Jump to content

Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  999
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ranefjord last won the day on July 23

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

 • Birthday 1975-09-02

Contact Methods

 • MSN
  jensranefjord@gmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Åhus / Skåne

Recent Profile Visitors

5 499 profile views
 1. Trodde också det hade med Switchade nätdelar att göra (t.ex. Benchmark), men jag är ganska säker på att Genelec 80xx-serien inte har detta. Jag testade för övrigt varje apparat frikopplad från övriga prylar.
 2. Ska testa byta batteri och se om det blir skillnad.
 3. Lite kort om Oehlbacks fastestare. Precis som redan nämnts testar man fasen med ett litet tryck på en knapp på grunkan, vänder kontakten och kontrollerar att fasen hamnar på andra sidan. Om inte detta går finns det en jordkabel att fästa mellan Oehlback och apparaten. Jag började testa i "fulanläggningen" och alla apparater svarade fint på fastestaren (Audio Analogue Puccini, Systemdek II, Aiwa CD samt Nakamichi kassettdeck). Det verkar inte som att det måste vara jordade apparater för att den ska fungera. Ljudmässigt fick jag ett litet lyft. Tystare anläggning, kan nu spela på ännu lägre ljud
 4. Hej Köpte Oehlbachs faskollare för en månad sedan. Har lite erfarenhet av den. Jag återkommer. mvh /Jens
 5. Finns det möjlighet att få svenskt språk i forumet?
 6. Inte en aning hur det yttrar sig =). Bara någonting jag läst på något forum. Jag vet att vissa menar att Mofi-spelarna låter som "rullbandare", i positiv bemärkelse. Själv har jag inte hört rullbandare på bra länge, men föreställer mig att ljudet från mofi är klart och organiskt utan fnissel. Det finns en del mofi-material på youtube faktiskt som jag har tagit mig igenom. Mycket intressant skivspelare hur som helst och jag hoppas få höra den spela någongång, t.ex. på mässor (post corona).
 7. Då har jobbet börjat lugna ner sig och man är väl tillbaks här lite smått igen (i ny skepnad, se bild). Jag är lite smått avundsjuk på din skivspelare VoicesInMyhHead. Har länge suktat efter en. Vi får väl se vad framtiden erbjuder. Jag precis som du föredrar att inte stänga av spelaren vid skivbyte. It is the Rega-way. Brukar rista av skivmattan en gång i månaden ungefär. Nu till min fråga. Jag har läst att Mofi-spelarna ibland har varit dåligt fettade i lagret. Har du någon erfarenhet av detta? Läste att Mofi använder lithiumfett i lagret.
 8. Märkligt... Tycker mig känna igen trådstarten från ett annat forum... igen. Jag tycker musikupplevelsen blir lidande i bilen... men så saknar jag ju ett kassettdäck där. Bara CD, trist... och radioutbudet suger (förutom P2).
 9. Jag vill citera Calle Hagerman (ljudprodukter) från ca. 15:10 in i filmen nedan: "Det är ett ganska typiskt tecken ibland för audiofiler att de gärna vill byta sina grejor". Detta stämmer bra in på mig också. Jag vill gärna byta grejor! Systemdek II är en trevlig spelare, och den kommer finnas kvar ett tag till. Jag är dock sugen på en bättre skivspelare i källaren. Vi får väl se vad som dyker upp i framtiden. Systemdek II passar dock väldigt fint på racket.
 10. Högtalarna som jag spelar mest på är ett par Snell type J2. Tillverkas idag i modern variant av AudioNote. På mitt par har både basar och diskanter blivit renoverade. Originalstativen finns med! Inget man hittar varje dag. Snell type J2 från hifitorget.se
 11. Uppenbarligen kan man vara budgetaudiofil också. Total kostnad på begagnatmarkanden för elektronik och högtalare är under 15':-. Självklart finns det en del att önska, men detta är ett riktigt musicloversystem. Inget fnissel i diskanten. Basen gungar och hänger lite. Mellanregistret har nog någon liten dip. Men det låter musik! Väldigt fin intregration mellan elementen. På detta system kan jag lyssna på icke-audiofilskivor en hel dag utan att tröttna. Allt funkar! Ibland är det befriande att inte lyssna på ett högupplöst system. Aiwa CD från rehifi.se
 12. Det är alldeles riktigt en Systemdek, modell II. En enklare spelare som spelar helt ok, men det är nog den första hifidelen som kommer att bytas ut i racket. Hittade den på dba.dk för övrigt. Tyvärr är kronans värde i förhållande till den danska kronan så lågt just nu att danska inköp nästan alltid blir för dyra. dba.dk är för övrigt väldigt bra om man leter efter äldre Snell-högtalare eller högtalare från B&W's genom tiderna bästa serie, nämligen matrix800-serien. Tillägg: Adore är en makalös skiva. Lite kul att de släpper den på mono. Det är kanske efterfrågan som styr?
 13. Det är jobbigt när man både gillar sparsmakad och fullbombad möblering. Ännu svårare blir det om man samtidigt vill ha bra ljud. Jag har testat att spela både på längden och på bredden i rummet. När jag spelar på längden får jag en ordentlig utsläckning i basen med Snell J2. Det låter helt klart bäst på bredden. Sen vill jag kunna variera med mina OA50.2 och då är det väl inget snack om saken. Stereon får stå mot långväggen. Sofforna från Kartell hittade jag på blocket. Lägg märke till hur nice sofforna matchar Quadraspireracket som jag nyligen köpt. Jag hittade en quadraspiredel
 14. Smashing Pumpkins - Siamese Dream på orange vinyl. Superhäftigt! Lägg märke till hur mycket läckrare det är med en vinylutgåva.
 15. Det var ju de som gällde om man var lite hårdare ;). Jag lyssnade också mest på amerikanskt, men jag hade en del indiekompisar och visst snappade man upp en del. För övrigt är Mother Love Bone fortfarande lika bra.
×
×
 • Create New...