Jump to content

bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bfjohansson last won the day on September 13 2018

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2 869 profile views
 1. Jag tror också att det är viktigt med själva skivspelaren. Nästan det viktigaste faktiskt. Har du bestämt vad det blir?
 2. Jag har bara laddat ned protractor från vinylengine som jag sedan laminerat. Funkar fint och är gratis. Jag har en enkel nålvåg där jag märkt att det viktiga är att få vågen i samma höjd som nålen är i när den spelar en skiva. Hos mig skiljer det ganska mycket i vikt när höjden ändras. Minns inte märket på vågen men tycker att många ser exakt likadana ut så jag gissar på OEM. När det gäller vattenpass har jag tagit ett litet från verktygslådan bara.
 3. Jag har Sahara av Gunilla Allard. Kanske mer snygga än bekväma. Men de funkar väldigt fint hos oss.
 4. Det låter lite märkligt. Kan du ha Automatisk som inställning under ljudkvalitet?
 5. På den tiden jag hade 300b så har jag för mig att WE återupptog tillverkningen. Mitten av 90-talet kanske? Har för mig att de tog cirka 10' för ett par, vilket var dubbelt så dyrt mot övrigas lyxrör och kanske femdubbelt mot kineserna och JJ. Eller minns jag fel?
 6. Utan pickup i mycket fint skick. Kan skickas. Finns i Göteborg 10000:- https://www.hificonsultpn.se/home/1098-acoustic-signature-primus.html
 7. Jäkligt kul detta. Jag har också haft lite funderingar på sistone att bygga en ny liten dator. Ibland tror jag nämligen att jag skulle kunna behöva lite mer processorkraft. Men, också, att jag tror det kan finnas ytterligare en del att förbättra. Spännande vad du tycker om jcat.
 8. Diskussionen verkar ligga lite i tiden. https://www.stereophile.com/content/we-need-new-word
 9. Kul att du testat. Om du någon gång, när den här skitperioden gått över, har möjlighet att hjälpa mig vore det ju väldigt kul. Men det är absolut bara om du kan och vill. Vi hörs
 10. Hur har det gått med Sweet Room? Gör det någon skillnad?
 11. Vill minnas att hans senaste försteg mätte sämre än det förra när Stereophile testade. Men, om det var Fremer kanske, tyckte att det lät bättre.
 12. Jag köpte en cardaskontakt. Tänkte att jag inte orkar riva ned armen en gång extra bara för att mäta. Räknar faktiskt med att den ska passa, då armen också finns med dinplugg. I värsta fall är det ytterligare ett onödigt köp, dock rätt så mycket billigare än phonokabeln.
 13. Kontakten hittar du här Cardas M DIN 5 Pin Tonearm Connector - Analogue Seduction. Den verkar dock vara budgetversionen utan krage.
 14. Det ska vara kablarna som sitter i min arm. Och jag tycker också, nu när du påpekar det, att det sitter ett litet kort där. Men, och det är ett ganska stort men, jag är inte helt grym på att löda och jag misstänker att det inte finns alldeles mycket kabel att göra misstag med.
 15. Får undersöka detta lite närmre imorgon. Tack för att du sätter griller i huvudet på mig.
×
×
 • Create New...