Jump to content

ulfsan

Medlem+
 • Posts

  857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by ulfsan

 1. 2 hours ago, AlfaGTV said:
  2 hours ago, ulfsan said:

   

  Kanske inte hör hemma i tråden men du "borde" kunna styra din Roon Core genom att hämta hem Roon Remote (Legacy) app'en till din telefon/padda.

  Det är precis det som inte funkar. Däremot kan jag styra RoonCore där den ligger i iMacen från just iMacen. Och ljudet kommer i andra ändan från Dac kopplad till Macmini som det ska. Så det är ingen krasch det handlar om, utan att just det du skrev inte funkar….

 2. 1 hour ago, AlfaGTV said:

  Men, om du installerar om/över din befintliga så kan du återställa en backup som plockar tillbaka dina spellistor, inställningar och redigeringar. Det är klart enklast.

  Min backup är nog ganska gammal. Kan jag nu ta en backup från min ”dåliga” Roon1.8 , sedan läsa över med den friska Roon1.8 du tipsar om och sedan få in databasen från den nytagna backupen i detta system? 
   

  Hoppas det går för egentligen älskar jag Roon 😍🥰😘 / Ulf

 3. @AlfaGTV Jag har ju dessutom Roonbridge på min gamla Macmini, som samtidigt gick upp till 1.8 (förutom Rooncore i iMac). Blir det inte hallabaloo då om jag ändrar core? Svårt att orka med en massa klydd - känns onödigt och meningslöst… Jag får väl låta musiken vila hemma och nöja mig med konserterna varje torsdag med Malmö Symfoniorkester på MalmöLive. Där är ju högsta ljudkvalitet och levande på riktigt och mitt Platina säsongskort uppdateras inte till en icke-fungerande nivå mot min vilja 😉. Anläggningen får vara en bra ljudanläggning till TV-bilden tills jag får problemlösarlusten tillbaka 🧐….

   

  Ska snart flytta hem från kolonistugan. Uppdateringarna från Roon (som jag naturligtvis litade på skulle fungera) skedde vid ett hastigt hembesök, då jag bara ville kolla av musikanläggningen. Sitter alltså i stugan och hatar att det inte finns en fullt fungerande musikanläggning när jag flyttar hem…. 🤮

 4. Jag är besviken! Systemet fungerar inte mellan ios och macos. Jag använder ju min frus gamla imac från 2009 (bytt till SSD-disc) som Roon-core och Roon 2.0 är inte längre kompatibel med denna. Den lät sig bara bli uppdaterad till 1.8 🤮. Däremot gick mina ios-prylar (iPhone och IPad) glatt upp till 2.0, så nu man de inte prata med varandra 🤮🤮. Jag har hämtat hem roon1.8- appen från appstore, men kan inte få den att prata med Roon1.8 i iMacen…..

   

  Jag trodde Roon skulle se till att alltid vara bakåtkompatibel, men även de ställer tydligen upp på att vi ska gör nya inköp och konsumera fullständigt i onödan fastän den lösning man har är tillräckligt bra. Deras uppdatering verkar innebära att jag nu (eller om tre månader) måste gå och handla hårdvara för tusentals kronor för att kunna lyssna på vettigt sätt genom deras ”livstidsabonnemang” . Jag är teknikintresserad och köper gärna nya prylar när jag själv anser det vettigt och behov finns, men jag hatar när någon utomstående försöker tvinga mig till det….

   

  🤮🤮🤮

 5. 4 hours ago, AlfaGTV said:

  För att kompensera för irritationen noterade jag idag en sak som vi surrat om tidigare!...

   

  Jag undrar om du noterat att Radio Paradise numera inte bara bär metadata i strömmen, utan att du också kan klicka på artist, titel eller album och bli omdirigerad till albumet/artisten på t.ex. Qobuz? Jag blev helt förbluffad när jag upptäckte det idag! (Build 923)


  Menar du att det blir så när du kör RP inne i Roon? Jag får inte fram det! Vad har du för streaminglänk till RP?

 6. VzqCx2T.png

   

  Som avslut på kvällens torsdagskonsert med Malmö Symfoniorkester på MalmöLive spelades på initiativ av gästdirigenten  Michal Nesterowicz (från Polen) den ukrainske kompositören Myroslav Skoryks stycke ”Melody”. Gripande - stående ovationer! Här är ett album med annan musik av denne för oss nog ganska okända kompositör, som jag nu avnjuter med eftertänksamhet…..

 7. Jag har som sagt min RoonCore på en iMac och har också funderat på en Nuc efter en massa rekommendationer. En Nuc är ju också en dator, men den sysslar bara med sitt jobb med Roon. Jag låter min iMac jobba på samma sätt; enbart med Roon. Automatisk backup och uppdatering är avstängt och inga andra program utöver RoonCore körs. Behovet av en Nuc har därmed försvunnit hos mig…

 8. Jag kör en iMac modell 2009, som jag själv uppgraderat med mer internminne och en SSD-disk (som Roon rekommenderar) som RoonCore. Den jobbar trådlöst från routern i hallen och fungerar utmärkt med  trådat alternativt trådlöst nätverk till sin MacMini endpoint (med RoonBridge). 

×
×
 • Create New...