Jump to content

bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

bfjohansson last won the day on February 25

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2 964 profile views
 1. Varför tror du att en i9 skulle bli bättre? Frågan är kanske naiv men jag förstår inte riktigt anledningen till all datakraft för att spela upp musik, som jag gissar inte är så resurskrävande för processorn? Och finns det ingen risk att en kraftigare processor utvecklar mer värme?
 2. Jag har på annat håll sett att Spotify eventuellt nu skickar ut signal i 1411 kbps, alltså samma som cd. Jag kan själv inte se om detta är fallet på min Devialet men kanske någon har möjlighet att verifiera med Spotify connect?
 3. Det där är ju en bänk jag känner igen från mitt eget hem. Har du något ståendes mellan benen och golvet? Ser lite ut så på bilden. Jag tycker den är riktigt stilig och försöker med hjälp av forumet här komma på hur den kanske kan förbättras som hifimöbel betraktat.
 4. Vi har tidigare haft tankar om att hitta något som kan väggmonteras och som stereon skulle kunna stå på. Det som har hindrat har varit att framförallt elkablarna inte är särskilt flexibla så bänken hade varit tvungen att bli väldigt djup för att fungera.
 5. Jag tänkte annars att man kan köra på chans, ungefär som Viagra. Det är väl en hjärtmedicin om jag minns rätt men där de manliga patienterna rapporterade en del lustiga biverkningar. Och det blev ju jäkligt bra i slutändan... Men jag fattar att det är en rätt risig taktik egentligen. Jag kanske överdrev en smula där med att det skulle hamna mitt i teverummet, det skulle bli vid ena sidan. Jag tror dock ändå att väggen står på bjälklaget. Till exempel så skakar ju elementen som sitter på väggen även de när man går på golvet. Bjälkarna sitter nog dock fast i betongen som ytterväggarna i
 6. Som en lite mer allmän kommentar till några av orsakerna som gör att jag verkligen gillar vårt Euphonia är allas engagemang. Samtidigt som idéerna ibland får dra iväg. Det är ju väldigt kul ändå att jag frågar lite efter fötter och får förslag om i stort riva innertaket på undervåningen och sätta in extra balkar under stereon. Ett för en överväldigande majoritet människor helt knasigt förslag men så visar det sig att här på forumet så har sådana saker gjorts, det är helt fantastiskt. Jag tog upp förslaget lite försiktigt här hemma med frun och blicken sade mig att det kanske inte är helt aktue
 7. Jag känner att jag är lite kass på att förklara. Men svaj blir nog då ändå det närmaste jag kan komma ändå. Jag upplever nog ändå att bjälklaget inte är helt stumt. Det är åtminstone så att det inte bara är parketten som vibrerar.
 8. Svajar är kanske inte en helt korrekt beskrivning, det "skångrar" mer. Provade precis att slå en liten knytnäve i golvet och då vibrerar ju elementen två meter därifrån.
 9. Här är i alla fall en bild på bänken. I vanliga fall står skivspelaren längst bort på träblocket, den är dock på lite service för tillfället.
 10. SD-fötterna hade fördelen att spelaren inte hoppade vid promenad på golvet. Jag gissar att det däremot finns andra nackdelar ljudmässigt men det förutsätter att man sitter mer still eller är försiktig i sin gångstil. Vilket inte övriga familjemedlemmar alltid är. Och kanske inte jag heller. Men, detta gällde kanske i mycket högre grad när barnen var yngre och det dansades och hoppades mer i vardagsrummet. Kanske det skulle funka bättre nu med annan lösning? När det gäller åverkan så har jag vid enstaka tillfällen tänkt att det skulle vara klokt. Men arbetet det skulle innefatta är
 11. Stockholm är ju väldigt fint men som så kallad urgöteborgare är det kämpigt nog med en bänk...
 12. Utrymmet där bänken står är tyvärr ganska fast, en klar kompromiss mellan estetik och avstånd till högtalare och bakvägg. Om du med eget boende menar att vi äger det, så gör vi det. Men om du med eget boende menar att det endast är mitt, så finns det ju dock andra familjemedlemmar som har åsikter om hur saker och ting ser ut i vardagsrummet... Bjälklaget tror jag består av nån sorts pressat material, säkert det allra billigaste möjliga (som så ofta med massproducerade bostäder från Egnahemsbolaget i Göteborg) och ovanpå det är det väl någon sorts skiva och sedan trägolv. Det enda jag
 13. Och då inget mjukt under? Utan dämpa ovanpå bänken?
 14. Bänken är ju typ 140 cm bred. Tror det blir väl dyrt och otympligt?
×
×
 • Create New...