Danne75

Medlem
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Danne75

 1. Det här var lite häftigt ändå! Kommer inte ihåg exakt men tyckte att de sa innan att de drev allt med 6.5W!? Och då var det ändå mer än dubbelt mot för vad det var "back in the days" ca 90 år sen! Kändes äkta och storslaget! Sitter ofta och tänker på hur en Hårdrock/Metal låt skulle låta på dessa system. Det lär de ju knappast spela men hade vart intressant om inte annat!?
 2. Danne75

  Streaming

  Gjorde en upptäckt på en av mina Två Voltcraft fsp-1134 där ena matar Nas och den andra routern med 12v. Dessa har ingående jord från strömuttaget i väggen och som är anslutna till chassit samt att en jordkabel också verkar vara ansluten på DC utgången internt. Lägger man en mätpenna mot chassit på den ena ger pennan inget utslag medan den andra lyser upp innan den tar i chassit. Detta trots att fasen vänds i uttaget. Alltså ingen skillnad om fasen är ligger rätt. Men varför blir det en skillnad när det är samma produkttyp? Och när jag jordar av minus på dc utgången så är reaktionen densamma mellan bägge, alltså 0v!? En video visar kanske lite bättre: https://youtu.be/kTx7BEBpcJU
 3. Danne75

  Streaming

  Har gjort samma med min NAS (jordat minus på DC matningen), men jag använder mig av linjär strömmatning och den är jordad men vet inte exakt hur det är gjort på utgången? Men kan ändå uppleva en viss förbättring!?? Tror iofs att förbättringen blir större om man använder Switchad nätdel!?
 4. Danne75

  Streaming

  så är det gjort till en början. Skulle nog helst vilja koppla mot en jordlåda från tex Entreq eller liknande för ett ännu bättre resultat!? Men de är kostsamma också!
 5. Danne75

