TheMann

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, Någon som vet något om Sybarite Audio? Enda jag kan hitta är en knapphändig Facebooksida. (Och en spansk instrumentaffär. Tror jag. Men det kan vi nog bortse från). Verkar vara svenskt och ha ett försteg, rejält slutsteg och en fjärr på gång. Ingen hemsida.... Någon som vet något? Eller; jag utgår från att någon här vet en hel del så bättre formulerat: Någon som kan/vill dela med sig? Ett nytt svenskt hifi-märke är ju superspännande!
 2. TheMann

  Musiktråden

  Clapton och BB King i högform, bra ljud via TIDAL Master!
 3. TheMann

  Letar nytt Riaa steg

  .... och som dessutom inte blir omodern eller slits ut (iallafall inte i brådrasket om det är bra gjort)!
 4. TheMann

  Letar nytt Riaa steg

  Ok, du välkomnade alla synpunkter så: Köp vad som helst för nästan all 80-tals hårdrock låter inget vidare ändå. Få vettiga inspelningar. Jag älskar 80-tals rock men tyvärr är det ofta olyssningsbart på bra anläggning. Jag får köra det i bilen eller i lurarna till iPhonen! Jag har blivit så besviken så många gånger när jag fått tag i gamla favoriter på vinyl och förväntansfullt lagt skivan på tallriken med darrande händer... Skämt å sido så kommer ett bra RIAA nog leda till att du köper mer vinyl från ett bättre årtionde, 60-70-tal finns det fantastiska inspelningar från fast dynamikomfånget kanske bara var 60dB på Masterbanden då och nyutgåvor och nyare material från 00-talet till nu låter generellt väldigt trevligt! Jag har inte hört de du tittat på, och vet inte vad du har för budget, men jag kör med Primares R32 som jag är väldigt nöjd med, det är framtidssäkert för dig då det klarar alla PU som du kan tänkas vilja testa. Jag upplever det som väldigt tyst (lågt brus) och "korrekt" dvs jag känner inte att några särskilda register sticker ut.
 5. TheMann

  Linns LP 12

  LP12. Ja, har man fått klådan är det svårt att inte klia... Det är ju såklart väldigt individuellt varför man fastnar för vissa prylar. För mig såg och hörde jag LP12:an efter motorstyrningen Lingo kom, bör väl varit tidigt 90-tal. Då fastnade jag. Men även då var den ju dyr och jag hade inga pengar... Men de här upplevelserna ligger kvar. Det dröjde till för ungefär 4 år sedan då jag budade hem en LP12:a på E-bay i London för ca 5 tusen. Jag åkte dit och hämtade den själv och baxade hem den som handbagage (jag räknar inte in den kostnaden då jag skulle dit ändå!) Den är från 1985 och hade bara en Valhalla motorstyrning. Det satt en Unipivot-arm på den, och det är helt klart inte rätt typ av arm för en LP12:a! Men plinten var i Aformosia och det var ett absolut krav för mig. Alla krav är inte kopplade till ljud... Klart (ofärgat) lock hade den också och det var också viktigt (inte heller det för ljudet såklart). Efter att ha fått spelaren besiktigad, servad och justerad samt försedd med en billig begagnad Linn Basic (under 2 tusen tror jag, såld för samma peng) så spelade den på ett par månader. Under tiden fick jag tag på en Lingo i England (5 tusen) och dessutom en Linn Ekos II (med sent serienummer, ca 13 tusen), köpte också bottenplattan Trampolin II (2 tusen) och en ny motor (några hundra) samt en ny Linn Adikt MM PU (4500). Sammantaget har jag alltså lagt ca 30' på min LP12:a och har då fått en vad jag tror ganska personlig spelare som jag nu gillar mycket. Alltså ungefär vad du skulle få ge för en ny Majik utan Linn-arm... Det finns ju alltid fler steg att ta och jag har mina funderingar på lager (cirkus) och chassie (Majik eller Keel) samt även på PU. När det gäller PU så håller jag med andra postare om att där bör man se sig om utanför Linn-världen, jag är själv sugen på att testa annat, inte minst MC. Dock tycker jag att armen på en LP12:a skall vara en Linn. Det är mitt personliga val. När det gäller RIAA så är det definitivt så att man bör titta utanför Linn, jag kör med Primares R32 som är utmärkt ljudmässigt och även vad gäller utseende och funktion, hanterar både MM och MC med många impedanser och Gain kan också justeras. När det gäller spelare så har jag min drömspelare och det ger mig en skön känsla varje gång jag drar igång den. När det gäller RIAA så skall jag inte förneka att Audio Research alltid har kittlat lite extra så kanske, kanske...
 6. TheMann

  Vad har du för slutsteg?

