Rickard

Medlem
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. Rickard

  En Blues tråd

  ett band som jag kan rekomndera är Mother James , det är väl kanske inte klockren blues.. men absolut värt att lyssna på det finns 3 st låtar att ladda ner på hemsidan. http://www.motherjames.com/
 2. Rickard

  lp-spelare

  tja! har en liten fråga. jag har 2 st lp-spelare och undrar vilken av dom som e den bättre... båda är pioneer.. den som jag använder är en PL-120 och den andra är en PL-210(den är utan rem så jag har inte kunnat jämmföra dem). men vad jag har förstått så är ingen av dem bra.. men skulle vilja veta vilken av dem som jag ska spela mina skivor med
 3. Rickard

  Stereoanläggning

  Hittade denna: http://www.hifiklubben.com/SE/Produkter/St...mium_silver.htm tycker att den verkar bra.. men då är frågan om den är det? när jag har kollat runt har sett att watt effekten verkar knepigt.. på den ovanstående recievern står det 2x80 watt och en rad under står det 2x105watt.. vilken är det som gäller? är det skillnad på watt och watt mellan olika förstärkare? jag är väldigt borttappad i det här med watt så jag är mycket tacksamm för en bra förklaring!
 4. Rickard

  Stereoanläggning

  aha.. inte mer komplicerat än så .. det lär komma fler dumma frågor, så var beredd
 5. Rickard

  Stereoanläggning

  Stötte på ett till frågetecken när jag kollade omkring på de rekomenderade hemsidorna. Dum fråga nummer 2: vad är skillnaden på reciver och förstärkare?
 6. Rickard

  Stereoanläggning

  Musiken jag lyssnar på är allt från black metal till poprock, jag spela LP, cd och mp3 men jag är ute efter detaljrikt ljud. En dum fråga: kan man koppla en stereoförstärkare till tv:n, blir det isåfall ett bra ljud?
 7. Rickard

  Stereoanläggning

  Hej! Jag är ny medlem här på euphonia och jag skulle behöva en del hjälp. Det är så att jag hade tänkt köpa en stereoanläggning men är inte så kunnig inom det området (än) fast är väldigt musikintresserad, så jag tänkte fråga efter lite hjälp angående vad som är bra/dåligt och så.. Jag har kollat på netonnet (Http://www.netonnet.se )och hittat ett pat högtalare som verkar bra. Märket är polk audio monitor 70, har även kollat på polk audio RTi10. Den sistnämda gränsar nästan till för dyr men jag vill ha ett bra ljud Fråga 1: Är detta något som är värt att köpa, isåfall vilken av dem?. Om inte, så vad ska jag kolla på istället? Vill även ha en subwoofer och är väl beredd att betala ca 3000kr (har inte råd till så mycket mer ) Fråga 2: vad ska man kolla på för någon då? Och självklart behöver jag en förstärkare men vet inte vad jag ska kolla efter. Jag har funderat på en hemmabioförstärkare, det skulle ju vara kul om man kunde ha anläggningen till tv:n också men vad jag har fått berättat är att det blir sämmre ljud med en hemmabioförstäkare om man bara ska lyssna på musik. Fråga 3: hemmabioförstärkare eller stereoförstärkare? isåfall, får man någon bra för ca 3000 -4000? går skola och får klara mig på studiebidrag så jag ganska begränsat med pengar men är beredd att betala up mot 12000-13000. Är mycket tacksam för svar!