Ranefjord

Medlem+
 • Content Count

  771
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ranefjord last won the day on September 10 2016

Ranefjord had the most liked content!

About Ranefjord

 • Birthday 1975-09-02

Contact Methods

 • MSN
  ranefjord@home.se
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kristianstad / Skåne

Recent Profile Visitors

4 984 profile views
 1. Ranefjord

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Apexorca: Tack så otroligt mycket för reportaget. Mycket bra med personliga intryck och goda bilder.
 2. Ranefjord

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Det minns jag väl, eftersom jag var med och lyssnade. Tyvärr har artiklarna försvunnit, så jag minns inte riktigt hur jag uppfattade ljudet. Det lät väldigt trevligt i alla fall. Jag minns också att vi jämförde med en flygel, och anläggningen spelade ruskigt nära verkligheten vill jag minnas, precis som du skrev. Det finns bilder på faktiskt.io kvar, men detta är fel tråd för ändamålet. Här är en länk: http://user.faktiskt.io/artiklar/horrni/P1190014.jpg
 3. Ranefjord

  En resa mot välljud

  Snyggt system, och speciellt snygga högtalaren. Gillar Harbeth. De låter bra, har fin form, ser välgjorda ut, och träarbetet är super. Kan inte tänka mig något hem där de inte skulle passa. Eloge till Harbeth för hantverket. Det ser ganska långt ifrån kinatillverkat ut om vi säger så =).
 4. Ranefjord

  Jag besökte Reptil Audios butiksdemo...

  Trevligt med bilder från Reptil. Det var några år sedan jag besökte butiken. Har handlat en del av dem. Superbra service. Mycket trevligt folk. Jag känner inte igen lokalerna dock. Har de flyttat, byggt ut eller renoverat?
 5. Ranefjord

  Hörlursanläggning - tips tack!

  Jag kan bidra med min subjektiva uppfattning =). Jag hade en hörlursperiod för ca 7 år sedan. Köpte ett par Grado 325is (tror jag modellen hette), ett par Sennheiser HD650 och ett par BeyerDynamic DT250 (250ohm versionen). Tre olika skolor. Kunde inte riktigt bestämma mig. Testade även många fler lurar, t.ex. de LTS-rekommenderade AKG'na och flera andra riktigt dyra saker. Det slutade i alla fall med att jag behöll Beyerlurarna och sålde de båda andra. De kom inte till användning. Jag upplevde Sennheiserlurarna som lite "fattiga" i mellanregistret, och Gradolurarna som allt för energirika i diskanten (inte essiga dock). Sen är Beyerlurarna slutna och det är en stor fördel om man vill ösa på lite och inte störa. Jag använder Beyerlurarna dagligen fortfarande kan tilläggas. Dyrt är inte alltid bäst. Tillägg: Beyerlurarna är dessutom mycket bekväma. Tillägg 2: Dt250 låter inte instängt.
 6. Ranefjord

  Filer för provlyssning

  När kommer svaret? =)
 7. Nice! =) Plastic online ska jag lägga på minnet.
 8. Ranefjord

  Ditt senaste Hifi köp!

  Fin skivspelare Morello! =) Senaste inköpet: Lite sladd, Mogami 3103 och 2549.
 9. Ranefjord

  Jorma Koski 1952-2016

  Mycket tråkigt. Bild från "the good old days": Malmömässan 2003:
 10. Ranefjord

  Musikrumsbygge

  Mycket inspirerande! =) Tack för tipset. Snyggt rack blev det också!
 11. Helt klart en intressant lyssning hos Hifi-klubben. Man får onekligen väldigt många hifi-parametrar uppfyllda i ett dylikt system. God dynamik, god närvaro, god upplösning, gott perspektiv, gott e.tc. De där B&W spelar dessutom musik och inte ljud för att använda en gammal hifi-klyscha. Tror många som är i köptagen kanske funderar på B&W's (kommande?) mindre modeller efter denna lyssning. Ibland trist musikutbud dock. På ett sådant system vill man lyssna på symfonier, klassisk jazz, m.m. Att imponera med dunderobraktechno blir nästan lite löjligt på ett sådant fint system. ...så tänk på: "Bad music kills good sound" .
 12. PS Audio måste ha bytt slutsteg till söndagen. Då var en större integrerad McIntosh inkopplad. Jag tror det var 7900 nånting... Tack för bilderna Calm! ARC och Sonus faber missade jag tyvärr. Don, som jag bl.a. hade sällskap med, talade en hel del om DasTech. Jag tror han hade detta system på sin topp tre.
 13. Trevligt mässa! Bra ljud! Mycket trevligt ljud från Audio Concept med Muraudio, Hifiklubben med B&W och PS Audio med Wilson Audio. Detta blev mina tre favoriter (utan rangordning). Jag uppskattade närvaron, klangen och lättheten hos Muraudio, renheten och den analytiska förmågan hos Wilson och kraften och storleken hos B&W. Sen överraskade Linn tycker jag. God följsamhet och god förmåga att återge känsla. Lite ojämnt ljud kanske, men det fanns kvaliteter där som träffade mitt R3A-hjärta. Annars var det väldigt roligt att träffa besökare och handlare som man inte sett på flera år. Det är härligt att se att så många fortfarande är kvar och brinner för intresset. Buffén på Park Avenue var förresten fantastiskt god! Tack!
 14. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Calle: Jag hoppas du har rätt angående De Capo'na. Jag har testspelat dem med min reservförstärkare (En Magnum IA-200) och det finns hopp. Jag är dock lite rädd att De capo'na ändå kräver ett större rum (på bredden). I värsta fall får jag väl bryta ett löfte, nämligen att aldrig igen lägga ut hifi till salu . Tiden får utvisa detta. Ett par Dulcet skulle definitivt fungera. För närvarande ligger betongbunkern på is. När jag väl har möblerat ska jag försöka lyda ditt råd om det krävs extraordinära insatser. XYZ: Vi får hoppas att det inte tar allt för lång tid bara .
 15. Ranefjord

  Källarrenovering och lyssningsrum

  Här är en bild över vardagsrummet i lägenheten som vi lämnade. Det är samma ombonade myskänsla som jag eftersträvar i källaren. Det ska nog gå på sikt.