Jump to content

Ranefjord

Medlem+
 • Posts

  1 178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Ranefjord

 1. B&W 805 Matrix. Underbar högtalare! Personligen tycker jag 800-matrix-serien är den bästa B&W tillverkat. Till 805'an fanns även ett extra externt filter (bass align filter) som var starkt rekommenderat.
 2. Njingan har helt rätt. Troligtvis kommer jag behöva montera bort trappan och därefter slipa och lacka. Inget man gör i en hast =). Väggen som trappan är montera i ska också rivas på sikt (reglad vägg), så då faller det sig naturligt. En sak i taget, och man måste ju spara på krafterna . Man kan också se det så här. I förrgår såg trappan bedrövlig ut, nu ser den bara sliten ut.
 3. Funderar på om man kanske skullee slipaa ner trappan fullständigt och lacka om den... men detta får duga tills vidare.
 4. Har aldrig riktigt tänkt på det, men det är nog en rätt snygg trappa. Har alltid gillat handtagen. Tyvärr har trappan någon gång i tiden blivit rejält misshandlad av en oförsiktig målare. Men det går att återställa! Före (med färgstänk från tidigt 80-tal): Efter (utan färgstänk):
 5. Dagens jobb: Slipa trappa. Ganska skoj. Man ser resultat direkt.
 6. Som förre detta Snellägare, och kanske även framtida snellägare ger jag tummen upp för detta projekt. Snell låter väldigt trevligt. Helt klart högtalare i min smak.
 7. Snart dags att måla nästa rum. Bara lite skitjobb kvar...
 8. Drar till med Roger Hodgson (Supertramp).
 9. Bortglömd pärla. Har den så klart , och även albumet Ghost of a Dog.
 10. Så... Hur blev resultatet?
 11. Det finns många entusiaster som renoverar och modifierar. Det svåra är nog att få tag på vissa högtalarelement som inte längre tillverkas (om man nu nödvändigtvis måste ha originalprylar). När jag hämtade högtalarna hann jag som hastigast lyssna på en OA52-variant som heter OA52.N. Den verkar vara bra.
 12. Tack, det går långsamt framåt kan man väl säga =). Snygg notering av skivan.
 13. Nej, så blev det inte denna gång (men framtiden är oviss!). Tror detta är mitt fjärde par OA52 (i olika versioner). Vita OA52.2 (ej uppgraderade) har jag dock inte haft tidigare. Ångrade att jag sålde mitt svarta par, men det berodde på hifi-ovisshet när jag flyttade. Jag vet inte riktigt hur många par OA50.2 jag har haft, men det är många . Blåa (ett par), vita (två par tror jag), svarta (tre par tror jag). Det är nog dags att börja inse att jag först och främst är en Carlsson-gök. Man måste liksom acceptera sig själv för den man är. Och det är nu jag skriver... Jag ska aldrig sälja detta par! (och denna gång menar jag det)
 14. Ett tillfälle dök upp jag jag hade en svag dag. Frestelsen blev för stor. Fabrikstillverkade VITA Carlsson OA52.2 (inte uppgraderade). Hade nästan glömt bort hur bra de låter. Mums!
 15. Lindvall! Nu vill jag att du tyst för dig själv läser första ordet i den citerade meningen ovan (annars avspisar jag Elvis!).
 16. Ja, inte är det ett kaninhål i alla fall.
 17. Vissa skulle nog vilja hävda att detta är "the holy grail".
 18. DJservice? En Benchmark DAC, eller ett par Genelechögtalare?
 19. Elvis... men böcker och natur... inte en susning.
 20. M&M: Morrissey och Marr, två musikikoner från... Kavaj: ...Manchester Peter Singer: Animal liberation / Djurrättskämpe. Morrissey tycker att "meat is murder" Matrix: Smiths (Flera Smith)
 21. Nix, nix... Ni får fortsätta fundera...
×
×
 • Create New...