Jump to content

RODA

Medlem+
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  RODA reacted to octavia rs in Eventen duggar tätt... Dynaudio & Hegel bjuder upp...   
  I Göteborg spelad Dynaudio en låt med Anette Askvik (Liberty) som jag tyckte gav en riktigt bra närvaro, kanske ena de bästa upplevelserna jag hade på den mässan.
   
   
 2. Like
  RODA reacted to bigblue in Din rumsakustik vs dina högtalare   
  Försöker kombinera hembio och 2-kanals i samma rummet som är en bit över 40 kvm. Möbeln bakom soffan agerar också HH och diffusor.
 3. Like
  RODA reacted to plind in Din rumsakustik vs dina högtalare   
 4. Like
  RODA reacted to figge in Din rumsakustik vs dina högtalare   
  Von oben.
   

 5. Like
  RODA reacted to plind in Mässan Göteborg 2018   
  Till sist den ljudmässiga höjdpunkten denna mässhelg för egen del..
   

   
  The mighty MBL´s   
   
   

   
  Robban förklarar :-)   Såväl vinyl som digitalt fyllde rummet till bredden med välljud. Mycket välbesökt rum.
   
   

   
  Franska monoblock stod för kraft o finess.
   

   
  Detta var visst en "optisk PU" 
  Gick därifrån med ett stort smil och en Vivaldiskiva(vinyl..) i påsen 
   
  Det var allt från mig den här gången gott folk
 6. Like
  RODA reacted to Taxmannen in Sweetspot 2018   
  Tyska Agile var för mig en helt ny bekantskap. Det lilla formatet till trots spelade systemet djupt och med en dynamik, klarhet och perspektiv som jag knappt trodde var möjligt. Ingen som helst akustikreglering vad jag kunde notera i det lilla rummet, så man måste ha prickat helt rätt med högtalarplaceringen. Den stilrena designen och finishen gör sitt till så det här var verkligen ett litet system som föll mig i smaken. Jag kikade in på deras hemsida och det verkar vara en mer än komplett produktlinje med högtalare för 2- eller flerkanal, subwoofers, all tänkbar elektronik, nätfilter, kablar och till och med möbler!
   
  Det skulle förvåna mig om vi inte får se mer av detta spännande märke framöver!
   

   

   

   

 7. Like
  RODA reacted to Muffin in Nytt sätt att tänka kring HiFi.   
  Det nämns inte "sladdlös" i marknadsföreningen. "Trådlös" och "Wireless streaming" nämns och avser digital signalöverföring via nätverket eller wifi för dom som vill ha det. Kör själv digitalt helt trådat från internet till streamer till högtalare, samt mellan båda högtalarna för bästa signalöverföring och stabilitet. Men det är ju lite roligt att "sladdlös" kan trigga en sladdtillverkare till den grad 
 8. Like
  RODA reacted to Bebop in Nytt sätt att tänka kring HiFi.   
  Nätkabeln har redan nämts. Jag referererar till trådlös överföring av digitala musikfiler. Jag tror inte heller att digitala signaler i etern skräpar ner mer än vad som kommer från en stack elektronik. Det behövs nätanslutning även till router, pc och en massa annat. En annan finess med den här teknikutvecklingen är att innanmätet är i stort sett kabelfritt. Det krävs inga stora effektkrävande delningsfilter osv. Är man kabelkrämare så är naturligtvis inte detta en önskvärd utveckling. Jag känner även hifi-handlare som är helt emot Dynaudios satsningar. Jag tillhör också gamla stammen som tycker det är kul med lite mer burkar i anläggningen. Men jag känner också att mitt motstånd börjar brytas ner precis som det gjort med att spela musik från en laptop över en DAC.
  Jag hade en chef en gång som uttryckte orden "vår erfarenhet och tradition är vår värsta fiende för utveckling och innovationer samtidigt som att vi är helt beroende av den för att ta oss framåt". Det är väl lite så det är. Jag tror på ett öppet sinne och att inte förkasta en teknik innan man hört resultaten. Det gäller också att se möjligheterna i en resurssnålare framtid.
  Ett annat område där det kan ske ett teknikskifte är inom pick-uper. Fick i dagarna tyska Stereo som presenterar en ny pickup där diamanten och nålarmen finns kvar men ingen spole och ingen magnet. Istället har man anbringat en "Abdeckplatte" på nålarmen som sitter mellan en infraröd ljuskälla och en fotocell. När plattan rör sig moduleras ljuset och sänds till en ny typ av riaa som översätter ljusmoduleringen. Tekniken kallas ML eller Moving Light. Stereo testar första ML-pickupen på marknaden so får full pott i testet.
  Jag är inte så säker på kejsaren är så naken i dessa sammanhang.
×
×
 • Create New...