Jump to content

hellbit

Medlem+
  • Posts

    205
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hellbit

  1. Vad trevligt. Nu har jag ju inte turen att äga Giya men dock en mindre högtalare av samma märke:) www.minhembio.com/hellbit
  2. Tack för länken, får sätt mig in i det en dag. Tråkigt att det verkar klyddigt att ordna till:( Gillar inte att strula med sånt här.. Det ska bara funka hehe.
  3. Hej! Jag har spotify premium och en squeezebox classic.. Jag vill kunna streama spotify till min squeezebox.. Hur gör jag? Har laddad ner airfoil (jag kör macbook pro) Men begriper inte hur jag ska göra eller om det går? Andra tips? Tacksam för svar. Mvh Sonny
  4. Jag är inte medlem på hififorum men skulle vilja komma i kontakt med den här killen.. http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83401 Kan någon som har medlemsskap hjälpa mig att maila honom min mailadress som är sonnysmail@hotmail.com (De har stängt för nyregistrering:( Mvh
  5. Tack för svaren jag får fundera vidare.
  6. Hej! Sitter på en anläggning som består av Gryphon Encore samt Audio Aero capitole mk2. Högatalarna är Avalon Ascendant N. Är mycket nöjd med ljudet det låter fantastiskt. Dock är mitt rum ca 40m2 och ibland när jag vill dra på viss typ av musik skulle jag inte gråta av att ha lite mer punch i basen. Avalon spelar djupt och kontrollerat men kan inte flytta luft i ett så stort rum som mitt. Vad jag undrar är om någon här kör sub som komplement? Rekomenderar ni det, för/nackdelar? Hur kopplar jag in suben i Audio Aeron som jag använder som försteg? (kanske inte går?) Tänkte eventuellt mig en velodyne dd10. Tips är välkommna Tack på förhand /Sonny
  7. Ok jag är inte heller en person som lyssnat en massa på deras grejer. Jag får väl helt enkelt backa, trodde mig "veta" at Mcintosh var toppskikts grejer och inte sållade sig till Bang Olufsen skaran där det mer handlar om yta... Jag har aldrig hört någon tala om Mcintosh på det viset du gör men hey jag är inte sämre än att jag litar på att folk talar så om Mcintosh. B.la har jag sett Dynaudios värstingar sammanlänkade med Mcintosh och förstår inte riktigt varför man skulle matcha så om det inte lät bra? Kanske vill de att det ska se bra ut:)
  8. Bara hört illa om Mcintosh? Det måste ju vara ett av de mest legendariska och mest rosade märken som finns? Det enda jag hört är att de hade lite kvalitetsproblem ett tag med någon cd spelare. Men annars tycker jag alla (läs de flesta) talar gott om detta märke.
  9. Följ din rubrik (trådnamnet) till höger, så ser du en grå ruta där det står options. Där ändrar du. Mvh
  10. Tror vi får se mer o mer hårddisk baserade lösningar samt nya bättre typer av spotify. Var förresten o såg Avatar i 3d, 3d hade jag lätt kunnat tänka mig o kunna projicera hemma:) kanske inom de närmsta åren?
  11. Jag är nog inte lika "mogen" i hifivärlden som många av er andra, jag blir fortfarande imponerad av hur bra det låter ibland när jag sätter på en skiva (däremot sitter jag inte o retar mig på saker, vilket kan innebära att jag är ordentligt nöjd) 1, 4,5 2, Är inte säker men har hört extrfemt dyra anläggningar som ännu bättre än min fått en att känna sig "där" 3, Ett Svanårum hade ju säkerligen plockat ut en hel del mer Så jag säger akustiken. 4, Inte för tilffället, om jag byter något så är det nog mest för att jag tycker det är kul att prova nya grejer.
  12. Håller med dig Bebop man bör ju inte vara lika skuldsatt när man är 60 som när man är 30. Livet har olika skeden. Att jag lånade var av 2 olika anledningar. Börsen gick bra och jag kunde låna till 1% ränta. Dessutom är jag den typen som gärna måste bli tvingad till att "spara" Tar jag ett kort lån så måste jag betala det. Om jag börjar spara tills jag har ett kapital så blir jag lite snål (känns surt att spendera mycket pengar på en gång. Detta märks inte på samma sätt om man lånar en del av köpeskilling. Strmbrg: Jag har gjort ungefär som du, har bytt frama o tillbaka mellan olika prisklasser (ibland i samma prisklass) och bytt en sak i taget det tog 5 år att komma dit jag e nu. O tro det eller ej vissa köp gick tom lite plus, även o det bara rörde sig om ett par hundra. Nu e jag iallafall nöjd och pengarna kan gå till insats på hus samt att resa.
  13. Mitt problem är ju faktiskt att jag är gladare om jag har schyssta kläder , slipper diska, har ett sommarställe osv (hur skönt hade det inte varit att kunna åka ut med frugan och polarna till sin sommarstuga vid havet över helgen:) När jag hade min första stereo för runt 5 loppor så satt jag inte o tänkte "satan vad nice detta är" Det gör jag däremot varje dag jag går in i vardagsrummet o ser stereon (jag är supernöjd) O då har jag ju inte ens satt igång musiken hehe.
