Jump to content

Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  1 056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ranefjord last won the day on July 23 2020

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

 • Birthday 1975-09-02

Contact Methods

 • MSN
  jensranefjord@gmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Internet

Recent Profile Visitors

5 708 profile views
 1. Jag förstår inte riktigt dina citat, men jag tror du överskattar hifi-intresset i Sverige. Många är vi inte och fler tror jag tyvärr inte vi blir med tiden. Detta måste man nog ta hänsyn till som handlare om vill hålla huvudet ovanför vattnet ett litet tag till.
 2. Kommer bli riktigt snyggt om inget annat. Accuphase har något visst över sig. Har själv läst lite om Accuphase försteg. Superintressanta. Det kommer bli lysande.
 3. Den ser konisk ut.... men jag slår till med ortofon spu.
 4. Jag har för mig att HiFiNews-skivan har flera spår. =) Det är nog den Henry Rollins menar.
 5. Det knepiga är väl var man drar gränsen för vad som är en dator. Har två nintendo spelkonsoler kopplade till stereon, ett WiiU och en Switch. Räknas det? ...och hur är det med min Oppo 103. Den lär väl ha någon sorts CPU, RAM, lagringsmedia, mjukvara och input/output-enheter. Dator?
 6. Jag kan relatera =). Hittade en gammal Sony Vaio i gömmorna med Win7 installerat. En Intel atom 1.66'a med 1g ram. Herre gud vilket klister. Installerade OpenBSD istället. Full speed ahead! För övrigt har jag bestämt mig för en PC-fri hifizon. Köper fortfarande CD-skivor. Har aldrig varit billigare än nu (beggat).
 7. Vinyl - the basics. Vi vet redan, men det är jul ändå =). Kanske något att implementera på mellanstadiet i teknikundervisningen?
 8. Ajdå... Ett tips i all välmening. Jag är ganska säker på att muttrarna ska vara på ovansidan på tonarmshuvudet och skruven ska föras upp underifrån. Muttrarna tar fäste i skårorna på tonarmshuvudet när du spänner åt pickupen underifrån. Så har det alltid fungerat tidigare på regas spelare med regas pickuper. Värt att kolla upp i alla fall. mvh /Jens
 9. Hej! Har samma erfarenhet av Supra combicon. Även bananerna släpper tyvärr och behöver dras åt emellanåt. Det är nog bättre att välja en helt fast terminering.
 10. Mina favoriter rangordnade: 1. Chick Corea - Return to forever (fågelskivan) 2. Chick Corea - Madhatter 3. Return To Forever - My spanish heart 4. Return To Forever - Romantic Warrior 5. Return To Forever - Live The Complete Concert Nu har jag inte lyssnat i närheten lika mycket på Corea som Bebop gjort, men av skivorna jag hört (och äger) är i alla fall dessa mina favoriter. Jag tror min lista innehåller ganska lättsmält Chick Corea. Jag har enkel smak. =) Eller. Det är kanske pop- och rocklyssnarens Chick Corea-lista?
 11. Det var genom Chick Corea jag upptäckte jazzen. Ser fram emot kavalkaden. =)
 12. Mmm... Quad ESL63... Fortfarande bland det bästa! =)
 13. Lite för få helheltsbilder på systemet. Var är högtalarna?
×
×
 • Create New...