  Streaming

  Har testat och kör denna lösning med att jorda (-) på dc matningar där en jordkabel går till en SMPS ---> Uptone LPS-1 och för en Netgear GS108 switch men då med linjär strömkälla (SBooster 12v). Tycker att det verkligen gav effekt och då särskilt i de lägre registren med ökad stramhet och precision. Har även testat på min router som drivs via linjär strömkälla men där gav det ett mindre utslag. Viktigt att strömkontakten sitter i samma grenuttag där jordningen sker som jag fattar det.
 6. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Jag använder mig av ett försteg som får kodat bitstream eller PCM ljud via HDMI från antingen en mediaspelare/dator,TV box etc. Därefter skickar jag signalen analogt till Kii via XLR kablar. Kii Controllern kan även ha en roll i detta och det för att styra Latency inställningen på högtalarna. (går att göra utan Kii Control också) I Kii Control kan man ställa in preset så man slipper ändra detta hela tiden mellan ingångarna. Man kan ställa ett preset just för volymen också, att den ändrar tex. till maxvolym och att du sköter volymen helt i bioförstärkaren. Ett problem jag upptäckt med detta dock är att det inte är en mjuk övergång mellan ingångarna eller preset inställningarna vilket medför ett ganska otrevligt knäpp i högtalarna om ljudet är ställt på max. (borde gå att ordna med någon mjukvaruuppdatering?) Jag har istället löst det med att förinställa startvolymen på 0db i försteget just för Tv i mitt fall (2 ch pcm) och då få ungefär samma volym mellan digitalt 2 kanal och det analoga tvljud som kommer från försteget. Då får jag använda mig av en Applefjärr för volymen istället. Men för bio blir det ett preset där volymen är max i Kii Control och latency är på min. Då styrs ljudet av försteget samt att syncen blir rätt. Detta är inte helt optimalt kan jag tycka med två fjärrkontroller men man lär sig att hantera det och nu fungerar det skapligt ändå!? Högtalarna spelar fantastiskt bra så detta är en grej jag kan leva med hursomhelst. Lyssnar klart mest via tvåkanal i dagsläget vilket medför att problemet inte blir särskilt stort för mig den gången jag vill se en film. /Danne
 7. Tänkte dela med mig av lite uppackningsbilder som skedde tidigare i veckan... kanske lite intryck om hur det låter också!?
 8. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Äntligen har den efterlängtade Controllern dykt upp! ? Känns mycket fin! Fler intryck kommer...
 9. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Passar riktigt bra! Tonalt blev det mycket mer markerat i toppen och något öppnare! Kändes en aningen hårt och stramt till en början också men har lagt sig mer tillrätta efter att man spelat. Inspelning på ett par kontakter!? Ja, jag kan bara säga vad som upplevs...och det är just det?!
 10. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Blev ett par nya kontakter i helgen, FI-C15 NCF Rhodium! Nu slipper man adapter mellan och kan ansluta mot högtalaren direkt.
 11. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Kan bara tala för mig själv och hur jag ser på det med min uppställning och de inställningar jag gjort. Jag skulle säga att det har väldigt stor betydelse av vad som spelas. Det skiljer klart mer om hur själva inspelningen är gjord än många andra parametrar och om vart rösten hamnar i ljudbilden. Men närvaron i röster är det inget fel på och är helnöjd på den fronten! Har hört bättre när det gäller detta men oftast på bekostnad av något annat eller en något tillrättalagd färgning i "röstregistret"!? Vet inte om det är det rätta? Jag vet vad jag eftersträvar och tycker jag kommit långt på den vägen. Boundary och Contour reglagen tycker jag påverkar väldigt lite för detta om du menar hur rösten hamnar i ljudbilden (framåt/bakåt), knappt något skulle jag säga!? Däremot kan rösten accentueras en aning genom att lägga ett High-Shelf filter på 3khz. Men det påverkar mer för "luft" kring presentationen än att röster får en ökad tydlighet!? Själv kör jag på en sänkning i det området efter att ha provat andra varianter en tid och hittat vad som passar mitt rum. Rummet och akustik påverkar detta väldigt mycket, så det går inte att generellt säga vad någon ska använda för inställning!? Efter att ha levt med dessa högtalare nu en tid och en kombinerad elektronik som jag själv tycker har lyft högtalarens fina presentation från början till att verkligen avslöja inspelningen med rumsinformation och textur från botten till högsta topp och detta innefattar då även röstnärvaron som både har fyllnad, textur samt någon form att "svävande" känsla!? (kanske är det du menar med att kunna sträcka ut handen och nå den som sjunger framför en??) För mig är det ett bra betyg enligt vad jag själv eftersträvar.
 12. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Haha.. ja så kan man se det kanske!? Att det ser mer komplext ut än vad det i själva verket är beror nog en hel del på att jag valt att visa hela nätverkssidan med tillhörande strömdelar. Skulle fler välja att visa hur "hela" deras kedja ser ut, skulle det nog vara många som har "komplexa system"!? Den externa dacen finns kvar helt enkelt för att jag inte kan koppla in Usb direkt i högtalaren. Nu går allt via mitt bioförsteg från Chord dacen och sen vidare med analoga XLR kablar till Kii. Dessa kommer jag även behålla när jag kör bioläget senare. Chord dacen säljs och Usb signalen leds in i en Controller som Kii snart kommer släppa. Kommer se ut ungefär som denna: Den på bilden är en prototyp och kan komma ändras en del innan lansering!? Men i controllern kommer jag kunna koppla in usb samt styra fler delar i högtalaren som i dag måste skötas baktill manuellt. Det som är en stor fördel för mig som kör hembio är att det går att skifta ingången, vilket gör att man slipper koppla om kablarna. Men även latency för att inte för stor tidsförskjutning i förhållande till övriga högtalare.
