Jump to content

octavia rs

Medlem+
 • Posts

  4 465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Posts posted by octavia rs

 1. 7 hours ago, Ivery said:

  Behöver man över 1000 ampere? 

   

  Det är ju inte riktigt upp till dig som elanvändare att bestämma vad du "får" i ett vägguttag. För att göra det enkelt så är det kedjan hela vägen ifrån tex. 10/0,4kV transformatorn, genom alla kablar till ditt hus, ifrån mätarskåp till central och ifrån den till ditt uttag. Vad du får för kortslutningsström i uttaget bestäms av hur många kiloampere trafon kan lämna vid kortslutning, hur långa och grova eller klena kablarna är fram till uttaget hela vägen ifrån transformatorn.

   

  Jag som Elinstallatör är ju intresserad av dessa värden så att jag väljer rätt kablage och skydd så de bryter inom rätt tid och klarar av den kortslutningsström som kan uppstå och även att kortslutningsströmmen är stor nog i felstället att lösa ut skydden.

   

  Om jag kommer till en ny anläggning så kan jag av Elleverantören få ut uppgifter om förimpedans Zför och kortslutningsström Ik3 (stum trefasig kortslutning) i deras leveranspunkt tex. ett fasadmätarskåp dessa värden lägger jag in i mitt beräkningsprogram och kan därifrån räkna vidare på vad jag har i anläggningen genom att mata in uppgifter om kabel area, skydd osv.

   

  I mitt hus blir det som följer "bara" 830A i nätlisten....... :cool:

   

  _20181205_151001.JPG

   

  Videon är väl kanske intressant men att kortslutningsströmmen blir lägre med 1,5m lakritsnöre är helt enkelt att arean är klen (högre motstånd) troligtvis 0,75mm2 vilket bromsar strömmen från att bli så hög som när mätaren är kopplad direkt i uttaget. Således hade vilken skitkabel som helst nått samma resultat bara arean hade varit grövre vilket många av eftermarknads kablarna ju är som @LPL skrev.

   

   

   

   

 2. Qobuz har sedan tre veckor en tjänst som heter "MY WEEKLY Q" där de sätter ihop 30 låtar baserat på vad man lyssnat på och vad liknande användare lyssnat på under veckan. Varje fredag dyker den upp och i desktop versionen är den lätt att spara som en spellista (de är de kanske även i appen) och då dyker den smidigt upp i Roon tex. eller som i mitt fall Innuos Sense.

   

  Qobuz.jpeg.0035e50ca368c066b22fb76c1bd21f2a.jpeg

   

  309900063_Qobuzplaylists.thumb.jpg.13efac9eb9bc4ba020fc106152cba14e.jpg

   

   

 3. On 2021-08-03 at 20:55, plind said:

  På Innuos Sense appen är jag inloggad på Tidal via ett Squeezeboxkonto(Logitech) men annars har jag mitt vanliga Tidalkonto med eget användarnamn och lösenord..

   

   

  Innuos är på gång med en integrerad lösning av Tidal likt Qobuz är idag, står en del om det i veckobrevet som kom igår även lite bilder på hur det kommer se ut.

   

  https://innuos.com/2021/09/15/weekly-update-15th-sep-2021/

   

  Tidal-Login-769x1024.png

   

  Tidal-Music-Library-I-765x1024.png

   

  Tidal-Music-Library-II-763x1024.png

   

   

   

 4. Förr fanns det en rekommendation att inte ha under 1m mellan aktiva komponenter men idag finns inget sånt....söker man på nätet så hittar man ställen där de som begriper sånt beskriver varför de var så förr i tiden.

   

  Belden videon är ett tydligt exempel på hur uppbyggnaden i kabeln kan påverka resultatet men de är i slutet på en ganska lång kabel ofta har vi ju korta bitar mellan tex. en switch och streamer.

   

  Jag använder just den Belden med bondedpair mellan mina komponenter förutom mellan Innuos switchen och min Innuos Statement där har jag en DIY KAT7A med extra skärmfläta.

 5. Ja vad döljde sig i de där lådorna då :39:

   

  Kanske ingen högoddsare men de är två Ansuz Mainz C2 strömkablar.

   

  1631729438411.thumb.jpg.bbd66bbe298ac7426382d9381bfcaeac.jpg

   

   

  Inkoppling här blir svår dock.

   

  1631729405288.thumb.jpg.e9ffc3fe55c5451119e7b82583b8d188.jpg

   

   

  Så de fick bli en riktig ful installation av ett uttag men de är ju provisoriskt och på säkert avstånd ifrån klåfingriga små fingrar.

