Jump to content

bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by bfjohansson

 1. Jag tror också att det är viktigt med själva skivspelaren. Nästan det viktigaste faktiskt. Har du bestämt vad det blir?
 2. Jag har bara laddat ned protractor från vinylengine som jag sedan laminerat. Funkar fint och är gratis. Jag har en enkel nålvåg där jag märkt att det viktiga är att få vågen i samma höjd som nålen är i när den spelar en skiva. Hos mig skiljer det ganska mycket i vikt när höjden ändras. Minns inte märket på vågen men tycker att många ser exakt likadana ut så jag gissar på OEM. När det gäller vattenpass har jag tagit ett litet från verktygslådan bara.
 3. Jag har Sahara av Gunilla Allard. Kanske mer snygga än bekväma. Men de funkar väldigt fint hos oss.
 4. Det låter lite märkligt. Kan du ha Automatisk som inställning under ljudkvalitet?
 5. På den tiden jag hade 300b så har jag för mig att WE återupptog tillverkningen. Mitten av 90-talet kanske? Har för mig att de tog cirka 10' för ett par, vilket var dubbelt så dyrt mot övrigas lyxrör och kanske femdubbelt mot kineserna och JJ. Eller minns jag fel?
 6. Utan pickup i mycket fint skick. Kan skickas. Finns i Göteborg 10000:- https://www.hificonsultpn.se/home/1098-acoustic-signature-primus.html
 7. Jäkligt kul detta. Jag har också haft lite funderingar på sistone att bygga en ny liten dator. Ibland tror jag nämligen att jag skulle kunna behöva lite mer processorkraft. Men, också, att jag tror det kan finnas ytterligare en del att förbättra. Spännande vad du tycker om jcat.
 8. Diskussionen verkar ligga lite i tiden. https://www.stereophile.com/content/we-need-new-word
 9. Kul att du testat. Om du någon gång, när den här skitperioden gått över, har möjlighet att hjälpa mig vore det ju väldigt kul. Men det är absolut bara om du kan och vill. Vi hörs
 10. Hur har det gått med Sweet Room? Gör det någon skillnad?
 11. Vill minnas att hans senaste försteg mätte sämre än det förra när Stereophile testade. Men, om det var Fremer kanske, tyckte att det lät bättre.
 12. Jag köpte en cardaskontakt. Tänkte att jag inte orkar riva ned armen en gång extra bara för att mäta. Räknar faktiskt med att den ska passa, då armen också finns med dinplugg. I värsta fall är det ytterligare ett onödigt köp, dock rätt så mycket billigare än phonokabeln.
 13. Kontakten hittar du här Cardas M DIN 5 Pin Tonearm Connector - Analogue Seduction. Den verkar dock vara budgetversionen utan krage.
 14. Det ska vara kablarna som sitter i min arm. Och jag tycker också, nu när du påpekar det, att det sitter ett litet kort där. Men, och det är ett ganska stort men, jag är inte helt grym på att löda och jag misstänker att det inte finns alldeles mycket kabel att göra misstag med.
 15. Får undersöka detta lite närmre imorgon. Tack för att du sätter griller i huvudet på mig.
 16. Och ska man då oxå passa på att byta till finare kabel inne i armen @Daniel?
 17. Nu blir det klurigt. Får tänka över det där. "Baggis" är kanske inte ordet som sådär spontant kom till mig dock när det ska klippas och lödas... Var köper man en sådan kontakt?
 18. Jag tänker att det inte hjälper? Alternativt blir det en väldigt stor operation där kablaget i armen måste ersättas tillsammans med att en kontakt måste lödas fast i tonarmsbasen. Annars har jag tidigare fått hjälp med kontaktbyte av @Bimota, på den tiden han jobbade med nordost. Det var nog några år sedan...
 19. I ärlighetens namn var dessa första generationen sådär, tyckte jag. Men skam den som ger sig, jag körde med fyra olika par sammanlagt. Först ref9 v1, sedan ref9 SE v1, ref9 SE V2, ref9 SE V3. SE var ganska mycket bättre och v3 klart bäst. Jag gillade nog alla dessa SE ganska mycket. Min ena V3 pajade också vid något tillfälle men det var inget bekymmer alls, de skickade omgående ett nytt kretskort som var enkelt att byta.
 20. I takt med att barnen blev lite mer rörliga kändes det alltmer osäkert att ha ganska stora, tunga högtalare på stativ. Jag hade ju en tid, ända sedan Watt3 Puppy2, sneglat på Wilson. De är ju stabila, sade jag till frun, och riskerar ej att välta över telningarna. Sagt och gjort, siktet på var inställt på ett par. För att finansiera dessa fick dock slutsteget gå också. Bytte till första generationen Nuforce ref9, som var väldigt i ropet där ett tag.
 21. Men det är ju inte förrän i juli... För övrigt ett jäkla bra tips.
 22. Jag hade tittat i manualen innan inköp av den nya kabeln, eftersom jag ville vara säker på att det var rätt kontakt och att man kunde skifta. Men på armar tillverkade före 2018 är det tydligen en enda kabel som går från pickupen till rca. Jag hade ingen aning om detta men efter idogt googlande blev jag lite klokare (nåja). Jag förstod inte först varför jag inte såg någon riktig kontakt. @calle_jrkallade det oskarvad, så det är säkert det jag har. Synd, jag hade gärna testat med Tyren.
 23. Ibland görs det onödiga inköp. Jag har en enkel tonarm från Acoustic Signature där bruksanvisningen säger att det är fempolig kontakt och jag tittade väl inte så noga. Efter ett litet spontaninköp av en ny phonokabel (som frun med viss besvikelse fick som julklapp) visade det sig dock att kabeln är fast. Ska jag nu behöva köpa ny tonarm eller sälja kabeln? Frågorna hopar sig...
 24. Innehållet skilde sig dock ganska mycket åt. Teac hade tillverkat en ny drive-enhet åt Wadia som kallades "SE". Den var gjord helt i metall och vikten ökade med cirka två kilo. GNSC gjorde även en hel del annat inne i den, vilket kan anas på Black Gate kondingarna bland annat. För första gången är det dessutom en bild på egen apparat.
 25. Här någonstans byttes även cd-spelaren och ny gjorde sin entré. Misstänkt lik den gamla...
×
×
 • Create New...