Jump to content

Amatören

Medlem+
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Amatören last won the day on September 13 2020

Amatören had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Nära Sweden Rock!

Recent Profile Visitors

1 784 profile views
 1. Som gammal licenserad svetsare så rekommenderar jag: Kör med Scotch-Brite på högt varvtal, 2000-4000 varv. Hårt först och lättare efter hand så får du en fin och ren yta som är fri från svetsrester och oxider. Glöm inte skyddsglasögon!
 2. Yepp, jag har provat det mesta (i rimlig prisnivå) under alla mina år som HiFi-konsument. Jag är en nyfiken jävel! Valhalla ligger lååångt över mina ekonomisk möjligheter, dessutom skulle jag aldrig lägga dessa pengar på ett passivt filter. Hade jag den ekonomin så hade jag köpt en sladd för vettiga pengar och skänkt överskottet till bättre behövande, t.ex. Barncancerfonden. Numera bygger jag mina sladdar själv. Skulle aldrig falla mig in och köpa en skivtvätt för tjugoåttatusen när lite ICA fönstertvätt, en mjuk borste och trasa plus lite fysisk motion gör samma verkan.
 3. Jag är själv ett stort fan av citronsyra för sina fett-, kalk- och oxidlösande egenskaper (har ni oxiderade kopparkontakter, smycken o.s.v., lägg dem i ett citronsyrabad över natten, blir som "nya") men syran har en blekande effekt och rekommenderas att användas med försiktighet på mörka föremål. Vinyler är i regel mörka så testa innan användning.
 4. Det ÄR humor! (Såg ni inte clownen och det breda leendet?)(Va?) Jag tror PEO förstår att jag menar inget illa, bara försöka lätta upp stämningen lite i dessa gravallvarliga trådar! Vad jag förstår av innehållet i denna och andra trådar så finns det numera HiFi-switchar, HiFi-nätström, HiFi-sladdar som är både kryo-, frys- och rodiumbehandlade och flätade på ett speciellt sätt, och, numera, även HiFi-vatten! Jaja, fan tro´t! Antistatmedel har funnits länge men jag tror inte HiFi-antistatmedel finns...än! Aha, affärsidé, lite fönstertvätt i en snygg liten flaska med en snygg logo
 5. Ajaj! Här var det riktigt ömma fötter! Försök att se det med lite humor! HiFi är kul men inte gravallvarligt! Detta forum handlar mer om ormolja än faktiska apparater! Kolla bara alla lovord om diverse manickers och sladdars magiska egenskaper än rena fakta! Jag har bara en liten stilla undran, har du provat med diskmedel, ljummet vatten och en mjuk trasa/borste? Gör ungefär samma verkan som diverse mystiska manicker! Om detta vet du ingenting, lille man! Så uttala dig inte om min kompetens!
 6. Har du provat att koppla in tvättmaskinen till ett High-End nätaggregat och med en Nordost Valhalla emellan? Med dessa så bör antagligen en redan bra maskin tvätta renare än rent och göra att vinylen låter bättre än när den var ny! Eller...
 7. Prova mitt tips att fimpa fläktarna först! Om det blir för varmt så håller jag med Alfa om Noctua. Denna kommer säkert att göra jobbet Noctua NF-S12B Redux PWM.
 8. Detta känner jag till. Hade 3st. På detta slutsteg kan du bara fimpa en av sladdarna till fläktarna utan att det "händer" något. Det håller sig inom rimliga värmenivåer även utan fläktar så länge du inte hindrar luftcirkulationen kring det. Anledningen till att jag bytte dessa till Emotiva var att trafosurret dessa t.amp åstadkommer (alla mina 3!) var oerhört störande samt att de brusar rejält. Jag hoppas ditt exemplar gör ett bättre jobb än mina f.d. då de LÅTER fantastiskt bra med tanke på priset.
 9. Hehe, jag har min trogna 35 år gamla Dual med en ny Ortofon Bronze men sedan jag rippade min CD-samling till NASen och skaffade Tidal prenumeration så är det sällsynt att jag startar vinylsvarven eller stoppar en CD i Oppon
 10. Håller med Bebop, sätt upp en stadig vägghylla och då menar jag även infästningen i väggen. Annars, skrota vinylen och kör modernt istället!
 11. Men om man fysiskt vill känna musiken så räcker kanske inte Magneplanar till...
 12. Jag låter Double A svara på det, men konstruktionen bygger på "döddämpat" kabinett och stabila, erkända, fotlösningar:
 13. Double A och Calle_jr djupt koncentrerade och förlorade i musikens underbara värld :
×
×
 • Create New...