Jump to content

peranders

Medlem
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by peranders

 1. Ap har ett brusgolv på runt -123 dBV, enligt databladet. = strax under 1 uV
 2. Just nu jobbar jag med en kravdatabas och då undrar man hur man jobbar med denna produkt. Tänk er, först: Vad vill du åstadkomma? Sen: Hur kontrollerar du det? Slutligen: Vad har du för villkor för att bli nöjd? Svärta vill jag ha. Hur mäter jag svärta? Hur mycket svärta ska produkten ge för att passera kvalitetskraven? Ni hör hur det låter. Svärta går inte mäta och inte heller att beskriva. Man kan inte heller se/mäta när man uppnår tillräcklig svärta. Det enda jag kan se med denna stickpropp är att den är cool men saknar alla egenskaper utöver en helt vanlig stickpropp.
 3. Man undrar förstås vilka typer av förstärkare som behöver en sådan här anordning?
 4. Det verkar inte vara otroligt det du säger. Själv har jag stött på en apparat som genererade 3 x 400 V, 16 A avsett för EMC-mätningar. Denna apparat genererade ren 50 Hz sinus och sedan mätte man strömmen till mätobjektet med en spektrumanalysator. Accuphase-burken verkar vara en rejäl pjäs så jag kan tänka mig att den innehåller ett fett slutsteg för 50 Hz.
 5. Calle, man måste ha lite källkritik också. Detta är simuleringar och de måste alltid verifieras med mätningar. Jag har väldigt svårt att tro att man kan få ett så högt Q-värde i en MC-pickup.
 6. Har du någon källhänvisning till detta? Vilken resonans pratar du om? Är det samma som du har i en MM-nål som ligger runt 10 kHz?
 7. När du jobbar med en MC pickup så är väl kapacitansen ganska okänsligt?
 8. Liten undring: När man jobbar med mikrovolt, varför använder man inte skärmande material? Metallåda eller folieklädd låda? Tvinnade trådar för att minimera instrålade fält?
 9. Notera att vi har likriktning och glättning samt att förstärkaren undertrycker bös på matningen. Hur menar du?
 10. Man får inte glömma bort PSSR (= undertryckning av störningar på matningsspänningen) som förstärkaren har. Detta tal kan vara några decibel till väldigt många beroende design. En normalt slutsteg undertrycker 50 Hz och dess övertoner så bra att det inte hörs i högtalaren, i alla fall inte på en meter eller så. Som sammanfattning så orsakar DC på nätet ett irriterande surr i trafon. Dessutom brukar detta surr vara oregelbundet och då stör det ännu mer.
 11. Vad som händer är att järnkärnan mättas => induktansen försvinner => strömmen ökar => strömmen skapar magnetiska krafter => lindningen rör sig => det låter => irriterande. Jag kan gott tänka mig att de interna förluster ökar men det är inget jag har noterat. Det är allt. Anledningen till toroider är känsligare beror på att de konstrueras för högre magnetisk flödestäthet , mer Tesla. Järnet kan inte magnetiseras hur mycket som helst utan man kommer till en gräns där järnet går i taket.
 12. Den här mätningen har väl inget att göra med själva nätspänningens beskaffenhet. DC:n går inte igenom trafon.
 13. Inte klippning för DC:n är väldigt liten men ack så känsliga toroidtransformatorerna är.
 14. Jag vet inte riktigt hur mycket fakta som kom fram angående DC i nätet men kan säga att DC inte påverkar ljudet i högtalaren, dvs det låter inte bättre med ett DC-filter men det är förbaskat irriterande vi svaga lyssningsnivåer att lyssna på en morrande toroidtrafo. Morrandet är ofta oregelbundet dessutom. Jag säljer DC-filter och jag kan säga att alla hittills har blivit av med brummet där det kom från just DC:n. Har man en trafo med lösa lindningar så hjälper inte denna åtgärd. Notera att toroidtransformatorer är de som är riktigt känsliga för DC.
 15. Ett alternativ är att köpa ett vanligt nätfilter, både billigare och bättre. Jag gillar webbshopens beskrivning av en elektriskt pryl där ingen elektrisk funktion nämns. = bluff
 16. Du har aldrig funderat på litztråd? Jag har kommit i kontakt med tiokvadratslitz. Mäktig känsla att hålla i en sådan kabel.
 17. Ta kontakt med en amerikanare. De vet vad stort är.
 18. Enskild firma är du och det är personligt. Du kan alltså inte ge bort något. Din flickvän har startat firma och firmanamnet är hennes namn. Om du står för ruljansen så får hon betala skatt och ha dig som anställd, eller så kan du jobba gratis. Hon är också personligen ansvarig, både ekonomiskt och juridiskt. Aktiebolag kräver att du skakar fram 100000 kronor i aktiekapital så det verkar vara en våghalsig aktivitet.
 19. Jag får flashbacks till tidigt 70-tal när jag var hemma hos dig i Uppsala och lyssnade på rullband och dina ljudledningar. Synd att jag inte kan komma.
 20. Såg att organisationsnumret inte går till Coconut-Audio utan till en 19-årig tjej.
 21. Shoppen ser fin ut fast vad har utseende att göra med dina produkter? Jag noterar också att du inte har några adressuppgifter. Det utsänder stark scam-varning. Skulle du handla av en webshop som är helt anonym? Om du är nyfiken: http://r-domain.net/www.coconut-audio.com?...47173#backlinks Hittade detta:
 22. Helt rätt prissättning. Jag tror marknaden tål det.
 23. www.kokosnöt-audio.se det blir bra, kör på det.
 24. Bra tänkt det där med förklädnaden. Fler borde tänka så.
×
×
 • Create New...