plind

Medlem+
 • Content Count

  1 038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

plind last won the day on December 7 2018

plind had the most liked content!

About plind

 • Birthday 1960-12-10

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

10 388 profile views
 1. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Härligt reportage
 2. Den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-adaptrar/plexgear-usb-3-0-till-sata-och-ide-p61369 och den här; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/lagring/harddiskar/samsung-860-evo-ssd-disk-1-tb-p61717?gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1enx6_vsXu1dxCO240a9h1wYqRNqIQ8iHgahGoAJg4lGiR1uOv7Zvc2RoCtOUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds borde kunna räcka åt mig. Har inte jättemycket lagrad musik, strömmar det mesta från Tidal
 3. Ungefär hur mycket kostar en dylik lösning? Den lilla externa usb-hårddisken jag länkade till i första inlägget kostar 900 kr. Fördelen med den här skulle då vara att den har en egen strömförsörjning och därmed lite bättre ljud?
 4. Jag strömmar för det mesta Tidal till min Auralic Mini streamer men har även min cd-samling på hårddisk. En liten usb-hårddisk som även innehåller mina gamla foton och dokument. Tänkte nu skaffa en dedikerad hårddisk med bara musik på. Räcker det med en sån här liten rackare ? https://www.cyberphoto.se/foto-video/lagring-minnen/harddiskar/extern-harddisk/seagate-expansion-portabel-harddisk-2tb Eller finns det fördelar med en större stationär "NAS"? Tycker det känns smidigt att kunna plugga in den med usb i streamern direkt. Lätt att ta med till HiFi-kompisar oxå. Den jag har nu har "vanlig" usb-kontakt i ändan som ska in i dator eller streamer och en smal s.k. Micro i andra ändan. Jag kan alltså inte använda mina finare "HiFi-USB" kablar till den.
 5. plind

  Figges ljudlåda

  Du är välkommen även här i min enkla boning
 6. plind

  Apexorca på HIGH END München 2019

  In till Marten kanske? :-)
 7. plind

  Nyheter på halvfabrikat!

  Goldenear är ett märke som kör med element formade på det här sättet. https://www.goldenear.com/images/brochures/GET_Triton_One_Literature.pdf Bra ska de visst låta oxå!
 8. plind

  Mickes Musikrum

  Tackar, det funkade
 9. plind

  Mickes Musikrum

  Hur får man in den som favorit i DS-Lightning? Den hittar bara den "vanliga" Radio Paradise när jag använder sökfunktionen
 10. plind

  En resa mot välljud

  Snyggt,stilrent och säkert välljudande
 11. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Så bra, tänkte väl det!
 12. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag tycker det låter märkligt att ett byte av förstärkeri skulle ändra det tonala så pass mycket att ljudet tiltar över åt ett håll :-o Testa att skifta plats på monoblocken(eller enklare högtalarkablarna) så att ljudet från höger slutsteg tas ut i vänster högtalare. Skulle inte förvåna mig om monoblocken skiljer sig lite från varandra eftersom det inte verkar vara ett matchat par du har lånat nu.
 13. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  De svarta ja :-) Låter det olika i vänster o höger kanal? Ser att det är olika fabrikat på rören... Låter det bäst i triod eller pentodläget?
 14. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Röda eller svarta månntro?? :-) Från mässan i höstas.
 15. plind

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kul om det är dessa som avses! Verkligen "närproducerade" Har låtit bra varje gång jag hört dem.