Jump to content

juha

Medlem+
 • Posts

  1 510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by juha

 1. Lite längre fram ska det provas lite mer kablar från Oephi. Nyfiken på de lite större modellerna. Tycker de ger en fin öppenhet och klarhet.
 2. Fortfarande inte rensat undan alla kablar som ligger på kö i provning. Så det blir lite lösryckta bilder😊
 3. En hel del spelandes och hgt flyttande har det åstadkommits sen April. Akustik och annat har testats och testats. Det verkar som att mina högtalare nu blivit inspelade efter alla dessa månader. Vet inte om det är därför men de vill ha helt andra placeringar samt akustikfix. Eller så är det jag😂 Just nu testar jag kablar från Oephi. Nät signal högtalarkablar i 2 olika prisklasser. Mycket skoj måste jag medge. Tycker de presterar bra. Börjar få ett hum hur det ska låta så här efter ett års ägande av Z5. Verkligen nöjd. Men det har varit sökande och släpande. När det börjades spela lite högre så vart det som en kran av välljud öppnades. Bara på några veckor så det släppt. Galet detaljerat men underbart sväng snabbhet musikaliskt. Dessutom på allt verkar det som. Oansträngt och ej påfluget.
 4. Det är ungefär här jag hållt mig i ngt år nu. Musiken längre bort eller ha det närmare och tom nästan runt en. Högtalaren har puttats hit och dit med stor iver. Gillar mkt ambient musik och det blir ett extra lyft med bra djup. Men absolut ger nära instrument/sound en mer spännande lyssning.
 5. Fermentoren är ett måste. Känns som ett vanligt ställe först men det växer till en av de bästa. Baghaven
 6. Hej och tack😀 fattar inte själv hur det kan blivit så skoj. Lånat hem en hel del av allt möjligt. Aavik u 300 satte igång en karusell av dess like. Så ja fick hem en hel del skoj för test. Allt från smått till stort. De stora gjorde lite ont att höra😂 Men kan ju livnära sig mindre grejer. I 280 hade jag hemma länge. Gillar Aavik och börjat medD180
 7. Pom 1 Pom2 C1 A1 A2 D D2 är några jag testat hit och dit genom åren. En del ägt. Skulle vilja hålla att jag skulle vara nöjd med A2 serien. Om jag skulle gå utan limit så hade det blivit c2 serien
 8. Alltid nyfiken 😀 Inget spikat här än. Vet att du fått in intressanta kablar.
 9. Har tex testat Pom2 signalkabel nu nyligen mot tex Tellarium. Båda samma prisklass 15kkr. Tycker redan där finns mkt av allt men själv vill jag testa A2. Där har du svaret😀 I mina öron så vart P2 klart bästa kabeln i testet mot Tellarium. Lätt. 2 serien verkar klart piggare och driv.
 10. Mitt senaste testande för hundrade gången när man har sålt allt i kabelväg och börjat om på ny kula. Ingången var även denna gången att hålla igen plånboken samt att ha ”det gör ingen större skillnad” med kablar. Testa nya märken. Nya som gamla kablar. Mixa eller köra samma märke. Får motvilligt erkänna igen att visst finns det skillnader i allt. Men ngn sorts gräns ska hållas. Ansuz har funnits i huset till och från högt till lågt. Gillar dessa fortfarande och tycker de håller bra prestandamässigt. Men som många sagt många ggr. Ta hem och testa😀 Du var ju nöjd med eletroniken så då är det ”bara” sista bocken kvar. Ngn veckas test med lite byte med annat märke så borde det vara klart 🙏
 11. Alltså. En Pie och en Nuc kan låta väldigt bra? En Nuc har jag och blev ordentligt sugen på att testa.
 12. Mycket intressant. Men kan EE ha ngt värde att placeras längre upp i kedjan? vore kul att ha nytta av den ändå.
 13. Exakt så upplever jag med ett språng uppåt. För mig blir det som att hjärnan får sig en skola hur det ska låta. Och efter viss lyssningsträning så blir den skillnad så svår att hantera att gå bakåt. Lyssnar jag på plånboken som står på knä och ber så blir skillnaden ”inte såååå stooor”. Men men ibland får den ge sig.
 14. Under min cd era så bytte jag låtar i princip hela tiden efter känslan föll in på. Dvs när det återstod 20 sek eller ngt så kände jag i kroppen att ”nu ska jag ha denna” Ett jäkla studsande ja men god motion och glad musiksjäl 😀 Nu sitter jag mer och känner egentligen samma sak. Trots listor så känner jag mig fram vad kroppen vill ha härnäst. Om det är hela albumet…ja då är det väl så då. Kan inte riktigt se att man skyller på ett media hur det spelas upp. Mediat har ingen egen agenda😀Tips iaf, sätt på musik, traska över och lägg ipad/mobil i annat rum så är det hela löst.
 15. När ett par vackra vikter gör samma sak😀🙀
 16. Exakt varför jag inte får ihop det att kunna köra olika källor att bli maximerat. Glömde en liiiten detalj ngra timmar igår och höll på bli tokig av den nya klangen. Väljer man helt olika källor måste det väl bli den man har som favorit som tweakas in i det sista?
 17. Nej nej kom nu inte med idéer nu😂
 18. Ja det var nästan oväntat mycket det hände😀 Kraft är en av huvudingredienserna men allt annat med.
 19. Ett hopp till Ansuz D2 från C2. Strömrenare. Vilket lyft! 😀Detta året har börjat bra måste jag säga.
 20. Med denna så blev det bra mkt mer öppnare, rappare, snabbt, utsträckt, lättflytande. Allt utan att just bli ett detaljfreak. Hade en kompis över på hifi-musik stund. En av dem som alltid tycker jag har det för mörkt sound. Ja kanske inte alltid men oftast. Hur som helst så flödade tårarna på oss båda när vi spelade en av Pelle Osslers verk. Så ökad musikalitet kan bockas av. Flertal gånger så brast vi ut i skratt när man överrumplades av just musikaliska språng med instrumenten. Kan jag nu nått min bästa nivå hittills? Mycket tyder på det. Gjorde ett litet lyft med kablarna men fortfarande högst blygsamma. Nätkablar lika med noll. Streamer en NUC med väggbula. Köpte en English Eletric switch med medföljande nätverkskabel. Gjorde en hel del. Kanske för att det är just en simpel Nuc som källa? Finns mycket kvar att jobba med men just mår man grymt bra 😊
 21. Nja jag gillar ju inte analytiska skapelser men det får gärna vara detaljerat. Textur utan hängmatta. Börresens skapelser verkar jag kunna få dem som jag vill. De har varit följsamma. Kanske inte X-1 då men resten. Nu har jag nog hittat en sweetspot.
 22. Ja exakt mitt i ögat😊 Ja kanske är det så Börresen hgt behöver. Men inget jag iaf behövt tänka på här hemma oavsett. Mest att jag tycker att kring utrustning har mer eller mindre den klang jag vill ha. Har för vana att få höra att det låter för mysigt och mörkt här hemma😊
 23. Den långa vägen tillbaka. Inte skulle jag drömma alla tilltag. Kablar högtalare ggr:x switch Strömrenare osv. Nu är det som testas högst intressant. Klass D slutsteg och RÖR försteg. För första gången ett par lamper hemma. Ja alltså på redigt.
×
×
 • Create New...