Jump to content

Danne75

Medlem
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Danne75 last won the day on December 15 2016

Danne75 had the most liked content!

About Danne75

 • Birthday 1975-05-20

Profile Information

 • Location
  Umeå

Recent Profile Visitors

2 345 profile views
 1. Det här var lite häftigt ändå! Kommer inte ihåg exakt men tyckte att de sa innan att de drev allt med 6.5W!? Och då var det ändå mer än dubbelt mot för vad det var "back in the days" ca 90 år sen! Kändes äkta och storslaget! Sitter ofta och tänker på hur en Hårdrock/Metal låt skulle låta på dessa system. Det lär de ju knappast spela men hade vart intressant om inte annat!?
 2. Gjorde en upptäckt på en av mina Två Voltcraft fsp-1134 där ena matar Nas och den andra routern med 12v. Dessa har ingående jord från strömuttaget i väggen och som är anslutna till chassit samt att en jordkabel också verkar vara ansluten på DC utgången internt. Lägger man en mätpenna mot chassit på den ena ger pennan inget utslag medan den andra lyser upp innan den tar i chassit. Detta trots att fasen vänds i uttaget. Alltså ingen skillnad om fasen är ligger rätt. Men varför blir det en skillnad när det är samma produkttyp? Och när jag jordar av minus på dc utgången så är reaktionen densamma mellan bägge, alltså 0v!? En video visar kanske lite bättre: https://youtu.be/kTx7BEBpcJU
 3. Har gjort samma med min NAS (jordat minus på DC matningen), men jag använder mig av linjär strömmatning och den är jordad men vet inte exakt hur det är gjort på utgången? Men kan ändå uppleva en viss förbättring!?? Tror iofs att förbättringen blir större om man använder Switchad nätdel!?
 4. så är det gjort till en början. Skulle nog helst vilja koppla mot en jordlåda från tex Entreq eller liknande för ett ännu bättre resultat!? Men de är kostsamma också!
 5. Har testat och kör denna lösning med att jorda (-) på dc matningar där en jordkabel går till en SMPS ---> Uptone LPS-1 och för en Netgear GS108 switch men då med linjär strömkälla (SBooster 12v). Tycker att det verkligen gav effekt och då särskilt i de lägre registren med ökad stramhet och precision. Har även testat på min router som drivs via linjär strömkälla men där gav det ett mindre utslag. Viktigt att strömkontakten sitter i samma grenuttag där jordningen sker som jag fattar det.
 6. Jag använder mig av ett försteg som får kodat bitstream eller PCM ljud via HDMI från antingen en mediaspelare/dator,TV box etc. Därefter skickar jag signalen analogt till Kii via XLR kablar. Kii Controllern kan även ha en roll i detta och det för att styra Latency inställningen på högtalarna. (går att göra utan Kii Control också) I Kii Control kan man ställa in preset så man slipper ändra detta hela tiden mellan ingångarna. Man kan ställa ett preset just för volymen också, att den ändrar tex. till maxvolym och att du sköter volymen helt i bioförstärkaren. Ett problem jag upptäckt med detta dock är att det inte är en mjuk övergång mellan ingångarna eller preset inställningarna vilket medför ett ganska otrevligt knäpp i högtalarna om ljudet är ställt på max. (borde gå att ordna med någon mjukvaruuppdatering?) Jag har istället löst det med att förinställa startvolymen på 0db i försteget just för Tv i mitt fall (2 ch pcm) och då få ungefär samma volym mellan digitalt 2 kanal och det analoga tvljud som kommer från försteget. Då får jag använda mig av en Applefjärr för volymen istället. Men för bio blir det ett preset där volymen är max i Kii Control och latency är på min. Då styrs ljudet av försteget samt att syncen blir rätt. Detta är inte helt optimalt kan jag tycka med två fjärrkontroller men man lär sig att hantera det och nu fungerar det skapligt ändå!? Högtalarna spelar fantastiskt bra så detta är en grej jag kan leva med hursomhelst. Lyssnar klart mest via tvåkanal i dagsläget vilket medför att problemet inte blir särskilt stort för mig den gången jag vill se en film. /Danne
 7. Äntligen har den efterlängtade Controllern dykt upp! ? Känns mycket fin! Fler intryck kommer...
 8. Passar riktigt bra! Tonalt blev det mycket mer markerat i toppen och något öppnare! Kändes en aningen hårt och stramt till en början också men har lagt sig mer tillrätta efter att man spelat. Inspelning på ett par kontakter!? Ja, jag kan bara säga vad som upplevs...och det är just det?!
 9. Blev ett par nya kontakter i helgen, FI-C15 NCF Rhodium! Nu slipper man adapter mellan och kan ansluta mot högtalaren direkt.
 10. Kan bara tala för mig själv och hur jag ser på det med min uppställning och de inställningar jag gjort. Jag skulle säga att det har väldigt stor betydelse av vad som spelas. Det skiljer klart mer om hur själva inspelningen är gjord än många andra parametrar och om vart rösten hamnar i ljudbilden. Men närvaron i röster är det inget fel på och är helnöjd på den fronten! Har hört bättre när det gäller detta men oftast på bekostnad av något annat eller en något tillrättalagd färgning i "röstregistret"!? Vet inte om det är det rätta? Jag vet vad jag eftersträvar och tycker jag kommit långt på den vägen. Boundary och Contour reglagen tycker jag påverkar väldigt lite för detta om du menar hur rösten hamnar i ljudbilden (framåt/bakåt), knappt något skulle jag säga!? Däremot kan rösten accentueras en aning genom att lägga ett High-Shelf filter