Jump to content

mangew

Medlem+
 • Posts

  931
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

4 772 profile views
 1. Nåja grabbar! Glöm inte frågeställningen....
 2. Dina intryck går i linje med vad många tycker om Cardas generellt, frånsett Clear, då jag läst många beskriva dem ungefär likadant. Å andra sidan finns det såklart många som tycker som calle_jr. Jag snappade upp nånstans att de kunde passa bra med en högtalare som har liknande utformning som mina egna så jag blev lite sugen prova dem.
 3. calle_jr: Vad tycker du om Cardas? Nu har jag inte sådana högtalare men läst att Avalon använder Cardas vid sina demos.
 4. Varför är folk upprörda över denna kabel? Det är väl fullständigt självklart att det inte finns någon kabel från dedikerad Hifikabel producent som råvaran motiverar priset till kund. Jag inbillar mig inte i den vildaste fantasi att en kabel för 10kkr eller 100kkr till kund ens ligger i närheten av det i materialkostnad. Snarare ligger förmodligen råvarans pris på några % av slutpriset, resten betalar vi till löner, marknadsföring, vinster och kanske en del "utveckling". Sedan ligger såklart inte råvarupriset på en kabel för 5000:- och 100 000:- så långt ifrån varandra, där betalar man också för helt andra värden. Vill man försöka sno åt sig en del av kakan så är det fritt för var och en att försöka, finns ju bra exempel på sådana som lyckats. Ingen som begår brott här. Jag har DIY:at en hel del kabel i mina år. Men ska faktiskt betala en del pengar för en köpeskabel för att det känns motiverat just nu...
 5. De kablar jag använder själv är förnärvarande: Ström: -Monoblockena Signalcable Magic Powercord -DAC Signalcable Magic Power Digital Reference Har en uppsättning DIY kablar där råtamerialet är från tillverkare Helukabel, kommer ej ihåg exakt beteckning: http://www.euphonia-audioforum.se/forums/i...1517&st=260 Signal: - En DIY XLR med tvinnade silverledare enligt ett recept från nätet som jag ej kommer ihåg. Letade fram den då jag behövde XLR igen. Högtalarkabel - DIY tre-flätad Belden Mediatwist 1874A (http://www.belden.com/techdatas/english/1874A.pdf) Ibland kopplar jag in en kopparfoliekabel, två folieledare liggandes på varandra med matttejp och bomullsisolering. Just nu är det en salig blandning kabel, jag ska göra kabeluppsättningen mer enhetlig och kommer satsa på köpta produkter - prisklass ospecificerad men begagnat är alternativ.
 6. Vilka kablar använder du i ditt system? Och vad tycker du om dem? Själv har jag använt olika DIY kablar under många år, det är inget fel på dem men nu är jag smått intresserad ta in köpeskabel i systemet. Ni som vill, skriv vad ni själva använder och vad ni tycker så kommer jag sondera terrängen bland dessa. Edit: Hoppas vi kan undvika disskussion om kablar
 7. Sedär, en handlare i stan finns listad. Synd bara att jag inte vill betala stora pengar hos dem... Men det fanns gott om andra alternativ
 8. Devialet 200 ser mycket intressant ut, vilka säljer dem?
 9. Det är just kabelbiten som jag lockas minska. Har ju minskat något redan då jag sen tidigare skalat bort försteg. Sedan är det inte lika kul längre ha flera stora lådor som ska placeras, utrymmet finns men smidigheten med en enda låda känns attraktivare numera.
 10. Tack för alla svar hitills i tråden, de två ovan nämnda är båda intressanta och ganska vitt skilda. Devialet är en produkt/märke som jag är intresserad av då jag tidigare sett många nöjda med deras större modell. Gato är ett jag inte ens visste fanns. Tydligt är att under de två år jag haft min elektronik och varit sparsam bevakare av Hifiscenen har det hänt mycket och många produkter som faller in i den kategori jag är intresserad av.
 11. Funderar på byte, har ju haft min nuvarande elektronik i snart 2år. Vad finns det för integrerade förstärkare med inbyggd DAC i dagsläget, har inte hängt så mycket i Hifisvängen senaste året. Devialet finns, Hegel har någon...mer? Prisklass allt mellan 30-100 000:-
 12. Tycker listan är ett tydligt facit på att inget är "bäst" utan det är tycke och smak som avgör vilka produkter man lägger sina pengar på.
 13. Det knäppande ljudet finns på alla volymer, eller fanns. Men på högvolym hördes det givetvis tydligare, var lite som att höra på en LP med damm i spåret. Min högtalare är ett egenbygge, eller jag har byggt den efter en beskrivning jag fått av en kunnig person inom DIY kretsar i Holland som utvecklat den under lång tid och jämfört under tiden mot orginalet som är Avalon Eidolon (utan diamant). Förstärkarna är Klass D moduler som är hopbyggda av mig själv också.
×
×
 • Create New...