Jump to content

peranders

Medlem+
  • Posts

    159
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by peranders

  1. Just nu jobbar jag med en kravdatabas och då undrar man hur man jobbar med denna produkt.

     

    Tänk er, först: Vad vill du åstadkomma?

     

    Sen: Hur kontrollerar du det?

     

    Slutligen: Vad har du för villkor för att bli nöjd?

     

    Svärta vill jag ha.

     

    Hur mäter jag svärta?

     

    Hur mycket svärta ska produkten ge för att passera kvalitetskraven?

     

    Ni hör hur det låter.

     

    Svärta går inte mäta och inte heller att beskriva. Man kan inte heller se/mäta när man uppnår tillräcklig svärta.

     

    Det enda jag kan se med denna stickpropp är att den är cool men saknar alla egenskaper utöver en helt vanlig stickpropp.

  2. Det verkar inte vara otroligt det du säger. Själv har jag stött på en apparat som genererade 3 x 400 V, 16 A avsett för EMC-mätningar. Denna apparat genererade ren 50 Hz sinus och sedan mätte man strömmen till mätobjektet med en spektrumanalysator. Accuphase-burken verkar vara en rejäl pjäs så jag kan tänka mig att den innehåller ett fett slutsteg för 50 Hz.

  3. Liten undring: När man jobbar med mikrovolt, varför använder man inte skärmande material? Metallåda eller folieklädd låda? Tvinnade trådar för att minimera instrålade fält?

  4. Man får inte glömma bort PSSR (= undertryckning av störningar på matningsspänningen) som förstärkaren har. Detta tal kan vara några decibel till väldigt många beroende design. En normalt slutsteg undertrycker 50 Hz och dess övertoner så bra att det inte hörs i högtalaren, i alla fall inte på en meter eller så. Som sammanfattning så orsakar DC på nätet ett irriterande surr i trafon. Dessutom brukar detta surr vara oregelbundet och då stör det ännu mer.

  5. Vad som händer är att järnkärnan mättas => induktansen försvinner => strömmen ökar => strömmen skapar magnetiska krafter => lindningen rör sig => det låter => irriterande.

     

    Jag kan gott tänka mig att de interna förluster ökar men det är inget jag har noterat.

     

    Det är allt.

     

    Anledningen till toroider är känsligare beror på att de konstrueras för högre magnetisk flödestäthet , mer Tesla. Järnet kan inte magnetiseras hur mycket som helst utan man kommer till en gräns där järnet går i taket.

  6. Jag vet inte riktigt hur mycket fakta som kom fram angående DC i nätet men kan säga att DC inte påverkar ljudet i högtalaren, dvs det låter inte bättre med ett DC-filter men det är förbaskat irriterande vi svaga lyssningsnivåer att lyssna på en morrande toroidtrafo. Morrandet är ofta oregelbundet dessutom. Jag säljer DC-filter och jag kan säga att alla hittills har blivit av med brummet där det kom från just DC:n. Har man en trafo med lösa lindningar så hjälper inte denna åtgärd. Notera att toroidtransformatorer är de som är riktigt känsliga för DC.

  7. Den går till min flickvän som jag gav bolaget i julklapp till. Blir det bättre om det omvandlas till aktiebolag istället för enskild firma?

    Enskild firma är du och det är personligt. Du kan alltså inte ge bort något. Din flickvän har startat firma och firmanamnet är hennes namn. Om du står för ruljansen så får hon betala skatt och ha dig som anställd, eller så kan du jobba gratis. Hon är också personligen ansvarig, både ekonomiskt och juridiskt.

    Aktiebolag kräver att du skakar fram 100000 kronor i aktiekapital så det verkar vara en våghalsig aktivitet.

  8. Jag har nu lagt adressuppgifter, organisationsnummer och momsnummer på hemsidan och i shoppen.

    Shoppen ska kännas som att man dyker efter mystiska stenar från botten av havet och sätter dom i ljudanläggningen. Alpha Centauri är något som har rest genom rymden och fallit ner i havet bredvid Coconut-Audio stranden.

    Såg att organisationsnumret inte går till Coconut-Audio utan till en 19-årig tjej.

  9. Shoppen ser fin ut fast vad har utseende att göra med dina produkter? Jag noterar också att du inte har några adressuppgifter. Det utsänder stark scam-varning. Skulle du handla av en webshop som är helt anonym?

    Om du är nyfiken:

    http://r-domain.net/www.coconut-audio.com?...47173#backlinks

    Hittade detta:

    Netflix lets you throttle, Facebook and Warner add movies, and Tom gets really, really stupid spam. Coconut Audio – best troll ever.
×
×
  • Create New...