Jump to content

qsecofr

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 1. Tycker du slår huvudet på spiken. Enligt mitt sätt och se det så är ”High end ” hyperdetaljerade sound helt enkelt inte naturligt. Det gör sig bäst på icke naturlig musik. Tänker på Radiolagrets herrar som körde med långa kablar, blinda osv för att minska ner detaljerna. Har själv deras väldigt musikaliska Melos högtalare. Som är extremt bra på att presentera akustisk musik. Rent tekniskt så är självklart High end högtalare bättre, djupare bas, förmåga att spela högre för ett stort rum, stereobild, osv. Men jag har hört mångdubbelt dyrare saker som missar just lite svårare klassisk musik.
 2. Saken är den att placebo är verklig i hösta grad men beror inte på något annat än oss själva.
 3. You lost me ? Sox skall fixa detta, har fått kod som skall fungera men jag har min inställd på att skicka flac som pcm så det fungerar inte med de inställningarna.
 4. Nej USB är medskickat som en gadget 16/44.1 är det som gäller. Å andra är ingången väl isolerad mot störningar. Sitter det en IEC-nätbrunn på ditt ex? menar du ström sladden så är det en sådan där IC5, samma som till en del bärbara datorer. En grej jag tänkt prova men inte fått att fungera är att uppsampla via Squeeze server till 96/24 (alt 88.2/24) bara för att testa DAC med annat filter läge. DACn kör nämligen i native läge och jag skulle vilja ha det uppsamplat.
 5. Några första intryck av Rega DAC. Jag jämför främst med min CD-spelare Rega Jupiter. Slängde på en Skiva med Beethoven 4&5 piano konsert. Här lät initialt Jupiter bättre. Jag hade dock inte riktigt kommit in i lyssnarläge utan var lite stressad. Då jag lyssnar efter när musiken låter bäst är det viktigt att man är på humör. Fortsatte sedan med 4 årstider i High Res från Linn Records. Här började man höra hur bra DAC faktiskt lät. Viloliner är extremt svåra att återge utan att det låter ”gnissligt”. Gillar inte riktigt denna inspelning så jag swappade till en modern i 44.1/16. Nu lät
 6. Generellt inte mycket enligt mig. Jag upphör aldrig att fascineras av gör det självare som tror de skall få betalt för sitt arbete och material. I min värd är en sådan produkt svårbedömd rent prestanda mässigt, helt utan garantier osv. Jag åker inte hem till Mr X för att lyssna tillräckligt mycket för att ha en susning om vad det är. Oftast så erbjuds inte povlyssning. Halva materialkostnaden max. Rör det sig ber om en halvproffesionell sak. typ Bernt Janssons OTL grejer så är det klart att det finns folk som är villiga att pröjsa multum. Bara mina höst personliga åsikter och reflekti
 7. Det här väll Patrick82 med sina kablar? Rätta mig om jag har fel.
 8. haha fungerade alla apparaterna efter dina mods eller var det någon som inte gick igång? Du har en del PSaudio produkter, läste en artikel om Paul M och tydligen så liknar en del av dina mods han original, han byggde tydligen sin första produkt i en skokartong med batterier, ett phonosteg. Äpplena faller inte långt i från träden. Googla på 6moons och Paul.
 9. haha lever denna koko tråd ännu. Skulle vilja se modifieringar av apparater inte med massa larviga tweaks från patrick82 Kan tänka mig dubbla förgasare och turbo på en DAC det måste ta fram minst 25 bitars extra upplösning.
 10. Det är så jag uppfattar strömbergs inlägg, lite "svamliga" och mest till för att få igång en intressant diskussion vilket han lyckas med i 9 fall av 10.
 11. Apropå god ton och förlöjligande av HiFi. Har ni sett Mkarlsson74 på hemmabioforum ? Alla trådar här skulle fått ett svar med ordet "placebo" och "blindtest" i sig. Det är skillnad på forum och forum.
 12. Precis ! Va inte så dj..vla känsliga (104 db / 1w). möjligen kan man ifrågasätta "story telling" på ett forum, det finns liksom ingen fråga att besvara. Det är med apparatnissar vs musiklyssnare är en intressant diskussion. Fattar inte riktigt varför apparatnissarna blir putta när man påtalar att själva apparat letandet och uppgraderingar är en väldigt stor del av deras HiFi intresse. Det är inget fel med det, det är man själv som skall tycka det är roligt. Det är lite som om supportrar skulle bli putta för att man säger du går mest på Hockey för att sjunga och uppleva stämningen och
 13. Har pga småbarn inte möjlighet att åka och shoppa, bor inte i längre i GBG så det måste gå och skicka efter. Inte så himla blodigt egentligen. Blev lite Plundin påverkad, lika bra att lägga på några hundringar och få bättre grejer.
×
×
 • Create New...