  Jag kör med Electrocompaniets monoblock AW400 till mina Nautilus 801:or.
 7. TheMann

  Gott Nytt År

  Tack och Gott Nytt HiFi-år!
 8. TheMann

  B&w Nautilus 801

  Tack! Ja, de är inte små! Varje gång jag öppnar ögonen vid lyssning kan jag inte låta bli att le, för att inte säga gapskratta, åt storleken. Jag ångrar bänkstorlek och generell layout på lyssningsrummet litegrann, jag kunde nog valt en smartare lösning som är mer flexibel för placering av utrustningen och media. Till viss del sitter jag fast i layouten då bänken är platsbyggd och elen är dragen dit från egen säkring med 2,5 kvmm. Allt går ju att ändra men den tiden finns inte nu. (vissa i familjen prioriterar detaljer som badrum nu, konstigt...) N804 har jag också hört en gång vid en snabb demo för länge sedan så tidens tand har nog grumlat intrycken men det lät inte alls tokigt!
 9. TheMann

  B&w Nautilus 801

  Tack! Jag håller med om 15-tummarna, det går säkert att få mer distinkt bas med flera små men denna spelar så musikaliskt och oansträngt. Det känns som om all musik jag spelar kommer fram och att elementet inte sätter några gränser, som om man har en stor marginal kvar innan högtalaren begränsar. Hur skall man likna känslan? Som om man kör en bil med rejäl motor och gör en snabb omkörning fast man bara använder 1/3 av gaspedalen? Man vet att det finns mycket mer om det skulle behövas. Ungefär så. Jag har gjort en annan observation också: Jag brukar normalt sätta mitt Primare PRE32 och A34.2 i standby efter lyssning, RIAA:t R32 står dock ständigt på. Har inte märkt av någon större uppvärmningseffekt tidigare på dessa. Förut hade jag A/B-steg (och A-steg) och de krävde minst en timmes uppvärmning, första 15-20 min var det i princip olyssningsbart. Men nu, med kompetenta högtalare, så märker jag av detta tydligt och det tar lång tid! Från Standby så märks det lite på basen i början men framförallt på stereobilden. Jag gillar starkt när jag inte kan "lokalisera högtalaren", nu märker jag tydligt att efter kanske två timmar så infinner sig det där härliga lugnet då högtalarna försvinner helt ur ljudbilden och inte ett enda instrument kommer från någon av kanalerna. Det är ytterst njutbart! Är det någon som har liknande observationer med Primares UFPD-steg eller kan det komma från försteget? Jag lyssnade bara på CD/HDD så det är inte vinylrelaterat. Jag vet ju att några här kör med Hypex, finns den effekten på dem?
 10. TheMann

  B&w Nautilus 801

  Tack! Det känns som om jag fått en rejäl nystart i den här hobbyn! Har mixtrat med placering litegrann, kan konstatera att de är rätt känsliga. Kanske inte ovanligt i den här klassen, detta är mina första högtalare som väl ändå får klassas som Hi-End? Några cm i främst sidled får tämligen stor effekt! Det är inte helt lätt att skjuta omkring dem om man är ensam! En tidigare ägare har tacknämligt ordnat formskurna skivor i vad jag tror är 27mm svart granit som de står på via B&Ws egna extrastora spikes (ett tillval vad jag förstår). Det gör att hela paketet går att få fart på men det kräver all kraft då de tillsammans nog väger närmare 130 kg... Från början skall det funnit en typ av hjul för att hitta placering men dessa saknas här tyvärr...
 11. TheMann

  B&w Nautilus 801

  Nu har det gått ett dygn och det har nog spelats vinyl och CD samt från hårddisk i 20 av de timmarna! Jag kan konstatera att 801:orna klarar all typ av musik och från alla källor bättre eller mycket bättre än mina tidigare högtalare. Även musik i sämre kvalité som Spotify/Mp3 funkar bättre. Jag hade inte riktigt väntat mig det, hade befarat att det kunde bli olidligt med musik i dålig kvalité eller dåliga inspelningar. Visst, kassa inspelningar är ju aldrig kul och högtalarna kan ju inte fixa det med magi - men magiska, det är dom!
 12. TheMann

  Ljuddämpning.

