Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  19 025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  191

Everything posted by calle_jr

 1. Generösa specar! Det finns många kombattanter i det här prestandasegmentet, och det ska bli kul att se hur den står sig.
 2. Mycket fin spelare! Det blir nästan alltid lite justeringsvändor som måste till och dominoeffekter som kan sätta igång kanske framför allt geometriska inställningar men även kablage, elektronik och mekanik i systemet. Konstigt annars. Känner inte till SME 12A så väl så det ska bli kul att bekanta sig med den. 0.2% konstant avvikelse i varvtal är helt försumbart. 2% är inte heller problem. Det är när det blir fluktuerande hastighetsavvikelser (acceleration) som det kan störa och så som du skriver verkar det vara ok. Jag vet att jag ofta påpekar detta, men jag kanske är lite känslig för just det. Jag kan ibland störa mig på en lite bucklig skiva för att det ger såna avvikelser. Speciellt för solister där det kan förfula hela framförandet. Konstant hastighetsavvikelse stör mig inte alls. Kan ni inte limma eken på ömse sidor om en 6mm ply?
 3. Du kan ha helt rätt. Jag kände till Kleos och hörde den vid flera tillfällen i Europa utan att ens känna till Delos, men det bevisar ju inget Jag minns att jag var intresserad av vad som skulle bli ersättare till Skala, men precis som du säger blev det inga "uppföljare" utan så småningom en ny serie.
 4. Grattis! Instämmer med Alfa. Jag tror det var Kleos som var utgångsläget för det steg av förbättringar som kom med denna generation pickuper. Det var verkligen ett kliv för Lyra när de kom.
 5. Rätt eller fel, men jag tolkar trafobrum som symtom på sjukdom i husets elinstallation, såvida inte trafon är kass såklart men det är inte förstahandsgissningen med en Lavardin. Vanligaste virus och bakterier är förutom fläktar och motorer typiskt LED-drivdon, dimmers och sådant. Men du har väl knappt något sådant @parsifal?
 6. Jag kommer lite smått framåt ändå trots brist på komponenter;
 7. Oväntat men logiskt! Ska bli riktigt kul att bekanta sig med en av SMEs nya modeller.
 8. Mycket bra beskrivning av styrkor och svagheter för MM. Det finns såklart en skala även för MM, och det var länge sedan jag hade en i mitt eget system. Blir inspirerad att prova någon modern MM igen!
 9. Instämmer, men jag tycker att det har gått lite för långt när man ska välja produkter baserat på vilket fraktbolag som används. Just det här paketet har ingen betydelse för mitt inlägg. Det är bara ett exempel. Jag är starkt kritisk till att fraktbolagen sätter upp en massa regler, blåljuger om status och begränsar processen så att de framstår i god dager i statistiken fastän de totalhavererar. Jag gör ett köp av Mouser, Mouser anlitar Fedex, Jag betalar, Fedex sabbar leveransen och förstör paketet. Slutresultat: Fedex levererar on time. Ovanstående är en skärmdump från idag. Super tack, men det är lugnt. Jag ska jaga skiten ur dem även denna gång.
 10. Om kunden inte vill ta emot sin försändelse så kontaktar Fedex leverantören (Mouser) för besked om vad man ska göra med paketet. Att transportera, sortera, kontrollera och återlagra 148st enskilda komponenter kostar mer än värdet av komponenterna, ca 2000 spänn i detta fall. Så Mouser meddelade Fedex att paketet skall förstöras. Jag har följt processen minst en gång per dag. Det enda meddelande jag fått där jag har kunnat agera så kunde jag enbart välja ny leveransdag vilket jag gjorde. Det kom ingen leverans den dagen heller och paketets status var oförändrat "on time". Vilket det fortfarande har. Det är destruerat men "on time"...
