Jump to content

fredrik

Medlem+
 • Posts

  777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by fredrik

 1. Som vanligt ett väldigt trevligt reportage med mycket fina bilder. 

  Det var ju också en väldigt trevlig dag med trevligt sällskap och en hel del, för mig, ny och kul musik.

  Jag hade inte varit hemma hos Björn på många år, inte sedan Maxx2-tiden, och nu blev det äntligen av igen. 

  Tack för inbjudan

 2. 12 minutes ago, octavia rs said:

  För de som kanske inte vet så omvandlas alla analoga signaler in i Devialeten till digitala för att gå genom DSP.

   

  Vi hade lite tankar om detta. Nackdelen kan ju såklart vara att vinylen kanske inte ges möjlighet att prestera sitt allra yttersta men å andra sidan blir jämförelsen med det digitala möjligen mer "korrekt" då signalen passerar samma kretsar. Som att det blir mediet snarare än kringutrustningen som jämförs, när det väl inkommit förstärkaren så att säga. 

 3. Jag pratade med en vän igår som gjort NEXT Gen-grejen och han är väldigt nöjd. Det blir alldeles säkert utmärkt. Om jag förstod det rätt finns det två nivåer på uppgraderingen? 

  Ska bli kul att få hänga med på vad du tycker efteråt. 

 4. Som sagt, framförallt honan är extremt välbyggd och vikten är i princip på grammet samma. Furutech-stämplarna sitter på rätt ställe och ser ut exakt som originalet. Det är bara någon mycket liten detalj som skiljer, som lätt hade kunnat tas för variation i produktionen. 

 5. Frågan är nu löst gällande stickproppen, fick svar från Tokyo. Väldigt fort ska tilläggas. 

   

  Dear Fredrik,
   
  That's not a Furutech product.
   
  Kind regards,
  Graeme
  Furutech Co., Ltd.
  Tokyo
   
  Tycker väl det är trist, främst för han som sålde den till mig och som köpt kabeln i god tro. För mig går den bara i retur. 
 6. Väldigt knivigt. IEC-kontakten har "Floating field damper", något Furutech själva menar är en garanti för:

  If your connector has a Floating Field Damper, you can feel confident that you have the finest connector on the market. Quite simply, no manufacturer of cheap imitation connectors will bother to incorporate this patented mechanism into their power connector products.

  tech-p1.jpg

  16593765307952325945136974613820.jpg

 7. Det ska vara sådana som på bilden. Så troligen fusk och fejk då. Knepigt ändå, allt annat ser otroligt bra ut med korrekt gjutning i plasten mm. Knepigt då att de skulle göra en sådan miss, om man nu ändå ska fulkopiera.

 8. Jag köpte, på öppet köp skall tilläggas, en ny kabel enkom för kontakternas skull. Skruvade fast den i min gamla Valhalla och började fundera lite om kontakten är riktig. Det florerar tydligen en del fejkade kontakter från Furutech och både säljaren och jag har ingen egentlig aning om det är lurendrejeri.

   

  Har någon nånsin sett ett sådant här arrangemang med tre insexskruvar för kablarna? Och vet någon om man ser "kolfiberväven" även på insidan av hylsan?

  16593707399041022355728610108091.jpg

 9. Jag blir nog mest förbannad över att någon tar sig rätten att ens författa och sedan skicka iväg sådana mejl. Helt otroligt faktiskt. Och även om jag vet att det inte hjälper önskar jag att man på något sätt kunde be personen dra åt, ja du vet det där varma stället där det tydligen spelas dragspel enligt vad jag har hört.

   

  Helt bedrövligt.

   

  Lycka till med försäljningen. 

 10. 2 hours ago, AlfaGTV said:

  Men? Vad gör den utanför sin "naturliga plats"? :)

  Den togs ur i samband med att de båda andra rören byttes ut. Det röda röret hade olyckligt nog lossnat i transporten och slagit sönder ett av de övriga rören. Stylus ordnade snabbt fram två nya som jag satte i.

  20220607_233248.jpg

 11. 3 hours ago, lindvall said:

  Detta känns overkligt. Mina två absolut största ungdomsidoler var Depeche Mode och Nitzer Ebb. De var helt klart i en klass för sig i min bok. Att det är Andy som blev den förste av medlemmarna att jordelivet känns helt oväntat, med tanke på att det verkade vara han som tog hand om sig bäst. Men sådant ger ju aldrig några garantier. 

   

  Depeche Mode sände ut någon livekonsert under covidpandemin, och jag upplevde det som ganska sorgligt att se hur tidens tand slitit på mina ungdomsidoler. Då och då tyckte jag att Dave nästan parodierade sig själv. Dessutom var det trist att Andy fick mindre kameratid än de inhyrda musikerna. Utan Andy, inget Depeche. 

   

  Den konsert som gjort störst intryck i mitt minne av de konserter jag överhuvudtaget varit på var World Violation i Globen. Jag var då i helt rätt ålder för att det skulle etsa sig fast i mitt minne. På delad andraplats är Nitzer Ebb på Fryshuset (Showtime) och Stings Mercury falling-konsert, också på Globen. 

   

  image.jpeg.e8e776d42136085a5b62157a6342dccb.jpeg

  Jag har sett Nitzerebb två gånger, båda gångerna som förband till DM. Var väl typ trettio år mellan gångerna, första gången var 1988, som i min mening varit den bästa konsertupplevelsen jag haft med DM. Jag tycker dock att DM fortfarande är bra live, såg turnépremiären senast på Friends, med Andy i bakgrunden...

   

  IMG_20170505_223013_1.jpg

 12. 7 hours ago, Bebop said:

  Soundsmith har starka meningar om detta. Han förkastar testskivor för antiskating helt. Han hänvisar till en Frank Schröder som han kallar ”reversed engineering”, att kraften skall fördelas lika mellan höger och vänster, vilket stämmer mest över en skivsida. Det är väl lite vad är inne på @MatsT? Här en länk https://www.sound-smith.com/faq/how-do-i-adjust-anti-skating-my-cartridge

  Jag har provat den metod som Peter förespråkar men tycker det är rätt svårt. Man har i bästa fall typ två sekunder på sig att avgöra innan nålen hittar spåret. Eller så gör jag fel. 

 13. 5 hours ago, Bebop said:

   

  Den vanliga jordkabeln jordar tonarm och chassi mot chassi på sedvanligt sett. Den extra kabeln sägs jorda isoleringen i kabelns filamentuppbyggnad som kan vara en lösning vid brum, enligt Nordost. Ännu ett pseudoargument från hifi-branschen tänkte jag.

  Precis som din upplevelse så har detta fungerat väldigt väl hemma hos mig. Jag har dock ett tydligt brum utan denna extra jordkabel. Jag kan inte fästa den på vettigt sätt i spelaren utan den går istället till förstärkaren, som med denna lilla kabel på plats blir helt tyst. Väldigt bra.

 14. On 2022-04-30 at 12:43, octavia rs said:

   

  Vill du testa en sådan här plasthylsa så hojta till har några extra över. Kör sådana på alla kablar nu in i Ansuz listen och till elektroniken de sitter som berget med dem.

   

  1646839545804.jpg

  Var hittar man dessa hylsor? Jag har problem med att det gärna lossnar in i Ansuz-listen.

×
×
 • Create New...