Jump to content

Audionet

Medlem+
 • Posts

  227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Audionet

 1. Umik-1 usb mikrofon samt REW mjukvara fungerar utmärkt. Men det behövs ett försteg och en dator.
 2. Jag skall flytta och efter moget övervägande så har jag kommit fram till att mina CD-skivor inte kommer att flytta med mig. CD spelaren har inte varit inkopplade på flera år och jag saknar inte den. Så det är dags! Jag har inte gjort någon sammanställning om vad som finns. Jag har inte ens koll på hur många det finns. Men det är ett hyfsat blandat innehåll med kanske lite övervikt på singer/ songwriter. Vet inte om det finns något intresse, men jag har kaffe och är öppen för förslag. Har ni frågor eller förslag, kontakta mig! // Micke/ Audionet
 3. Finns tydligen en fix från ROON för att minimera problemen. https://community.roonlabs.com/t/a-fix-for-uncertified-roon-ready-devices/120426
 4. @Strmbrg Jag har tillgång till 4st olika versioner av det albumet på Tidal. Jag har spelat låten Round Midnight på alla albumen och de låter rätt snarlika och alla låter bra i mina öron. Jag upplever ett rätt stort rum med djupledsinformation samt bra separation mellan instrumenten. Inget är luddigt, snarare ganska skarpskuret med bra pinpoint. Skulle nog vilja säga att livekänslan är rätt påtaglig. Den differentierade upplevelsen är intressant.
 5. Det ser ut att vara samma som jag spelade, eller har jag missat något? Om det är det så känner inte jag igen att det är tjockt, resonant och grumligt. Tycker rösterna förmedlas med bra närvaro samt att inspelningen återger mycket rumsinformation. Samtidigt skall det erkännas att jag bara hoppade igenom några låtar.
 6. Fredag och nya album blir tillgängliga på Tidal. De här kommer nog spelas lite mer än andra album denna helgen.
 7. @Strmbrg du länkar till en annan skiva än den du nämnde. Jag letade upp denna på Tidal via ROON. Är det den du menar? Blev naturligtvis nyfiken att lyssna på den då jag inte riktigt delar din erfarenhet av hur eländig musiken är via streaming tjänsten Tidal. Visst det finns mindre roliga album precis som på alla andra media. Men just denna tyckte jag var njutbar i mitt system. Tyckte efter en snabblyssning på några olika spår att den stundtals hade en trevlig närvaro.
 8. Jag har inte lika fin vinylrigg som dig @byZan men jag dristade mig till att koppla in den i förra veckan. Den har i alla år tjänat som referens men gör mig inte lika glad längre. Det kan vara kul att plocka fram någon äldre platta som jag har en emotionell koppling till och sitta och tumma på fodralet samt sniffa på spåren min ungdom har efterlämnat. Men om jag vill ha en lite djupare musikalisk upplevelse så drar jag igång min digitala återgivare via ROON.
 9. @Sammy Det är alltid svårt att värdera storleken på förändring. Förändringen är densamma men vi värderar den olika. Jag tror att @AlfaGTV är något på spåret när han försöker få ner energiförbrukningen i sina byggen. Mindre ström skapar mindre problem. Min Macbook Pro har en original nätdel och till min NUC har jag provat lite olika nätdelar och den här kopplad till batteri nu liksom övriga prylar som vill ha DC matning. Jag har även valt att använda en annan DC kabel och RJ45 kabel än de som skickas med. Jag upplevde en förbättring med NUC'en konfigurerad med ROCK och matad med batterispänning jämfört med min Macbook Pro. Nästa steg för mig var att investera i en musikserver där man tagit hänsyn till att den skall användas som just en musikserver. Där har man lagt ner omtanke på att sänka strömförbrukning och värmeutveckling, bättre klocka, bättre USB utgångar, EMI osv. Förbättringen med den upplever jag att vara i samma storleksordning som att gå från MBP till NUC. Vad jag upplever är ett lugn i framställandet av muisken. Det blir tydligare och med bättre tajming i musiken, kanske man kan likställa det med flöde och snabbhet? Basen blir mer definierad, röster får mer nerv och de högre frekvenserna blir mindre gryniga. Detta gör också att jag upplever klangen i musiken mer attraktiv. Min anläggning är rätt nära mitt ideal och jag kommer förmodligen aldrig att uppleva en "haksläpp" förändring vad jag än ändrar. Men små förbättringar på flera ställen ger mig tillfredställelse. Man skulle kunna sammanfatta pillandet med de små tingen på följande sätt " ensam är svag och tillsammans är vi starka".
