Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ranefjord last won the day on September 10 2016

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

Contact Methods

 • MSN
  ranefjord@home.se
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kristianstad / Skåne

Recent Profile Visitors

5 023 profile views
 1. Ranefjord

  Gissa musikern

  Michael Jackson? ...eller varför inte Mozart?
 2. Ranefjord

  Gissa musikern

  ALFAGTV: Janes Addiction var rätt. Snabbt jobbat. Addiction - beroende - vandebildande / drog - Jane - Mary Jane - Marijuana. Kommande icke nödvändiga tips: zen, zon, zenit, zebra - Lollapalooza -- Kristna 7e budet (du skall icke stjäla) - Been caught stealing. Grattis ALFAGTV: Bollen är din.
 3. Ranefjord

  Gissa musikern

  Nej Inte de heller =)
 4. Ranefjord

  Gissa musikern

  Ska försöka hålla mig a jour är. Då är det väl min tur då? Jag söker en grupp. Ledtråd 1: Vanebildande drog
 5. Ranefjord

  Gissa musikern

  Alan Parsons?
 6. Ranefjord

  uppgradering! Tips

  Jag hade tagit mig en lyssning på Devore Fidelity Orangutan o/93. Det är nog min drömhögtalare för närvarande. Dyr (95000:-), men klarar att drivas med enklare förstärkare. https://audioconcept.se/product/devore-fidelity-orangutan-o-93/ Devore är väl lite av en Stereophilefavorit har jag för mig. Vacker är den också. =)
 7. Ranefjord

  Hos mig

  Naim har både tempo och feeling. Nait XS är ett mycket gott exempel på det för en billig peng. En av de bästa integrerade jag hört. Spelar all musik utan bekymmer. Inget låter illa. Och så är väl naim överlag. NDX2'an är garanterat en keeper. =)
 8. Ranefjord

  Hos mig

  Trevlig pjäs. Gillar Naim skarpt. En naim-produkt kan väcka vilken sömnanläggning som helst till liv =).
 9. Ranefjord

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Apexorca: Tack så otroligt mycket för reportaget. Mycket bra med personliga intryck och goda bilder.
 10. Ranefjord

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Det minns jag väl, eftersom jag var med och lyssnade. Tyvärr har artiklarna försvunnit, så jag minns inte riktigt hur jag uppfattade ljudet. Det lät väldigt trevligt i alla fall. Jag minns också att vi jämförde med en flygel, och anläggningen spelade ruskigt nära verkligheten vill jag minnas, precis som du skrev. Det finns bilder på faktiskt.io kvar, men detta är fel tråd för ändamålet. Här är en länk: http://user.faktiskt.io/artiklar/horrni/P1190014.jpg
 11. Ranefjord

  En resa mot välljud

  Snyggt system, och speciellt snygga högtalaren. Gillar Harbeth. De låter bra, har fin form, ser välgjorda ut, och träarbetet är super. Kan inte tänka mig något hem där de inte skulle passa. Eloge till Harbeth för hantverket. Det ser ganska långt ifrån kinatillverkat ut om vi säger så =).
 12. Ranefjord

  Jag besökte Reptil Audios butiksdemo...

  Trevligt med bilder från Reptil. Det var några år sedan jag besökte butiken. Har handlat en del av dem. Superbra service. Mycket trevligt folk. Jag känner inte igen lokalerna dock. Har de flyttat, byggt ut eller renoverat?
 13. Ranefjord

  Hörlursanläggning - tips tack!

  Jag kan bidra med min subjektiva uppfattning =). Jag hade en hörlursperiod för ca 7 år sedan. Köpte ett par Grado 325is (tror jag modellen hette), ett par Sennheiser HD650 och ett par BeyerDynamic DT250 (250ohm versionen). Tre olika skolor. Kunde inte riktigt bestämma mig. Testade även många fler lurar, t.ex. de LTS-rekommenderade AKG'na och flera andra riktigt dyra saker. Det slutade i alla fall med att jag behöll Beyerlurarna och sålde de båda andra. De kom inte till användning. Jag upplevde Sennheiserlurarna som lite "fattiga" i mellanregistret, och Gradolurarna som allt för energirika i diskanten (inte essiga dock). Sen är Beyerlurarna slutna och det är en stor fördel om man vill ösa på lite och inte störa. Jag använder Beyerlurarna dagligen fortfarande kan tilläggas. Dyrt är inte alltid bäst. Tillägg: Beyerlurarna är dessutom mycket bekväma. Tillägg 2: Dt250 låter inte instängt.
 14. Ranefjord

  Filer för provlyssning

  När kommer svaret? =)
 15. Nice! =) Plastic online ska jag lägga på minnet.