Jump to content

Shamrock

Medlem+
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Shamrock

 1. Härligt @Bebop att du skapar en WR-tråd 👏🏻 Ett gediget och bra arbete du lagt/lägger ner. Att WR spelar fusion höll Joe Zawinul inte med om 😉. Strunt samma vad musiken kallas - bra är det i alla fall. Enormt bra till och med. Jag hittar mina favoritalbum från perioden med Jaco och Peter Erskine. Toppalbumen enligt min personliga åsikt är - Night Passage, 8:30 (Grammy 1980), Black Market och Heavy Weather. Det är svårt att inte gilla Tale Spinnin’ och Mysterious Traveller även om Jaco inte är med. Tvärtemot vad du tycker så upplever jag att flera av deras livealbum är riktigt bra. Ett som sticker ut lite extra är The Legendary Live Tapes som släpptes 2015. Peter Erskine har producerat sammanställt låtarna. Bra kvalitet på både låtval och ljudkvalitet. Ett annat är Live and Unreleased från 1999. Night Passage spelades dessutom in i studio med ett par hundra personer som publik. Att begränsa sig till ett visst antal låtar och album man gillar är svårt med en grupp som WR. De var i ständig förändring i stort sett under hela sin existens. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Även efter många genomlyssningar. Om jag skall dela med mig av tio låtar och inspelningar (som jag personligen gillar skarpt) så finns de att lyssna på här: WR top 10 Qobuz 1. Brown Street (The Legendary Live Tapes) Calypsosväng 😊 2. Port of Entry (Night Passage) Kanske min favorit. Jacos soloprestation är WOW!!!! För att inte tala om slutet på låten. Svettigt värre! 3. Black Market (The Legendary Live Tapes) Ett helt fantastiskt solo av Wayne Shorter. Peter Erskine på trummor. Han driver på genom hela låten med utomjordisk energi. 4. Man in the Green Shirt (Tale Spinnin’) Funky! 5. Where the Moon Goes (Live and Unreleased) Ett battle mellan Joe Zawinul och Omar Hakim på trummor. Strålande. 6. Teen Town The Legendary Live Tapes) En måstelåt av och med Jaco. Helt grym. 7. Havona (Heavy Weather) Jag säger bara Jaco. 8. Sightseeing (The Legendary Live Tapes) Jag säger bara Wow så bra! Alla musiker presterar på absolut topp! “Feel good Dinner music” 😉 9. Night Passage (Night Passage) Så snyggt - så mycket Joe Zawinul. 10. Dream Clock (Night Passage) Gillar man ”A Remark You Made” så älskar man Dream Clock. De låtarna är syskon.
 2. Aha! Nu fattar jag. Tog en stund innan jag insåg komiken. En förstoring av bilden hjälpte till. Eller… Det passar ju bra med en Gammeldansk tillsammans med en Drinkmann. Hoppas dansen inte blir allt för vinglig 😉
 3. Fantastiskt bra musik! Grymma musiker och en mycket mycket bra liveinspelning. Perfekt inledning på helgen.
 4. ”Billigare”? Utan att känna till din definition av billigt - så kan jag med min egna dito meddela att prisnivån inte kändes avskräckande låg. Tex så demade Audioactive - Börresens stativare för 1MSEK. Dessutom kräver den ett par speciella högtalarkablar till det facila priset av 0,5MSEK. Billigt? Kanske - kanske inte 😉
 5. Vilket jag tycker var ett alldeles utmärkt val. En ny bekantskap för mig. Ditt rum hamnar tillsammans med ”Qln-rummet” och Stylus på min lista över mässans topp tre! Tack också att du ville spela en snutt av Occam’s Razor 👏🏻. Visst jag vet att det inte är en traditionell mässmelodi men ett stycke musik jag är väldigt förtjust i.
 6. Länk till en kort recension av Göteborg Hifishow från ”the-ear.net” https://www.the-ear.net/show-reports/gothenburg-show-2022 Noterar att det finns tankar och idéer från den nya mässgeneralen Björn Hestner att arrangera mässan årligen. Det återstår att se om det blir verklighet.
 7. Bra initiativ att ni deltog på mässan. Kul att få bekanta sig med ett ansikte och en röst bakom någons ”nick”. Får hoppas på fler ”live”-möten i framtida mässor.
 8. Nej men snarare - ”flytta-luft”- industrin 😉och det gjorde ni som sagt mycket bra.
 9. Väl investerad tid att få till en lyckad uppställning. Ni fick till det riktigt riktigt bra. Absolut ett av de bästa rummen ljudmässigt dessutom ett trevligt bemötande med proffsiga medarbetare. Att jag sedan fick önska ett par låtar som ni spelade (Booker T Jones och Joanne Shaw Taylor) gav er ytterligare pluspoäng 😉. Snyggt jobbat!
 10. Jag säljer min UpTone Audio EtherRegen. Inköpt i Sverige hos Metawave. 1 ägare. Du kan läsa mer om switchen här: https://www.metawave.se/produkter/tillbehor/uptone-audio-etherregen/
 11. Kanske har du redan läst den här tråden ”To switch or Not to switch” från whatsbestforum.com. Jag är i motsvarande situation som du. För någon månad sedan ersatte jag min etherREGEN med en PhoenixNET och kan inte riktigt bestämma mig om jag skall klämma in etherREGEN precis innan PhoenixNET eller inte. Möjligtvis blir det en snabbtest alternativt att jag säljer den.
 12. Nog är det så alltid. Ta ett beslut - lyssna och njut Men å andra sidan... för det tankarna till Karin Boye och hennes dikt - "I rörelse" Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr. Personligen har jag stort nöje att få följa med på Apex digitala resa. Give me more - Bring it on!
