Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  908
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ranefjord last won the day on October 30

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

Contact Methods

 • MSN
  ranefjord@home.se
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Åhus / Skåne

Recent Profile Visitors

5 119 profile views
 1. Ranefjord

  Ingång till Vinylvärden

  Det kan nog vara ganska skönt med ett färdigt koncept. Jag gillar det i alla fall. Rega's spelare är exempel på detta. Allt från Rega, enkla inställningar, och det fungerar. Jag är dock skeptisk till Regas kvalitetssäkring så Rega går bort för egen del. Spelar själv med en P9a. Ett intressant val är Mofi Ultra Deck. Detta är också ett färdigt koncept från pickup, till arm, verk, samt riaasteg. De ser väldigt välbyggda ut och skulle säkert låta utmärkt med din i övrigt mycket fina utrustning. Finns en hel del att läsa på nätet.
 2. Ranefjord

  Små aktiva högtalare?

  Skulle kollat upp Genelecs mindre modeller, t.ex. 8020. Finns originalväggfäste. Högtalarna är "förborrade" .
 3. Det ska du försöka göra =). Audio Concept är nog närmsta återförsäljare.
 4. Tack för mig för den här gången .
 5. The Collection so far...
 6. På med den på P9an! Let's rock!
 7. Och så drar vi ut skivan...
 8. Avslutningsvis vill jag presentera en skiva som jag köpte. På entréplan såldes det välsorterat LP och CD. Jag hittade först Tchaikovsky's 1812 på Telarc, men mitt samvete bestämde att min hifi-kollega hade större nytta av den skivan. Istället köpte jag en Twin Peaks / Lynch / Badalamenti-skiva som jag har funderat ett tag på, nämligen LP-utgåvan av "Fire walk with me". Remastrad utgåva stod det på omslaget och jag darrade lite på handen. Jag har dock läst på lite om utgåvan. Den har fått viss kritik för att innehålla lite knaster trots att det är ny vinyl. Ljudmässigt har jag inte läst något negativt. Jag slog till. 450dkr kan man offra om det skulle visa sig att det låter pressat. Nu har jag inte CD-utgåvan att jämföra med, men LP'n låter bra. Ett par stycken snap, crackle and pop kunde jag dock höra, men man kan inte få allt. Om det inte hade varit för dessa upphovsrättsskydd hade jag gärna filmat en liten truddelutt från skivan. Den är bra! Detta är en väldigt jazzig Badalameni. Ett måste för en Twin-Peaks fan helt enkelt. Dessutom är skivan riktigt läcker i sann Twin Peaks anda. Jag presenterar lite Twin Peaks.
 9. I de båda sista rummen som vi besökte fick jag inget riktigt lämpligt tillfälle att gå fram och ta närbilder av elektroniken. Det lyssnades koncentrerat och det kändes därför lite oförskämt att störa. Ja, ni vet känslan. Här var det hifi-lyssning på allvar. De båda sista rummen får tillsammans med Stage Accompany-rummet dela på min förstaplats om mässans bästa ljud. Det lät väldigt bra, men på lite olika sätt. Gemensamt för alla tre var avsaknaden av lyssningströtthet. Detta är väl ändå den viktigaste egenskapen en anläggning ska ha? Jag hade två speciella önskemål inför resan efter att ha läst utställarlistan på arrangörens hemsida (https://cph-highend.com/). Jag ville lyssna på Mofi Electronics skivspelare Ultra Deck, och jag ville lyssna på DeVore Fidelity Orangutan O/96. Tyvärr fanns inte Mofi Electronics representerade, men lyckligtvis fanns DeVore i ett av rummen. Jag hade redan hört lite tissel och tassel om DeVore i korridorerna och det verkar som att många höll detta system som det mest välljudande på mässan. Förstärkare från Audio Note Kondo, CD-spelare från Nagra. Högtalare från DeVore Fidelity. Detta är ett finsmakarsystem, och visst lät det bra. Jag fick, som jag skrev tidigare, aldrig chansen att sitta ner i mitten, men det var ett klangrikt system, inte helt olikt Audio Note-systemet som vi tidigare lyssnat på. Detta system skimrade dock på ett lite annat sätt. Det lät mer öppet, och kanske lite ljusare. Visuellt är det