, den uppdateringen har jag gjort...


 8. On 2010-04-07 at 21:34, ulfsan said:

  Här är mina inställningar som jag lovade, K-man:

  Skrmavbild2010-04-07kl210059-1.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210156.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210257.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210326.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210403.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210436.png

  Om du undrar något så hojta till!

  ...det är dock inte säkert jag kan svara med annat än "det funkar bra" som förklaring :unsure:

  / :) Ulf

  Ulf, dessa inställningar lirade kanon...körde med dessa...men nu när jag bytt MAC OS så visar sig att den gamla XLD inte funkar...och jag kommer inte åt mina inställningar...du skulle möjligen inte kunna göra samma lista igen (om du nu använder XLD fortsatt...) (Eller om ngn vet om jag kan komma åt inställningarna i ngn ini fil eller så? Menyerna i nyare XLD ser identiska ut så...

   

  (Frågan ställd eftersom de eftertraktade bilderna ovan inte längre syns.... :) )

   

  \\K-man


 9. 4 hours ago, bigblue said:

  Auralic själva skriver så här gällande USB porten för anslutning av extern hårddisk:

  The maximum current driving ability of this port is 5V/500mA. AURALiC recommend you use USB storage with a dedicated power supply for sound quality considerations.

   

  Så precis som ni har varit inne på är det inte 2 vs 3. Utan det handlar nog snarare om att ansluta en hårddisk som har egen strömmatning. 

  Min har extern matning, men funkar ändå inte...men kopplar jag den via NAS eller direktdelad på Routern funkar det fint....så jag är rätt övertygad om att det är formateringsformatet/filsystemet som är boven...när disken kopplas direkt på Auralicens USB...


 10. 17 hours ago, octavia rs said:

   

  Auralic verkar stödja de flesta filsystem.

   

  "Lightning Server can read FAT32, NTFS, exFAT, ext2/3/4 and HFS+(no matter if they are non-journaled or journaled) partition formats."

  Det är väl inte lightning servern som läser usb-disken direkt...det gör den först efter att Auralicens "USB-gränssnitt/funktionalitet" har fattat att det är en disk...eller? :-) 


 11. 3 hours ago, sprudel said:

  Tveksamt, klarar den USB 2.0 så klarar den 3.0. Det är bara hastigheten på överföringen som ändras.

  ...skall vi gissa på formateringsformatet....där sväljer inte min Aurelic allt på USB iallafall.... :) (men samma disk går fint att läsa via nätet för den....men då ligger det ju såklart ett delningsoperativ mellan)

   

  \\K-man


 12. 10 hours ago, rikard said:

   

  Min erfarenhet säger att man inte ska underskatta förstegets betydelse i kedjan... även om Lumin och många DAC:ar är kapabla att kopplas direkt till slutsteg så finns det ofta mer att hämta med ett bra försteg.

  ...ja, tyvärr är det så (tyvärr när man vill minimalisera...) :app:

   

  \\K-man


 13. 22 minutes ago, rikard said:

   

  Ingetdera, jag har en integrerad förstärkare... :) 

  Det här ger mig totalt 2 burkar om man bortser från strömdistribution osv, en väldigt minimalistisk och stilren anläggning.

   

  Även om det kanske är möjligt att köra den direkt till slutsteg så skulle jag personligen vilja ha någon form av volymreglage, och inte enbart via mjukvara vilket det skulle bli isåfall.

   

  Härigt med minimalistiskt....ditåt strävar jag med...och är en bit på väg...men har fortsatt monosteg ute vid talarna, så med en streamer/dac/försteg komplett så skulle det bara vara en synlig del...samt då helt appstyrd så inte heller den egentligen behöver synas...

   

  \\K-man