 13. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Har gjort en översiktskarta över hela signalkedjan som jag visar här...då det är lite kablar och andra makapärer som ska knytas samman. Denna översikt innehåller även linjär strömförsörjning till vissa delar och andra tweaks jag provat. Har inte tagit med primärmatningen i detta men den ligger separat på egen säkring och går till ett Furutech uttag och en Furutechdosa. Och det finns så klart förbättringar jag tänker göra runt allt detta men det får bli om vartefter tid och pengar finns tillgängligt. Nästan allt av detta kommer jag kunna dölja, så det som ser ut som en enda stor kabelhärva blir relativt dolt när det är inkopplat. Har provat flera andra märken och usb tweaks under ca ett års tid nu... men detta har blivit kvar tillsvidare och jag har hunnit lyssna en hel del så att man får en klar bild vad man letar efter till nästa gång uppgradering sker!? Ha dé
 14. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Går vidare till en annan enhet... W4S Recovery Ser till att usb signalen levereras så perfekt som möjligt till dacen. Så här skriver de själva om vad den gör...eller två! What is the Recovery? The Recovery is an affordable, compact audio device that intercepts the USB signal between the DAC and computer to do two critical things: 1. Isolate and provide cleaner power 2. Supply a much more precisely clocked source for the USB encoded data. This "pre-conditioning" of the USB signal provides the DAC a much cleaner, truer signal resulting in noticeably improved audio fidelity. Ett "Tweak" eller vad man ska kalla det för som inte märks jätte mycket vid inkopplingen....utan mest när man plockat bort den och undrar varför det inte låter "rätt"!? Underligt men lite så tycker jag. ...Och nu till Dac´en: Chord Chordette 2Qute! Mycket trevlig dac som låter så bra att jag inte vågar sälja av den innan jag kommer att använda Dacarna som sitter inbyggda i Kii Three... Dacarna används iofs redan nu eftersom signalen som omvandlas är analog från Chord och sen omvandlas igen till digitalt i Kii. Men tycker inte det låter illa för det snarare tvärtom!? Hur det kommer låta senare utan denna "Onödiga" omvandlning kan man undra...? Har testat med att köra digitalt direkt via en Auralic streamer med XLR. Det lät inte bättre, vilket oroar en aning. Men fanns en del frågetecken kring den sammankopplingen som jag idag kanske måste ompröva!?? Senare blir ihopkopplingen via Kii Controllern och med Ethernet kabel och hålls digital hela vägen till högtalaren. Men som sagt!? Blir det bättre?
 15. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Tänkte jag kunde visa på hur min digitala uppspelning sker i dagsläget till Kii Three och hur den kommer att förändras framöver. Det har just nu kanske inte så mycket med Kii högtalarna att göra i själva tråden men desto mer när Kii Control enheten dyker upp. Börjar med själva hjärnan: Sonore MicroRendu™ Denna enhet strömmar musiken från min server/NAS (Ethernet---->Usb), antingen lagrad musik på disk eller via någon streamingtjänst (Tidal, Spotify etc.) Enkel att hantera när man kopplat upp den i sitt befintliga nätverk. Låter fantastisk som den är... men det kommer bli bättre! MicroRendu´n får sin ström från denna... UltraCap™ LPS-1 "The world's first bank-switching, microprocessor-controller, ultracapacitor-based, ultra-low-noise external linear power supply has arrived!" ...helt klart imponerad av vad denna strömenhet bidrar till!
 16. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Skulle vilja spela på kortsidan men möblering, dörrar och fönster ställer till det. Men förstår vad du menar med att flytta frekvensen nedåt under 40hz (som är peaken mellan långsidorna) Avstämda? De är specade till 20hz -25khz +|- 0.5db
 17. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Diskant och "utklingning" på cymbaler osv tycker jag håller världsklass! Finner inte mycket att klaga på där! Men gissar att den kan te sig väldigt olika beroende på rummets beskaffenheter samt uppspelningskälla!? Men hos mig är det tveklöst det bästa jag haft! Ljudbilden tiltar inte heller lika mycket när man flyttar huvudet i olika positioner som med andra högtalare jag haft innan. Vilket jag tror beror på en bra och jämn spridning!?
 18. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Ingen kontrollenhet ännu. Den är bokad men väntas släppas först i Dec. så det är ett tag kvar!? Högtalarna däremot har bara blivit bättre! Det som ökat i omfång är en ännu djupare 3D känsla och separation mellan instrument. Och min tanke kring det är att alla register har bidragit till den förbättringen men basen är den som utmärkt sig mest. Har gjort om lite här hemma också fast samma uppställning som tidigare, dock så är sofforna utbytta (vilket har påverkat ljudet positivt) och även lite laborering med akustiken i rummet... dessa prylar har påverkat en del! Närmast väntas det in lite akustikprylar som ska upp i taket bla. Senare också att få köra digitalt hela vägen till i Kii Three med hjälp av Kii Control enheten.
