K-man

Admin
 • Content Count

  5 507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by K-man


 1. 8 hours ago, Ampalang said:

  Funderingarna över ett par högtalare som inte behöver stå mitt i rummet började redan 2004, närmare bestämt här. 

   

  Det var ett tag sedan vi tog den turen....! Kul att bli påmind!!!

   

  \\K-man


 2. 27 minutes ago, ulfsan said:

  Håll tillgodo med vad jag kunde hämta ner från Photobucket. Det var dock väldigt länge sedan jag rippade CD-skivor. Kör nu nästan enbart ny musik streaming.... Jag vet alltså inte om min XLD fungerar (i den version jag har på en gammal Mac (Mac mini sent 2009) med OS X El Capitan. Det finns en uppdatering att hämta när man startar programmet, men den uppdateringen vill jag inte göra, eftersom den är avsedd för senaste OSX (Catalina)..

   

  / Ulf 

  Grymt!!! Tackar! Japp, den uppdateringen har jag gjort...


 3. On 2010-04-07 at 21:34, ulfsan said:

  Här är mina inställningar som jag lovade, K-man:

  Skrmavbild2010-04-07kl210059-1.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210156.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210257.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210326.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210403.png

  Skrmavbild2010-04-07kl210436.png

  Om du undrar något så hojta till!

  ...det är dock inte säkert jag kan svara med annat än "det funkar bra" som förklaring :unsure:

  / :) Ulf

  Ulf, dessa inställningar lirade kanon...körde med dessa...men nu när jag bytt MAC OS så visar sig att den gamla XLD inte funkar...och jag kommer inte åt mina inställningar...du skulle möjligen inte kunna göra samma lista igen (om du nu använder XLD fortsatt...) (Eller om ngn vet om jag kan komma åt inställningarna i ngn ini fil eller så? Menyerna i nyare XLD ser identiska ut så...

   

  (Frågan ställd eftersom de eftertraktade bilderna ovan inte längre syns.... :) )

   

  \\K-man


 4. 4 hours ago, bigblue said:

  Auralic själva skriver så här gällande USB porten för anslutning av extern hårddisk:

  The maximum current driving ability of this port is 5V/500mA. AURALiC recommend you use USB storage with a dedicated power supply for sound quality considerations.

   

  Så precis som ni har varit inne på är det inte 2 vs 3. Utan det handlar nog snarare om att ansluta en hårddisk som har egen strömmatning. 

  Min har extern matning, men funkar ändå inte...men kopplar jag den via NAS eller direktdelad på Routern funkar det fint....så jag är rätt övertygad om att det är formateringsformatet/filsystemet som är boven...när disken kopplas direkt på Auralicens USB...


 5. 17 hours ago, octavia rs said:

   

  Auralic verkar stödja de flesta filsystem.

   

  "Lightning Server can read FAT32, NTFS, exFAT, ext2/3/4 and HFS+(no matter if they are non-journaled or journaled) partition formats."

  Det är väl inte lightning servern som läser usb-disken direkt...det gör den först efter att Auralicens "USB-gränssnitt/funktionalitet" har fattat att det är en disk...eller? :-) 


 6. 3 hours ago, sprudel said:

  Tveksamt, klarar den USB 2.0 så klarar den 3.0. Det är bara hastigheten på överföringen som ändras.

  ...skall vi gissa på formateringsformatet....där sväljer inte min Aurelic allt på USB iallafall.... :) (men samma disk går fint att läsa via nätet för den....men då ligger det ju såklart ett delningsoperativ mellan)

   

  \\K-man


 7. 10 hours ago, rikard said:

   

  Min erfarenhet säger att man inte ska underskatta förstegets betydelse i kedjan... även om Lumin och många DAC:ar är kapabla att kopplas direkt till slutsteg så finns det ofta mer att hämta med ett bra försteg.

  ...ja, tyvärr är det så (tyvärr när man vill minimalisera...) :app:

   

  \\K-man


 8. 22 minutes ago, rikard said:

   

  Ingetdera, jag har en integrerad förstärkare... :) 

  Det här ger mig totalt 2 burkar om man bortser från strömdistribution osv, en väldigt minimalistisk och stilren anläggning.

   

  Även om det kanske är möjligt att köra den direkt till slutsteg så skulle jag personligen vilja ha någon form av volymreglage, och inte enbart via mjukvara vilket det skulle bli isåfall.

   

  Härigt med minimalistiskt....ditåt strävar jag med...och är en bit på väg...men har fortsatt monosteg ute vid talarna, så med en streamer/dac/försteg komplett så skulle det bara vara en synlig del...samt då helt appstyrd så inte heller den egentligen behöver synas...

   

  \\K-man


 9. 4 hours ago, sprudel said:

  Eftersom det är en sådan intensiv utveckling på just nätverksspelare/dac så känner i alla fall jag tveksamhet i att gå på integrerade prylar. I och för sig har man kommit väldigt långt med många produkter, mer mogen marknad, men prismässigt tror jag att det går neråt. 

  Håller med i resonemanget, men är också av åsikten att en produkt som jag uppskattar och njuter av blir inte sämre för att det kommer en ny....och har inte längre något behov/sug efter att byta för att få årets färg. :) Mina prylar (om de talar till de inre regionerna) får stanna länge....

   

  \\K-man


 10. 4 hours ago, Perfect sense said:

   

  Ambitionsnivå = budget i praktiken. Det har nämnts maskiner ifrån 20.000 till en bit över 100.000 kr i tråden. Avgränsningar är alltid bra, vilket gör resan enklare när det väl är dags att börja lyssna och utvärdera.

   

  / Marcus, www.perfect-sense.se

  Ahaa, ambition har inget med pengar att göra i mina ögon...men då vet jag hur du tänkte. :


 11. 45 minutes ago, Perfect sense said:

  Hej K-Man,

   

  Behöver du även analog ingång? Om inte så har du flera starka alternativ inklusive Lumin (balanserad konstruktion dessutom), Aurender, Moon, Naim med flera.

   

  / Marcus, www.perfect-sense.se

  Hej,

   

  Nej, behöver ingen analog ingång där. Det som ofta saknas är balanserade utgångar och ett "vettigt" försteg....inte bara en volymreglerad utgång. :-)

   

  Naim har väl inga balanserade utgångar? :) 

   

  \\K-man 


 12. Har sökt i lite trådar, men får ingen bra sammanfattning....de flesta (precis som jag) kör ju med separat streamer och försteg....men finns det nu mer inte bra sammansatta? (man kan alltid reflektera över hur bra det är att ha dessa funktioner i samma box rent störningsmässigt....men för enkel styrning via t.ex. padda för flera individer så är det en bra lösning)

   

  Ja, man hittar ett fåtal på marknaden, vilka skall man inte missa? 

   

  För min/vår del så behövs balanserat och att den lirar även Spotify connect utöver vanlig nätstreaming och disk.

   

  \\K-man