Jump to content

struts

Medlem+
 • Posts

  215
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by struts

 1. Hej alla hörlursintresserade! Jag ville bara göra lite reklam för ett head-fi Meet jag försöker dra ihop i Stockholm till hösten. Formatet är att intresserade kan visa upp sina riggar/hörlurar samt lyssna på andras, träffas och utbyta erfarenheter. Relevanta tillverkare kommer också få ett tillfälle att visa upp sina senaste produkter. Kalenderinbjudan finns här. För mer information kolla denna tråd på head-fi. För bilder och intryck från en tidigare träff kolla här. Vi kanske ses i september! (bildcred @ppan)
 2. until
  Tyvärr får vi ställa in denna träff pga bristande intresse. Skulle du vilja se en head-fi träff i Stockholm PM:a gärna @struts.
 3. until
  Tyvärr får vi ställa in denna träff pga bristande intresse. Skulle du vilja se en head-fi träff i Stockholm PM:a gärna @struts.
 4. De nada. Av intresse: - Nyfiken på varför du valde Bartók över Ayre QX-5. Var det bara tycke och smak eller fanns det någon mer specifik anledning? - Samma fråga gällande val av Siltech-kabeln till dina Utopias. Att jämföra balanserade kablar till en specifik hörlur är inte lätt om man bor i Sverige (en gång i världen köpte jag 6 olika kablar till mina HD-800 för att kunna göra en egen jämförelse men det är inte riktigt praktiskt nu när tull och moms läggs på allt från USA). Själv har jag gått och funderat på Cardas Clear som fler av mina kompisar i USA svär vid. Kör själv med QX-5/Utopia, därav frågorna. Jag ser fram emot att kunna jämföra Ayren med Bartók när tillfället ges.
 5. Vet inte om du läst John Atkinsons intryck och slutsatser här.
 6. Prissänkning. SEK 600. Bilder nu på https://www.blocket.se/stockholm/Stereobank_TV_bank_Quadraspire_QAV_82977297.htm
 7. 100cm x 40 cm passar en större TV och/eller två standardbredd hifi-komponenter. - 3 hyllplan i lönn varav en är lite blekt där det stått en TV (se bild). - Ben i aluminium (små märken se bild) 3 x 4 x 140mm. Se min blocket annons för bilder: https://www.blocket.se/stockholm/Stereobank_TV_bank_Quadraspire_QAV_77152414.htm SEK 1.200 (som bestyckad kostar ca SEK 8.250 i butik).
 8. Fick "teaser"-mejlet för "Zero" i min inbox idag. Man kan föranmäla sig för uppgraderingen (t o m OdA-enheter - som knappt fyllt 6 månader!). Länken i mejlet leder hit.
 9. 2st IKEA Billy bokhyllor i björkfanér (80x28x202). Bra skick med sågade baktill längst ned för att passa sockeln/eluttag. Komplett med Billy CD-insatser (6st/bokhylla). Som bilden fast utan överhyllorna. OBS! Saluförs inte längre (tro't eller ej!) Med insatserna tar varje stomme ca 816 singelskivor, dvs ca 1632 totalt. Om man lägger två skivor vågrätt ovanpå i varje fack (se fotot) blir det 96 till per stomme eller 1824 totalt. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00263850/#/40279788 Säljer hyllorna var för sig men säljer inte CD-insatserna separat (säljs ej längre). Finns att hämta i centrala Stockholm.
 10. Grand Prix Audio Monaco isoleringsplattform i rostfritt stål och kolfiber. Bestyckad med 4 hyllplan i akryl och 'Apex' kolfiberfötter (inte med i bilden). Mkt bra skick. Funkar särskilt bra på svängiga golv (t ex bjälklag). Se http://highend.no/styled-26/styled-28/index.html och http://highend.no/styled-26/styled-31/index.html för mer. SEK 18.000 (40.000) eller bud. Finns att skåda i centrala Stockholm.
