Jump to content

ishoot

Medlem+
 • Posts

  391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Posts posted by ishoot

 1. 17 hours ago, thli72 said:

  Är bra sugen på E650 eller E4000 men den skulle matcha min silver dCS Bartok oerhört illa i rent design.

  In med Bartok i ett skåp? För funktionens skull behöver den väl inte vara synlig? Jag har gömt allt utom förstärkaren och skivpelaren i skåp, skänkte mig sinnesro :smilingeyes: 

 2. Gårdagens musikupplevelse av rang. Gregory Porter med band på Stora Teatern, Göteborg. Magiskt bra spelning och helt fantastiskt bra ljud. Nästan som man undrade om det var högra makter med igår. Det var otroligt häftigt att kunna sitta så nära scenen, jag var helt manglad av känslor när jag kom ut. Bandet presterade på topp och man kunde känna att energin stämde till 100% igår. En upplevelse för livet!

   

  På scen:
  Gregory Porter – sång
  Chip Crawford – piano
  Emanuel Harrold – trummor
  Tivon Pennicott – saxofon, valthorn
  Jahmal Nichols – bas
  Ondrej Pivec – hammondorgel

  Gregory_Porter_low.jpg

 3. 5 hours ago, Anders65 said:

  Tonarmskabeln är ett försök att tillsammans med Kuzma se om det går att göra en riktigt bra sådan kabel med Zero-teknologi. Om detta bli lyckat så kommer jag nog se om det går att stödja fler tonarmar genom måttanpassningar. Håller med @Harryup i att one size fits all inte är så sannolikt. Men först måste herr Kuzma bli nöjd.

  Håller du på med att fram en tonarmskabel tillsammans med Franc Kuzma? 

 4. 5 minutes ago, octavia rs said:

  Att köra HQ Player är nog inget jag ämnar göra men som sagt de är bra att Innuos öppnar för flera sätt att använda sina produkter för de som vill.

  Jag kommer nog inte heller köra den på heltid. Men jag vill ändå kunna bilda mig en egen uppfattning av vad allt surr om just Holo Audio May DAC ihop med HQ Player egentligen handlar om. Om inget annat så är jag några erfarenheter rikare. 

 5. 40 minutes ago, octavia rs said:

   

  Jag har sett många som kör DSD512 på "endpoints" som "bara" har 100Mbit LAN så de borde inte vara några problem med en PhoenixNET i kedjan men man bör nog testa detta innan man ger sig ut i det allt för mycket. Jag testa precis min Statement i HQ Player läget och körde DSD256 utan problem (eller lite men de beror på att min dator är för klen helt enkelt) men DSD512 har ju den dubbla mängden i överföring så rätt väsentlig skillnad.

   

   

   

   

  Då känns det ändå hoppfullt. Vad för dator testade du med att köra DSD256? Har nämligen också en MacBook Air M1 som ligger och samlar damm… 

 6. 4 minutes ago, VoicesInMyHead said:

  för att få ut maximal effekt av HQPlayer och kunna använda några av de mest krävande filtrena så behövs det ett rejält tilltaget kraftpaket till server dock

  Jag har en hyfsat kraftig spelrigg (som bara står oanvänd) med Intel 12700K i7 och RTX3080 kort i som borde kunna klara av DSD256/DSD512 utan större bekymmer. 

  Undrar bara hur det blir med en Phoenix Net i kedjan då den har bara 100mbit ut. Nåväl det ger sig när jag väl orkar dra igång detta projekt. 
   

  Gällande att Innuos lägger in nischade funktioner så håller jag med dig till fullo. Kul!

   

 7. On 2022-09-08 at 14:06, octavia rs said:

  HQ Player Endpoint Mode

  Detta är lite för spännande för att jag skall låta det vara oprövad. Min Holo

  Audio May DAC i NOS läget tycker om DSD 256 och PCM i höga samplingsfrekvenser. Skall bara samla kraft till att testa detta. HQ player är längst ned på skalan för användarvänlighet. 

 8. On 2022-07-16 at 20:54, triomio said:

  Vilken fröjd för ögat :satisfied:

   

  On 2022-07-16 at 21:26, SOUND BY VINYL said:

  Mycket snyggt! Skön lyssningsmiljö.

   

  On 2022-07-24 at 10:22, Apexorca said:

  Riktigt snyggt gjort @ishoot. Så fint med fronterna på Verity och väggen.

   

  De där panelerna är riktigt snygga och det är säkert riktigt bra för akustiken.

   

   

  Tack och bock! Vi är väldigt nöjda med slutresultatet. 

 9. 24 minutes ago, parsifal said:

  Tycker också det blev jättefint och det var det innan också! Var hamnade alla tavlor?

  Tackar! Tavlorna väntar på elektrikern som bör komma på fredag. Vi skall ha lite väggarmaturer mm. Vi får se efter han är klar hur vi gör med tavlorna. Det finns som tur är även andra väggar i vardagsrummet :-)

 10. 1 hour ago, plind said:

   

  Vadfalls, bättre än tretexväggar alltså? :zany:

  Så verkar det vara :-) Tretexväggarna finns kvar både bakom panelen och resterande väggar runtomkring, skulle aldrig byta ut dessa mot gips :smile:

 11. 21 hours ago, Sammy said:

  Var förbi igår för en okulär besiktning av projektet med ett intryck av att det blev verkligen tummen upp för det visuella och även det ljudliga biten!

  Mycket väl utfört och lyckat jobb @ishoot.

  Tack så mycket☺️ Trevligt att ha er här. Nu börjar jag själv landa i den förändring panelen gjorde för ljudet. Ingen tvekan om att det blev bättre. Rumskänslan, separation och placeringar i musiken har blivit påtagligt mera närvarande. 

 12. 1 hour ago, AlfaGTV said:

  Utsökt! Både färgval, utförande och fotografi! :) 

  Till och med jag som var med på 70-talet skulle kunna leva med detta utan att drabbas av PTS! :D 

  Tack och bock! Hehe jag tycker nog vi har lyckats balansera det hela ganska väl utan att det blir en traumatisk 60-70tals upplevelse. Det var också hela tanken med detta projekt. En homage till husets ursprung i modern tappning. 

×
×
 • Create New...