på 3khz. Men det påverkar mer för "luft" kring presentationen än att röster får en ökad tydlighet!? Själv kör jag på en sänkning i det området efter att ha provat andra varianter en tid och hittat vad som passar mitt rum. Rummet och akustik påverkar detta väldigt mycket, så det går inte att generellt säga vad någon ska använda för inställning!? Efter att ha levt med dessa högtalare nu en tid och en kombinerad elektronik som jag själv tycker har lyft högtalarens fina presentation från början till att verkligen avslöja inspelningen med rumsinformation och textur från botten till högsta topp och detta innefattar då även röstnärvaron som både har fyllnad, textur samt någon form att "svävande" känsla!? (kanske är det du menar med att kunna sträcka ut handen och nå den som sjunger framför en??) För mig är det ett bra betyg enligt vad jag själv eftersträvar.
 11. Haha.. ja så kan man se det kanske!? Att det ser mer komplext ut än vad det i själva verket är beror nog en hel del på att jag valt att visa hela nätverkssidan med tillhörande strömdelar. Skulle fler välja att visa hur "hela" deras kedja ser ut, skulle det nog vara många som har "komplexa system"!? Den externa dacen finns kvar helt enkelt för att jag inte kan koppla in Usb direkt i högtalaren. Nu går allt via mitt bioförsteg från Chord dacen och sen vidare med analoga XLR kablar till Kii. Dessa kommer jag även behålla när jag kör bioläget senare. Chord dacen säljs och Usb signalen leds in i en Controller som Kii snart kommer släppa. Kommer se ut ungefär som denna: Den på bilden är en prototyp och kan komma ändras en del innan lansering!? Men i controllern kommer jag kunna koppla in usb samt styra fler delar i högtalaren som i dag måste skötas baktill manuellt. Det som är en stor fördel för mig som kör hembio är att det går att skifta ingången, vilket gör att man slipper koppla om kablarna. Men även latency för att inte för stor tidsförskjutning i förhållande till övriga högtalare.
 12. Har gjort en översiktskarta över hela signalkedjan som jag visar här...då det är lite kablar och andra makapärer som ska knytas samman. Denna översikt innehåller även linjär strömförsörjning till vissa delar och andra tweaks jag provat. Har inte tagit med primärmatningen i detta men den ligger separat på egen säkring och går till ett Furutech uttag och en Furutechdosa. Och det finns så klart förbättringar jag tänker göra runt allt detta men det får bli om vartefter tid och pengar finns tillgängligt. Nästan allt av detta kommer jag kunna dölja, så det som ser ut som en enda stor kabelhärva blir relativt dolt när det är inkopplat. Har provat flera andra märken och usb tweaks under ca ett års tid nu... men detta har blivit kvar tillsvidare och jag har hunnit lyssna en hel del så att man får en klar bild vad man letar efter till nästa gång uppgradering sker!? Ha dé
 13. Går vidare till en annan enhet... W4S Recovery Ser till att usb signalen levereras så perfekt som möjligt till dacen. Så här skriver de själva om vad den gör...eller två! What is the Recovery? The Recovery is an affordable, compact audio device that intercepts the USB signal between the DAC and computer to do two critical things: 1. Isolate and provide cleaner power 2. Supply a much more precisely clocked source for the USB encoded data. This "pre-conditioning" of the USB signal provides the DAC a much cleaner, truer signal resulting in noticeably improved audio fidelity. Ett "Tweak" eller vad man ska kalla det för som inte märks jätte mycket vid inkopplingen....utan mest när man plockat bort den och undrar varför det inte låter "rätt"!? Underligt men lite så tycker jag. ...Och nu till Dac´en: Chord Chordette 2Qute! Mycket trevlig dac som låter så bra att jag inte vågar sälja av den innan jag kommer att använda Dacarna som sitter inbyggda i Kii Three... Dacarna används iofs redan nu eftersom signalen som omvandlas är analog från Chord och sen omvandlas igen till digitalt i Kii. Men tycker inte det låter illa för det snarare tvärtom!? Hur det kommer låta senare utan denna "Onödiga" omvandlning kan man undra...? Har testat med att köra digitalt direkt via en Auralic streamer med XLR. Det lät inte bättre, vilket oroar en aning. Men fanns en del frågetecken kring den sammankopplingen som jag idag kanske måste ompröva!?? Senare blir ihopkopplingen via Kii Controllern och med Ethernet kabel och hålls digital hela vägen till högtalaren. Men som sagt!? Blir det bättre?
 14. Tänkte jag kunde visa på hur min digitala uppspelning sker i dagsläget till Kii Three och hur den kommer att förändras framöver. Det har just nu kanske inte så mycket med Kii högtalarna att göra i själva tråden men desto mer när Kii Control enheten dyker upp. Börjar med själva hjärnan: Sonore MicroRendu™ Denna enhet strömmar musiken från min server/NAS (Ethernet---->Usb), antingen lagrad musik på disk eller via någon streamingtjänst (Tidal, Spotify etc.) Enkel att hantera när man kopplat upp den i sitt befintliga nätverk. Låter fantastisk som den är... men det kommer bli bättre! MicroRendu´n får sin ström från denna... UltraCap™ LPS-1 "The world's first bank-switching, microprocessor-controller, ultracapacitor-based, ultra-low-noise external linear power supply has arrived!" ...helt klart imponerad av vad denna strömenhet bidrar till!
×
×
 • Create New...