 11. SEK 1.000 (inser nu att rekommenderat paket skulle kosta SEK 100 inom sverige, SEK 50 var lite optimistiskt)
 12. Lite förvånad att ingen nappat ännu, men det är verkligen ingen idé att detta bara ligger och skräpa i sin låda. SEK 3.500.
 13. Nu har jag fått denna tillbaks efter att ha lånat ut den till en kompis när den inte blev såld. Nu tre år på nacken men fortfarande mycket bra ljud. SEK 4.000 så den slipper stå i källaren och samla damm.
 14. Säljer min Meridian Explorer i toppskick med allt originalembellage. Köpt juli 14 för SEK 2.990 (kvitto finns) . Nu SEK 1.400. Skickas med post till självkostnadspris (skulle gissa SEK 50) eller hämtas i Stockholm.
 15. Detta låter otroligt konstigt tycker jag. Ungefär som "integrerade förstärkare kan låta förträffligt, men aldrig lika bra som om man kör med för- och slutsteg" (eller tvärtom). Jag kör själv Mac Mini/Weiss DAC 202 (visserligen via FireWire då min Weiss saknar USB), och det låter mycket bra i mina öron. Sedan har jag en Devialet nätverksspelare i bigriggen och den låter också bra. Jag anser att det finns ingen universell sanning här, det finns såväl bra som dåliga USB DAC:ar och bra och dåliga nätverksspelare. Enligt min uppfattning är både Weiss och Devialet mycket bra exempel av varsinn produkttyp.
 16. Förstår inte varför det skulle vara naturligt att implemnetera AirPlay samtidigt som UPnP, måste ha missat något. Hursomhelst har Devialet sagt att de inte betraktar AirPlay stöd som en hög prioritet och det tycker jag är synd då alla mina barns musikupplevelser utgår numera ifrån iPhone/iPad. Får lägga till en AirPort Express, tillbaka till mångburksträsket Intressant, det vore kul om jag kunde få JRiver/Jremote att funka. Naturligtvis har jag testat JRiver utan AIR och det funkar fint med alla andra Output Devices. Tyvärr verkar Devialet-folket anse att iTunes räcker för Mac och visar inget större intresse för att hjälpa till och felsöka problemet
 17. MiND är bara en UPnP renderer (sv?) så man borde kunna använda vilken UPnP kontrollenhet som helst. Enligt Simaudios hemsida så har de en egen app för iOS/Android. Det var kanske det du menade?
 18. Jag märkte detta råd från Accordo designern Franco Serblin på AC's hemsida: Detta tyder på att en Devialet 110, som ger ut 110W i 6 Ω och vars utgångsimpedans ligger på <0.001 Ω, skulle nog vara en alldeles utmärkt match för Accordo.
 19. Haha, "inte så mycket jobb" för den som inte behöva göra jobbet kanske! Men jag förstår vad du menar, det skulle nog inte kräva några hårdvaruändringar, bara att implementera stöd för protokollet. Jag gissar att Devialets invändningar är mera pragmatiska. Att göra listan är lång, och samtidigt ser de nog AirPlay som en sämre variant av deras egen AIR (stödjer t ex inte högupplöst, inget native Windows stöd m m) och som inte är överhuvudtaget inriktat på ljudkvalité som är deras huvudspår. Men vem vet? Tror att ett av D's huvudspår just nu är att implementera stöd för UPnP (gissningsvis som en MediaRenderer DCP). Detta är rätt naturligt nu när de har ethernet anslutningar på sina enheter. Vad ska de annars till för? Gör dem detta rätt kopmmer kunderna kunna välja fritt bland MediaServrar och Kontrollenheter. OliveOne ser snygg och intressant ut och det snackas en hel del om SimAudio MiND på det andra forumet, men jag behöver inte en kontrollenhet till, iPad/iPhone duger bra för mig. Frågan är om jag kan få JRMC att fungera med AIR (iPad appen verkar vara skitsnygg) eller om jag får konvertera allting till ALAC och kör iTunes/Remote. Jag försöka också tänka på hur jag kan få familjen att använda systemet mer så att det inte bara blir "pappas grejor". De kan i princip tre sätt att spela musik (YouTube/AirPlay, Spotify och Sonos) och jag tror inte att det är aktuellt att försöka introducera dem för en fjärde.
