bfjohansson

Medlem+
 • Content Count

  441
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bfjohansson last won the day on September 13 2018

bfjohansson had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

2 537 profile views
 1. bfjohansson

  En hifinörds bekännelse

  Misstänker något av samma sort som förstärkaren
 2. bfjohansson

  NUCLEUS

  Missuppfattat frågan, tror jag...
 3. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Hittade denna hemma. Står massa text på baksidan, på tyska, så vet därför inget om den. Men gillade den, å andra sidan vet jag ytterst lite om piano
 4. bfjohansson

  Shakti stones - still going?

  Jag hade en sten för många år sedan men minns faktiskt inte om, eller hur, jag upplevde någon skillnad. Däremot deras träställningar, som jag lånade av salig Jorma, gjorde precis som Shakti hävdade. Men frun vägrade att ha dem hemma i vardagsrummet permanent.
 5. Jag fattar att du inte är psykolog då exemplet är tämligen uselt. Varför skulle en psykolog säga att du mår dåligt beroende på en dålig barndom, om den var bra? Jag har svårt att se att någon psykolog skulle komma med en sådan väldigt förenklad förklaring.
 6. Jag har, ska erkännas, bara skummat genom all text i tråden så det kanske har tagits upp? Annars tänkte jag, lite sådär psykolog-besserwisseraktigt, besvara den ursprungliga frågan. Du hör bara det du tror du hör, så är det. Hjärnan, eller medvetandet snarare, kan inte särskilja vad som kommer "objektivt utifrån" alternativt enbart är en produkt av övriga processer i hjärnan. Allt som vi blir medvetna om har redan passerat stora delar av hjärnan innan. Vi tror att systemet oftast funkar bra, men vi vet egentligen inte alls. Det enda vi kan vara säkra på är vårt medvetande, men allt innan dess kan vara konstruerat. Jag tänker därför att det inte spelar någon roll om Qpoint, som ett exempel, funkar om andra delar i min hjärna skickar en "bättre" upplevelse till medvetandet. Här förstår jag dock om man ser på det annorlunda. Kanske blev lite rörigt, men hoppas ni förstår hur jag menar.
 7. bfjohansson

  Äntligen en ny "burk" till stereon

  Är det dock inte så att U1 klarar högre upplösning i både PCM och dsd? Så något mer än "finare" förpackning får man för sina dryga femtiotusen? Om det sedan har betydelse är kanske en annan sak.
 8. bfjohansson

  Hur löser du streaming av egen musik?

  Jag har en liten hemmasnickrad variant av en NUC där det sitter en liten m2-disk med Windows 10 pro. Windows är i sin tur strippat av Audiophile Optimizer (som faktiskt funkar väldigt bra) samt Process Lasso. Använder också jRiver. En NAS med en hel del musik används också. Allt styrs via appar, där krånglar det dock lite ibland. Usb till min devialet. Har testat Roon, gillade det inte. Dessutom lät Roon sämre hos mig, av anledning jag inte vet. Har också en linjär nätdel till datorn som hjälper lite. På det stora hela funkar denna lösning mycket bra för mig och jag ser ingen som helst anledning att byta ut det mot något annat, säkerligen mycket dyrare lösning. Jag streamar heller aldrig något från typ Tidal. Däremot används Spotifyklienten i Devialeten väldigt ofta av övriga familjemedlemmar.
 9. bfjohansson

  Hemma hos Octavia rs

  Jag tror att vi har olika uppfattningar om "fulinstallationer"...
 10. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Har tyvärr bara den på Spotify men ska även finnas på vinyl. Jäkligt häftig folkmusik.
 11. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Just den här låten är väldigt vacker tycker jag. Och hon sjunger fantastiskt
 12. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bröderna på Radiolagret hade ju en fabläss för denna. Själv handlade jag den nog mest för varningstexten. Men den är ganska kul
 13. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Odödligt. Åtminstone eftersom Jussi dog 1960 😉 (f'låt micke, ibland kan jag inte låta bli....)
 14. bfjohansson

  Vad lyssnar du på just nu?

  Blev lite inspirerad av gårdagens demo av YG och Moon. Fast med mindre knaster...
 15. Tack för reportaget. Och för tipset om diskussionen kring DeVore. Både roligt och sorgligt samtidigt