Jump to content

calle_jr

Admin
 • Content Count

  18 023
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  158

calle_jr last won the day on May 3

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

54 990 profile views
 1. Det finns en uppsjö. Cello Palette har funnits länge och jag använder själv just nu en dbx1231, dock i annat syfte. Manley gör fina passiva tonkontroller: Instämmer med @LPLs analys att tonkontrollers rykte är självförtjänt pga dålig kvalitet. Riktigt bra tonkontroller är inte billiga att implementera. Balanskontroll har väl mött samma öde. Men jag tycker inte jag sett att användning av tonkontroller har minskat, bara sättet det implementeras. De flesta receivers har både förvalda program och manuell programmering av tonkurvor. Dsp är väldigt utbrett och mång
 2. Nu måste jag snart koppla ur den tillfälliga kopplingen för att ge plats åt vad som förhoppningsvis blir permanent; Nu har skalan övergått till en mer mänsklig nivå. Stor skillnad. Kan någon förklara denna vettvilliga strävan att göra allting så förbannat smått? Det är ju audio det handlar om, nano borde förbjudas. Allt som inte syns om det tappas i en ryamatta borde bannas. Som extra lödstöd ljuder Ksenija Sidorova i bakgrunden;
 3. Här är simulerad frekvensgång magnitud och fas för dipolerna exkl room gain. Som synes är det en flack övergång -6dB/okt från ca 200Hz och delning -18dB/okt från ca 500Hz.
 4. Javisst. Så har jag spelat i över 10 år. Det fungerar utmärkt. Med lite jobb är det som att gå över från mono till stereo. Med dipolerna blir det en annan typ av bas , men jag tycker det integrerar fint. Om nivån hålls måttlig går det inte att pinpointa basarna. Jag har tyvärr lite strul med rumsmätning annars hade jag kunnat visa. Vet inte varför men jag kan inte höja ljudtrycket när jag mäter för mjukvaran klipper, med eller utan dipoler. Jag har bara en mikrofon, det kan vara den som spökar. Tips någon?
 5. Mätning kan vi egentligen avliva. Det är ingen urvalsmetod. Det är bara en standardprocedur gjord på en timme som utgör en pusselbit. Vad jag vill få fram i min urvalsprocess är om det är en bra produkt. Vet konstruktören vad han håller på med? Är produkten avsedd för det jag tänker använda den till? Kommer den vara optimal för mina syften och hur står den sig där mot alternativ? Är de tekniska lösningarna och märket kompatibelt med mina värderingar? Så för mig går det inte att sätta lyssning kontra mätning som en slags lägerbildning.
 6. Jag kommer ju få akustisk kortslutning för bas i sidled och uppåt, dvs utsläckning, vilket är medvetet. Om jag ska ha utsläckning även nedåt (mot golv) så skulle jag behöva lyfta upp baffeln en rejäl bit. Jag tror att jag får knepiga utstrålningseffekter av att bara lyfta upp så det blir en smal spalt. Nu kommer jag då också få lite extra stöd pga detta. Det kan rentav vara bra, jag vet inte, men det är åtminstone bättre än att få en utstrålning som varierar hejvilt i frekvens. Fattar man vad jag menar
 7. Ja. Annars ser man ju honom i arbete här ovan, även om det är jä...igt lågfrekvent, typ dc nästan.
 8. I mitt fall vill jag ha baffelytan så nära golv som möjligt. Jag lägger ett par pundare på ramen så blir det kanon.
 9. Hygiennivån är att inget får skramla. Men utöver det vill jag att styvhet och massa ger en rekyl från membranen som kan dissipera på ett kontrollerat sätt. Tids nog lär det bli lite finlir med fötter.
 10. Tack. Ja, det har jag gjort. Därav lutar ramen 3o, så att tyngdpunkten med marginal ska hamna bakom främre spikes. Men om någon av misstag stöter till den bakifrån så kommer den välta huvudstupa. Tänkte göra det på synliga fogar. De andra bryr jag mig inte om.
 11. Han har nog en intressant samling, det lilla jag sett. Inga problem. De du gillar men som inte är i bra skick går att få tag på. Be honom plocka ut de bästa till dig!
 12. Ja, det brukar bli bäst. Men om du är helt nöjd med den tonala balansen för ett "normalt" eller "korrekt" album, så är nog tonkontroller på källan eller i försteget det smidigaste. Annars är rumsakustiska åtgärder, högtalarplacering och/eller subwoofers att rekommendera i första hand.
 13. Tack! Dipolerna kommer väga ca 40kg styck, med sandfyllda ramar. Jag är trots det lite bekymrad att tyngdpunkten gör dem lättvälta, eller om det heter vältlätta Kanske får komplettera med några pundare. Det bästa jag känner till för att putsa/slipa svetsat rostfritt är nylonark. Ser ut lite som nålfilt, bruna ark. Ps. växterna var oavsiktligt. Jag fotar helst i uterummet eftersom det är sååå mycket lättare där pga ljus. Och jag hade en 50mm-glugg på, så då kom det med lite plantor. Tobaken och chilin börjar ta sig...
 14. Väldigt trevliga bilder! (Jag såg dem inte riktigt i morse i telefonen) Även om @Simon76 kör vidare med CE-1 (av förklarliga skäl), så utesluts ju inte att komplettera med basarna.
 15. Ramarna behöver nylonslipas, och bafflarna får en första oljning med hårdvax; Bafflarna är limmade av 2 lager 21mm 3-skikts ek och 7mm mellanliggande ply, så totaltjocklek ca 50mm.
×
×
 • Create New...