  Det ser kanon ut! Mycket informativ tråd för mig som funderar på liknande åtgärder (har dock inga grannar att störa men väl familjemedlemmar...)
 13. TheMann

  B&w Nautilus 801

  Vääääldigt gammal tråd som jag väcker upp igen då jag precis köpt ett par 801N, misstänker dessutom att det är samma individer som omnämnts i tråden! Jag måste säga att det här var ett rejält steg i rätt riktning för mig. Trodde nog inte att det skulle bli såpass stor förbättring i mitt rum. Jag hade ju precis köpt nya "Mid-Fi" högtalare i form av ett par Canton Vento 890.2DC. Tänkte att det nog var rummet som satte gränsen, utan mer akustikåtgärder så trodde jag inte att det skulle gå att ta så stora steg. Där hade jag fel! Det låter helt underbart, ännu större steg än när jag köpte Primares R32 RIAA till min LP12:a! Jag har Primare hela vägen numer, PRE32 med mediakortet MM30 och effektförstärkaren A34.2 som jag kör balanserat. Med Ventohögtalarna hade jag börjat fundera på ett slutsteg till för att väcka liv i dem, jag tyckte inte att de "släppte" riktigt. Men det var ju inte fler slutsteg som behövdes... 801:orna är ju inte så värst besvärliga egentligen, 91dB och dippar inte under 3 Ohm. Nu har jag ju inte provat med värsting-steg iofs så kanske kan det bli ännu bättre (eller tja, givetvis kan det bli bättre. En bekant har Krell monoblock på 500 wpc i klass A, kan vara värt att prova. De är ju enkla att bära upp till lyssningshuset jämfört med 801:orna som ligger på 121kg per låda.) Trodde nog inte att det skulle bli några B&W för mig faktiskt. Har drömt om 802D länge och var på väg att titta på ett par beggade för ett tag sedan, jobb hindrade mig och de försvann... Tittade sedan in på HiFi-klubben och lyssnade på 802D för något halvår sedan, det var på Skånegatan i GBG och lyssningsrummet var nyss uppdaterat eller nybyggt. Lämnade dock med besvikelse, det lät inte särskilt bra. Skränigt, grötigt och vasst i mitt tycke. Lite hårt kanske men det var verkligen inte vad jag hoppats på. Förpassade därmed B&W till "kalla listan". Fast behöll min bevakning på diverse nätsajter... Men ändå... När dessa 801N dök upp var jag tvungen att åka och titta. Fast det bara var "gamla 801:or". Men de spelade ju så bra! Och när de kom hem spelade de ändå bättre! Efter att ha ringt in starka vänner och baxat upp dessa bestar till lyssningshuset så kan jag konstatera: 208 kg är inget problem när man får ett lyft som detta! Nu låter det fantastiskt transparent, 3D och vad du vill kalla det! Det är så lätt, luftigt och oansträngt som jag inte ens vågat hoppas på! Och det är så skönt att den där fasta, torra basen alltid finns där som ett fundament till musiken oavsett volym. Den är "bottenlös" och oansträngd, så härligt att det finns där så att man inte tappar fokus på musiken pga klen bas. Vill inte påstå att basen är överdriven eller så, den är bara helt rätt och då faller registren över på plats för mig. Jag sitter och njuster och ler med slutna ögon... och när jag öppnar dem och ser de absurt stora högtalarna i mitt rum spricker leendet ut i ett gapskratt! http://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=486607.jpg
 14. TheMann

  Lampizator

  Hade aldrig hört talas om LampizatOr, jag kollade in deras hemsida och nog verkar det seriöst! Tycker faktiskt att passionen lyser igenom, hoppas det är genuint och hoppas de lyckas.