Jump to content

P-pan

Moderator
 • Posts

  6 317
 • Joined

 • Days Won

  113

Posts posted by P-pan

 1. 8 hours ago, Apexorca said:

  S.O.S! :pc:

  Är det någon som kan hitta min gamla tråd från Björn? Jag har nästan letat ihjäl mig.  Har den försvunnit? Kunde varit kul om de satt ihop.

   

  Är det detta du söker ?

   

  On 2014-04-13 at 22:43, Apexorca said:

  Jag var i dag med på en musikstund hos Björn. Det berikade mina sinnen. Gott winerbröd och mycket bra kaffe... men öronen skulle också få sitt. Det var raka motsatsen mot rent tekniskt mot de räfflade fåror man kan höra musik från, se bilden ovan.

  Här är CD och DVD, men fortsatt ingen orkester. Hur går det till?

  http://www.euphonia-audioforum.se/apexorca/003.gif

  Det var utseendemässigt ett minimalistiskt system, så minimalistiskt som det går, skulle jag tro, om man inte har inbyggda högtalare.

  Devialet har en liten integrerad förstärkare som bryter ny mark. Jag vet inte om det egentligen finns några konkurrenter i detta hypermoderna segment?.

  Nyligen uppgraderad är den och det visade sig att den trådlösa kopplingen mellan dator och förstärkaren inte låter lika bra som med en CAT5 kabel varför vi spelade med den i dag.

  http://www.euphonia-audioforum.se/apexorca/_P0F9719-1.jpg

  Jag skriver om detta system för att det har egenskaper som sticker ut. Det finns massa olika goda egenskaper i många system som låter bra och i detta system är det ffa den extremt neutrala presentationen samt det mycket kontrollerade ljudet i hela registret, och det blir mycket tydligt i basregionen.

  Det ser nästan konstigt ut men den tunna lilla "badrumsvågen" ensam mellan högtalarna när man hör den kraft och pondus som presteras. Det är ju inte så man är van vid att se ett racket när man lyssnar på Hi-End system. Systemet är mycket högupplöst och är på det sättet rätt hård mot inspelningar som inte är så bra. Man hör helt enkelt det som finns bland ettor och nollor. Jag testade en gammal AC/DC låt, som rockade bra, men komprimeringen av inspelningen blev mycket tydlig. En direkt jämförelse med en betydligt bättre hårdrockinspelning gav AC/DC en rättvis snyting.

  Få parametrar är lämnade åt slumpen.

  http://www.euphonia-audioforum.se/apexorca/_P0F9721.jpg

  Vi snackar högtalarplacering med mm precision. Man kan se att måttbandstejpen indikerar en mycket lite toe-in. Likaså med en plexiglasvinge där någon enstaka grad vinklad åt fel håll förändrade övre mellanregister. Det måste jag testa själv i mitt system, om det kan påverka i lika hög grad.

  Naturligtvis är perspektivet i musiken bäst i sweet spot men det låter riktigt bra en bit ut på kanten också.

  Jag fick lära mig att en inte så invinklad toe-in kan öka kraften i basen i sweet spot. Det måste jag också prova.

  http://www.euphonia-audioforum.se/apexorca/_P0F9715.jpg

  Magico Q3 känns, liksom Devialet, som moderna ingenjörsmässiga mästerverk. Q3 har sluten låda och är byggd i finaste Aluminium som eloxerats till en mycket stryktålig mattsvart yta. Uppbyggnaden av hela högtalaren är extrem, egna element vilka är extremt styva och med en diskant av beryllium. Högtalaren är byggd av hundratals delar där målet varit att få en låda som är akustiskt död. Magneterna i membranen är så starka att om man sätter ihop 2 element får man inte isär dem med handkraft och får man fingern emellan??? Ropa på hjälp!!!

  Det är ingen tvekan om att det går att utveckla dessa nya marker inom HiFi och det kommer säkert fler produkter. Devialet är både kraftfulla, musikaliska, neutrala och estetiskt säkert mer attraktiva för den vackra hälften av befolkningen och det brukar bli mycket avgörande för den mindre estetiskt nogräknade andra halvan. ;)

  Rummet har mer än vanligt välplanerad akustikbehandling även om den reducerats från när det var ett level 3 rum. Jag tycker det var utmärkt akustik nu också.

  Jag hade med lite bättre CAT-kablar till Björn som han skall testa. Kul att höra om han hör någon skillnad.

   

 2. 46 minutes ago, VoicesInMyHead said:

  ... däremot är jag sugen på att prova med Graphite Audio koner under Absolaren.

   

  Tänk nu på kylningen så att inte avståndet mellan bänkskivan och undersidan på förstärkaren blir för smalt.

  Sen kan det vara så att originalfötterna i sig också har en värmeavledande funktion... 

 3. 1 hour ago, VoicesInMyHead said:

  ... min förstärkare är nu lagad och på väg hem igen... :smilingeyes::notes::rocket:

   

  Yeah, det var ändå snabba ryck med tanke på semestertider och annat.

   

  Jag var på vippen och ställa frågan ang status igår men nu vet jag.

  Kanske chans för ett nytt lyft rent ljudmässigt igen nu då ? 😎

 4. Sant att det är viktigt att skydda öronen, även vid tvättandet av skivor.

  Jag brukar ha vanliga öronproppar vid dessa tilfällen.

  Angående dammsugaren så borde det gå att få till någon sorts ljuddämpande åtgärd.

  Utblåset sitter ju på undersidan så jag har tänkt i banor som att man tillverkar en bottenram/låda där man klär insidan med isolering av något slag.

  Ett hål i sidan, för luftcirkulationen, och sen är det bra att köra på igen :think:

 5. Åhh, en hederlig gammal Okki Nokki.

  En sådan har jag också :app:

  Tycker den fungerar utmärkt även om jag gärna skulle vilja få ner ljudnivån på damsugaren som jag tycker låter alldeles förfärligt.

  Kul med skivmässa, det var det länge sedan jag var på :thumbsup:

  Är stämjärnet till för grovrengöringen eller ? :think:

×
×
 • Create New...