Jump to content

mangew

Medlem+
 • Posts

  931
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mangew

 1. Nåja grabbar! Glöm inte frågeställningen....
 2. Dina intryck går i linje med vad många tycker om Cardas generellt, frånsett Clear, då jag läst många beskriva dem ungefär likadant. Å andra sidan finns det såklart många som tycker som calle_jr. Jag snappade upp nånstans att de kunde passa bra med en högtalare som har liknande utformning som mina egna så jag blev lite sugen prova dem.
 3. calle_jr: Vad tycker du om Cardas? Nu har jag inte sådana högtalare men läst att Avalon använder Cardas vid sina demos.
 4. Varför är folk upprörda över denna kabel? Det är väl fullständigt självklart att det inte finns någon kabel från dedikerad Hifikabel producent som råvaran motiverar priset till kund. Jag inbillar mig inte i den vildaste fantasi att en kabel för 10kkr eller 100kkr till kund ens ligger i närheten av det i materialkostnad. Snarare ligger förmodligen råvarans pris på några % av slutpriset, resten betalar vi till löner, marknadsföring, vinster och kanske en del "utveckling". Sedan ligger såklart inte råvarupriset på en kabel för 5000:- och 100 000:- så långt ifrån varandra, där betalar man också för helt andra värden. Vill man försöka sno åt sig en del av kakan så är det fritt för var och en att försöka, finns ju bra exempel på sådana som lyckats. Ingen som begår brott här. Jag har DIY:at en hel del kabel i mina år. Men ska faktiskt betala en del pengar för en köpeskabel för att det känns motiverat just nu...
 5. De kablar jag använder själv är förnärvarande: Ström: -Monoblockena Signalcable Magic Powercord -DAC Signalcable Magic Power Digital Reference Har en uppsättning DIY kablar där råtamerialet är från tillverkare Helukabel, kommer ej ihåg exakt beteckning: http://www.euphonia-audioforum.se/forums/i...1517&st=260 Signal: - En DIY XLR med tvinnade silverledare enligt ett recept från nätet som jag ej kommer ihåg. Letade fram den då jag behövde XLR igen. Högtalarkabel - DIY tre-flätad Belden Mediatwist 1874A (http://www.belden.com/techdatas/english/1874A.pdf) Ibland kopplar jag in en kopparfoliekabel, två folieledare liggandes på varandra med matttejp och bomullsisolering. Just nu är det en salig blandning kabel, jag ska göra kabeluppsättningen mer enhetlig och kommer satsa på köpta produkter - prisklass ospecificerad men begagnat är alternativ.
 6. Vilka kablar använder du i ditt system? Och vad tycker du om dem? Själv har jag använt olika DIY kablar under många år, det är inget fel på dem men nu är jag smått intresserad ta in köpeskabel i systemet. Ni som vill, skriv vad ni själva använder och vad ni tycker så kommer jag sondera terrängen bland dessa. Edit: Hoppas vi kan undvika disskussion om kablar
 7. Sedär, en handlare i stan finns listad. Synd bara att jag inte vill betala stora pengar hos dem... Men det fanns gott om andra alternativ
 8. Devialet 200 ser mycket intressant ut, vilka säljer dem?
 9. Det är just kabelbiten som jag lockas minska. Har ju minskat något redan då jag sen tidigare skalat bort försteg. Sedan är det inte lika kul längre ha flera stora lådor som ska placeras, utrymmet finns men smidigheten med en enda låda känns attraktivare numera.
 10. Tack för alla svar hitills i tråden, de två ovan nämnda är båda intressanta och ganska vitt skilda. Devialet är en produkt/märke som jag är intresserad av då jag tidigare sett många nöjda med deras större modell. Gato är ett jag inte ens visste fanns. Tydligt är att under de två år jag haft min elektronik och varit sparsam bevakare av Hifiscenen har det hänt mycket och många produkter som faller in i den kategori jag är intresserad av.
 11. Funderar på byte, har ju haft min nuvarande elektronik i snart 2år. Vad finns det för integrerade förstärkare med inbyggd DAC i dagsläget, har inte hängt så mycket i Hifisvängen senaste året. Devialet finns, Hegel har någon...mer? Prisklass allt mellan 30-100 000:-
 12. Tycker listan är ett tydligt facit på att inget är "bäst" utan det är tycke och smak som avgör vilka produkter man lägger sina pengar på.
 13. Det knäppande ljudet finns på alla volymer, eller fanns. Men på högvolym hördes det givetvis tydligare, var lite som att höra på en LP med damm i spåret. Min högtalare är ett egenbygge, eller jag har byggt den efter en beskrivning jag fått av en kunnig person inom DIY kretsar i Holland som utvecklat den under lång tid och jämfört under tiden mot orginalet som är Avalon Eidolon (utan diamant). Förstärkarna är Klass D moduler som är hopbyggda av mig själv också.
 14. Suveränt, tack för svaret Leif. Av en som jag vet känner till T&P väl... Som jag nämnt, kan inte påstå att jag hör skillnad men det var tydligt hur färgförändringen kommit på senaste månaderna. Har inte alls tänkt på den tidigare.
