Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  768
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ranefjord last won the day on September 10 2016

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

 • Birthday 1975-09-02

Contact Methods

 • MSN
  ranefjord@home.se
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kristianstad / Skåne

Recent Profile Visitors

4 948 profile views
 1. Ranefjord

  Jag besökte Reptil Audios butiksdemo...

  Trevligt med bilder från Reptil. Det var några år sedan jag besökte butiken. Har handlat en del av dem. Superbra service. Mycket trevligt folk. Jag känner inte igen lokalerna dock. Har de flyttat, byggt ut eller renoverat?
 2. Ranefjord

  Hörlursanläggning - tips tack!

  Jag kan bidra med min subjektiva uppfattning =). Jag hade en hörlursperiod för ca 7 år sedan. Köpte ett par Grado 325is (tror jag modellen hette), ett par Sennheiser HD650 och ett par BeyerDynamic DT250 (250ohm versionen). Tre olika skolor. Kunde inte riktigt bestämma mig. Testade även många fler lurar, t.ex. de LTS-rekommenderade AKG'na och flera andra riktigt dyra saker. Det slutade i alla fall med att jag behöll Beyerlurarna och sålde de båda andra. De kom inte till användning. Jag upplevde Sennheiserlurarna som lite "fattiga" i mellanregistret, och Gradolurarna som allt för energirika i diskanten (inte essiga dock). Sen är Beyerlurarna slutna och det är en stor fördel om man vill ösa på lite och inte störa. Jag använder Beyerlurarna dagligen fortfarande kan tilläggas. Dyrt är inte alltid bäst. Tillägg: Beyerlurarna är dessutom mycket bekväma. Tillägg 2: Dt250 låter inte instängt.
 3. Ranefjord

  Filer för provlyssning

  När kommer svaret? =)
 4. Nice! =) Plastic online ska jag lägga på minnet.
 5. Ranefjord

  Ditt senaste Hifi köp!

  Fin skivspelare Morello! =) Senaste inköpet: Lite sladd, Mogami 3103 och 2549.
 6. Ranefjord

