Jump to content

calle_jr

Admin
 • Content Count

  17 388
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  148

calle_jr last won the day on September 20

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

53 948 profile views
 1. Precis. Jag har en Adept Response aR6 kopplad med NO Valhalla direkt på Klangmodul. Jag har även en QB8, men den sitter på aR6 för motorstyrning, cd-spelare och liknande sekundärt. Har även testat NO Thor utan att få det att lira. Jag funderar på att flytta tillbaka QB8 före aR6, och koppla riaa och försteg endast till QB8 och slutstegen till aR6, @Peo-style.
 2. Hmm, har du ett exempel? Det finns inget enklare än att hitta fantastisk klassisk musik på vinyl om man har mindre än 2000 LP.
 3. Jag tycker ofta att det snarare är för att slippa höra tillkortakommanden i en del transistorkonstruktioner som man väljer rör. Alltså hur förstärkaren betér sig klangmässigt för olika "situationer".
 4. CD-spelare och andra digitala musikspelare Många spelare har en diskläsare eller så kallad transport och digital till analog omvandlare (DAC) samt klocka integrerat i samma låda. Men det förekommer mängder av varianter med separat transport och dac, separat klocka och framför allt är det snart vanligare med strömmad musik där transporten ersätts med en dator och mjukvara eller strömmare. En del spelar enbart cd eller sacd, medan andra spelar allt från brända filer till hdcd, bluray, dvd audio och andra highres-format samt surround. Utöver detta finns det en rad olika standarde
 5. Digitala och analoga signaler Det som karakteriserar en analog signal är att den är kontinuerlig och avbildar något med en analogi. Variationen i det som avbildas har i varje ögonblick en avbild i proportion till det som avbildas. Analogin mellan avbildningen och det som avbildas åstadkoms med någon sorts transducer, dvs en apparat som omvandlar ett energislag till ett annat. En transducer kan omvandla mekanisk, magnetisk, elektrisk, termisk, kemisk eller akustisk energi. Analogin blir då att tex en kraft eller rörelse motsvarar en viss mängd magnetism, spänning, temperatur, ljusmängd,
 6. Digital audio Digital audio är ett omfattande ämne. Syftet med denna tråd är inte att gå igenom hela ämnet, utan snarare dyka ner i vissa avsnitt som har mer intresse för vad de flesta på Euphonia kommer i kontakt med, dvs att lyssna på inspelad musik i hemmiljö. Det behövs ingen utförlig artikel för att lägga en cd i släden och trycka på play, men många av oss är noga med högkvalitativ återgivning och i strävan efter bra ljud hamnar man stundtals i kvasivetenskapliga resonemang som kan låta mer som voodoo än bondförnuft för en glad amatör. Därför kan det väl vara bra att gå igenom
 7. När man klistrar in länken till ett inlägg får man valet att bädda in (default) eller att "display as link instead". Den länken kan man kopiera och använda godtyckligt i texteditorn. Tex såhär: här är länken till inlägget.
 8. Jag menade under förutsättning att man skruvar av locket och tittar. Vi är lata av naturen, men nån måtta får det väl vara Man gör det en gång och sätter sedan en klisterlapp "F" vid nätbrunnen.
 9. Det sitter normalt en säkring intill nätbrunnen. Den säkringen bör vara fas i resp apparat. Om man utgår från det så är sedan nätlister, strömrenare, nätkablar och anslutning till central enkla att kontrollera.
 10. Jag är ingen Mozart-fan, men just denna är kanske hans bättre. Han skrev den när han var 17 år Inspelningen med Marriner och St. Martin in the Fields är det bra bett i. Men det är en smaksak och både Colin Davis/LSO/Philips och Bruno Walter/Columbia är bra. Man får luska i utgåvor både vad gäller dirigent, orkester, inspelningsplats och etikett.
 11. Precis. Och det är därför man inte kan utgå från hur en apparat betér sig för sig själv. Ja, men se ovan.
 12. Definitivt. Så länge man vet vad man ska mäta och hur man ska utvärdera. I många fall tycker jag man ser att man mäter alldeles för schablonmässiga egenskaper, exvis magnituden av rena toner, och sedan drar slutsatser utifrån det. Om slutsatsen är "ingen skillnad" förlänger läsaren det till att det inte är någon skillnad. I andra fall mäter man något extremt specifikt, tex hastighet eller temperatur, där innebörden för ljudåtergivning är ytterst svår att se. De flesta standarder baseras på elsäkerhet eller hygienmässiga krav. Ljudåtergivning är något annat.
 13. Nej, såklart. Det var slarvigt formulerat av mig. Högtalaren är ansluten till en krets som bör vara signaljordad. Jag syftade på att i Octavias fall är det inte så lätt att se om så är fallet. Bra poäng. Jag vill minnas att @Peo gjorde ett exempel för att minimera potentialskillnad i ett helt system. Ja! Om man betraktar minuspolen i en single end-krets som en dräneringsledning så borde man koppla alla signaljordar till en plint och koppla plinten till skyddsjord. Single end har väl inget annat sätt att hantera comm
×
×
 • Create New...