Jump to content

LillenKillen

Medlem
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

 1. Tackar, man tackar! Jo det kanske skulle funka? Undrar vad för färg då som inte spricker när man trycker på plattorna? Har någon något förslag? De är grymt elastiska, och krymper säkerligen över 6-9mm när jag ställer högtalarna på?
 2. Hm.. brunt och svart matchas ju säkerligen av mina svart strumpor.. om jag knyter ihop 2 par runt varje stativ längst upp.. kanske de är bättre? *garv* jag tycker inte de var så hemskt fula faktiskt.. förklarade innan idag för sambon om De stora mössen som tar upp vibrationer.. Vibb-Eaters, att dessa ska komma på högtalarna inom närmsta halvår... Hon råglodde in i mina ögon och sa att jag nog borde söka upp någon som jag kan prata med om mina allvarliga problem.. hahahahaha!! Ska komma ihåg den kommentaren när hon säger att hon vill köpa nya gardiner..
 3. jag tog till med min vanliga kommentar "Det är ingen som ser, imorgon när du vaknar tänker du inte på dem längre" Hahahah!
 4. Passar på att visa mitt senaste system"Tweak" Detta är någon sorts gummiplatta från Ecophon, som jag tog spillbitar av på jobbet. Vad vi har dem till där vet jag faktiskt inte (jobbar i byggbranschen), men de är väldigt mjuka till en början när du trycker och destu hårdare du trycker, desto fastare blir de. De är placerade om 4st under varje högtalare: Detta gav en mycket bättre bas och jag fick bort lite av "mumligheten" i manliga röster. och det bästa De var GRATIS! :cool: Sambon hatar dem, men vad gör man inte för o få ett bättre ljud?
 5. Timbre, jag har visserligen bara Re-mastern innan, orginalet är något jag letat efter, men inte hittat när jag letat? du kanske vet vart man kan få tag på den?` Lyssna och säg vad du tycker, grymt kul o höra andras åsikter!! Allt väl med er andra förresten?
 6. Känner att jag måste städa lite innan sambon kommer hem sen.. Men de skjuter ja nog upp lite på. Just nu sitter Money Brothers Svenska album i, Penga Brorsan har jag för mig det heter Nu märker jag något negativt med systemet, bristen i arbete i produktionen av denna skiva. Den lät faktiskt bättre på samsungen, som jag antar döljer fel mer än det gör nu. Känns som de inte alls lagt ner mycket tid på denna skiva, eller så är det bara inte "rätt" ljud för detta systemet, känns ganska hårt i öronen, något som jag verkligen, verkligen är emot! Tror ni att detta kan vara lite av denna kabelns fel? Har fått för mig att Silver Spiral ibland kan vara lite ljus? inne på Hifibutiken så lät allt bara så mycket bättre med denna, speciellt ekot i So Far away, när de slår på en "Snare" (svenskt namn?) men även basen var fastare. Så det blev denna kabeln, men kanske jag skulle lyssnat mer på andra? Den gjorde iaf underverk Med Samsungen jämfört med den tidigare SSSK kabeln.. Visst i fasen med.. glömde ju denna funktion.. Pure Direct, vänta ska vi se här... Jo, nu blev det bättre!! Fast ändå.. Något som inte stämmer.. Jisses vilken skillnad med Pure Direct ändå, får ta o börja om på skivans första låt igen.. :cool:
 7. Även On Every Street spelades, och jag tänkte snabbt dra igenom lite av låtarna från dessa skivor, där jag märkte störst skillnad. Brothers In Arms (Sacd) Låt 2. Något jag älskar med denna låten är dynamiken i Trummorna, samt basen. Min Samsung har aldrig varit något för dynamik så att säga, Men jag har hört denna på massor av system där dynamik är en av de stora byggstenarna. Men med Denonen, hm, från lågt till Total tystnad mellan varje trumslag i början. "Otroligt att det kan vara så tyst" kom upp i mitt huvud. Basen var fast som bara den, och dessa B&W 602'or har aldrig gått djupare kändes det som! Låt 6. Stereoskärpan och även dynamiken här. Om ni vet vilken låt detta är, så vet ni vad jag menar när jag säger att jag verkligen älskar trummorna som går från vänster till höger. Dessa slag kändes nu i magen och vart de slogs i scenen var nu mycket mer markantare! Private Investigations Jag tänker inte gå in på specifika låtar här, Men jag känner att man fick ut så mycket mer av själva musiklyssnandet jämfört med Samsungen. Svårt o förklara, men allt bara föll på plats, och jag kände absolut inte för att trycka stop eller att byta låt, allt bara rullade på, och jag var i trans... Kanske känner jag att om jag fick bestämma skulle jag vilja ha lite mer värme, fast jag upplever ljudet väldigt neutralt, och ljusa system står jag inte ut med! Dock kanske en liten liten gnutta mer värme skulle varit ännu bättre, det ska vara gosigt o lyssna när Mark Knopfler sjunger, och som det är nu med Denon är det lite mer, hmm.. Hur ska man säga, det är lite mer strikt än vad jag vill ha det. On Every Street När jag satte igång denna skiva kändes som att ljudrymden på något sätt ändrades från de andra plattorna. Jag fick mer djup, och om jag blundar så känns det som de står 3-4 meter bakom högtalarna. Dock vet jag att mitt rum spelar roll i detta, då det ger mycket eko och fördjupar scenen mer än det kanske ska. Att fixa akustiken står på önskelistan, men sambon är emot mina metoder jag skulle vilja göra! I början av Fade to black finns det en symbal som slås påå med en sån där kvast låter det som, och den "vibrerar" mer nu än tidigare, det låter verklgien som det spelas i rummet, och inte genom högtalare!
