Jump to content

Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  1 033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ranefjord last won the day on July 23 2020

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

 • Birthday 1975-09-02

Contact Methods

 • MSN
  jensranefjord@gmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Internet

Recent Profile Visitors

5 597 profile views
 1. Den traditionella förståelsen av Platons idélära innebär en upphöjning av idéerna på det sinnligas bekostnad. Den sanna verkligheten finns hos idéerna. Den empiriska världen är en skenbild. Det har idéhistoriskt inneburit att teorier, det innerliga, och det själsliga har blivit högre värderat än det materiella, konkreta och kroppsliga. Man kan ställa upp dikotomier typ (Jag gillar en del av Derridas kulturanalyser för övrigt). Idévärld - Sinnevärld Teori - Praktik Teoretiskt arbete - Fysiskt arbete Den inre kärleken - Sexualakten Musikupplevelsen - Stereon
 2. Jag delar inte uppfattningen att audiofili skulle vara någonting negativt. Att man skäms för sitt hifi-intresse kan jag dock till viss del förstå. I västvärlden går detta idéarv tillbaks minst till Platon, och det är nog svårt att göra sig av med. Det sitter djupt. Det går dock om man försöker! Jag är stolt audiofil, och hävdar med bestämdhet att det inte är skamfullt att gilla det materiella och det världsliga.
 3. Till mitt försvar var det första gången jag har förstört en skiva... Men du har givetvis rätt i det där med TV'n. Ska jag lägga fram förslaget att ta bort TV'n för resten av familjen?
 4. Jag har precis beställt tre skivor Keith Jarrett - The Köln concert Nick Drake - Family Tree Joe Satriani - Shockware supernova Det kanske inte gör mig till en oseriös audiofil, men kanske till en klumpig sådan. Jarrett-skivan tillhör mina favoriter. Har den redan, så varför beställa ett exemplar till? Tja... Efter allt för många glas vin på nyår lyckades jag dra en av skivorna rätt in i kanten på TV'n vilket tyvärr förstörde första spåret... sånt händer, men man blir deppig. Lite oseriös audiofil kanske...
 5. Idag har jag städat. Alltså hifi-städat. Torkat av damm från alla prylar och därefter kopplat in och varit noga med att fasen hamnat rätt på alla apparater. Jag testar även en ny "plugin-order" i nätlisten för skojs skull, efter att ha läst lite på naimforumet igår. Gör det mig till audiofil?
 6. Jag känner folk som har LP12. Precis som alla spelare kräver den service emellanåt. Ryktet att LP12'an kräver mer underhåll än andra spelare är troligtvis överdrivet. Om du köper en begagnad spelare kanske du ska lämna in den för en översyn hos en duktig linnhandlare. Då slipper du pillet själv. Det finns ett riktigt bra linnforum också som är värt att besöka, nämligen www.selleri.de.
 7. Som audiofil noterar jag först och främst din fina Walkman. Därefter börjar jag spekulera om vilka högtalare du har. Det står ett modellflygplan i vägen förresten, om du inte märkt det.
 8. Förnekelse? Om man jämför usb-kablars ljudmässiga förtjänster och brister kvalar man lätt in. 😉
 9. Du gillar bra ljud, och är beredd att kompromissa med en hel del annat för att "få till det".
 10. Har påven konstig hatt? Nej, du är i gott sällskap här (eller?). Själv gillar jag både fräcka apparater och bra musik. Det är väl väl två olika intressen som siktar mot en gemensam punkt... typ. /Också audiofil
 11. Har man sagt A, måste man säga... ...med tiden i alla fall. Trevliga 3D-printar förresten!
 12. Efter många glas rött m.m lyssnar jag på portishead - dummy. Jag är trött, men p9an kräver mer. Det låter bra, mycket bra. Vad hände egentligen med simply vinyl?... blir nog en broder daniel eller en sonic youth... skål!
 13. Och för säkerhets skull. Kontrollera om du har några spacers mellan armen och verket =). ...och om du ringer Digitalbild, glöm inte att fråga om mängden olja till lagret.
 14. Eftersom du har en Rega-spelare rekommenderar jag dig att hålla dig till Regas delar. Det fungerar bäst tycker jag. Andra, som t.ex. Akkelis, kanske tycker annorlunda. Jag är överlag skeptisk till diy-modifikationer. En poäng med Rega, förutom att det låter bra, är som du själv skriver att man slipper massa underhåll. Detta gäller så klart enbart om man följer Regas koncept (i alla fall vad gäller skivspelare). Om du vill tweaka fram ditt ljudideal är det bättre att satsa på en mer flexibel spelare (se Bebops rekommendationer). Jag tycker du ska försöka få P7an att sjun
×
×
 • Create New...