Jump to content

juha

Medlem+
 • Posts

  1 505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Posts posted by juha

 1. Det är ungefär här jag hållt mig i ngt år nu. Musiken längre bort eller ha det närmare och tom nästan runt en. Högtalaren har puttats hit och dit med stor iver. Gillar mkt ambient musik och det blir ett extra lyft med bra djup. Men absolut ger nära instrument/sound en mer spännande lyssning.

 2. Hej och tack😀 fattar inte själv hur det kan blivit så skoj. Lånat hem en hel del av allt möjligt. Aavik u 300 satte igång en karusell av dess like. Så ja fick hem en hel del skoj för test. Allt från smått till stort. De stora gjorde lite ont att höra😂 Men kan ju livnära sig mindre grejer. I 280 hade jag hemma länge. 
  Gillar Aavik och börjat medD180

 3. 16 hours ago, Passerati said:

  Vad upplever eller har du fått för info om skillnaden mellan A2 och D1? Har du även provat D2 med?

  Ser det som att försöka köpa rätt kvalité, för mig.

  Vilken Ansuz bokstav skulle du rek som utgångspunkt?

  Har tex testat Pom2 signalkabel nu nyligen mot tex Tellarium. Båda samma prisklass 15kkr. Tycker redan där finns mkt av allt men själv vill jag testa A2. Där har du svaret😀

  I mina öron så vart P2 klart bästa kabeln i testet mot Tellarium. Lätt. 

  2 serien verkar klart piggare och driv. 
   

 4. Mitt senaste testande för hundrade gången när man har sålt allt i kabelväg och börjat om på ny kula.

  Ingången var även denna gången att hålla igen plånboken samt att ha ”det gör ingen större skillnad” med kablar.

  Testa nya märken. Nya som gamla kablar. Mixa eller köra samma märke.

  Får motvilligt erkänna igen att visst finns det skillnader i allt. Men ngn sorts gräns ska hållas.
   

  Ansuz har funnits i huset till och från högt till lågt. Gillar dessa fortfarande och tycker de håller bra prestandamässigt. Men som många sagt många ggr. Ta hem och testa😀 
  Du var ju nöjd med eletroniken så då är det ”bara” sista bocken kvar. Ngn veckas test med lite byte med annat märke så borde det vara klart 🙏
   

 5. Exakt så upplever jag med ett språng uppåt. För mig blir det som att hjärnan får sig en skola hur det ska låta. Och efter viss lyssningsträning så blir den skillnad så svår att hantera att gå bakåt. Lyssnar jag på plånboken som står på knä och ber så blir skillnaden ”inte såååå stooor”. Men men ibland får den ge sig.

   

   

 6. Under min cd era så bytte jag låtar i princip hela tiden efter känslan föll in på. Dvs när det återstod 20 sek eller ngt så kände jag i kroppen att ”nu ska jag ha denna” 

   

  Ett jäkla studsande ja men god motion och glad musiksjäl 😀 Nu sitter jag mer och känner egentligen samma sak. Trots listor så känner jag mig fram vad kroppen vill ha härnäst. Om det är hela albumet…ja då är det väl så då.

  Kan inte riktigt se att man skyller på ett media hur det spelas upp. Mediat har ingen egen agenda😀Tips iaf, sätt på musik, traska över och lägg ipad/mobil i annat rum så är det hela löst.

 7. 5 hours ago, Sammy said:

  Så är det analoga och digitala källor är storheter i sig. Det jag kan uppleva med det digitala är att råkar man para den med fel kabel så kan det låta lite digitalt jämfört om man matchar rätt som erbjuder ett analogt ljud! Hur nu det kan vara möjligt :think: kan ju vara att den digitala signal är renare vilket gör att den lättare låter vasst med fel kabel och en analog signal har ett visst brus som kanske mjukar upp signalen lite mer.

  Exakt varför jag inte får ihop det att kunna köra olika källor att bli maximerat. Glömde en liiiten detalj ngra timmar igår och höll på bli tokig av den nya klangen. Väljer man helt olika källor måste det väl bli den man har som favorit som tweakas in i det sista?

 8. Med denna så blev det bra mkt mer öppnare, rappare, snabbt, utsträckt, lättflytande. Allt utan att just bli ett detaljfreak. Hade en kompis över på hifi-musik stund. En av dem som alltid tycker jag har det för mörkt sound. Ja kanske inte alltid men oftast. Hur som helst så flödade tårarna på oss båda när vi spelade en av Pelle Osslers verk. Så ökad musikalitet kan bockas av. Flertal gånger så brast vi ut i skratt när man överrumplades av just musikaliska språng med instrumenten. 
   

  Kan jag nu nått min bästa nivå hittills? Mycket tyder på det. Gjorde ett litet lyft med kablarna men fortfarande högst blygsamma. Nätkablar lika med noll. Streamer en NUC med väggbula. 
  Köpte en English Eletric switch med medföljande nätverkskabel. Gjorde en hel del. Kanske för att det är just en simpel Nuc som källa? 
   

  Finns mycket kvar att jobba med men just mår man grymt bra 😊 

 9. Ja exakt mitt i ögat😊

  Ja kanske är det så Börresen hgt behöver. Men inget jag iaf behövt tänka på här hemma oavsett. Mest att jag tycker att kring utrustning har mer eller mindre den klang jag vill ha. Har för vana att få höra att det låter för mysigt och mörkt här hemma😊 

×
×
 • Create New...