Jump to content

-AG-

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by -AG-

 1. För mej är inte överföringsgränssnittet det allvarliga problemet med strömmat ljud mellan dator och DAC, utan den patetiskt bristfälliga standard datorindustrin väljer för sina kontakter, USB är ett fint exempel där kontaktstandarden valts för att den skall var så billig som möjligt och gå sönder så ofta som möjligt, den är så löjligt att man kan tro att det är en ekonom som står bakom konstruktionen!

  Jag strömmar hur mycket ljud som helst, men jag tror inte att det kommer bli riktigt bra förrän datorvärlden hittar en bättre kontaktstandard för dataöverföring!

  /ptr

  Jag har aldrig någonsin varit med om att en USB-kontakt slutat fungera. Trots ihärdigt i- och ur-sättande av dylika kontakter. De flesta tester med strömmande ljud visar lika bra eller bättre siffror än tex uppspeling av tex cd-skivor, dvs lika lågt jitter, brus, etc...

 2. Frågan är dock om det behövs något snabbare än USB eller toslink för ljud. Det mest krävande är väl DTS-HD Master Audio som ligger på 24.5 Mbit/s. USB ligger i dagsläget på 480 Mbit/s och även om man inte kan utnyttja 100% är det god marginal. Toslink ligger på 125 Mbit/s. Jag inbillar mig att Thunderbolt mest handlar om att öka kapaciteten för att kunna köra flera data-applikationer samtidigt genom en och samma kabel. En kabel med hub till skärm, externa diskar, osv... Dessutom kan den försörja enheter med 10W effekt.

 3. Visst finns det gamla slutsteg som håller måttet emot dagens monster.

  För att par år sedan inköpte jag en Kenwood L-1000, som jag glatt spelade med under en tid. Detta efter att ha genomgått en Kenwood period. Mitt gamla L-1000 var dok inte mycket emot deras mono modeller.

  Jag bidrar med en bild ifrån en mycket välspelande Kenwood anläggning, med ett par Monoblock ifrån kenwoods laboratory tid:

  3-1.jpg

  Hur många Kenwood ägare av deras gamla L serie finns där här på forumet?

  Denna anläggning känner jag igen. Och jag kan bara hålla med om att den spelar bra. :)

 4. Påminner mig om en historia om en kejsare utan kläder... fast det kanske inte har varit någon som tyckt att kejsaren haft kläder till att börja med i detta fall? Som någon påpekade är det väl var och en fritt att ta de priser man behagar för sina produkter. Ingen skulle väl i alla fall betala ferraripengar för en omlackad folkvagn... eller???

 5. En trevlig mässa, med bra ljud på de flesta håll. Den för mig stora behållningen var de bägge dynaudiorummen, eller snarare performance audio och dynaudio. I mitt tycke var det inte för högt ljud i stora dynaudiorummet, iaf de gånger jag var där. Det lät bra på all musik och kändes otroligt oansträngt och avslappnat och funkade med all musik. Samma kan sägas om C2'orna tillsammans med YBA-elektronik, hos performance audio, allt som spelades lät bra och kanske var den setup som lät bäst i mina öron. De andra uppställningarna lät också riktigt bra tidvis, men inte lika konsekvent bra på all typ av musik - i mitt tycke. Som alltid spelar givetvis rum och annat in också, vilket gör att man inte alltid kan dra för stora växlar av vad man hör.

  Stort tack till Janne, med vänner, som fixade mässan.

 6. Var där både lördag och söndag. Var lite besviken på ljudet på lördagen faktiskt. Inte för att det lät dåligt men jag hade förväntat mig mer. De började dock trixa lite med placeringen senare på dan och en kompis sa att det började sjunga betydligt bättre efteråt. Därför åkte jag även dit på söndag och det lät faktiskt klart bättre. De hade placerat om högtalarna samt ställt om stolarna något och det gjorde väl skillnanden. Dock var inte rummet optimalt och jag tror att högtalarna hade behövt lite större rum för att "sträcka på benen" och ta fram de lägsta oktaverna vilket brukar ge mera närvaro. Enormt fin integrering mellan de olika elementen, inget sticker ut på något sätt. Kontroll, oansträngt, välupplöst och samtidigt mjukt och behagligt är väl den summering jag kan komma på. På lördagen lät det inte lika kul, men det gick iaf att höra anläggningens kvaliteer tycker jag. Valet av plinius om jag fattade rätt var pga deras snabbhet och grepp/kontroll av elementen. Kag tycker att metal och annan komplex musik borde ha funkat bra med denna rigg just pga snabbhet i elementen och lite lådfärgning. Men det hade någ krävt ett annat rum kanske.

×
×
 • Create New...