 19. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Ja min strävan är att hitta en klangkaraktär som inte lutar åt något håll och det tycker jag dessa verkligen förmedlar!? Musiken hamnar centralt och det känns inte alls som högtalaren färgar särskilt mycket... om det är det du menar med hur "klangkaraktären" upplevs? De känns inte överanalytiska trots att de presenterar mycket detaljer i ljudbilden exakt och tydligt och de känns definitivt inte "varma" och färgade åt det hållet. Svårt att beskriva men hoppas att det går att tolka!?
 20. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Helt korrekt så är det Novibra och fungerar väldigt bra! Marten Django XL är ganska resliga högtalare och har en bra baskapacitet med rätt drivning men satte igång rummet rejält också! Det kan jag skriva under på! Rummet är dryga 21 kvadrat (5.4 x 4.0m) och utan någon åtgärd för basen så är det inte lika kul att lyssna. Har en stor rumsresonans vid 41hz som hörs tydligt men som också blev elektroniskt korrigerad i mitt Anthem försteg. EQ´n fick göra rätt stora korrigeringar i basen med Marten och rummet men resultatet blev riktigt bra ändå! Har varit väldigt nöjd med Marten och dess återgivning under tiden jag hade dom och har inte alls så mycket att klaga på, förutom storleksmässigt då kanske!? Kii Three! Det är en helomvändning som vänder upp och ner på väldigt mycket skulle jag vilja säga! Jämfört med Marten så spelar den större, mer detaljrikt och tydligare samt djupare bas och säkert lika högt!? Har iofs inte testat men tvivlar inte heller på att de kan!? En stor fördel med Kii är att dom riktar basen dit du sitter så att säga och inte förstärker basresonanserna i rummet fullt lika mycket som en konventionell konstruktion gör, vilket heller inte säger att man får en problemfri bas. Kii fixar mycket men inte allt och det man får åtgärda själv är egentligen området runt och nedanför 40hz har jag märkt. Min 41hz peak hörs ibland men skulle märkas mindre kanske om jag inte spelade på långsidan som jag gör gissar jag!? Använder mig inte av EQ nu, förutom vid film då Anthem får styra och för de övriga högtalarna. Kommer troligtvis att åtgärda basen fullt ut senare men hur är inte helt klart än. En annan uppställning och/eller ett större rum skulle nog få dessa att ta ytterligare ett steg i den redan höga nivån de spelar på!? Jag är supernöjd så här långt och då används de för tillfället inte enligt min plan. Att köra digitalt från källa till högtalaren direkt. Men det är tanken!
 21. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Provar en annan sorts underlägg under högtalarna som annars endast vilar mot en tunn gummilist, och som för övrigt ser mer ut att passa som tätning runt fönster!? Blev klart bättre måste jag säga! Nu vibrerar inte stativen på samma sätt längre, basen fick mer textur och ljudbilden upplevs renare överlag! Enkelt samt billigt och borde kanske ingå vid köp av stativen istället för en tunn gummilist!? Provade också med en sorts SD-fötter jag hade hemma (grå/svarta) men fungerade inte lika bra som dessa var min slutsats.
 22. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Lite förklaringar runt Kii och kommande prylar som kan vara av intresse!? https://m.youtube.com/watch?v=sIrOBehS9-Y&feature=youtu.be
 23. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Mina första intryck av högtalarna efter 6 dagar av laborerande och inspelning! Kan börja med att berätta att jag då och då gör mätningar i rummet för inställning av ARC (Anthem Room Correction) i min processor & bioförsteg och får därför en bra förståelse kring vilka resonansfrekvenser mitt rum har och hur stora de är. Den största är en 41hz rumsresonans som ställer till med stora problem om den inte tas ner! All bas låter 'blöt', tjock och odefinierad eller 'maffigt' som vissa skulle uttrycka sig!? Jag gillar det inte alls och särskilt om den ligger kvar länge i rummet och avstannar långsamt! Det är här man förvånas av hur Kii lyckas hålla detta i schack eller inte alls slår an dessa frekvenser i rummet och jag upplever inte heller några andra problem med dessa stora variationer som rummet ändå har!? Det finns bra beskrivningar på hur detta går till men kan ändå inte få in i huvudet att det fungerar så väl!? Basen är fokuserad och stram men ändå med en fyllnad som skapar en bra realism och djuprelief i musiken men som heller inte sinar nämnvärt vid ökad volym! Jag imponeras av detta eftersom de trots allt inte är stora golvhögtalare med multipla 8-10" basar. De låter verkligen som en större högtalare än vad de är och utan att skapa stora resonansproblem som större högtalare oftast får tampas med! Ljudet går att manipulera på vissa sätt via kontroller på baksidan men grundkaraktären upplever jag ändå väldigt klar och tydlig (neutral kanske vissa benämner det!?). Tycker fortfarande att högtalaren har en viss inspelningstid kvar för att 'blomma ut' till fullo?! Detta är nog den mest imponerande stativhögtalare jag själv hört men även om jag räknar in golvare så hör den till absoluta toppen! Har svårt att inte dra in pris kontra prestanda eftersom allt nästan finns inbyggt med 6st slutsteg på 250w/högtalare, D/A omvandlare, digitala och analoga ingångar, trådlöst samt väldigt anpassningsbar till de flesta rum utan större behov av akustikreglerade rum eller elektronisk Dsp som EQ.ar problemen. Är väldigt nöjd hittills men tror att de växer ännu ett snäpp med mer inspelning!?
 24. Danne75

  Kii Three - Face the Music!

  Letade fram en Furutech kabel bland gömmorna som tillhört en grendosa jag har och den har just FI-15 kontakten. Provade att koppla den bakom Kii högtalaren och det gick men blev tight också!