bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bfjohansson last won the day on September 13 2018

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2 080 profile views
 1. bfjohansson

  10 year challenge

  Kul idé. Jag byter grejer väldigt sällan men inom de se senaste cirka två åren är allt bytt förutom en elsladd, högtalarkabeln samt apparatfötterna. 2009 & 2019
 2. bfjohansson

  Kvalitetsbrist eller är jag petig?

  Just det här var en jäkligt onödig jämförelse och helt obegriplig i detta sammanhang.
 3. bfjohansson

  Nätlist

  Jag har sett flera Qb8:or säljas ganska billigt på finn.no. Och så finns ju redan nämnda Ansuz, jag fick till exempel min egna 8d till fyndpris, något som låter sig göras nu när de bytt modell
 4. Lyssnade på spåret. Jäklar vad det låter illa. Ska bli spännande att höra om/hur det löser sig
 5. jag hjälper självklart också till skulle det behövas
 6. Jag har rippat nästan alla mina skivor i JRiver utan nämnda bekymmer. Kan det därför finnas anledning att tro att det skiljer mellan olika läsare till datorn? Har du testat med annan cd-läsare?
 7. bfjohansson

  Roon och APE filer

  Jag kan inget om Roon men om du äger jRiver kan du väl bara konvertera i det till flac eller aif eller vad som anses mest lämpligt?
 8. bfjohansson

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jo, det är en sjutusan till anläggning du har. Och fina bilder
 9. bfjohansson

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det är säkert som du säger att det främst är en utökad Taskmanager och att avspelning av musik inte tar särskilt mycket kraft i anspråk. Men jag upplevde trots det en förbättring av ljudet som jag inte räknat med. Försökte främst få ordning på de dropouts jag tidigare hade problem med varför jag installerade Lasso. Det medförde lite blodad tand och numer använder jag både Lasso, Fidelizer och Audiophile Optimizer. Tycker allt att varje litet program, av orsaker jag inte förstår, bidrar till bättre ljud. Både PL och Fidelizer är ju gratis att testa och ändrar inte heller windows mer permanent, till skillnad från AO.
 10. bfjohansson

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Nu vet jag inte vad omklockning innebär mer praktiskt men något jag har i min dator som jag upplever gör skillnad är Process Lasso. Det är gratis och man kan prioritera lite vilka program som ska få "mest" datorkraft och vilka som ska få lite mindre, eller så har jag fattat det i alla fall. Kan oxå vara värt ett litet försök?
 11. bfjohansson

  Hemma hos Octavia rs

  Jag tycker du har helt rätt. Byte av en sladd eller en ny fot eller vad det nu kan vara har oftast en väldigt liten inverkan. Men det är väldigt roligt att hålla på att testa. Och per investerad krona är ju skillnaden ofta stor, i relation till nya högtalare i alla fall
 12. bfjohansson

  Hemma hos Octavia rs

  Såg att OctaviaRS kommenterat om detta också, jag vart lite sen på bollen där... Jag använder dock inte AIR.
 13. bfjohansson

  Hemma hos Octavia rs

  Jag kör ju AO tillsammans med Process Lasso på en dedikerad W10 maskin och skulle aldrig återgå till standard Windows. Skillnaden är betydande. Vad jag har förstått utifrån de som testat är också att det kör åttor runt Roon Rock, även om skillnaderna ofta överdrivs. Det finns väl en del hårdvara på AOs hemsida också, vill jag minnas, som skulle kunna vara intressant?
 14. bfjohansson

  Hemma hos Octavia rs

  Har du kollat in Audiophile Optimizer? Kan vara värt en titt annars