Jump to content

persve

Medlem
 • Posts

  101
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by persve

 1. Hoppas vi kan ses! För ett besök på Tjörn räcker väl inte tiden till?
 2. Tack själv! Det var riktigt kul! Å jag fick också många bra tips.
 3. Då hör jag av mig! Å du är välkommen till Tjörn om du skulle ha vägarna förbi!
 4. Dom där hade jag gärna lyssnat på men om jag förstår det rätt finns dom i Stockholmstrakten å jag håller till på västkusten! Skaffade nyligen Isoacoustics fötter från Leif till mina ( Coltrane 1 )och det var ett grymt lyft!
 5. Jag vet inte om Mats fick med detta, men ett starkt bidrag till förbättrad ljudupplevelse har även dessa: Marten introducerade nyligen nya ”fötter” till sina högtalare och jag kontaktade Leif för att fråga om dom även finns för Coltrane 1? Jajamensan sa Leif! Vi har såna på lager så du kan få låna å testa! Sagt och gjort! För ett par veckor hälsade jag på gänget i Götet och fick med mig 8 st från Isoacoustics hem! Det behövdes bara några takter för att bekräfta och behålla: renare, tydligare bas med bättre kontur! Betydligt lättare att följa basslingorna nu! Bättre släpp från högtalarna som inte finns med i ljudupplevelsen alls, bättre dynamik och en härligt stor scen!
 6. Jaadu Claes! Det har varit en lång väntan! Lev tid på över ett halvår! Det känns som om den passar som hand i handske med 927an! Det låter redan stort , kraftfullt och energirikt samtidigt som det är ett lugn och en närhet/ intimitet/inlevelse ( svårt det här med att beskriva vad man hör )! Men pickupen skall spelas in minst 15 timmar till, kanske mer, och så skall den ” tämjas”! Det gäller att laborera med VTA, Azimuth, Överhäng……. ( med hjälp av protractor ) för att få till det sista! Å framförallt lyssna! Sen har jag ännu inte lyckats få bort allt brum så här återstår en del jobb. Jaadu AlfaGTV! Det där får du ta med SR ( Sveriges radio ) som använde denna lösning på sina spelare, även EMT 930 och SP 10 ( tror jag? ). Förutsatt att skivan är centrerad så blir det rätt i spelaren tack vare den koniska formen! Man skjuter ner konen mot tappen och centrerar skivan! Man skruvar inte!
 7. Jag var med på träffen och den justeringen var lysande! Det lät fantastiskt bra! Jag har ju ”samma” uppsättning hos mig med Bokrandarm och SPU A Synergy och hos mig ändrade Lindome VTAn åt andra hållet med ett mycket lyckat resultat! Du börjar bli proffs på detta Lindome!
 8. Sorry HRK! Trodde i min enfald att du kommenterade i min tråd!
 9. Tacksam för alla tips! Spelar den på golvet nu med tjock matta under! Efter att jag satt dit ”originallisten” har jag ingen återkoppling! Känns riktigt bra! Nu återstår att testa på bänken! Skivan där är inte sten utan en skivspelarhylla från Solid Tech. Om den inte funkar ska jag kolla om den går att ställa direkt på bänken utan hylla!
 10. Återkommer om det blir nödvändigt? Hittils verkar det funka!
 11. Tack för tipset! Återkommer efter test! Frågan är om det går att ha en så tjock gummilist emellan?!
 12. Jag är ingen elektriker så jag kan inte förklara, men det kan säkert MatsT!
 13. Jag har också läst detta! Pasini är en källa till mycket kunskap, inte bara hans hemsida: http://www.stefanopasini.it utan också denna fina bok! Här kan man läsa historien om EMT, men det finns också bl a reservdelslistor och information om när 927 resp 930 producerades.
 14. Precis! Detta är en ”original reservdel” köpt av Dusch och bl a SR använde sig av denna lösning. Jag ska som sagt testa på rätt plats längre fram! Om det inte är tillräckligt bra får det bli ett stötdämparchassi men kan jag undvika så är det bra! Är inte direkt billigt!
 15. Tyvärr har jag inga fler bilder än de som redan visats tidigare. Men ramen är en vanlg fyrkantsprofil. Gummipackningen är 5*5 mm och förklistrad så den satte vi på undersida chassi ( kanten är bara 5 mm bred så det finns risk för att den ”kalvar” )! Innan den sattes dit kom undersida chassi i kontakt med ramen, men nu hänger den fritt! Stor förbättring ljudmässigt! Mycket tystare ( = tyst ) och ingen återkoppling!
 16. När jag läst denna artikel blev jag väldigt sugen på att få kontakt med Ilkka i Finland. Jag skrev till tidningen som publicerat, fick kontaktuppgifter och nu har vi kontakt! Han är mycket erfaren med 927an och har gett mig fina tips! Visst är det en härlig sport vi har! Berikande på alla sätt!
 17. Det schemat har jag använt för att koppla tonarm till riaa. Det tog en stund innan jag förstod hur det ska kopplas men jag lyckades till slut! När man läser på nätet kan man konstatera 155 st, som är ett transistorbaserat riaa, inte är nåt att ha! Det rörbaserade 139 st höjs i stället till skyarna men är närmast omöjligt att få tag på och skulle man hitta ett kostar det minst lika mycket som spelaren. Jag undrar hur mycket bättre det är för efter mina första lyssningsintryck låter 155 st mycket bra! Minst lika bra som de rörbaserade riaan jag har ( simlply black och nuvistor )!
 18. Det stämmer! Firma Dusch i Tyskland nytillverkar en sådan avsedd för 927 ( den för 930 är för liten )! Jag ska testa min lösning med ramen från SR och en gummipackning mellan ram och chassi! Nu står spelaren på golvet till dess renovering och de avsedda tonarmarna kommit på plats. Sen skall den placeras på bänken och testas! Men det jag hör nu är lovande! Ingen återkoppling och tyst!
 19. Det kommer snart mera!
 20. Det blev ju riktigt snyggt!
 21. Sen finns det träsidor till i skönt 60-talsstuk! Jag tänker lacka om ramen och plåten på framsidan i klassisk hammarlack och kanske sidorna i svart?!
 22. Å nu hänger spelaren i ramen i stället för att den står på chassit! Är mycket viktigt för att det skall låta rätt!
 23. Nu är benen på vagnen avsågade eftersom den inte får plats hos mig!
×
×
 • Create New...