Jump to content

calle_jr

Admin
 • Posts

  18 299
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  176

calle_jr last won the day on July 18

calle_jr had the most liked content!

2 Followers

About calle_jr

 • Birthday 1964-06-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.discogs.com/user/Calle_jr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

55 466 profile views
 1. Han syftar på att 215=32768 innefattar Most Significant Bit i ett 16-bitars format. Jag antar att han menar att skillnader i impedanser i kretsen på ett multilager PCB (som han kallar wire) har betydande inverkan. Men jag ser inte hur han får ihop det. Hela hans text är fullsmockad med sånt här. Det är mycket intressant men väldigt snårigt och ofullständigt beskrivet. Skulle behöva korras och skrivas om för att bli begripligt.
 2. Tack! Förstår du vad han kan mena med "it covers 32768 which is the MSB of 16bits"?
 3. Musiker tjänar inget, noll, zipp på streaming. Så om vi ska satsa på det så kommer konstmusik att dö. Reklammusik och underhållning kommer dock alltid att finnas. När en LP kostade 30kr så kostade en dosa snus 5kr. En dosa snus kostar idag 55kr... På i princip alla konserter och events jag varit på de sista 10 åren har det funnits cd, LP och t-shirts till försäljning. Är det en tidsfråga innan fraktbolagen stoppar försäljning av fysiska media? Att det bara är 10% av befolkningen som är intresserade tycker jag är irrelevant. Så har det alltid varit och som musiker bör man väl i första hand rikta sig mot sin fan base?
 4. Inte alls! Jag tog dig på orden som verkar väldigt klarsynta. Precis. Vad ser du för nackdelar med en sådan transresistansförstärkare i denna tillämpning om jag kan definera källimpedansen mer exakt?
 5. Tanken med upplägget är mycket bra, men jag tyckte det var svårläst till den grad att jag inte förstod alls vad som menades. Bara ett exempel;
 6. När du skrev "beständighet" trodde jag du menade fysisk hållbarhet Den spaningen hade inte jag gjort. Båda mina söner och flera av deras kompisar har 100-1000 vinyl-LP och/eller singlar. Det är fler än många av oss hade när vi var i deras ålder. Åldern hos kunder i fysiska butiker är 15 - 80 år, och det är även tjejer i alla åldrar. Flera unga jag träffar besitter en imponerande fördjupning som går långt utöver att bara lyssna. Vissa på arkeologisk nivå, som en del av oss här Min spaning är att det helt enkelt är för många som attraheras av det som omgärdar spelande med fysiska medier. Fysiska media kommer överleva även nästa världskrig.
 7. Mycket intressant dac @ishoot! Bra information på Magnahifis hemsida. Den kompletterande informationen var bra men mycket svårläst.
 8. Ofta är inte kopplingarna alls det man antar så jag gissar på Dr. John. Ställningen är;
 9. Ok, det ska jag göra. Jag vet att han moddat ett repro-kort till dig, men det är inte baserat på uppmätning av tonhuvud. Vad jag förstår är det mer generiskt och baserat på komponentval och konstruktionslösningar. Han använde ett riaa för testning om jag minns rätt. Eftersom han numera har en bandspelare för sina finska bandupptagningar kanske han rentav är lite intresserad av mina övningar
 10. Sorry @conan, jag svarade i fel tråd . Var nog trött i morse. Semestertider Men det är ju liknande frågeställningar, dvs att bestämma karakteristiken för en källa (pickup/tonhuvud) i audiobandet. Så om jag mäter mV och µA från spotfrekvenser direkt på pickupen med en multimeter, funkar det? Utspänningen är ju 22mV vid 1kHz, så jag behöver nog ingen förstärkning.
 11. Jag är inte så blåögd att jag inbillar mig kunna göra något som inte Studer skulle kunna göra. Vill förtydliga att det är totalt otänkbart. Så hela skillnaden ligger i just att göra något som skalar bort alla variabler och nödvändiga kompromisser, all flexibilitet för olika tonhuvuden, eq, hastigheter, inspelning mm, och skräddarsyr en krets för just detta tonhuvud och endast avspelning och endast 15ips IEC/CCIR med moderna 10½" band. Jag ska se om jag kan gå vidare med detta.
 12. Nu ska jag inte röra till det, men jag blev mycket fascinerad av en approach baserad på strömkälla, den som har lust kan läsa här. I korthet är uppspelningen baserad på en transresistansförstärkare (IV-förstärkare) i stället för en integrerande spänningsförstärkare. Det man utnyttjar är att strömmen genom tonhuvudet är direkt proportionell mot magnetflödet , i stället för att spänningen är proportionell mot magnetflödesändringen . Dvs man undviker behovet av integration. Både Boegli, Perandi och Tritschler har studerat detta, och Thomas Salvatierra har vidareutvecklat ett förslag till krets för praktiska tonhuvuden; Figur: Salvatierra, Thomas R. M.S.Egr., Department of Electrical Engineering, Wright State University, 2011. Design and Evaluation of an Audio-Frequency Transresistance Amplier for Magnetic Tape Playback. Vad sägs, är inte detta värt att studera vidare
 13. Jag har mätt utspänningen i hela audiobandet. Det är röd kurva i ovan diagram. Jag vet att källan är induktiv och att den har en dc-resistans. Hur mäter jag ström på ett tonhuvud? Samma som en högtalare fast tvärtom?
×
×
 • Create New...