Jump to content

fredrik

Medlem+
 • Posts

  777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by fredrik

 1. Inget riktigt svar men jag hittade denna gamla tråd https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/2591-the-fbi-is-watching-you/&do=findComment&comment=37205
 2. Som vanligt ett väldigt trevligt reportage med mycket fina bilder. Det var ju också en väldigt trevlig dag med trevligt sällskap och en hel del, för mig, ny och kul musik. Jag hade inte varit hemma hos Björn på många år, inte sedan Maxx2-tiden, och nu blev det äntligen av igen. Tack för inbjudan
 3. Vi hade lite tankar om detta. Nackdelen kan ju såklart vara att vinylen kanske inte ges möjlighet att prestera sitt allra yttersta men å andra sidan blir jämförelsen med det digitala möjligen mer "korrekt" då signalen passerar samma kretsar. Som att det blir mediet snarare än kringutrustningen som jämförs, när det väl inkommit förstärkaren så att säga.
 4. Jag för förstod det som att man kunde välja till lite finare kondingar, men jag missuppfattade nog då
 5. Jag pratade med en vän igår som gjort NEXT Gen-grejen och han är väldigt nöjd. Det blir alldeles säkert utmärkt. Om jag förstod det rätt finns det två nivåer på uppgraderingen? Ska bli kul att få hänga med på vad du tycker efteråt.
 6. Som sagt, framförallt honan är extremt välbyggd och vikten är i princip på grammet samma. Furutech-stämplarna sitter på rätt ställe och ser ut exakt som originalet. Det är bara någon mycket liten detalj som skiljer, som lätt hade kunnat tas för variation i produktionen.
 7. Frågan är nu löst gällande stickproppen, fick svar från Tokyo. Väldigt fort ska tilläggas. Dear Fredrik, That's not a Furutech product. Kind regards, Graeme Furutech Co., Ltd.Tokyo Tycker väl det är trist, främst för han som sålde den till mig och som köpt kabeln i god tro. För mig går den bara i retur.
 8. Å andra sidan, på bilderna från Furutech finns det ingen skruv i mitten för att lossa bakstycket och se... Samtidigt, vikten stämmer i princip på grammet på både hylsan och kontaktstycket. Mystiskt
 9. Väldigt knivigt. IEC-kontakten har "Floating field damper", något Furutech själva menar är en garanti för: If your connector has a Floating Field Damper, you can feel confident that you have the finest connector on the market. Quite simply, no manufacturer of cheap imitation connectors will bother to incorporate this patented mechanism into their power connector products.
 10. Det ska vara sådana som på bilden. Så troligen fusk och fejk då. Knepigt ändå, allt annat ser otroligt bra ut med korrekt gjutning i plasten mm. Knepigt då att de skulle göra en sådan miss, om man nu ändå ska fulkopiera.
 11. Jag köpte, på öppet köp skall tilläggas, en ny kabel enkom för kontakternas skull. Skruvade fast den i min gamla Valhalla och började fundera lite om kontakten är riktig. Det florerar tydligen en del fejkade kontakter från Furutech och både säljaren och jag har ingen egentlig aning om det är lurendrejeri. Har någon nånsin sett ett sådant här arrangemang med tre insexskruvar för kablarna? Och vet någon om man ser "kolfiberväven" även på insidan av hylsan?
 12. Alltid lika trevligt att få läsa dessa fina reseskildringar. Och några saker känner jag ju igen.
 13. Jag har ju redan fått se en bild tagen av en annan besökare. Ska bli spännande att få se resten.
 14. Rollsen är lite kul, minns den väl från min ungdom. Att ha någon i vänskapskretsen vars pappa hade en rolls var stort.
 15. För mig blev det denna. Inte heller så illa som det kan se ut som vid en första anblick, då just denna faktiskt vann VM för en tid sedan som världens bästa
 16. Jag blir nog mest förbannad över att någon tar sig rätten att ens författa och sedan skicka iväg sådana mejl. Helt otroligt faktiskt. Och även om jag vet att det inte hjälper önskar jag att man på något sätt kunde be personen dra åt, ja du vet det där varma stället där det tydligen spelas dragspel enligt vad jag har hört. Helt bedrövligt. Lycka till med försäljningen.
 17. Den togs ur i samband med att de båda andra rören byttes ut. Det röda röret hade olyckligt nog lossnat i transporten och slagit sönder ett av de övriga rören. Stylus ordnade snabbt fram två nya som jag satte i.
 18. Jag har ju också en sån där röd sak hemma.
 19. Jag har sett Nitzerebb två gånger, båda gångerna som förband till DM. Var väl typ trettio år mellan gångerna, första gången var 1988, som i min mening varit den bästa konsertupplevelsen jag haft med DM. Jag tycker dock att DM fortfarande är bra live, såg turnépremiären senast på Friends, med Andy i bakgrunden...
 20. Jag gissar på något litet rött?
 21. Jag har provat den metod som Peter förespråkar men tycker det är rätt svårt. Man har i bästa fall typ två sekunder på sig att avgöra innan nålen hittar spåret. Eller så gör jag fel.
 22. Precis som din upplevelse så har detta fungerat väldigt väl hemma hos mig. Jag har dock ett tydligt brum utan denna extra jordkabel. Jag kan inte fästa den på vettigt sätt i spelaren utan den går istället till förstärkaren, som med denna lilla kabel på plats blir helt tyst. Väldigt bra.
 23. För att citera den stora tänkaren Gert Fylking: Äntligen! Ska bli spännande att få höra mer om den när vi ses...
 24. Var hittar man dessa hylsor? Jag har problem med att det gärna lossnar in i Ansuz-listen.
×
×
 • Create New...