 10. Hmm, jag känner mig lite skyldig till dina funderingar... Jag är ju ingen bildad man, men en mycket nyfiken man. För att lära mig och bilda mig en uppfattning om hur det påverkar mig så gör jag ibland saker kanske lite onödigt komplicerad för att sedan backa tillbaks till en lite mer hanterbar nivå. Jag upplever ofta att jag får ut lite mer av upplevelsen när jag drar det så långt jag mäktar med. Men samtidigt brukar det även ställa till med andra problem som gör det svårt att hålla en jämn hög nivå. Därför brukar det vara skönt att backa ett steg där livet blir lite enklare men med en upplevelsen som är nära den maximerade men jämnare utan de högsta topparna och lägsta dalarna. Just nu är jag inne i en process med testande av switchar samt musikservrar och hur de kan påverkas. Det är egentligen @AlfaGTV som satte igång mina fundering kring streaming en gång i tiden. Då startade det med de små pajerna och de lekar jag med fortfarande. Så här långt och med mina förutsättningar har jag landat i att det går att påverka switchar och musikservrar så att de kommer närmare min önskade upplevelse. Jag är långt ifrån färdig med mitt testande och har definitivt ingen fast och slutgiltig uppfattning om hur man skall koppla allt för att jag skall få det resultat som passar mig bäst. För närvarande så upplever jag att det är den switch som ligger först i nätverket som påverkas mest och att "stacka" switchar tillför en liten förbättring för mig. Jag kör med 4st för tillfället. Det verkar även som att klocka samt strömförsörjning är en del av den förbättring jag upplever med switcharna. Jag har även förvånats av hur min Roon server har förbättrats i steg från stationär Apple dator, bärbar Apple dator, NUC och nu senast en färdigköpt musikserver som är byggd för just det ändamålet med eget operativsystem. Även olika DC matningar har haft betydelse och jag har tillsvidare batteridrift som favorit källa till mina switchar samt musikservrar.
 11. Ahh, jag förstår. Vem gör uppdateringen till dCS'n? Känns som du har ringat in problemet och har koll.
 12. Du kan se vilka versioner du kör på i Roon. Titta under setting och sedan about. Där kan du se alla anslutna enheter och vilka program som körs samt version. Kör du Ropiee'n med Roon remote?
 13. Octavia, vilken version av Roon Bridge har du, antar att det är Roon Bridge i din dCS?
 14. Remote och Core snurrar med 610 och Bridge på 571, upplever inga problem. Men jag har inte knappat runt så mycket, det står bara och spelar och gör det utan avbrott. Jag är nöjd så här långt.
 15. Bör kanske tillägga att erfarenheterna av utnivån är när jag har kört dCS som en dac, inte som försteg, samt har den fullt utstyrd.
 16. Mina erfarenheter av dCS är att de behöver stå på 3-4 dagar innan de kommer till sin rätt och 6v brukar ge lite mer attack och driv i musiken. Men om man tycker det blir lite för mycket på (in your face) så blir det lite lugnare på 2v. Skulle tro att majoriteten av de som använder dCS kör på 2v. Brukar vara det som är behagligast i längden.
 17. Om du har en kabelstump över så prova att fäst den i chassiet på Naim i ena sidan och i chassiet på förstärkaren i andra sidan.
 18. Stort grattis! Nu har du något kul att pyssla med om dagarna. Tror inte du får det långtråkigt den närmaste tiden!
 19. När nörden får bestämma vad som skall ljuda i högtalarna och helst vill sitta bakom ratten... Lite Porsche historia på klassiska Le Mans.
 20. Jag kan vara skyldig till att några flaskor saknas...
 21. En fantastiskt rolig resa norr ut! Den var tajmad in i minsta detalj. Människor med hifi intresse är sällsynt trevliga människor. För att inte snacka om hur gästvänliga de är. Upplevelserna blir många och det är en hel del att smälta. För min del så är det ingen resa för att analysera system. Jag söker influenser och inspiration för att föra min egen hifi-resa framåt. Men även mötet med människor är oerhört berikande. Vi besökte tre olika anläggningar och en butik. Alla har olika akustiska förutsättningar och olika lösningar för att uppnå sitt mål. Målet är det samma för de flesta, tror jag. Önskan av att bli berörd av musiken. Kunna sitta hemma och få en musikalisk upplevelse. Kanske även påverka det emotionella tillståndet. Med de kriteria som har satts upp för varje anläggning så vill jag påstå att alla har nått i hamn. Tankar finns såklart på vad man kan förändra, inte för att det behövs utan för att nyfikenheten kanske lätt tar över hos våra värdar. Resan tar väl egentligen aldrig riktigt slut för den nyfikne. Den här resan kommer hjälpa mig att ta mig igenom hösten fram till jul då tomten kanske kommer med nya ljudklappar! Är så tacksam för att ni är mina hifi-kompisar!
 22. Enkel okonstlad pop med melodislinger som fångar mig!
×
×
 • Create New...