bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bfjohansson last won the day on September 13 2018

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2 121 profile views
 1. bfjohansson

  Vad är grejen med roon?

  Lyckades i alla fall tagga om en Norma. Något annat jag tycker är knepigt är hur Roon gör om sammanslagna skivor till enskilda, exempelvis har jag Rolling Stones in Mono nedladdat och det är i vanliga fall som en lång spellista men Roon delar upp på typ 14 skivor. Likaså med andra dubbelskivor som är nedladdade, de blir nu två skivor. Att jag inte hittade Roon radio är inte så konstigt. På plattan ser appen annorlunda ut och syns inte alls lika tydligt som på mobilen.
 2. bfjohansson

  Vad är grejen med roon?

  Jag har stängt av alla funktioner i Jriver som inte har med ljud att göra. Blir lite mindre plottrigt då. Tycker också att taggningen är lite knepig, exempelvis får jag upp Björn Ulvaeus när jag bläddrar artister trots att han bara är upphovsman i någon abba-skiva. Jag har också tre versioner av Norma med Callas, två från 60 och en från 53(?) men roon gör ingen skillnad och markerar alla tre som 60-års versionen. Sedan fattar jag inte det här med radion, varken hur man slår av eller på den... Jaja, får pilla vidare när jag har mer tid
 3. bfjohansson

  Vad är grejen med roon?

  Tack för svaren. Jag ska försöka klura lite till. @octavia rs finns det ljudmässiga fördelar med RAAT och nätverk kontra usb?
 4. bfjohansson

  Vad är grejen med roon?

  Nu när Devialet blivit RAAT, så tänkte jag utnyttja några av alla dessa frimånader jag tidigare fått. Jag installerade således roon core på min dator tillsammans med appen i plattan och så långt allt väl. Jag har ingen erfarenhet av roon mer än att alla verkar tycka att det är det bästa som hänt hårddiskbaserad musik nånsin, typ. Jag kör i vanliga fall jRiver och har för det mesta varit väldigt nöjd. Hursomhelst, jag tycker inte alls om det (än). Upplever det som rörigt, att jag måste bläddra mellan en jäkla massa sidor för att hitta det jag letar efter, att det blandar låtar och artister trots att jag inte vill det vid uppspelning. Tycker att sorteringen på artister ofta är något ologisk. Jag tycker väl inte heller att den information jag får ut är särdeles revolutionerande heller. Jag har inget Tidal-konto utan kör endast från mina kanske cirka 2000 skivor. Vad är det jag missar? Varför är alla(?) så nöjda? Är det inställningar jag behöver göra för att få bättre överblick, i sådana fall vilka då? Jag ska dock erkänna att jag inte pillat med det speciellt mycket men jag trodde nog att det skulle vara mer intuitivt. Att det inte heller spelar iso-filer är ju också något av ett bekymmer för mig. Är det också så att RAAT endast funkar i nätverk och inte med usb direkt? Alla tips och idéer är välkomna.
 5. bfjohansson

  10 year challenge

  Kul idé. Jag byter grejer väldigt sällan men inom de se senaste cirka två åren är allt bytt förutom en elsladd, högtalarkabeln samt apparatfötterna. 2009 & 2019
 6. bfjohansson

  Kvalitetsbrist eller är jag petig?

  Just det här var en jäkligt onödig jämförelse och helt obegriplig i detta sammanhang.
 7. bfjohansson

  Nätlist

  Jag har sett flera Qb8:or säljas ganska billigt på finn.no. Och så finns ju redan nämnda Ansuz, jag fick till exempel min egna 8d till fyndpris, något som låter sig göras nu när de bytt modell
 8. Lyssnade på spåret. Jäklar vad det låter illa. Ska bli spännande att höra om/hur det löser sig
 9. jag hjälper självklart också till skulle det behövas
 10. Jag har rippat nästan alla mina skivor i JRiver utan nämnda bekymmer. Kan det därför finnas anledning att tro att det skiljer mellan olika läsare till datorn? Har du testat med annan cd-läsare?
 11. bfjohansson

  Roon och APE filer

  Jag kan inget om Roon men om du äger jRiver kan du väl bara konvertera i det till flac eller aif eller vad som anses mest lämpligt?
 12. bfjohansson

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jo, det är en sjutusan till anläggning du har. Och fina bilder
 13. bfjohansson

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det är säkert som du säger att det främst är en utökad Taskmanager och att avspelning av musik inte tar särskilt mycket kraft i anspråk. Men jag upplevde trots det en förbättring av ljudet som jag inte räknat med. Försökte främst få ordning på de dropouts jag tidigare hade problem med varför jag installerade Lasso. Det medförde lite blodad tand och numer använder jag både Lasso, Fidelizer och Audiophile Optimizer. Tycker allt att varje litet program, av orsaker jag inte förstår, bidrar till bättre ljud. Både PL och Fidelizer är ju gratis att testa och ändrar inte heller windows mer permanent, till skillnad från AO.
 14. bfjohansson

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Nu vet jag inte vad omklockning innebär mer praktiskt men något jag har i min dator som jag upplever gör skillnad är Process Lasso. Det är gratis och man kan prioritera lite vilka program som ska få "mest" datorkraft och vilka som ska få lite mindre, eller så har jag fattat det i alla fall. Kan oxå vara värt ett litet försök?