 15. Vetefan vad outputen är men jag har spelat en del Spotify för ungarnas skull och jag har märkt att det förekommit "knäppar" i ljudet. Hittade inte problemet förrän efter ett tag och det var någonslags ljudförbättring i windows som ställde till det. Började tänka att det är en bov, iaf så låter diskanten och jag kan inte svära på att det är sämre eller lika som förut. Min anläggning kan du se i profilen, längst ner i detta inlägg.
 16. Det är dammskyddet som har fått en gulaktig kulör, den andra har inte alls samma färg. Denna diskant har inte varit ute för solljus, den står längre från fönstret än den andra högtalaren som inte har denna färg samt så har jag alltid ett tygöverdrag över högtalarna när de inte används. Det har uppstått någongång på senaste tiden, märkte det direkt då jag tog av skyddena i veckan och har aldrig lagt märke till detta tidigare. Kan ju ha hänt under användning, min tanke var att den är bränd/överhettad på något sätt.
 17. Det är långt mellan spelningarna nuförtiden, blir mest lite barndisko någon fredag dp och då samt seriöslyssning ett par gånger om året... Men ve och fasa då jag gjorde en av de mer sällsynta avtäckningarna och fann att ena diskanten var färgad på något underligt vis, bifogar en bild: Vet ej vad som hänt eller när det hänt, diskanten låter. Om den har försämrad prestanda måste jag låta vara osagt men det känns inte bra. Edit: ja om någon missar det så är det självklart en keramisk diskant från T&P(Accuton)
 18. Tycker det verkar vara en lysande produkt, frånsett att den behöver kunna fjärrstyras för lyssning i hifianläggningar men det kanske blir Rev.2 Om Hifibutiker tycker den är för billig för att attrahera dem, vem behöver en stelbent hifibutik om man kan köpa produkten med god service direkt på nätet?!
 19. Började min "hifiresa" för ca. 20år sedan...har gått på många minor allt från direkta felköp som handlat av fel handlare. Även kommit i kontakt med handlare och personer som har min största respekt. Idag är jag inte ute och reser men den dagen kanske kommer igen, dock är min femöring i ärendet. Har du Svanteborg det minsta intresse att lära dig (för du behöver inga förkunskaper) att DIY:a så kommer du att kunna få prestanda billigare än handla färdiga produkter över disk. Det gäller allt från kabel till högtalare och elektronik. Just nu består min anläggning till större delen DIY och jag är nöjd, jag hade inga förkunskaper om DIY när jag började. Det är dessutom ganska kul, speciellt när man lyckats. Sedan begagnat, hifimagasinet.com är främsta platsen att söka detta, finns andra också men den är ganska okomplicerad. På begagnatmarknaden får man mer för pengarna och det finns gott om produkter i nyskick till 50-60% av nypris. Ungefär där tycker jag en begagnad produkt ska ligga. Googla och läs om produkter som du är intresserad av, olika tekniker som finns som rör, transistor, rundstrålande högtalare osv. På sådant sätt kan man skaffa sig en bra grund över vad som finns på marknaden, man får såklart inte den praktiska erfarenheten av produkterna men kan skapa sig bra bilder. Gå inte bara in hos en el två handlare och köp allt de säger eller säljer.
 20. En handlare är ens "vän" då man får köpa produkterna till inköpspris efter kostnader för dem är betalda. I övriga fall är handlaren i huvudsak intresserad att sälja en produkt till dig för att tjäna pengar. Må vara att det innefattar att ha en god relation till kunden, ge bra service, bjuda på kaffe och fråga hur barnens skolgång går. Vi hade hemma en köksleverantör i dagarna, han ger jättebra service med inmätning, råd och tänkvärda saker, bjuder på nymalet kaffe, ritar om köket efter alla önskemål. Men i slutänden är han bara intresserad att sälja ett rätt dyrt kök till oss. Och då vi har den fina servicen känns det som att han värnar om att vi ska få produkterna vi vill ha. Men han är ju inte en vän för det.
 21. En till fråga om Bluesound, är det en liknande enhet som en Squeezebox men i annat mer designat utförande och möjligen lite extra funktioner. Dvs man måste ha en dator liksom till en SB för att spela FLAC, nu klarar den ju inte Spotify som jag egentligen har som krav? Har redan avhandlat en SB v3 som jag använde under ett par år, den fungerade bra men en sådan lösning hjälper inte mig idag.
 22. Jag har googlat Bluesound lite och jag har svårt förstå produkten och hur man integrerar den i en hifianläggning man jobbat upp under tid. Att det är en designpryl som gör sig i vit-svarta rummet är klart och ett sådant har jag och inredningsanpassade system. Men läser bara att den fixar wimp inget om spotify?! Sedan förstår jag inte riktigt vad den gör, tillverkaren hemsida lämnar tycker jag en del i övrigt att önska då informationen är knapphändig. Nu har jag inte alls hängt med i Sonos/Airplay racet så det är möjligt dessa produkter är mycket bättre och klarar mer än jag tror.
 23. Skulle jag köpt högtalare i den prisklassen hade jag tittat närmare på Avalon. Aldrig hört dem men gillar dem på något vis. Snygga, design som håller över tid och verkar låta bra av allt man läser om dem.
×
×
 • Create New...