Daniel

Medlem+
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Daniel

 1. Daniel

  Pass Labs XA60.8

  Coolt. Toshiba JFET's är eftertraktade. :-) Lite som vissa NOS rör. (Snygg T-shirt)
 2. Teknik, tajming och känsla. Jag blir lika knäckt varje gång. Vilken scenpersonlighet.
 3. Daniel

  Youtube favoriter

  Kanske varit uppe innan? Ett magiskt litet nummer. :-)
 4. Daniel

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Jorå, vi spelar mycket Raconteurs här! :-) Jack White är ju även med i The Dead Weather tillsammans med Alison Mosshart.
 5. Vi har ett par Wilson Sasha i perfekt skick. De är ursprungligen sålda och installerade av oss hos en kund som nu har uppgraderat till YG Acoustics. En ägare, färgen är en Wilson Upgrade color – Grigio Titanio, (En ferrari originalfärg) grillarna är Parchment gray. Läs mer här!
 6. Daniel

  Wilson audio Sasha

  Kul! Jag är glad att du är glad @Neon Park :-)
 7. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Alla människor behöver lite erkännande för sitt arbete. Vi mår så mycket bättre när vi får beröm.
 8. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Va? Jag tycker att ditt digitala ljud lät jättebra. Skivspelaren lät bättre, men det digitala var bra!
 9. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Det bor mycket klokskap i detta. Och det behöver inte gälla en mässa. Säg att du får en budget på 2 miljoner, ett okänt rum och max 10 timmar (Under en mässa brukar man få hälften) . Skulle du lyckas få till ett fantastiskt ljud som konkurrerar med ett som någon fixat med i 1 år?
 10. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Indeed! Man köper inte en Ferrari och sätter på 12 tums hjul. Det är viktigt att para ihop olika delar på ett förnuftigt sätt. YG är byggda för att matschas med förstärkare i samma pris- och prestandanivå. Jag lyssnade på en ännu mindre MOON integrerad tillsammans med Spendor Classic 3/1, det blev nästan irriterande bra på att förmedla känslor och musikaliskt sammanhang. Det skapade i en hel del tankar i mig. Tänk om "normala" människor fick höra det istället för alla saker som finns på Mediamarkt och B&O-butikerna. :-) De skulle aldrig köpa en klockradio igen. Själv skulle jag lätt kunna leva med ett sådant system, om det blev förbjudet med förstärkare på mer än 100w/kanal.
 11. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Intressanta tankar @Apexorca. Det finns en matematisk komponent i resonemanget som är fel. Det finns inga marknadsavdelningar på majoriteten av dessa bolag. De är i regel helt byggda på ingenjörer, entusiaster och i viss mån säljare. På MOON har de t ex en reklambyrå som hjälper dem. Ibland finns det en person som beställer material, broschyrer, vepor och sköter sociala media, samt annonser. Så det kommer inga smarta krav om hållbarhet, socialt ansvar mm. Jag tror att en stor del av förklaringen ligger i marknaden dock. Vi blir färre och färre som gillar stora mono-block. En annan förklaring i fallet Krell är givetvis att bolaget har haft det väldigt tufft. De har haft en och 2 fötter i graven i många år. Så deras skäl har nog främst varit ekonomiska. Bolag som köpts upp av riskkapitalister har givetvis (förhållandevis) feta marknadsresurser och marknadsavdelningar. Vilket syns i hur de utvecklar produkter. Det är i vissa fall mindre passion bakom produkterna. Men behöver inte vara så. Man måste nog se på detta fenomen från företag till företag. Jag tycker att vissa bolag bara blir bättre och bättre för varje generation de utvecklar. Vissa är helt stabila och levererar på en konstant hög nivå. Vissa blir smartare och minskar sortimentet utan att förlora kvalitet. Det krävs mod för att överleva i en bransch som minskar hela tiden. Man måste tänka långsiktigt och behålla glöden. Men det finns mängder av riktigt bra förstärkare där ute, både nya och gamla.
 12. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Japp japp. Jag hör dig. Sorry för förenklingen. 😀
 13. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Jag tror vi är helt överens om lyssningsupplevelsen. Men för att jag ska kunna förstå, och förhålla mig till det, så tänker jag kablar som filter. Bara för att få ett grepp om vad som händer. :-)
 14. Daniel