 11. Jag har ringt Fedex några gånger under veckan eftersom det bara står "on time" för mitt fraktsedelnummer på deras hemsida. Jag tyckte att det var lite konstigt att det kan vara "on time" på deras logistikcenter i Malmö i över en vecka Jag har inte tid att sitta i telefonkö för länge under dagtid, men idag körde jag bil en halvtimme och de svarade då efter 20min. De meddelade att de har destruerat paketet på leverantörens begäran, och att jag ska kontakta leverantören för en ny beställning.
 12. Det är nog för att man inte ska frestas tweaka med andra kablar.
 13. byZan är väl inte den som rusar iväg Jag håller helt med. Det kommer många produkter, men det är väldigt mycket same same från nya märken. Om man bortser från DACar som förses med rj45 så är väl TAD en av få etablerade märken som hakat på computer audio? Eller det kanske är att de inte kommer till Svedala?
 14. Ah! Den med Tom Petty covers har jag sett, men jag kände inte till de fyra andra. Intressant projekt.
 15. Ett sätt att lära sig är att laborera med Basta! och Vituix. De är bra på olika saker, och man kan utbyta exporter/importer mellan dem. Det finns omfattande manualer till dem, och det blir learning-by-doing fast virtuellt En fördel är att det är roligare och man kommer igång nästan direkt, men ännu mer fördel att du kan visa här om du stöter på problem så finns det alltid de som kan hjälpa till. https://www.electrokit.com/produkt/lodstation-60w-digital-at938d/
 16. Det var ju bra att kunna göra den jämförelsen med HM-X och AN-S9. Bästa betyg till Hashimoto i din setup. Även om Soara har väldigt låg internimpedans så blir det väl ganska extremt med 2ohm på primären i AN-S9? Och 33dB omsättning är kanske att stretcha lite väl mycket?
 17. Kanske inte något man ska ge till mamma i julklapp ändå. Men även om man inte kan tillgodogöra sig kvantelektrodynamik ens på grundläggande nivå, så kan man kanske tillgodogöra sig att den förekommer och påverkar, tex inom audio (som ju är elektrodynamik i ett nötskal). Jag tror att den innehåller många av de nycklar som ofta inte går att åskådliggöra eller mäta baserat på den klassiska fysiken. Så du är nog på rätt spår @Anders65
 18. Tack för detta Apex! Du har verkligen fångat ögonblicken och man kan riktigt ana känslan i rummet. Å vilken trevlig session med denna sättning! Finns det någon plan för utgivning?
 19. Jag har försökt så gott jag kan, se illustration ovan. Signal och jord är placerade i mittdelen av listerna, enbart spänningsmatning i ändarna. Det är inte lätt. Känns som att det alltid går att förbättra, men man vill ju ha en slags strategi också. Tex att hålla ihop jordarna till de aktiva delkretsarna, både för signal och matning.
 20. Låter som en trolig förklaring. Kameleontbeteende.
 21. Intressant redovisning som vi säkert kan ha glädje av även i andra sammanhang förutom kablar. Det är väl egentligen inte så konstigt? Om man tänker sig en boll i rörelse; det är svårt att väga bollen samtidigt som man mäter dess hastighet. Hur ska man då mäta produkten av massa och hastighet? Bara som en analogi för oss dödliga vad forskarna brottas med... (Och det funkar inte att använda två bollar. Vi säger att det bara är så.)
 22. Mycket bra initiativ! Alt 1 passar bäst.
 23. Jag förstår! Utgångsimpedansen sjunker från 23k till 22k om jag går ner till 600ohm. Jag måste sänka lasten till typ 5ohm om jag ska få rimlig Zut (under 1k). Idag har byggandet kommit igång! Hylslisterna valdes med dubbla rader för att ge stabilitet, och med lite överlängd för att kunna sätta en klick superlim i mitten. Jag har lödat spänningsmatningen med ganska styv tråd, så nu tåler listerna lite våld. Har sökt efter någon form av lås som man kan sätta på några oanvända stift, men inte hittat något.
 24. Hmm, jag förstår inte Försteget har 22k ingångsimpedans. Ska inte lasten motsvara de förhållanden man har i verkligheten? Jag fortsätter att finlira med layout;
×
×
 • Create New...