Jump to content

Audionet

Medlem+
 • Posts

  335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Audionet

 1. Trinnov Amethyst är en fantastisk multimaskin med streamer, dac, dsp och försteg i en och samma maskin. En 3D mikrofon ingår för uppmätning av rum för att korrigera både fas och frekvensgång via dsp. Väldigt enkelt att utföra genom en automatiskt funktion som startas från Trinnov Amethyst. Nypris i svart utförande 140 000:- Pris: 68 000:-
 2. Härligt att se försteget sprida musik och glädje! Det är synd och skam med alla grejer som inte används.
 3. Pass Labs XP12 försteg samt X250.8 slutsteg. En trevlig och otroligt prisvärd kombination. Pris: 95 000:-
 4. Merging +NADAC, en välbyggd dac från Schweiz. Står uppställd hos mig för lyssning tillsammans med Pass Labs XP12, X250.8 samt Tidal Contriva G2. För mer info https://nadac.merging.com/product/merging-nadac Pris: SÅLD!
 5. Jag fick en nytändning efter Göteborgs-mässan. Den här plattan är verkligen skön att varva ner till på kvällen.
 6. En fantastisk helg i musikens värld! Titeln på denna tråd kan verkligen inte vara mer talande. Jag kände mig V.I.P hela helgen! Att bli guidad genom musiken via två olika anläggningar av två värdar som har ett tydligt mål med sin hifi-resa är en ynnest av högsta kvalitet. Många nya intryck som går in i ljudbanken till hjälp för att bygga min egen hifi-betongbunker. Rullbandare var ett populärt ämne dessa dagar. Och jag skall absolut erkänna att de har sina ljudliga egenskaper som ger upplevelser svåra att matcha. Men jag har insett att jag är gammal och lat. Enklaste vägen i vardagen har blivit ett mantra som uttalas oftare och oftare för min egen del. Jag beundrar den entusiasm som omger dessa band-killar, skall vi kalla dem för pojkband? Ett stort tack till @lindome & @bigblue som bjöd oss på en upplevelse som ger energi i höstmörkret!
 7. Då skall nyfikenheten stillas idag. Tror nästan jag skall fixa ett exklusivt releaseparty i eftermiddag med speciellt inbjudna gäster ( party of one😂).
 8. USB kablar kan ställa till det. Tycker det är lite konstigt att inte Lampizator styr upp en felsökning på din hemmaplan för att fastställa att det verkligen är dac'en som är problemet och inte handhavande, annan apparat, kabel, felkoppling osv. innan man ber dig skicka tillbaks dac'en.
 9. Det var tråkigt att ni inte kunde komma nästa vecka! Men vi tar det lite längre fram när hälsan är på topp. Men nu verkar du ändå ha lite annat kul att pilla med. Verkligen kul att det verkar bli riktigt bra med den nya dac'en och uppgradering av slutsteg!
 10. Visst är det en Bergmann på toppen i bänken, mest för att jag måste ställa den någonstans. Jag håller med @lindome, hur i hela friden kan @AlfaGTV se att det är en Bergmann? Det finns fler vinylavläsare i hemmet, så det skulle kunna vara en annan spelare. Efter ett par dagar uppe hos @byZan så diskuteras det om/ hur man skulle kunna avyttra en del av hifi- lagret. Bör nämnas att den diskussionen påhejades ivrigt från sidan av mindre hifi- intresserade livskamrater.
 11. Ledsen @figge, kunde inte få till någon bra bild med telefonen. Får se om jag kanske dammar av kameran och försöker få till något senare.
 12. Äntligen är husse hemma igen och vi kan lyssna på musik tillsammans! Efter att vi har haft en del större projekt på gång hemma där strömmen har blivit frånkopplad lite till och från så bestämde jag mig för att stänga ner musikbunkern under tiden hantverkarna var här och när de väl åkte hem så åkte vi upp till @byZan för några dagars semester. Idag var första dagen som bunkern åter är öppen. Först in var Wilma och Frank Sinatra fick öppna musikstunden och Wilma la sig nöjt ner i mitt knä. Ibland undrar jag om inte min lille hund gillar att tillbringa sin tid framför anläggningen mer än husse.