   

  1631729463519.thumb.jpg.57ccf48107a5d2c2928a5ebfc61d04f8.jpg

   

   

  Förberett för test så de går skapligt smidigt att växla mellan min egna DIY kabel som är fast kopplad i lådan och Ansuz kabeln i de provisoriska uttaget.

   

  Blir de allvar av att de blir annan kabel till nätlisten så får de kanske bli ett uttag i lådan men de är en senare fråga.

   

  1631729480570.thumb.jpg.0b1415436925d2d2d9cc97ac16761736.jpg

   

   

 6. 2 hours ago, VoicesInMyHead said:

  Så var det även med steget från D2 till DTC för övrigt. Jag har dessutom en bekant som helt skamlöst påstår att DTC Supreme är ÄNNU bättre... men det kan jag aldrig tro! :winking:

   

  De är ju markanta skillnader i pris mellan D2 och DTC skillnaden mellan C och D är ju inte så stor.

   

  Supreme serien finns nog mest för att de finns de som kan hosta upp pengarna på andra marknader de är nog ingen storsäljare i Sverige.

 7. 1 hour ago, conan said:

  Som jag tolkar Ansuz text gör de nån sorts utjämning av högre frekvenskomponenter (transienter) via sättet att linda "spolar". Jag skulle inte kalla det aktivt i meningen att en elektronisk krets mäter och styr ut en mot-transient.

   

  Som jag skrev så är jag inte tillräckligt insatt i exakt hur det fungerar men där är vad jag förstår och kan se på bilderna "kabelspolar" på alla ledare som kommer in och ut ut apparaten alltså på L, N , PE allt i allt borde det bli 27st spolar sen kan det vara så att de är delade i två en som mäter transienten och skickar signalen till den IC krets som syns på kretskortet och sedan styr den ut en mot transient som induceras av nästa spole.....mycket spekulationer här.

   

  2 hours ago, conan said:

  Men det går ju att hårddra det hela och säga "aktiv". Det är inte helt felaktigt men ändå inte rätt om man pratar passiva komponenter vs aktiva komponenter.

   

  Som det mest i denna bransch så skriver marknadsavdelningen nått som låter bra sen om det i detta fallet är passivt, aktivt, semi-aktivt eller vad man nu kan kalla det de bryr jag mig inte så mycket om jag har använt Ansuz nätrenare i många år och alltid varit nöjd med dem oavsett vilken teknik de nu är de använder.

 8. Jag är inte rätt person att svara på det tekniska @conan men de använder en aktiv del där störningen mäts och en liknade störning i motfas adderas vilket ska reducera störningen.

   

  Ansuz Mainz8 kurve 300px

   

  A counter noise transient spike is added to further conditioning the current.

  Mains current noise is delicate matter, if you use too strong tools you also remove the music transients that keeps the music alive. The Mainz8 power distributors parallel way of filtering simply avoids the compression of inductive serial components and let you enjoy the live sensation of music.

 9. Nej det är inga traditionella passiva komponenter @conan i Ansuz filter. 

   

  De använder en aktiv lösning, de är nog enklast att läsa på deras sida hur det fungerar. Kabelspolarna är lindade runt varje ledare till uttagen ingen komponent i serie med strömmen.

   

  The Mainz8 unit exploits two different ways of conditioning the mains current, a passive and an active mechanism, the passive coil-based mechanism rounds of noise transients, so your Hifi equipment better deals with transient current noise and an active where the noise spike is sampled and a counter noise transient spike is added to further condition the current to an even lower noise floor for an unmatched clarity and spatial focus.

   

  Ansuz-Acoustics-Mainz8-D2-distributor.jpg.227fdc59f707ba83e42392b408fd0e68.jpg

   

   

   

 10. 5 hours ago, AlfaGTV said:

  Under lusentappen för denna 1m! Det är rätt nyktert att inte alla hifiprodukter prissätts för att exponera sig mot den extrema änden av konsumentskalan. :) 

   

  Tycker med att de är sunt att det finns företag som kan göra saker utan att priset ska skena iväg bara för att det kan. Tyvärr så är nog priset även det som gör att många ratar den då det allt som oftast är dyrt=bra. Hade jag inte precis köpt min Tubulus så skulle jag nog köpt en Supra sen är den ju inte dyrare att man kan testa den bara för att.

  Ska bli kul och se vad du tycker om den jämfört med annat du provat :)

×
×
 • Create New...