Jump to content

bfjohansson

Medlem+
 • Posts

  667
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

bfjohansson last won the day on February 25

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

3 142 profile views
 1. Nätdelen har ju inte kommit än så det blir en lite lustig lösning nu för att se om det funkar. Och den startar i alla fall.
 2. Hm, lite knepigt? Även om jag bara kommer ha ett pci-kort ser det ju inte alls ut som om det kommer passa? Är det såga och borra som gäller? Eller är det så här lite snett som det ska vara, för det högra kortet? Det vänstra kommer ju inte alls fungera.
 3. Moderkortet sitter nu fast i lådan och processorn har kommit på plats. Det lite kladdiga jobbet med kylning kommer påbörjas.
 4. Jo, jag har en äldre version av hdplex. Jag har ingen aning om hur lämplig den är till detta. Men den har ju fyra utgångar i alla fall, en 19, 12 och två justerbara om jag minns rätt.
 5. Minnet verkar komma lite fortare än först meddelat. Beställde även processor idag. Det blev en AMD 5 5600G. AMD gör, såvitt jag fattat det, enbart två processorer med inbyggd grafik och detta är det lite billigare. Jag har inte räknat så mycket på budget, men är rätt övertygad om att hela bygget kommer kosta mindre än usb-sladden som sedan kommer koppla ihop den med förstärkaren. Och det är ju rätt knepigt..
 6. Citerar ett gammalt inlägg men är lite nyfiken på detta. Hur gör man rent praktiskt? Specialkabel från den linjära nätdelen direkt till moderkortet? Jag har dålig koll på strömförsörjningen till de olika delarna på moderkortet men tror mig ha förstått att det går fler kablar än den härva som kallas ATX? Min plan i mitt, enklare bygge, är ju att, åtminstone till en början, bara använda 19V till DC-atx och senare en 5V till USB-kortet. Men skulle det vara idé att nyttja en tredje utgång för detta?
 7. Det var väldigt generöst. Ramminnet kommer dock inte på ännu någon vecka heller så det är ingen panik än. Skulle det visa sig att nätdelen dröjer ytterligare så nappar jag dock gärna.
 8. Den har jag faktiskt kommit ihåg. Däremot blev jag lite fundersam när jag inte hittade nätdelen i paketet. Det visade sig att den var restad och kommer inte skickas förrän sista september. Fått dit sidorna och skruvarna som ska hålla moderkortet på plats nu. Måste säga att lådan ger ett rätt så gediget intryck.
 9. De första delarna börjar ramla in. Ska bli kul att se hur jag får ihop detta. Det är tur att jag har @VoicesInMyHead som hjälpt mig med glada tillrop och tips
 10. Jag har ju tänkt att mitt nya bygge ska hålla rimlig budget. Förhoppningsvis kommer det dock bli lite mer stabilt än det jag har nu, och kanske blir det bättre ljud. Provlyssning är ju inte riktigt aktuellt. Jag har i alla fall bestämt, och beställt, nytt moderkort. Det blev ett Asrock B550M Gaming som jag hoppas kommer funka bra. Jag har alltså bestämt mig för AMD. Som det ser ut nu kommer processorn bli en Ryzen 5 5600G som är dyrare än jag egentligen tänkt men halvledarbristen verkar göra att det är lite svårt att hitta enklare idag. Nu funderar jag på vilka minnen jag borde köpa, det känns lite som en djungel där jag inte riktigt fattar vad som passar. Nu kommer nog både låda och moderkortet nästa vecka. Det ska bli spännande att se om jag lyckas med detta.
 11. Jo, den är såld. Hade missat att skriva det. Ber om ursäkt för detta.
×
×
 • Create New...