 8. Vi testade mycket film, däribland The Incredibles, Kill Bill 2, The League, Matrix Revolutions och Day After Tomorrow, och där många hade DTS ljud, mumma mumma mumma! :evil: Jäklar vilket ljudlyft jämfört med min Samsung, som inte klarar av DTS! Även om inte bild är viktigt på detta forumet, så kan jag säga att det var inte något att klaga på (visserligen kalibrerade vi den i början av testet med The calibrator 6.1) Här kan ni se några av de andra filmerna vi kollade på, bara för skojs skull! Där efter så prövade vi ljudet, och satte först in Dire Straits Brothers in Arms SACD versionen.. W O W !!!! Dire Straits är mina stora favoriter att lyssna på, och att testa ljud med, då jag vet hur jag vill att det ska låta. Brothers in arms, ja. Jag älskar denna skivan och har själv den vanliga versionen av den, men i SACD, ja... Lyfter var enormt! Vilket ljud, vilken skillnad! Men även Private Investigations i vanligt CD format visade sig få sig ett lyft av denna härliga maskin. (varför ett så icke-uppskattat format?)
 9. Hejsan alla glad underbara Euphoniamänniskor! Har inte hört av mig till er på länge, men jag är inne här nästan varje dag ändå! Får la be om ursäkt att man är så tyst bara, men jag älskar o läsa vad andra säger, mer än vad jag gillar o säga något... Jo, så här är det, för närvarande har jag halft om halvt ägande/lånande system hemma, Där jag äger allt förutom mina högtalare. Dessa är min Svågers, och är ett par B&W 602 S2, underbara är de iaf! Annars består mitt system av en Denon PMA-1500AE samt en samsung DVD.. billig skit.. 850 har jag för mig modellen heter. Detta är ihop kopplat med en QED SS (Silver Spiral), vilket innebär att kabeln kostar lika mycket som min DVD gjorde. Dock så tycker jag detta duger tills jag bestämt mig för att köpa en Blue-Ray Spelare som även får bli musikspelaren, + min bärbara dator då.. :cool: Som har mycket bra ljudkort i sig!! Idag när vi kom hem från en tripp till Jönköping, så fick jag ett SMS från svågern där han undrade om vi skulle köra ihop hans Denon 3910 med min LG TV, vilket jag inte bangade en sekund på! Bilden är underbar med denna kombinationen kom vi fram till, men sen är det ju även så att 3910 är en utmärkt musikmaskin enligt mig! Genast när vi satte 3910'an på min förstärkare kände jag hur ett brett leende smög sig till mina läppar, Gud vilken maskin alltså! (lite synd att inte även 3910'an var i Premium Silver, men man kan ju inte få allt!