 13. Tack för dessa dagar i Roslagen! Inser nu att vi glömde att gå ner i vinkällaren. Hur kunde vi glömma det? När man tar frun med sig på en förtäckt hifi-resa så är det lite lurigt att få till den tid som önskas för koppling, lyssning och att diskutera upplevelser. Vi fick ändå till en bra mix och balans under denna helg och tack för det @byZan! Alltid lika roligt och lärorikt att lyssna till andras anläggningar. Jag är nyfiken på Lampizator och tar alla tillfällen att lyssna till dessa. Så här långt har min nyfikenhet inte svalnat. Det var ett par punkter vi skulle försöka få svar på denna helg. Slutmålet var, skall Lumin X1 ersättas eller skall den spela vidare på Lågarö? Jag tog med mig min streaming lösning för att presentera ett alternativ till Lumin. Vad som väldigt snabbt kom fram ur detta var att Lumin X1 inte skall användas som en endpoint till en annan dac. Nästa lärdom var att det har betydelse vilken serverlösning man väljer. Men den kanske mest intressanta jämförelsen var Lumin X1 vs Lampizator Baltic 3. För att få så lika förutsättningar som möjligt så spelade vi genom min server samt switch till båda spelarna. Så det som blev jämfört var Lumin X1 som helhet, streamer/DAC som den är tänkt att användas mot min endpoint/ Lampizator DAC. Min betraktelse av denna jämförelse är att det finns skillnader och det är upp till var och en att välja vilken kompromiss man vill välja. Vilka är då parametrarna som sticker ut? Via min öron spelade Lumin X1 upp en något större ljudbild och upplevdes ha lite mer tyngd och auktoritet och sträcka ut det nedre frekvensområdet. Lampizator tillförde lite mer kött och blod till vokalister. Rummet kändes något luftigare samt mer transparent vilket ger en tydligare visualisering av den musikaliska händelsen för mig. Men utan en A+B jämförelse tror jag man utan problem kan leva med båda lösningarna. För att få Lampizator Baltic 3 att spela på den nivå den kan så måste betydande investeringar göras. Fler apparater i hyllorna och mer saker som kan krångla till tillvaron för en hacker av @byZan rang. Därför är kanske det mest logiska valet att fortsätta spela på Lumin X1 och fortsätta övningarna med Lampizator i en annan anläggning. Tack för denna gång så ses vi om en vecka igen på annan plats!
 14. Viktigt att poängtera, detta är ingen Entreq produkt! Det är mycket riktigt ett batteri, en switch samt en paj med en Allo Digi Signature. Som Roon Server används Silent Angel Rhein Z1. Batteriet står för strömförsörjning till hela kedjan. Första intrycket är att SPDIF upplever jag som öppnare, luftigare, snabbare och direktare anslag med fler lager av detaljer som ger mig en ökad närvaro ( fina hifi-flosklar😃). USB upplever jag som lite plattare, sterilare och med mindre inlevelse och något tröttare. Hade det varit hemma hos mig efter än längre tids lyssning i vardagen så hade jag beskrivit skillnaden så här. USB, konstaterat att det här låter bra, spelar en stund och är nöjd, reser mig från fåtöljen och gör något annat. SPDIF, konstaterat att det låter bra, spelar musik en stund, bör resa mig ur stolen för att göra något annat som måste göras, inser efter ett par timmar att jag borde verkligen resa mig nu och göra det som måste göras, för att efter ytterligare en stund resignera och tänka att jag får göra det imorgon i stället och fortsätter spela. Bör nämnas är att den jämförelsen är gjord med olika förutsättningar. SPDIF spelar genom pajen och USB spelar från servern Z1. Vi körde även för en kort stund med USB ut från Lumin X1 till Lampizator Baltic 3 när vi precis hade kopplat in min paj och den var kall. Där var skillnaden större i mitt tycke. Lumin X1 skall nog ses som en komplett produkt med allt samlat. Man skall nog inte använda den som en ren streamer. Men varför skulle man använda den som endast en streamer egentligen? Det är en dac med streamer och skall användas så för att maximera prestandan.
 15. Jag har aldrig fastnat för Johnny Cash. Men den här plattan tog jag till mig. Den gick rakt in i mitt emotionella system. Gillar sorgen och vemodet, för att inte tala om sårbarheten i den maskulina rösten. På något konstigt sätt så skapar den lugn och ro för mig. Bör tilläggas att jag inte lyssnar på och analyserar texter, rösten är en del av den musikaliska upplevelsen. Rekommenderas varmt om din omgivning är för munter!
