Jump to content

Daniel

Medlem+
 • Posts

  1 674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Everything posted by Daniel

 1. Den har jag umgåtts mycket med. En god vän hade en i många år. Han köpte senare en Nottingham Analogue ACE Spacedeck som var bättre. Men RX-1500 är cool! Men den här är ännu tuffare.
 2. Beställ Cheap Thrills också. Om du inte har den redan. :-)
 3. De vet väl att Brinkmanns armar är konstruerade för att ge mer antiskatingkraft ytterst på skivan och mindre ju längre in man kommer.
 4. Jo, självklart! Missade att skriva det. Så du måste justera löpande beroende på musik, och var på skivan du är. ;-)
 5. Jag har provat flera tekniker. Men efter ett längre samtal med Helmut så har jag blandat hans teknik med min egen, vilket kräver en inspelning med en centrerad röst och en med mycket rumsinformation. Ett klassik stycke där man tydligt hör rummet och instrumentens utklingningar. Röstens siblianter ska vara symmetriskt formade, dvs klinga ut jämt och inte dra åt antingen vänster eller höger. Om siblianten upplevs klinga ut åt ett håll så får man justera antiskating. I det andra fallet ska rummet upplevas symmetriskt, alltså ha lika mycket rymd och luft åt vänster som åt höger. Om rummer skevar får man justera. Rösten är enklare att höra i vissa system och rummet i andra. Eftersom skatingkraften påverkas av hur hög friktionen är i spåret så påverkas detta av nålslipning, VTA, azimuth och nåltryck, samt av hur kraftigt modulerat spåret är. Därför är lyssningstester bättre en enkla mekaniska tekniker.
 6. Jag kan inte höra om de fått mer luft eller utrymme. Dock låter inspelningen väldigt fint, med bra tonalitet, separation och dynamik. Bra framförande också. Blir mer intressant på stereon än via lurar.
 7. Har nu provlyssnat via lite bättre hörlurar och en USB-dac på jobbet. Kan inte säga att jag i lurar kan höra hur de sitter på scen, (förutom inne i huvudet 😃) det får bli på stereon ikväll. Sibelius 2'a är en favorit. Tycker att den unge Mäkelä gör ett bra jobb med den norska bandet. ;-) Kanske inte i klass med de främsta framföranden jag har hört men riktigt trevligt. Lyssnade faktiskt på Bernstein/New York så sent som igår på kontoret.
 8. haha. Vad har jag gjort? Men vad det än är så får man inte förarga Prince. Han kommer att jinxa alla dina stereoprylar från musikhimlen. 😀
 9. Håller med! En fin inspelning. Ofta ger mer och bättre bas en mycket finare rumskänsla, så länge den inte är blöt och bumlig, då skymmer den bara.
 10. Roligt diskussion, vilken tvingade mig tänka efter lite, vilket är stimulerande. 😀 Djup är kanske ett resultat av något annat, inte ett mål i sig? Eller är det ett mål, som ger andra positiva effekter avseende att komma närmare upplevd realism? För mig är djupet i sig inte viktigt, alltså inte själva måttet, men högtalarplaceringen måste tillåta instrumenten att få plats. Bredd är alltså viktigt. Och att det finns tillräckligt många "lager" i djupet så att instrumentsektionerna inte blir ihopklämda till en platt canvas. Det handlar nog om att allt i scenen måste få sitt eget rum. En stereobild som är rimlig är lätt att få till, men om man ska nå det där extra med en realistisk scen krävs ofta rätt mycket mer av alla delar i kedjan. Får man till det brukar också resultatet bli att man trycksätter rummet och får en musikscen som upplevs mer holistisk i hela rummet, inte bara en canvas mellan högtalarna.
 11. Det är bara kul att du provar. Och vill prova. Det är ju det som driver oss framåt mot nirvana. Inte bara inom hifi. 😃 Känn inte att du gör oss besvikna, 😀 som du vet drivs inte vi av försäljning på det viset. Försäljning är ett resultat, inte ett mål i sig. Det viktigaste är alltid det blir bättre, och blir det bättre för dig, så blir det bättre för oss i det långa loppet. Som alltid är det ju ens system och preferenser som avgör hur det går. Jag kan förstå att du inte vill ge upp den "pysmysiga" och fylliga återgivningen. Jag är precis likadan, när man har jobbat länge mot ett mål så vill man ofta inte avvika för långt från målbilden genom ett kraftigare sidosteg. Jag trodde dock att synergierna skulle göra att 860A v.2 skulle må riktigt bra i ditt system. Men Karan är en värdig motståndare med sina helt egna kvaliteter som jag också uppskattar. Du kan ju testa ett Gryphon Apex nästa gång? Du blir det tungt på riktigt!