 10. Så där, nu var man hemma igen då. Börjar direkt med bilderna. Här kan man se lite mer av vad jag tittade på då, Som då var Diana Kralls Live spelning i Paris. Detta är en av få spelningar inom Jazz som jag klarar av att lyssna på. Har även hennes i Montreal, och den är verkligen inte min stil! Tycker den är för friformig för mig än, och blir mest en massa virrvarr av olika plingplonkande! Men vem vet, man kanske växer in i den sortens musik mer och mer? Här ser ni själva primadonnan själv. Hon har enligt mig en väldigt skön och intressant röst som verkligen förmedlar känslor! Specielt spår nr.4! The look of love, mumma mumma mums mums! Zoomar man ut ser man även lite mer av min anläggning. Det är min bärbara dator som ligger på DVD-spelaren, men är ej källa utan det är min Samsung DVD som är! Dock klarar denna enbart att köra ut DTS ljud digitalt, så det får bli vanlig DD här. Men datorn klarar ju av DTS, så imorgon kväll tänkte jag köra denna parallellt med DVD'n och se vilken som presterar bäst ljud! Bildmässigt vinner ju datorn utan tvekan! Min Denon PMA-1500AE har jag haft nu i rätt så exakt 3 månader, och ljudet från den blir bara bättre och bättre! Fylligheten i rösterna är det som jag är mest nöjd över, men även att den verkar ha så enormt mycket kraft! Även att mina högtalare är stativare saknar jag faktiskt aldrig någon djupbas! Dock kunde den behöva stramas upp lite, men det får jag väl skylla på att jag har satt dem så nära väggen nu. När ni tittar på denna bilden får ni ha i åtanke att min TV är en 32"! Jag reagerade att den såg liten ut på bilden, visst, ingen jättetv man har, men den ser ännu mindre ut på denna bilden! Att bara ha ljus tända i rummet förhöjda stämmningen ännu mera! Tänkte sammanfatta lite om konserten: Ljudet på DVD'n är helt klart godkänt, mickupptagningarna har fungerat mycket bra! Dock kan jag tänka mig att DTS ljudet höjer upp detta ett snäpp! Det man har att klaga på denna fronten är att ljudet från symfoniorkestern är ganska så sammansmällt! Svårt att urskilja individuella instrument, medans ljudet från Diana och hennes kollegor sitter bergfast i sceneriet! Hela konserten har en stor stämmning, och man blir direkt avslappnad när man sätter sig ner och lyssnar! Att ha en symfoniorkester som ackomponjerar höjer upplevelsen enormt mycket, och gör det hela mer speciellt! Dianas röst är för nuvarande en av mina favoriter, men jag tycker att hon låter mer emotionellt på live-spelningar än studiogjorda, och lyssnar därför mer på Live än studio! Detta blev ett litet bildreportage, men det är ju också mitt första! Men jag lovar, det kommer mer! Ha det så bra allesammans! Nu ska jag sätta mig och titta på Norah Jones! Tchyss und aufwiedersehen!
 11. Jaha...?? Shaft hann svara på frågan innan den ens var ställd? Hur i hela friden kunde du veta det? Det innebär att de inte blir någon frågesport.... hahaha, ja herregud alltså! Joudu Wolfgang, likör finns det gott om, igår var det Baileys med mintsmak som gällde, dock så höll man ju glaset i handen när man fotade.. Ska lägga upp mer bilder så fort jag kommer hem, men måste bara gå ut skolan idag först. Hörs snart Marcus
 12. nu sitter jag mest i fåtöljen när jag lyssnar, dels för att det är skönare, samt att min nacke som spökar inte tar lika illa upp vid långa lyssningstillfällen! Här kan ni även se effekten på våran fondtapet när man har tända ljus. Men om vi nu tittar mot vänster istället, och själva anläggningen, vad kan man se då? Jo, att min TV är igång? Vad är det man tittar på en sådan här kväll?
 13. Många, många ljus är det som är tända! Som ni ser (iaf hoppas jag att ni gör) så har jag möblerat om lite. Fick bort reflexerna från bakväggen och ljudscenen blev tydligare på alla spelningar! Dock inte lika skönt att sitta och slappa när det är möblerat så här, men men...
 14. Hejsan och Godkväll alla underbara Hifivänner! Hur mår ni? Hoppas verkligen allt är bra! Själv sitter man och njuter med lite Jazz och tända ljus och ett glas likör när flickvännen jobbar Tänkte göra ett litet reportage om denna kväll, och även skapa en fråga för er, Men nu börjar vi då tycker jag allt! Välkomna in till min lägenhet! Känn er som hemma, och ta ett glas likör och kom in!
 15. Får tacka till alla tips till olika artister att lyssna på! Igår innan jag la mig var det Konsert på TV'n.. Madonnas Confessions Tour! Grymt rolig konsert att titta på! Grym scenshow och riktigt bra punch i ljudet! Nu på morgonen har jag först lyssnat på Chris Rea's The Very Best Of. Gillar hans röst... Sedan har man lyssnat på halva Vader - Impressions in Blood Grymt mangel med många sköna melodier! Men jag var mer sugen på Slipknots Iowa så jag bytte nyligen till detta. oftast är det sådanhär musik som går i bilen, men nu kände jag mig för att lyssna på detta även på hemmastereon, Dock måste jag erkänna att Slipknot och vader låter mycket bättre i bilen än på stereon hemma..
×
×
 • Create New...