  14. Jo ibland går det undan i svängarna hehe. Tycker också att Strmb har kloka ord och om man är nöjd/tillfredställd med sina grejer/situation så är det ju fine. Vad jag däremot ogillar det är folk som egentligen vill handla och resa osv men som av någon outgrundlig anledning inte vill använda sina pengar..
  15. Hehe detta är mycket en generationsfråga. Jag arbetar som finansiell rådgivare på bank och många äldre kunder med stort kapital (ofta över 5 miljoner) har levt efter tesen "även det lilla är gott nog" Det är iofs därför de nu är rika:) men jag blev för ett tag sedan uppriktigt ledsen när en man som nu är 82 år sa "frugan är sjuk och nu kan man undra varför man på 60-70 talet inte bjöd henne på 2 Hawaii resor om året istället för att samla pengarna på hög" Den situationen ska inte jag hamna i.. Därmed inte sagt att man inte ska ha ett sparkapital som täcker oförutsedda utgifter. 2-3 månadslöner täcker i en "normal" ekonomi oftast det mesta (hur många gånger har man fått en utgift på mer än 60 000kr?). Om jag någonsin sitter i hus med utflugna barn och bara behöver tänka på mig o frugan så kommer resor, hifi och andra upplevelser att prioriteras och om vår disponibla inkomst tillåter så kommer vi leva gott... Kanske rätt mycket off topic nu men det är som sagt kul att se hur folk resonerar. Själv sparade jag ihop till ca 50% av vad anläggningen kostar sen lånade jag resten till förmånlig ränta och amorterade av det lånet på 8 månader. Nu sitter jag med en anläggning som för ett par år bara var en dröm. Att låna är inget problem så länge man amorterar snabbt och sålänge man kan avyttra tillgången närsomhelst utan att stå med restskuld (vilket man oftast kan när man köper begagnat) Jag ser det också som så att mycket av pengarna finns i anläggningen, tror nog jag skulle kunna få tillbaks 90% av vad jag gett om jag varit tvungen att ha pengarna. Bara min syn på det hela och många tycker säkert annorlunda, men man ser mer av "min" attityd hos -80 talisterna.
  16. Något ska man ju lägga sin disponibla inkomst på.. Om det är bil, stereo , resa eller alltihop tycker jag är upp till var o en. Beror också på vilken fas i livet man är i. Om jag vore 55 bast och sitter i ett hus belånat till 50% samt med en buffert på låt säga 2 månadslöner. Ja då hade jag lagt mycket mycket (för att inte säga allt) av den disponibla inkomsten på resor och musikanläggning hehe. You only live ones...
  17. Högtalarna är min dyraste investering (vad jag betalt) när det gäller nypris så ligger steget i samma prisläge.
  18. Aha kanske så det skulle vara. Jag tänkte mest för att man skulle få ett hum var folk lägger krutet. Det verkar ju som att de flesta köper högtalare dyrast och sen förstärkare. Tänkte som ett riktmärke om någon skulle gå in o köpa en helt ny stereo. Om någon skulle spendera låt säga 50 000kr så skulle jag nog säga... 50% högtalare 30% Förstärkare 12 Signalkälla 8%kablar....
  19. Det rimliga (som jag räknade) är ju nypriset. Då kommer inte faktorer som ett bra/dålig begagnatköp in. Dessutom brukar ju tex digitalteknik som cd spelare osv sjunka snabbare än tex högtalare. Sen kanske man får ta med i beräkningarna om man köpt ett 30 år gammalt slutsteg och har en cd spelare som är 1 år gammal, då blir det ju ganska fel. Men i mitt fall så var hela riggen ungefär lika gammal när jag köpte.
  20. Jag håller med dig att det finns prylar som är mer prisvärda än andra och att man för väldigt rimliga pengar kan nå sina mål. Dock har MINA PERSONLIGA favoritögonblick varit på kompromisslösa system tex Burmester/TAD. Krell/Wilson. Vivid Audio/(tilsammans med för mig okänt rörsytem). Revel Ultima/Mark Levinson. Pathos Logos/Focal. Osv Osv. Visst har man hört många mer rimliga system som låter bra (och ibland dyra som låtit sådär) men tyvärr för min del så har de riktiga hårresnings ögonblicken kommit på dyra anläggningar Sen är ju såklart inte pris/ljud konstant på något vis utan när man kommit upp en bit så krävs det enorma summor för att få det lilla extra. Hur var det nu Bebop? Betala 90% mer för att få 10% mer hehe..
  21. Nypris på anläggningen ca 325 000kr Pris betalt 135 000kr (allt ca 3 år gammalt när jag köpte det) fördelat Högtalare 35% Slutsteg 34% Försteg/cd (använder försteget som finns i cd spelaren) 21% Kablar 8% Nu har jag ju integrerat stereon i ett bio system men det har jag lämnat utanför då jag antar att de flesta här kör stereo?
  22. Köp en Squeezebox så spelar det ingen roll om prestandan på datorn är bra. Då skickas bara filen helt digitalt till din squeezebox, som du sen kopplar digitalt till din dac. Bästa lösningen jag kan tänka mig (har gjort många jämförelser fram o tillbaka med min Audio Aero och så länge dacen i AA används så hör jag ingen skillnad på Flac och cd) Dessutom är slimserver väldigt bra med bilder osv...
×
×
  • Create New...