dessutom ett par rackarns vackra högtalare. Det är blankt! Men det är inte plastigt blankt! Det osar kvalitet om högtalarna. Dessa hade gärna fått stå i min källare och spela. Spaltmeter har skrivits om dessa Stereophile-favoriter. De ska tydligen vara en ytterst enkel last för förstärkaren att driva, de ska ha ganska hög känslighet, och även för högtalartypen ett ganska brett register. Jag tycker Stereophile-recensionen är värd att läsa, och man ska inte glömma att läsa diskussionen som följer mellan John Atkinson och läsarna. Alla uppskattar nämligen inte Stereophiles rekommendation. Ni finner recensionen här: https://www.stereophile.com/content/devore-fidelity-orangutan-o96-loudspeaker
 10. Jag har sparat de båda rummen som verkade ha flest besökare till sist. I båda dessa rum var det trångt varje gång jag återkom för en lyssning. Jag fick aldrig möjlighet att sitta på den bästa platsen i något av rummen, men jag fick i alla fall sitta ner. I det första hade man installerat ett par stora horn från Tune Audio. Modellen heter Anima och kostar närmare 400000skr/paret. Ännu en lyxprodukt med andra ord. Man kanske kan tro att dessa bjässar skulle vara på tok för stora för det lilla hotellrummet, men det var faktiskt inga bekymmer. Det spelades stort, dynamiskt, innerligt och med en stor portion värme. Ljudet var homogent och inget register upplevdes som utstickande. Vår social justice warrior Joan Baez lät precis så oskuldsfull som hon ska låta från hennes tidigare år (de bästa). Man kanske kan få för sig att ett sådant här system huvudsakligen spelar med pompa och ståt och att det skulle göra avkall på intimiteten, men det upplevde jag inte var fallet. Om man bor i Skåne (alltså landet söder om Sverige och öster om Danmark) så bör man bege sig till rehifi utanför Malmö för en lyssning. Detta kan nog vara riktigt bra. För om det lät bra i det lilla hotellrummet, hur låter det då på en större yta när högtalarna tillåts spela ut även i sidled? Ja, det måste man nog ta reda på.
 11. Interspace Jr och Spacedeck
 12. Även i Lydprodukters andra rum var det skivspelare som stod för musiken. Dr. Feickert, men även Nottingham Analogue. Det är kul att se att Nottingham fortfarande finns representerat. I Sverige verkar det vara klent med återförsäljare. En Interspace JR var inkopplad och en Spacedeck stod bredvid och såg lockande ut. Jag saknar min Spacedeck. Det var dumt att jag sålde den. Jag noterade att man har bytt ut saturnusloggan på spacedecken. Själv gillade jag den loggan.
 13. Jag är skeptisk helt enkelt. Vissa nyutgåvor av gamla skivor ger inget mervärde utan de låter ungefär som en komprimerad cd. Att det är 180g förändrar inget. mp3-nedladdningen medför inget mervärde för mig. Då köper jag hellre cd'n. Det är väl inte orimligt att anta att många nya bolag som ger ut vinyl mest vill tjäna en slant på det återupptäckta formatet. Det är knappast det rent ljudmässiga som prioriteras, utan formatet i sig. Det spelades en del återutgiven vinyl på mässan, och det lät väl kanske inte alltid så bra. Jag föredrar originalutgåvor, eller i alla fall tidigare utgåvor av äldre musik. Rena audiofilutgåvor från t.ex. Mofi eller Analogue productions är också säkra kort. En och annan ny skiva köper jag så klart... och det blev faktiskt en sådan på mässan. Mer om det senare. =)
 14. Som ni börjar märka var det många utställare som spelade LP-skivor. Det märks att LP-formatet har fått ett kommersiellt uppsving. Ingen vill vara utan. Alla vill vara med. Jag är inte helt övertygad av många nyutgåvor på vinyl dock. När skivorna saluförs som remastrade 180g LP inklusive kod för mp3-nedladdning blir jag misstänksam. Ännu en skönhet på bild.
 15. Mer skivspelarglädje. Lydprodukter ställde ut i två rum. I det första rummet spelades det på En Dr. Feickert Blackbird med dubbla tonarmar. Förstärkare från EAR och Canary Audio. Lättdrivna högtalare från Living Voice.