K-man

Admin
 • Content Count

  5 496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by K-man


 1. 10 hours ago, rikard said:

   

  Min erfarenhet säger att man inte ska underskatta förstegets betydelse i kedjan... även om Lumin och många DAC:ar är kapabla att kopplas direkt till slutsteg så finns det ofta mer att hämta med ett bra försteg.

  ...ja, tyvärr är det så (tyvärr när man vill minimalisera...) :app:

   

  \\K-man


 2. 22 minutes ago, rikard said:

   

  Ingetdera, jag har en integrerad förstärkare... :) 

  Det här ger mig totalt 2 burkar om man bortser från strömdistribution osv, en väldigt minimalistisk och stilren anläggning.

   

  Även om det kanske är möjligt att köra den direkt till slutsteg så skulle jag personligen vilja ha någon form av volymreglage, och inte enbart via mjukvara vilket det skulle bli isåfall.

   

  Härigt med minimalistiskt....ditåt strävar jag med...och är en bit på väg...men har fortsatt monosteg ute vid talarna, så med en streamer/dac/försteg komplett så skulle det bara vara en synlig del...samt då helt appstyrd så inte heller den egentligen behöver synas...

   

  \\K-man


 3. 4 hours ago, sprudel said:

  Eftersom det är en sådan intensiv utveckling på just nätverksspelare/dac så känner i alla fall jag tveksamhet i att gå på integrerade prylar. I och för sig har man kommit väldigt långt med många produkter, mer mogen marknad, men prismässigt tror jag att det går neråt. 

  Håller med i resonemanget, men är också av åsikten att en produkt som jag uppskattar och njuter av blir inte sämre för att det kommer en ny....och har inte längre något behov/sug efter att byta för att få årets färg. :) Mina prylar (om de talar till de inre regionerna) får stanna länge....

   

  \\K-man


 4. 4 hours ago, Perfect sense said:

   

  Ambitionsnivå = budget i praktiken. Det har nämnts maskiner ifrån 20.000 till en bit över 100.000 kr i tråden. Avgränsningar är alltid bra, vilket gör resan enklare när det väl är dags att börja lyssna och utvärdera.

   

  / Marcus, www.perfect-sense.se

  Ahaa, ambition har inget med pengar att göra i mina ögon...men då vet jag hur du tänkte. :


 5. 45 minutes ago, Perfect sense said:

  Hej K-Man,

   

  Behöver du även analog ingång? Om inte så har du flera starka alternativ inklusive Lumin (balanserad konstruktion dessutom), Aurender, Moon, Naim med flera.

   

  / Marcus, www.perfect-sense.se

  Hej,

   

  Nej, behöver ingen analog ingång där. Det som ofta saknas är balanserade utgångar och ett "vettigt" försteg....inte bara en volymreglerad utgång. :-)

   

  Naim har väl inga balanserade utgångar? :) 

   

  \\K-man 


 6. Har sökt i lite trådar, men får ingen bra sammanfattning....de flesta (precis som jag) kör ju med separat streamer och försteg....men finns det nu mer inte bra sammansatta? (man kan alltid reflektera över hur bra det är att ha dessa funktioner i samma box rent störningsmässigt....men för enkel styrning via t.ex. padda för flera individer så är det en bra lösning)

   

  Ja, man hittar ett fåtal på marknaden, vilka skall man inte missa? 

   

  För min/vår del så behövs balanserat och att den lirar även Spotify connect utöver vanlig nätstreaming och disk.

   

  \\K-man


 7. 13 hours ago, A/Wing. said:

  Hej K-man du är ju nästan lika anonym som jag hoppas vi kan träffas någon gång. 

  Hur är det med ditt hifi-liv nuförtiden.?

  Tjena A/Wing! Ja, vi håller oss i ungefär samma hörn... :D Skulle  vara trevligt att träffas och tjöta! Det borde vi klara av att lösa!:thumbsup:

   

  Hifi-livet vad gäller prylar och fixande håller sig i bakgrunden, helt klart, men musiklyssnandet med välljud är lika närvarande som alltid! (även om sweetspotsittande inte är ofta...)

   

  \\K-man


 8. Nu har den stått i garderoben tillräckligt länge... :)

   

  Rudistor RP7B, en riktigt bra hörlursförstärkare med såväl balanserade som obalanserade ingångar. Funkar även som försteg om man önskar.

  Konstruktionen kallas hybrid och har rör på ingångsstegen(4st) och transistorer på utgångsstegen om jag inte minns helt fel. Volympot:en är Alps RK50.

   

  Nypris på denna tingest var 2100€....

   

  Bud?

   

  \\K-man