 20. Denna teorin jag var tvungen att testa så jag svängde förbi Audio Concept imorse. Började med Accordona "rättvända" dvs med basportarna riktade inåt, ca 1,8m ifrån varandra och lite under 1m från bakväggen. Även om det var omedlebart klart att det här var högtalare av rang så gav denna placering en ljudbild som var lite trångt och platt. Jag började med att flytta ut högtalarna en bra bit i rummet, kanske 2,5m, samt flyttar isär de lite. Efter lite pulande med toe in mm fick jag till en hyfsad ljudbild, men basförstärkning från bakväggen hae försvunnit och ljudet hade blivit alltför blodfattigt. Då trollade Gurkan fram några vingar och vi började leka med dem i olika konfigurationer. Så här långt hann vi innan klockan slog lunch: (tyvärr måste man jobba lite ibland också) [ursäkta ajfån bilder - inte riktigt i P-pans liga] Basportarna var nu riktade utåt (dvs "felvända"), med basförstärkning från ett par bakomstående vingar och första reflexerna diffuserade med ett par till. I den här konfigurationen började vi uppnå en i mina öron bra balans mellan basktyngd och ljudbild. Och bra lät det. Riktigt bra i mina öron, och då utan hänsyn till varken storlek eller pris. Med hänsyn därtill tagit skulle jag nog gå ännu längre.. Det hör saken till att vi spelade spår jag hade valt för att testa just dynamik och soundstaging: Venusmusiken från Tannhäuser och den inledande Chorus från Mattheuspassionen. Och vi spelade ganska högt, nä riktigt högt! Accordona klarade detta utan hörbar ansträngning och jag kan bara instämma med Herr calm, dessa småttingar låter STORA. De presenterade en stor fin ljudbild i alla tre dimensioner (lätt att höra placeringen på de olika kören i Matteuspassionen), med en mycket fin, klar och detaljrik övre register i sann Sonus Faber tradition. Samtidigt fanns ett bra basfundament, som även om det inte var i samma klass som en riktig "fullrange" högtalare, lät helt övertygande när vi spelade t ex Venuspreluden. Imponerande. Trots Accordonas låga impedans klarade badrumsvågen, en D-Premier (fw 6.0.9) inställd för 240W, att driva dem gallant. Dock kan jag säga att den gick hyfsat varm efteråt! Jag vet inte om en 110:a eller 170:a hade klarat att driva dem så högt och ändå lika rent, men det skulle nog räcka mer än väl till ett "normaldimensionerat" rum, eller vad sägs om en lyhörd lägenhet där grannarna inte delar ens musiksmak? Har man typ 25kvm eller mindre att disponera för musiklyssning har jag svårt att se hur man skulle kunna sätta ihop ett mycket bättre ljudande system. Och snyggt och nätt som bara det. Klart godkänt för landet fru calm! PS Läser du det här, tomten? DS
 21. Ja, vad jag förstår så funkar AIR som ett virtuellt ljudkort. Core Audio verkar dock funka helt annorlunda jämfört med Windows audio och jag har ännu inte riktigt bemästrat det. Får läsa på lite. Tack för tipset om tråden på CA, jag skakat trädet där, får se om något trillar ut. Frågade Thierry från Devialet om AirPlay support och han sade att de inte har några planer på det f n. Det finns iofs en enkel workaround med en Airport Express eller AppleTV, men synd ändå.
 22. Jag gjorde ett snabbförsök att testa JRiver/AIR combon på Mac igår kväll men lyckades inte få dem att leka snällt. Valde Devialet AIR 2.1 i Core Audio/Settings i JRiver och tryckte på play men inget hördes. Om någon har fått detta att funka är jag nyficken hur ni gjorde.
×
×
 • Create New...