Jump to content

T.B

Medlem
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by T.B

  1. Nu är det brådis. Fick reda på att grannens grabb önskar sig en gitarr som födelsedagspresent. Det som efterfrågas är en barngitarr i bra skick. Skicka svar med pris och eventuell bild till: Thomas.ann-sofie@hotmail.com Eller ring 0523-13393 alternativt 073-7850041 Med vänlig hälsning Thomas PS: Blev osäker på stavningen av just detta instrument. Gittar, gitarr, gitar eller välj själv då jag blev väldigt osäker.
  2. Spelar det någon roll att Mayro valde att svara i denna tråd och på detta forum? Det viktiga var väl ändå att han fick ett svar som gjorde att han förstod rabaldret angående denna fällning.
  3. Tyckte dessa ord var utmärkta längre upp. Nu är de verkligen passande då det är Sladd:s tråd och skall handla om VTL och lyssnande på musik via denna.
  4. Så här i förkylningstider så är inspelningskvalitet kanske inte så viktigt när man skall lyssna på musik. Det susar, piper och knäpper i öronen så för att döva detta något så spelas det nu Damian "Jr. Gong" Marley - Welcome to Jamaica med hyffsad styrka. En skiva som i vanliga fall retar mer än underhåller då inspelningskvaliteten är mindre bra. I sjuktider är det annat som retar och musiken underhåller.
  5. Vill passa på att tacka för bilder och text, detta då placeringen av denna mässa var lite avsides.
  6. Det som etsat sig fast mest i mitt minne är min absolut första anläggning. På pojkrummet fanns en tråkig kassetbandspelare av ovidkommande märke. Däremot så ägde min morbror en anläggning som det dregglades väldigt mycket över. Återkommer strax till vad. Vad skall en 12 åring göra för att kunna köpa något som man verkligen vill ha och är utan pengar? Man erbjuder sin arbetskraft under ett helt sommarlov, lönen var den hett eftertraktade stereon. Måla hus och staket, hugga ved och lägga stenplattor i trädgården var vad min sommar bestod av 1982. Lönen blev en tuner med beteckningen ST-310, förstärkare med beteckningen PM-310, en skivsnurrare som jag inte kommer ihåg beteckningen på men märket är det samma på alla nämligen Marantz och till sist ett par Sonab högtalare. Gissa hur min nuna såg ut när allt var på plats och gav ifrån sig ljud i mitt rum. Helt riktigt, jag var en glad liten skit som rockade loss med Elvis på skivtallriken.
  7. En semestertripp till Danmark. Nu lyser avundsjukan kraftigt. En sak jag reagerade på är att du måste ha mängder av bilder att förmedla till oss, detta då tempot är högre än vanligt. Gillas skarpt.
  8. Detta skall bli mycket roligt att följa då det kan finnas tips på vägen för en annan.
  9. Glömde denna : http://bluesfrossa.se/index.htm Lite tider, olika band och resturanger där det spelas på kvällen. OBS: På fredag är det resturanger och kyrkan som gäller, då kostar det en liten slant att få lyssna. Lördag är det parken och gratis som gäller dagtid och resturang/pub som är aktuellt kvällstid.
  10. För oss som tycker om denna form av musik så kommer här ett tips. Fredag och lördag så sker detta i min "lilla" hemstad: Lysekils Bluesfrossa / Blues i Stadsparken På fredag så får man dessutom lite gospel inblandat i det hela. Nu hoppas jag det blir bra väder så man verkligen kan njuta av detta nöje som är gratis.
  11. Ohh vad bra detta blir. Går på semester måndag morgon och då startar du upp en ny följetong. (Stavas det med o eller å?) Nu skall det dregglas i måttlig takt då text och bilder säkerligen håller sedvanlig standard.
  12. Så äntligen kom då det stora paketet. Grannens katt Zimba ville vara med och öppna. Som jämförelse så kan nämnas att detta är en stabil kille på 6.5 kilo, ingen liten pojk med andra ord. OT: Vad är det med katter och lådor? Fram med kniven och öppna och gissa om jag blev snopen, en låda till!(Välpackat) Så äntligen kom man in i lådan och fick lyfta fram lite saker. Till att börja med lite bra att ha saker. Enda negativa saken jag har hittills är färgen på fjärren, förväntade mig att den skulle vara svart då receivern är detta. Så fick man upp guldklimpen som är otroligt svår att fotografera, den skall vara svart men resultatet ses här. Mått och vikt är nästan exakt som 7500:an, det som skiljer lite är djupet som är något mindre på 7001. Antingen så ljuger siffrorna eller så har jag blivit akut klen. Den nya känns tyngre och stabilare. Allt har en baksida, så även denna med allt vad som tänkas kan av ut & ingångar. Blir inte mer just nu då här skall knappas och testas. Det känns som julafton för 25 år sedan, ivrig förväntan och spänning som fortplantas genom kroppen. Ha en trevlig natt på er, jag kommer inte sova så mycket. Thomas.
