byZan

Medlem+
 • Content Count

  2 714
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Posts posted by byZan


 1. Man tackar och bockar för de fina orden, och tack själv för att det blev trevligt och tack också för skivan som ska avspelas i morgon kväll i lugn och ro.

   

  Att ha en vinylkille på besök är lite extra roligt och en som gillar att man lirar på lite högre volym än normalt var extra roligt eftersom jag sällan får dra på när hon är hemma. Vinyl är det som jag uppskattar och som berör mig mest när det gäller den totala upplevelsen och jag tror att den fysiska kontakten man får av att hantera både skiva och konvolut är en stor bidragande orsak till mitt tyckande. Visst låter R2R fantastiskt bra det oxå om inte än bättre oftast, men vinylen vinner tack vare det lilla ”fibblandet” runtomkring som även det gör gott för själen.

   

  Ha en grym sommar själv så hörs vi till hösten!

   

  /byZan


 2. Semester?! Själv får jag vänta ettag innan jag ska lobba lite ute i stugan men det ska bli roligt och förhoppningsvis mer välljud även om det inte är frågan om komponent-test/-byte.

   

  Kul test i ”sommarvärmen” och det ska bli roligt att följa testen framöver, tror på en bra utveckling och det ska bli lika roligt och få se vart du hamnar tillslut.

  Ibland är det bra med lite hifi-väder på sommaren, har själv haft en lyssning här hemma och tror att det analoga vann störst respekt hos åhöraren.

   

  /byZan

   


 3. 10 minutes ago, hbgot said:

  hur fungerar Roon och Nucleus jag läste på Roons hemsida att de kan även styra Sonos system och då kan detta vara av intresse då jag har detta i övriga huset.

  det vore ju smidigt att ha samma styrning oavsett vilket rum man är i. samt att man kan blanda tillverkare och ändå köra samma app.

   

  Om frågan var riktad till mig så har jag ingen kunskap om detta, men det finns de som vet;) och svar kommer säkert snart.

   

  /byZan


 4. @hbgot, du tråden tog fart och visst finns det olika lösningar allt beroende på vad man vill åstadkomma eller vilket mål man har.

   

  Jag spelar numera aldrig eller nästan aldrig CD, "allt" finns i Tidal etc och skulle det inte göra det så kan jag rippa och skicka in det i min Nucleus. Om jag får tro något så tror jag att en Dac/streamer (integrerad) hade blivit väl så bra. Gillar min lösning i stugan även om det låter lite bättre hemma, men det kanske beror på att jag aldrig testat den lösningen mot hemmets?!

  Utvecklingen går fort och f-n vet vart det slutar? Men att det låter bra idag om dessa nya grejer som spottas ut råder det ingen större tvekan om, även om det alltid kommer att finnas nya produkter som kommer att låta än bättre och förfinas. Själv har jag satt ner foten och lyssnar idag bara på musik. R2R och vinyl berör mig mest och är bäst ljudmässigt, vid streaming finns det mycket att välja på och kul när man hittar nya artister, inspelningar etc. 

  För mig var vägarna krokiga i början men rätades ut med tiden, även om jag fortfarande inte förstår tekniken så lirar det stabilt och bra;)

   

  /byZan


 5. Känner igen mig då jag letade själv en lösning, förvirringen var totalt!

  Men med hjälp från forumets medlemmar så framkom en del förslag och av dessa så fann jag en lösning som passade mig och jag ångrar inte valet jag gjorde. Så för att du ska komma i mål så fråga på, tror du kan finna något som passar dina önskemål och pris.

  Ta ett beslut och jobba vidare därifrån med allt smått runtomkring som kan få det att låta bättre, tänker på strömförsörjning, kablar etc.

   

  Lycka till och ge inte upp!

   

  /byZan


 6. Nu är det midsommar och jag önskar er alla en trevlig sådan!

   

  Vi verkar få bra väder för en gångs skull här i Stockholmsområdet, eller kommer jag bara ihåg de dåliga åren med regn och kyla? Hursomhelst så kan man fira ändå.

   

  /byZan


 7. kSqDRXy.png

   

   

  Uppstigning 04.30 och på med kaffemaskinen samt göra några mackor, ut på altanen och insupa en riktigt fin sommarmorgon.

  Sedan blev det lite klassisk musik med bl a dessa två, samtidigt som jag ser ut på ett kav lugnt vatten, denna morgon ska jag ha i minnet och ta fram när vintern är som strängast härnäst.

   

  /byZan


 8. Är inte vän med datorer heller, men idag fungerar det nästintill problemfritt i hem och stuga och jag streamar mest för att ha som bakgrundsmusik vid middagar, arbete o s v, men absolut mest för att leta för mig nya artister, James Blake skulle kunna vara kul att testa hemma bara för att se om huset står kvar eller rasar ihop av den basen som du presenterade, vilken skiva/låt var det?