 16. Den senaste tiden har jag tyckt att mitt ljud inte riktigt levt upp till den minnesbild jag har av mitt ljud. En svag olust till att spela musik har infunnit sig vilket är lätt frustrerande. Basen har varit lite instängd, saknat upplösning och känts lite strypt. Jag har upplevt musiken som lite trött, slö och oinspirerad. Så ikväll fick jag för mig att jag var tvungen att undersöka fenomenet lite närmare. Innerst inne visste jag vad som förmodligen ställde till det. Men ibland är det bra att få bekräfta tidigare fastställda uppfattningar. För en tid sedan fick jag för mig att jämföra lite kablar. Eftersom jag är lite lat och gillar när saker och ting är lätt och smidigt så lät jag alla kablar ligga sida vid sida för att lätt kunna skifta. När jag väl tröttna på att skifta kablar så städade jag inte upp bakom anläggning. Det här är en erfarenhet som jag har med mig sedan tidigare. Kablar som inte används skall absolut städas undan. Jag vet ju om detta och har råkat ut för detta tidigare. Varför kan man då inte förmå sig själv att anstränga sig lite och plocka undan efter sig? Nåja, belöning var stor när jag nu väl fick städat upp i min sladdröra! Så en liten påminnelse till mig själv. Är det inte inkopplat, plocka undan det!
 17. Tack TheToobs! På bilden över rummet så kan man se min digitala lösning. Längst ner till vänster är min switch, end point samt strömförsörjning. Uppe till höger om försteget så står min musikserver. Dacen är inbyggd i försteget. Min skivspelare är inte med på bilden. Den står numera ovanför försteget. Phonosteget är inbyggt i försteget.
 18. Tiden går och testandet fortsätter. Det är lustigt hur en sak leder till något annat. Att byta hifi-rum är inte så dumt. Man börjar om från början och utmanar tidigare "sanningar". Mycket nyttigt för att öppna sinnena. Igår plockade jag fram en högtalarkabel som fått se sig bänkad i mitt förra hem. Nu så tror jag den lilla kabelstumpen minsann varit på träningsläger eller bara blivit lite putt för att den inte fick lira i 1:a uppställningen. Det som jag tidigare inte upplevde tillförde något till min uppställning ger mig nu en ny intressant upplevelse. Kul med återvinning! Ju mer jag håller på med detta vansinne så inser jag att allt hänger ihop och ändrar man på något så kan det påverka tidigare upplevelser. Så den senaste tiden har jag gjort nya erfarenheter med gamla sanningar. Visst är det kul att ha en hobby! Nu bär det av mot helgens event i Stockholm. Hoppas på lite kul övningar hemma hos @byZan och kul häng i huvudstaden med likasinnade, vi ses!
 19. Ber om ursäkt för spam i tråden. Vet i tusan vad som hände. Admin får gärna plocka bort några av dess dubbelposter.
 20. Den låste sig med jämna mellanrum så att jag inte kunde ladda. Och då är det väldigt lätt att skylla på att det är fel på bilens handskakning med boxen. För inte är det väl fel på boxen. 😃😂 Ibland räckte det med en omstart. Vid ett flertal gånger så var det problem vid mjukvarouppdateringar. Men det kanske inte jag skall lasta Garo för, de uppdateringarna kom från E.ON.
 21. En av anledningarna att jag valde att installera solceller.
 22. Det är en Ctek, Ferroamp och Ctek har någon typ av samarbete för att få enheterna att lira ihop på bästa sätt. Jag vill minnas att det är ett krav från myndigheten att man måste kunna separera på åtgången till hushållselen samt bilen för att man skall få det gröna bidraget. I mitt förra hus hade jag en Garo laddbox med lastbalansering. Den fungerade inte helt klockrent för att vara en smula diplomatisk. 😃
 23. Jag önskar att få boka in mig på 1kg Moules Classic.
 24. Det kan mycket väl vara så att 20A kan vara tillräckligt. Jag skall kunna ladda två bilar samtidigt och starta hifi-anläggningen.
×
×
 • Create New...