  13. Nu har jag gått utan musik här hemma i tre veckor. Vad skall en stackare hitta på under tiden? Hmm nere i hobbyrummet kan jag säkert hitta på något och där finns det en gammal radio åtminstone. Behovet finns inte då jag har men kablar till frontar och center det kan jag väl knåpa ihop. En timme senare så är resultatet detta som duktiga och professionella måste se genom kisande ögon. Nu var detta inget dyrt eller speciellt svårt att knåpa ihop. Att det inte rör sig om stora summor kan ses nedan. Det tog inte lång tid så vad skall man hitta på nu då? Under högtalarna och subben har jag stenplattor som så många andra, detta tillsammans med spikes. Ner och rota runt bland högarna och hittade en stor spill bit från en köksbänk. Nämen titta ett liggunderlag och vips så har ytterligare en timme gått. Lite osanning då limmet var tvunget att torka innan oljan kom på. Om detta är bättre, sämre eller inte ger någon skillnad? Ingen aning men kul har jag haft och kul kommer det att bli att testa de olika alternativen jag nu har. Ha en trevlig dag på er alla. Thomas
  14. Det kan jag lova att det blir. Kan bara som kuriosa för er alla berätta att tanten har häcklat mig en hel del. Du tycker om att läsa om andras resor och titta på deras bilder, och nu när du skall ha en egen resa att dokumentera så glömmer du kameran.
  15. En förvarning om att detta kommer att vara en resa i mycket makligt tempo. Något som jag lärt mig vara ledmotiv på detta forum. Förra tisdagen så tyckte vår reciver att omgivningen var såpass trist att den ville visa sitt missnöje genom att skicka meddelandet med röksignaler. Har bara en före bild på den. (Något suddigt står det SR7500) Efter en resa till farbror kirurgen så kom utlåtandet att detta var nu inte försvarbart att laga. Detta var kul då modellen inte tillverkas längre och vi har varit så nöjda. Vilket märke blev det ingen diskution om hemma då ljudidealet passar oss. Modell däremot blev det lite debatt om vid köksbordet. Ni kan få gissa själva vem som ville ha en dyrare VS billigare. Onsdag och det blev till att åka runt och lyssna på SR4001 (aldrig ett alternativ men kul som jämförelse), SR5001 (Som föregående), SR6001 (Nu börjar det likna något), SR7001 (Se där och alla bitar föll på plats) och till sist SR8001 som faktiskt i mina öron inte lyfter ljudet jämfört med 7001. Möjligtvis fanns där något lite mer krut men vi är inte direkt några som vrider kontrollen åt höger i stor skala. De två sist nämnda fanns på samma ställe och hade samma kringutrustning vid lyssningen. Tyckte inte att prisskillnaden var befogad i vår hem. Då vi inte vill göra någon handlare ledsen då vi missat deras butik så nämns inte var vi lyssnade. Kan bara meddela att vi möttes av kunniga, serviceinriktade och mycket trevliga handlare. Nu är en svart Marantz 7001 beställd då det inte fanns någon hemma. Bilder på nykommlingen och ett högst amatörmässigt uttalande av hur det låter kommer senare. PS: Undrar ni varför det inte finns några bilder från resan? Helt och hållet undertecknads fel då kameran glömdes på kistan i hallen.
  16. Just nu är det "skvalmusik" via radioseven som låter i datorhögtalarna. Man får lov att ha en oseriös dag ibland. Vill ge er alla lite skäll till sist, eftersom det varit så många bra tips i denna tråd så har inköp av skivor skjutit i höjden.
  17. Information om grundarbete,skisser och tester har gjort att man verkligen förstår vilket arbete som ligger bakom detta hantverk. Detta har gjort denna tråd till en riktig pärla. Respekten för hantverket steg mer för varje läst rad. Att det hela blev framställt med bilder av klass är för oss läsare en fin present. Tackar allra ödmjukast.
  18. Timbre: Strålande bra bilder. :cool: Jorma: Bockar och bugar för att en producent har viljan att visa (om än inte hela ) hur tillverkningen går till. Personligen tror jag inte det är många som skulle ställa upp på detta så det blir mängder av + i kanten. Mycket intressant läsning.
  19. Detta skall bli kul. Att det är mindre kul att jämföra med ens egentillverkade "leksaker" är något man bara får ta.
  20. Då hoppas vi på att familjen kan vara tillsammans i helgen. Bara njut av varandras sällskap och ta nya tag nästa vecka. Trots stort avstånd så tveka inte att fråga om hjälp med vad det nu skulle kunna vara.
  21. Här på västkusten hålls alla tummar som går att finna. Sänder våra positiva önskningar om att detta löser sig på bästa sätt.
  22. En mycket intressant tråd där huvudpersonen ännu inte yttrat sig. Vad är det som letat sig till de blekingska skogarna? Ett par mycket modifierade Logitech dator högtalare kanske!? Edit: Självklart kom det ett inlägg medan jag skrev mitt.
  23. Mycket bra att denna tråd är igång igen. Nu åker haklappen på.
  24. Då kan vi bara säga som så här att om eller när inspirationen väl återkommer, så finns här ett flertal som mer än gärna ser fortsättningen på denna resa. För egen del hoppas jag att denna stund inte blir långvarig. På återläsande. MVH Thomas
  25. Med tanke på bildkvaliteten så skriker mina sinnen mer, mer...... Det känns nästan som man vore på plats själv. Kul med en så stilfullt inredd butik.
×
×
  • Create New...