  Jorma Koski 1952-2016

  Mycket tråkigt. Bild från "the good old days": Malmömässan 2003:
 7. Ranefjord

  Musikrumsbygge

  Mycket inspirerande! =) Tack för tipset. Snyggt rack blev det också!
 8. Helt klart en intressant lyssning hos Hifi-klubben. Man får onekligen väldigt många hifi-parametrar uppfyllda i ett dylikt system. God dynamik, god närvaro, god upplösning, gott perspektiv, gott e.tc. De där B&W spelar dessutom musik och inte ljud för att använda en gammal hifi-klyscha. Tror många som är i köptagen kanske funderar på B&W's (kommande?) mindre modeller efter denna lyssning. Ibland trist musikutbud dock. På ett sådant system vill man lyssna på symfonier, klassisk jazz, m.m. Att imponera med dunderobraktechno blir nästan lite löjligt på ett sådant fint system. ...så tänk på: "Bad music kills good sound" .
 9. PS Audio måste ha bytt slutsteg till söndagen. Då var en större integrerad McIntosh inkopplad. Jag tror det var 7900 nånting... Tack för bilderna Calm! ARC och Sonus faber missade jag tyvärr. Don, som jag bl.a. hade sällskap med, talade en hel del om DasTech. Jag tror han hade detta system på sin topp tre.
 10. Trevligt mässa! Bra ljud! Mycket trevligt ljud från Audio Concept med Muraudio, Hifiklubben med B&W och PS Audio med Wilson Audio. Detta blev mina tre favoriter (utan rangordning). Jag uppskattade närvaron, klangen och lättheten hos Muraudio, renheten och den analytiska förmågan hos Wilson och kraften och storleken hos B&W. Sen överraskade Linn tycker jag. God följsamhet och god förmåga att återge känsla. Lite ojämnt ljud kanske, men det fanns kvaliteter där som träffade mitt R3A-hjärta. Annars var det väldigt roligt att träffa besökare och handlare som man inte sett på flera år. Det är härligt att se att så många fortfarande är kvar och brinner för intresset. Buffén på Park Avenue var förresten fantastiskt god! Tack!
 11. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Calle: Jag hoppas du har rätt angående De Capo'na. Jag har testspelat dem med min reservförstärkare (En Magnum IA-200) och det finns hopp. Jag är dock lite rädd att De capo'na ändå kräver ett större rum (på bredden). I värsta fall får jag väl bryta ett löfte, nämligen att aldrig igen lägga ut hifi till salu . Tiden får utvisa detta. Ett par Dulcet skulle definitivt fungera. För närvarande ligger betongbunkern på is. När jag väl har möblerat ska jag försöka lyda ditt råd om det krävs extraordinära insatser. XYZ: Vi får hoppas att det inte tar allt för lång tid bara .
 12. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Här är en bild över vardagsrummet i lägenheten som vi lämnade. Det är samma ombonade myskänsla som jag eftersträvar i källaren. Det ska nog gå på sikt.
 13. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Tanken är att låta inredningen växa fram långsamt. Förutom fåtöljen är de få möblerna i rummet provisoriska. Expediten från Ikea blev så att säga över och tillsammans med andra gamla ikeamöbler kommer den att läggas ut på blocket någon gång framöver. Själv är sedan länge jag svag för teak. Jag kommer troligen att surfa omkring ganska mycket på antikaffärer och auktionssiter och drömma mig bort framöver. Rörförstärkare är planerad, men jag har inte riktigt bestämt mig för vilken än. Det lutar dock stark åt någon modell från Audion. Om man köper R3a gör man det för vissa egenskaper som just denna högtalaren är speciellt bra på. Min erfarenhet är att just single end-kopplade stärkare framhäver R3a's kvaliteter bäst. Men det är för närvarande enbart på idéstadiet. Dessutom måste jag fortsätta renoveringen så hifikassan är lite mager just nu :S. Drömmandet är dock en del av hobbyn =).
 14. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Det blev bra. Det låter lite betongbunker om rummet, men mattan gör det klart lyssningsbart redan omöblerat. Klimatet i källaren har dessutom blivit betydligt bättre, trots flera löpmeter gammal regling kvar av riva ner längst ytterväggen i det första rummet. Ventilationen fungerar utan tvekan bättre än tidigare. Vintern får avgöra om värmen är fullgod. Jag hoppas slippa byta element, och jag hoppas verkligen slippa installera ytterligare ett.
 15. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Jag bestämde mig tidigt för att lägga heltäckningsmatta på golvet. Det finns flera skäl. Det mest uppenbara är det akustiska skälet. Jag tillhör den skaran som fortfarande föredrar heltäckningsmatta framför trägolv. Jag tycker det ger en mycket god grundlugnhet i rummet. Det finns dock fler skäl. Stammarna i huset kommer att bytas inom ett par år. Att klinka ett golv före rörbyte är vansinne. Organiskt material som t.ex. trägolv vill jag helst inte ha i källaren. Det verkar nämligen inte vara helt enkelt att få till god ventilation under golvet. En platonmatta, samt ventilerande lister funkar, men min erfarenhet är att det ändå inte är helt tillräckligt på lång sikt. Vid ett stambyte är det dessutom inte helt enkelt att montera ner ett trägolv, och montera tillbaks det igen (det går så klart, men det är omständligt). En helt genomsläpplig heltäckningsmatta borde rimligtvis vara ett gott alternativ, är min bedömning. Vid stambyte är det bara att rulla ihop mattan, och sedan rulla ut den igen (efter flytspackling). Den luftar dessutom betonggolvet väldigt väl. Mycket liten risk för dåligt inomhusklimat med andra ord. Dessutom är det en kostnadseffektiv och tidseffektiv lösning. Det tar mellan en till två timmar att lägga in en matta. Snabbt gjort! Här står ett par Reference 3A mm decapo i och väntar på elektronik. Rummet är nästan färdigbyggt. Bara lister kvar.