 12. Kul att du beskriver MOON's styrka precis så. Vi har ibland fått kommentaren att det nästan är en svaghet hos MOON. "De har ingen egen karaktär." eller "De är väldigt neutrala." Vilket i själva verket måste vara en high-end produkts uppgift, att kliva åt sidan och släppa fram så mycket av musiken som möjligt. 680D är utan tvekan en av de bästa dac'ar vi har. Och sett till just naturlighet, djup och musikalitet är den utan tvekan unik. Jag vill inte gärna använda klichén att den låter analogt, men det är nog en rimlig beskrivning. Nu ser vi fram emot lite tunga lyft som sagt! 🏋🏻‍♀️
 13. Haha, det finns fler viktklasser i hifi än i boxning! Den slutliga viktklassen kräver domkrafter och gaffeltruck. Inget man bär oavsett hur många man är.
 14. I det här fallet var väl "forumet" en handelsplats, men det är inte omöjligt att hen sprider glädje även i andra miljöer där anonymiteten är en möjlighet. 😉
 15. Lite underligt att det inte är limmat även längst fram. Är den äldre?
 16. Det är det som gör det här forumet så fint och trevligt. Att ingen hoppar på någon annan för deras åsikter, upplevelser och erfarenheter. I nästan alla andra miljöer dyker de bittra och missunnsamma upp.
 17. Tack för det fina omdömet!. Jag minns exakt hur jag upplevde Essence första gången. I stort sätt ordagrant som du beskriver. Allt är bara helt rätt, inget saknas, inte ens effekt, och då har jag stora högtalare och ett gigantiskt rum, sen kommer magin och man blir förförd. Att det var lite,,, eller väldigt mycket, over-the-top för ett kontorssystem kände vi nog båda från början, likväl väldigt kul att prova, och att du orkade prova. De väger ju en del. Jag skulle vilja säga att egenskapen du nämner ovan, att man sugs in i musiken är det absolut viktigaste i 99% av fallen, bara i ett kontorssystem är detta kanske inte helt optimalt. 😂
 18. Slipningen ser ut som en finare Ortofon, tänkte Soundsmith först, men infästningen stämmer inte.
 19. Tror din analys är korrekt @HansW Särskilt i Sverige. Vi missade dessvärre Sonja Live. Vi åkte hem tidigt söndag då de körde dem. Låt mig gissa att det även kommer att dyka upp en Peaks Live. Som verkligen blir intressant prismässigt.
 20. Vantage Live - det aktiva mästerverket Jag har följt utvecklingen av Vantage Live sen den först hamnade på skissbordet för några år sedan. Det har varit en minst sagt intressant resa. Från början arbetade YG med en stor tillverkare av streamers och DAC'ar, och resultatet blev efter något år ganska bra, man hade lite problem med värmeutvecklingen i ett slutet kabinett och ljudkvaliteten var som sagt ok, men ok är inte riktigt ok för YG. Så efter intåget av den nya chefsutvecklaren Matthew väcktes helt nya idéer. Och han teamade upp med en annan genialisk eldsjäl, – chefsutvecklaren på Bel Canto. Det visade sig nämligen att båda har haft en dröm att producera en fullt aktiv högtalare, i den absolut högsta nivån, med alla moderna funktioner i ett användarvänligt paket. Så det slog bokstavligen gnistor om dem. Så ganska fort var Vantage Live helt rekonstruerad. Det blev en extern kontrollenhet som ansluts med fiberoptik till högtalarnas förstärkarmoduler och helt nya moduler i botten av högtalaren. 700w per element och ett riktigt vasst riaa-steg samt att den kan hantera de flesta kommersiella digitala format, det är ju trots allt en life-style produkt. 😉 Jag var försiktigt positiv när vi satte oss ner för att lyssna. Det är ju trots allt en klass D förstärkare, och det är ju life-style, så inget för mig. Jo, visst. Jag blev inte bara överraskad, utan nästan chockad över hur otroligt fint det lät. Tonalitet, rymd, värme, djup, lager på lager, flyt, rapphet och en flödande musikalitet med en helvetisk botten. Det gick inte att höra att det var klass D, eller att det var digitalt. Det lät bara otroligt bra och självklart naturligt. Hade jag varken jobbat med hifi, eller gillat mina lådor, så hade jag kunnat leva med detta varje dag och bara njuta av musiken. Så för mig var detta årets överraskning. Jag är fortfarande smått chockad när jag tänker på det.
 21. Välkommen hit. ÄNTLIGEN! 🥁 (drum roll)
 22. Ja, det var mycket märkligt! 😉 Men så blir det ibland, olika partners har olika preferenser. I det här fallet blev det Cardas. Men i YG's eget showroom kör man på Nordost Odin2
×
×
 • Create New...