 13. Nibe fanns med på min lista över tänkbara leverantörer av solceller när jag började planera vår installation av solceller. Detta var förra året. Jag har Nibes bergvärmepump så det var ett naturligt steg att fråga Nibe. De gav ett osäkert (okunnigt) intryck när jag ställde mina frågor. Dessutom var deras offererade pris helt värdelöst. Som jag tidigare har skrivit i den här tråden så upplever jag inte några som helst störningar från växelriktaren. Jag känner mig helt tillfreds. Därför ställer jag mig väldigt undrande inför deras kommentar - " Så försöker du undvika störningar på ditt elsystem så är inte solceller oavsett fabrikat något för dig" . Ovanligt korkad kommentar.
 14. Vet du om man kan köpa dom i flerpack? Risken finns ju att säkringen löser ut av någon anledning och då vill man ju inte att det skall bli helt tyst. Eller hur…?
 15. Kanske har @Patrick82 ett finger med i spelet. Trådarna av @Patrick82 skapade alltid ett engagemang. https://gallery.audiophile.rocks/
 16. Som så ofta så är ju en test av nya komponenter i ens egna system nästan ett måste innan köp. Jag skulle testa dels en etherREGEN samt en Innous PhoenixNET. Två olika prisnivåer (åtminstone om man inte pimpar etherREGEN förstås 😊) Enligt mitt tycke så är det två bra alternativ. Bägge är från grunden utvecklade att vara en komponent i en HiFi-anläggning. Givetvis finns det fler kompetenta alternativ som andra medlemmar har mer erfarenhet av.
 17. Läsvärd tråd i ämnet ”switch” från WHAT’S BEST FORUM ”To switch or not to switch”
 18. Kul att få hänga med i er streamingtest. Många kloka kommentarer från erfarna streamingbrukare eller missbrukare som någon analog HiFi-ryttare kanske skulle säga. Men inte jag. Jag gillar att streama musik. Enkelt, billigt och fraktfritt 😉 Nåja kanske inte så enkelt vilket framgår av er test. Inte heller speciellt billigt på nuvarande testnivå. Fraktfritt - ja om man betalar sin månadsavgift. Som alltid i vårt sport så handlar det om att hitta ett ljudideal via någon källa som man tycker är värt pengarna. Med de fantastiska förutsättningar ni har att spela musik i analogt format blir det ju en rejäl utmaning att hitta ett streamingalternativ som kan mäta sig med de alternativen. Man brukar ju säga ”skit in - skit ut”. Varför inte börja med att hitta en riktigt bra audiofil switch som levererar ett sound som ni gillar. Skillnaderna är uppenbara mellan de olika alternativen - i alla fall enligt mina egna erfarenheter. Gå sedan vidare med nästa enhet i kedjan. Låt det ta tid.
 19. Mitt huvudsakliga skäl att skaffa solceller är i första hand att dra mitt strå till minskade CO2 utsläpp. Kan jag dessutom upprätthålla en god teknisk standard på huset och göra det mer attraktivt vid en framtida försäljning så tycker jag det också är bra. Bergvärme har jag redan. Lägre driftskostnader med solceller och bergvärme - bra. Rimlig Pay-off? Kanske inte. Har inte varit avgörande för mina beslut. Är dessa installationer (investeringar) ett HiFi-relaterat beslut som skulle ge mig en förhöjd ljudkvalitet? Nix. Orsakar dom en sämre ljudkvalitet? Nix.
 20. Kanske har du redan koll på. ”AcousticFields” och alla deras utmärkta videoklipp på youtube.com. Om inte - så håll tillgodo 😊
 21. @Daniel har du tak i endast ett väderstreck (där du skall placera solpaneler alltså) och ingenting som riskerar att skugga panelerna typ grannhus eller träd mm, då funkar det bra utan optimerare. Det vill säga om du vill att varje solpanel skall producera och leverera maximalt oberoende av de övriga som riskerar att hamna i skugga.
 22. Dlink som sedan ersattes med etherREGEN - ett tydligt lyft på de flesta punkterna. Mer av HiFi-känsla, rumslighet och dynamik. Otroligt nöjd. Jag upplever eteherREGEN ett strå vassare än English Electric. Dock har jag inte jämfört dom sida vid sida. Enligt de som har egna erfarenheter så kan eterREGEN prestera ännu bättre med en uppgraderad nätdel av bra kvalitet typ Farad Super 3. Vill man dessutom klocka om signalen med en separat klocka ja då funkar det utmärkt att göra med etherREGEN. Tror inte det är möjligt med English Electric, men jag är inte helt säker. Tycker man att en optisk lösning är det bästa alternativet för signal in eller ut då erbjuder även etherREGEN denna möjlighet. Kort sagt så får man många möjligheter för pengarna och givetvis ett bra ljud för strömmad musik. Många påstår att en switch inte kan göra någon ljudskillnad då signalen endast består av ettor och nollor. Jag tillhör inte den gruppen. Mina egna ljudupplevelser är av en annan åsikt. Därför har jag nu en PhoenixNET på test. Stor ”risk” att den blir en ny komponent i min set up. Precis som @octavia rsskriver så innehåller den bl.a både en suverän nätdel samt en mer potent klocka. Allt i samma låda. Ja den är svindyr. Men det är ju det mesta i vår sport. Var och en väljer efter egen smak och ekonomi. Det finns ju flera vägar till välljud. Detta är en av dom - tycker jag.
 23. Tack @Audionet! Länken säger ”växelriktare” men samtliga produkter som är listade är ”optimerare”, vilket också rubriken på artikeln på Elsäkerhetsverkets sida anger. Det förklarar också varför det blir en ”antennproblematik” och inte en AC-problematik, då dessa optimerare finns under varje solpanel som finns på taket.
×
×
 • Create New...