   

  Jag förstår nu precis varför du sitter på den setup du nu har och att musiken spelas som tänkt. Jo, rullband är i en annan division men de andra medierna duger bra de oxå;)

   

  /byZan

   


 9. Nu har även jag tillsammans med @pärr varit och hälsat på @Daniel i ett smakfyllt smyckat rum och med en elektronik som jag inte alls är inlyssnad på och i o m det inga förutfattade meningar heller, vilket var en bra start på kvällen.

   

  Streaming med musik från Tidal började vi med och det lät, sedan musik via vinyl och det lät också. Det avverkades några spår som jag kände igen och några för mig okända. Värden tog några stökiga och något imponator spår, allt lät bra och inget som stack ut i negativ mening. Klart imponerad av spridningen från högtalarna, vid första anblicken så trodde jag nog att det kunde bli tomt i mitten men tji fick jag - en härlig ljudbild presenterades. Luftigt och lätt lät det också, igen aning om vad som gjorde vad men värden är en rutinerad musiklyssnare som definitivt har fått ihop helheten. En trevlig afton med lite snack och kaffe (för info Daniel: jag tog ingen bulle och det p g a att jag slutat med onödigt socker) som slutade vid 21-tiden.

   

  Kanske måste skriva i klartext att det lät förbaskat bra, trevligt och att dina förklaringar till varför du valt just detta system klargjordes framförallt när vinylen spelades, jag fick mycket erfarenhet att stoppa ner i min ryggsäck och lite musiktips, tack för det:)

   

  Kul att det äntligen blev av och tack för en trevlig och givande kväll:app:

   

  /byZan

   


 10. Jag lyssnar i princip alltid på hela bandet eller vinylen när jag verkligen ska lyssna på musik, detta är mest rogivande och roligast. Cd kan det zappas på ibland och även när jag streamar via Roon, de två sista är oftast anlitade som bakgrundsmusik vid arbete vid dator eller lite pulande i hemmet. I stugan finns bara möjligheten till att streama, så vid musiklyssning blir det oftast hela album eller spellistor.

  Ingen regel utan undantag, fungerar nog i princip lika som @Apexorca beskriver det som han gör vid olika tillfällen.

  I kväll blir det nog nya band som ska börja avlyssnas i sin helhet, ska bara slänga tillbaka barnbarn till sina föräldrar och se Elitloppet först.

   

  /byZan


 11. 3 minutes ago, Perfect sense said:

   

  Det är roligt när det blir bra :)

   

  Lumin S1 finns faktiskt ännu kvar i programmet, men det är nog en tidsfråga innan den ersätts alternativt utgår nu när X1 har lanserats på den högsta nivån. Att X1 är objektivt bättre råder det nog ingen tveksamhet om. Hur mycket och om det är värt prisskillnaden blir med det sagt något man själv får ta ställning till.

   

  I den här tråden och testen som den länkar till så jämförs Lumin S1 med X1:

  https://www.audioshark.org/lumin-169/lumin-x1-review-15466.html

   

  / Marcus

   

   

  Så kanske det var, S1 fasas ut………………. och X1 blir den ”bästa” i programmet, fast medans jag skriver detta så har det säkert kommit någon ny modell;)

  Subjektivt, objektivt det är just det som gör att rådet bör bli att man bör lyssna hemma innan köp, fast det gäller tydligen inte alla;);) 

   

  /byZan


 12. När jag skulle minimalisera systemet i stugan så köpte jag en Lumin S1 på ren chans, nja lite googlande blev det också, jag blev helnöjd då jag samtidigt installerade Roon Rock och Tidal.

  Så i stugan blev det en perfekt lösning och glad att chansningen gick hem. S1 är numera en utgående modell men hittas den begagnad så är den en klart het kandidat då priset torde vara klart reducerat, annars tror jag X1 är ersättaren? men då kostar det ju ”lite” extra och jag har inte jämfört dessa för om det skulle vara värt de extra pengarna. Plug’n play och det blev kanon.

   

  /byZan


 13. Jag vågar inte ens tänka på hur många timmar som har gått åt för att vi ska få oss detta reportage tillhanda, imponerande och världsklass enligt mig.

  Det är ju nästan så att man funderar på att inte behöva åka dit nästa gång heller, sitta framför datorn och få allt serverat på silverfat känns lyxigt och bekvämt. Men live är live, så nästa gång ska jag åka ner för att få ta del av atmosfären, maten, ölen och klämma och känna lite, kanske lyssna lite oxå?!

   

  Tack @Apexorca, verkligen ett kanonjobb du gjort, tack:thumbsup:

   

  /byZan