Jump to content

Daniel

Medlem+
 • Posts

  1 116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by Daniel

 1. Det tror jag! Beroende på hur konstruktionen är gjord, men är den balanserad så absolut.
 2. Håller med, sticker förbi och kollar om vinylen finns inne idag.
 3. Bra, tycker jag. Ett gäng från Houston, man hör nästan det varma klimatet.
 4. Så är det, färgändringen är kosmetiskt, men alla homage till Prince, medvetna eller omedvetna är bra. tycker jag.
 5. Vi diskuterade även nåltryck. Jag ställer alltid nya Lyra på 1.74 istället för de rekommenderade 1.72, tycker att de funkar bra innan upphängningen mjuknat, sen kan man fundera på om man tycker det blir bäst att ligga kvar där, eller om man vill sänka, det hänger även lite på hur varmt man har det hemma. Jag sänker själv till 1.72 efter ett tag. Jag är lite avundsjuk på den lila Atlas Lambda (Purple Rain), jag fick nämligen en av de första Atlas Lambda själv, men då hade de inte hunnit få de lila delarna, så min är fortfarande grön. :-)
 6. Håller med. Som bekant har även jag 2 stycken LP12, och efter besöket hos dig gick jag hem och installerade en Nordost Frey 2+ tonarmskabel i min lite finare LP12. Nordost gör nu specialbyggda tonarmskablar för LP12, vilket jag både följt och bidragit lite till under utvecklingsarbetet. Mekaniskt är kabeln en fröjd, den är perfekt till 12'ans flytande upphängning. Ljudmässigt är nya + (plus) serien av tonarmskablar som att släppa foten från bromsen i mitt system. Det blir väldigt bra. Men som med alla kablar ska man förstås prova först, är man däremot Nordost-frälst så är det en bara att köra. (Hoppas jag inte gör några överträdelser som handlare här, ni får sila mina åsikter i förhållande till min roll som Nordost-distributör)
 7. Tack själv, ja, en ny pickup är som bekant lite yvig i kanterna i början, det lägger sig, men jag tycker det blev otroligt bra, direkt ur lådan. Det kan även behövas lite finjustering om några veckor. @calle_jr De har varit lite hemliga med vad som är förändrat, de säger i princip att det är "upphängningen" som är modifierad, så du är nog inne på rätt spår. (pun intended) Ljudmässigt är Lambda mer följsamma, spelar lättare och snabbare, med mer värme i ljudet. Jag tycker även att röster med mera får en större skala och närvaro. Men det bästa är att inga av styrkorna Atlas och Etna hade innan kompromissas, de har bara blivit bättre.
 8. Ai Ramen har Stockholms bästa ramen tycker jag. Men jag har bara varit på den på Gamla brogatan. Mycket bra. De har även vinyl i baren. 😀
 9. Vill du ha influenser från hela världen så är Matvärlden i Veddesta kul, inget fancy. En vardagsbutik men med annorlunda och kul mat.
 10. Jag handlar ofta mina grönsaker på torg. Både brommaplan och Vällingby. Men min favoritbutik är Garpes livsmedel vid Nockeby bron. Som en liten lanthandel från förr med fantastiska produkter. Åsas fisk mittemot Dennis kött i Spånga är mycket bra. Det ända stället sthlm där man kan köpa rimliga havskräftor. Göteborgarna äter ju allt själva. 😀 Precis som Italienarna aldrig exporterar sina jungfrutårar. - de droppar olivolja som kommer av att bara lägga på stenen, innan man börjar pressa oljan. Annars finns det rätt mycket välpaketerat trams i sthlm som i resten av världen. Kött köper jag oftast på Citygross i bromma. De har ofta otroligt bra kvalitet.
 11. Smöret är klarifierat eller skirat som det heter. Man avlägsnar proteiner. Smöret håller längre och klarar högre temperaturer. Mycket bra till stekning mao.
 12. Ja, det var ett tydligt intryck, jazz lät sublimt, men tror att Koetsu, Shindo och dina högtalare blir lite för mycket av det goda. (Precis om du själv var inne på @Josaa) Alla de produkterna fokuserar på flyt, snarare än attack och tempo. Jag har alltid gillat Koetsu's oceanångarstil, men saknar attacken för mycket för att inte börja snegla åt piggare puppor. Som sagt tidigare, fler rum, fler system.... :-)
 13. Såg Wiener filharmonikerna framföra Wagner på konserthuset i Stockholm för flera år sedan. Öppningen med Rhenguldet var ett av mina stora konsertögonblick. Tror New Order upplevt samma sak.
 14. Så djävla bra, innan de gjorde musikhistoriens största fall och blev ett dansband. Älskar SM fram till New gold dream.
 15. Nämen! Här monteras inga vinegum på Brinkmann, de har helt olika ljudkaraktär. Passar inte alls faktiskt.
 16. Ja, det var en betydligt mer inspirerad orkester i den andra inspelningen. Känslorna svallade!
 17. Tack själv, det var kul, håller helt med dig i din beskrivning av de två verken. En är Balance och en är Taurus, som @DrKlang sa här ovan. Helmut är en flitig lyssnare och spenderar enormt mycket tid med de sista 5 procenten av utvecklingen, dvs, lyssning och fintrimning. Jag stack faktiskt iväg för att hitta några fler Elgar, Enigma variationer i begagnatbackarna, det är inte så lätt, till slut fan jag en fin DECCA inspelning med Solti. Har dock inte hunnit ge mig in i den, så recension kommer. Vi ses senare idag.
 18. Ja, allt vibrerar från diamanten till högtalarelementen och allt däremellan. Vi kan säga att vi håller på med Vibration Management!
 19. Ibland samma, ibland olika?
 20. Håller med, men det ena behöver väl inte utesluta det andra. Vissa saker som bedöms som tweak är absoluta nödvändigheter hemma hos mig. Om jag inte har dem, blir inte musiken lika begriplig och njutbar, och då lyssnar jag mindre.
 21. Här ligger pensionssparandet? ;-)
×
×
 • Create New...