Jump to content

brumel

Medlem
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by brumel

 1. brumel

  Rummet

  Vad jag förstår så är lyssningspositionen väldigt viktig för vilka resonanser som uppstår. Flyttar man sig 10 cm så kan resultatet av ens akustiska åtgärder vara helt annorlunda. Så absorbenter fixar till efterklangstiden vilket är kalas men peakar kan också eq:as bort. Jag tror det är bäst att planera sitt rum så man har en massa peakar då dom är lättare att jobba med än dippar. Då hjälper man högtalaren lite på traven också för den behöver ju inte göra så stora utslag vid låt oss säga 80 hz om vi dämpar lite där med eq:ns hjälp. Då minskar också efterklangstiden vid 80 hz.
 2. Asså nog borde New Order/Joy Division platsa på listan. Behöver lite 80-tal av rent nostalgiska skäl. Jag väljer "Substance" från 87. Så behöver vi lite Depeche också. "Black Celebration" blir bra på min lilla mörka ö. Så behöver vi lite 70-tals heavy. Black Sabbath "Sabbath Bloody Sabbath". Och för att lysa upp min tillvaro, "Vier Letzte Lieder" av Rickard Strauss som sjungs utmärkt av finska sopranen Soile Iisokoski. Till samma avdelning för vi Bach Goldbergvariationer i Glenn Goulds första tappning från -55. Mera Bach och Glenn Gould kan aldrig skada varför vi kastar in några Partitor. Särskilt bra om vi får med No 4. Sen behöver vi lite stora körverk för att stärka själen. Thomas Tallis är en utmärkt sådan kompositor som skrev en jättemotett för 40 stämmor "Spem in Alium". Den är utomordentligt svårlyssnad annat än i hörlurar. Så behöver vi lite brittisk pop och vad kunde bli bättre än Beatles "Revolver". För att hitta en amerikansk motsvarighet tar vi in Byrds "5th dimension". Sen får vi inte glömma Sverige så vi kastar in Kent "Isola", passar väl bra på en öde ö. Ja listan blir nog en annan nästa gång jag får frågan. :cool:
 3. Haha var det inte Vivaldi som skrev samma konsert 400 gånger. Lite elakt sagt eftersom den konsert han skrev var bra. Gitarr, mandolin, flöjt, violin. Alla instrument får vara med. Är hjärtligt trött på Fyra årstider men kan rekommendera hans kyrkliga repertoir. Han skrev en väldans massa kantater. Inte som Bach med recitativ och hela faderullan men mera korta solokantater. Sen skrev han en del kammarmusik också triosonater och kyrkosonater.
 4. Hej allihopens nu har jag joinat ert forum! Här kommer lite barocktips: Toccata Adagio Fuga nr 564 av JS Bach. Särskilt Adagiot är fint. Skivan är Meisterwerke Orgelwerke no 1 som är återutgivningar DG:s katalog. Ton Koopman spelar. Och som alltid spelar han väldigt bra. Ljudet är bra och det hörs verkligen om man har en baskapabel högtalare. En annan favorit: German cantatas med Andreas Scholl counter tenor. Harmonia Mundi. Verkar inte som den går att få tag på nu, inte på CDON iaf. Nedrans. Ljudfavoriten är ändå Musical Book of Hours med ensemblen Pomerium. Medeltida körmusik. Mycket bra rumsupptagning och kör. DG. Midprice.
×
×
 • Create New...