Jump to content

bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by bfjohansson

 1. Jag klurar ju själv på ny USB-kabel och mina funderingar ligger mellan Tyr och Heimdall. Ska bli spännande att höra (läsa) vad ni kommer fram till.
 2. Ska se om jag kan rita något. Om jag får till det på något enkelt sätt...
 3. En liten bit på väg. Kabeln borde komma senare i veckan. Hoppas det blir lite stabilare uppkoppling nu framöver. Om det ljudmässigt skulle vara någon skillnad på detta eller koppar kommer jag dock aldrig få reda på, att jämföra koppling kommer inte låta sig göras.
 4. Åke Edwardssons deckare som utspelar sig i Göteborg är bra. Eller åtminstone så är typ 7 bra av de 10 som finns. Och sedan är böckerna om Harry Hole väldigt bra, även om man kanske kan skippa de två första och börja med den första där handlingen är i Oslo. Eller Håkan Nessers Barbarotti(?). Tror jag börjar med typ "Kvinna utan hund" eller något liknande.
 5. Den där Yxmannen hade jag helt glömt av att jag läst. Minns inget alls från den, förutom att jag gillade den. Kanske skulle ta och testa med någon från samma författare? Annars tycker jag att Dennis Lehane skriver väldigt bra deckare. Men många har kanske redan sett filmerna? Rött regn är för övrigt den bok som blev klart bäst som film, tycker Clintan till och med fick till den minst lika bra som boken. Mystic River heter filmen.
 6. @octavia rs Min vän elektrikern skrattar mest åt tokerierna. Och sedan installerar han grejerna jag beställer. Vilka eventuella fördelar och nackdelar finns med skärmade kablar? Varför skulle man inte alltid vilja ha skärmat? När det gäller kostnaden så tänker jag lite som så att ska det ändå göras så är det väl lika bra att se till att det, åtminstone teoretiskt, leder till förbättring. Det är ändå ganska meckigt att borra mellan våningarna för att dra kabeln så om den då kostar 30 eller 330 kronor metern inte kommer avgöra. Med det sagt känns det ju onödigt att köpa
 7. Kan det förresten finnas någon som helst anledning att köpa en sådan lyxig Doepke Audio jordfelsbrytare? Kostar ju nästan 5000... Tittar också på säkring, vad tror ni Gigawatt eller klangmodul?
 8. Ja, det var ju just detta... Vad behöver jag? Ska jag ha skärmad kabel eller inte? Vad rekommenderas? Finns det vits att handla dyrare kabel än de du nämner, grövre blir kanske alltför trångt dock. Supra har någon variant på 2,5mm, kan det vara något? Och kanske ska jag skippa personskyddsbrytare och gå på separat jordfelsbrytare och klangmodul?
 9. Jag har tittat och tänker att här finns det mycket att lära sig av. Jag ser ingen jordfelsbrytare, har du skippat det? Och hur viktigt är det med mellanskydd?
 10. okidoki, jag lade in en beställning på de produkter som @LPL beskrev. Även om förslag på att hålla det enkelt var lockande så lockade möjligheten med en etherregen mer tillsammans med smidigheten med en så tunn kabel. Den behöver troligen dras i lite smala utrymmen så det är klart en fördel. Priset blev nästan precis detsamma som enbart en ethernetkabel. Tack för alla tips. Kommer säkert återkomma när det blir dax att koppla in.
 11. Tack @LPL. En fråga till bara, vad är det för moduler och varför behöver jag dem? Passar inte kabeln in i de här omvandlarna utan dessa? Ja, du fattar ju. Min kunskap i området är extremt begränsad
 12. Tipset från @Neveom butik såg jag först efter jag skrev mitt inlägg. Fråga i butik är såklart ett fint tips. Vilken butik kan vara bra att fråga? Gärna i Göteborg eller på nätet.
 13. Tack för tipsen. Låt mig dock omformulera mig en smula.... Mina kunskaper inom fältet fiber är på en skala 1-100 i bästa fall 2, eller om jag ska vara riktigt generös mot mig själv, 3. När ni skriver om Transceivers och SFP eller olika kontakter (SFP är kanske en kontakt?) så begriper jag inte. Jag gillade dock det här med liten kontakt eftersom jag då kan borra mindre hål. Jag ser ju att vissa av kablarna har olika kontakter i olika ändar och andra har samma. Vilka som passar var har jag dock ej förstått. Krasst uttryckt behöver jag råd som är än mer konkreta. Typ en lista på vad jag exakt sk
 14. Kan en klangmodul vara ett alternativ för mig? Jag har ju ingen befintlig hållare, eller vad man ska kalla det, för en sådan och jag behöver ju också en jordfelsbrytare. Kan man på något sätt kombinera detta och kan det vara bättre än en alltiettlösning som en personskyddsautomat är?
 15. Ok. Säg att jag då går på fiber. Jag har en router från Comhem. Vad behöver jag då? Någon form av omvandlare till fiber, cirka 12 meter kabel (vad köper man då?) och en UpTone? Kan man ersätta uptone med något enklare till att börja med?
 16. Jag vet ju att frågan har behandlats flera gånger tidigare men jag lyckas inte hitta lämpliga trådar just nu. Och ursäkta att jag troligen använder fel terminologi... Min kompis är elektriker och vi kikade lite idag hur jag skulle kunna dra ny el till stereon. Vi kommer gå direkt från elskåpet på utsidan huset, alltså inte via proppskåpet inomhus. Jag kommer alltså behöva en personskyddsautomat och cirka 10 meter elkabel. Vad bör jag satsa på här för att det förhoppningsvis ska göra skillnad? Det finns en budget också så Nordost Odin på lösmeter går bort... Har något svagt minne av
 17. Jag ska dra lite nytt kablage hemma, bland annat kabel från routern till stereon. Min tanke är att handla 12 meter färdigterminerad från Supra. Är det en ok lösning? Tänker att jag sedan kan sätta en switch bakom stereon. Eller borde jag tita på något alternativ?
 18. Rätt otroligt ändå att det inte blir någon direkt skillnad, lätt att tro att nålskyddet skulle påverka mer. 😉
 19. Den finns inne. Åtminstone här i Björkekärr...
 20. Moby på Deutsche Grammophon. Känns lite udda
 21. Nu har jag bara hört Balance vid några enstaka tillfällen och då har ljudet varit ypperligt. Verkar vara en fantastisk spelare. Jag sällar mig till gratulanterna.
 22. Känner igen det där. Så här slutade mitt sista åk förra säsongen...
 23. Tack för spännande test. Jag har kör nu med vatten från Hornbach, mest för att det är mycket billigare än det från Apoteket jag också använt. Men kommer framöver köra med Kemetyl, verkar mest rimligt sett till pris och tillgänglighet.
 24. Varför tror du att en i9 skulle bli bättre? Frågan är kanske naiv men jag förstår inte riktigt anledningen till all datakraft för att spela upp musik, som jag gissar inte är så resurskrävande för processorn? Och finns det ingen risk att en kraftigare processor utvecklar mer värme?
×
×
 • Create New...