  Peo's prylar

  Intressant. Det strider alltid mot min logik att placera högtalare på mjuka fötter. Jag tror att det ska stöka till höga frekvenser. Men Mina Audio Physic stod på deras egna magnet-och nät-upphängda fötter. Provade med spikes och mer sofistikerade hårda kopplingar med de mjuka var klart bäst. Men som du också kommit fram till så är golvets konstruktion inblandat i hur resultatet blir. Prydligt blev det också!
 15. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Du har helt rätt. En kabel kan inte lägga till, bara dra ifrån. Kablar är filter. Det kan dock vara så att en kabel kan addera distortion pga dålig mekanisk dämpning. Och distortion kan ju som bekant upplevas i form av en onaturlig och vass diskant. Eller så avslöjar en kabel som släpper igenom bättre andra brister i systemet.
 16. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Jag pratade lite med gänget på NewVelle på Münchenmässan. De var mycket glada över samarbetet och uppskattade verkligen ljudlyftet. Inte bara snack, man förstod att de visste vad de pratade om. De har förvisso en mindre, mer puristisk studio än Abbey Road. Vilket betyder betydligt färre kablar. Så det hela var praktiskt genomförbart för dem.
 17. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Ser att ni redan svarat på detta. 😀
 18. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Vi får lyssna på Tom Waits ord. ”I drive a differnt car every night, depending on how i feel.” 😀
 19. Daniel

  Mästarmöte har en vinnare!

  Intressanta funderingar Apex. Vi har ju även pratat en del under resans gång. Jag tror jag förstår precis vad du menar. Och i mitt huvud så brukar det landa i en enkel sanning. Power is fun, but power corrupts! Det är så otroligt roligt med system där man bara kan öka och öka, tills rummet slutligen börjar vibrera och kasta in handduken. Men sen när man sitter och vill släppa ner axlarna kan man börja sakna innerlighet, elegans och nerv. Ibland är skillnaden mellan dessa två världar stor, ibland subtil. Jag tror nog att "Dan the man's" nya kan minska det gapet, de gånger jag hört dem har varit minnesvärda. Det finns några andra superförstärkare som jag blivit golvad av. Jag vet att VTL Siegfried nästan stänger gapet. Det är min drömförstärkare, oändligt med kraft, och finess. Men så otroligt stora, så mycket rör och plånboksovänliga. För mig handlar det om att bli engagerad mer än imponerad. Så när jag "kompromissar" handlar det alltid om vad som får mig att inte tappa fokus på det som musiken försöker berätta för mig. Hade precis samma tankeövning när jag provade lite olika pickuper i veckan. :-) Det är nästan alltid roligt i den här världen. /D
 20. Daniel

  En hifinörds bekännelse

  Det är svårt det där. Jag älskar själv ett rum fullt av stor hifi, rör, vinyl, rullband och skivor. Tycker det signalerar livsglädje. Och det utesluter inte att det är snyggt och designat. Kanske är det ännu finare när stereon inte behöver be om ursäkt för att den finns. Bra ljud tar plats!
 21. Daniel

  En hifinörds bekännelse

  Är det kanske så här: Det som vi audiofilurer, genom år av programmering lärt oss tycka är snyggt, tycker inredningsintresserade människor är fult. Det är få hifitillverkare som anlitar designers när de bygger. De tar knappt in proffs när de ritar logotyper och de har ideéer kring vad Kvinnor gillar. Allt det sammantaget gör att de är få "normala" människor som kan acceptera en vettig välljudande stereo i sina hem. För att, de lutar, de har svart glas på sidorna, staiven är fula.... osv. Man får säga avd man vill om B&O ljudkvalitet, men de vet hur man ska göra. Med det sagt så tycket jag de spanska högtalarna var fina, förutom logotypen kanske. ;-)
 22. Daniel

  Den moderna jazzens utveckling

  Håller med. Känns som att formgivningssnillet Gabor Palotai, som gjort några EST sett denna. Vill även passa på att applådera @calm för den mycket lärorika och trevliga tråden.
 23. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Tycker också att det är härlig musik. Lyssnar rätt mycket på honom. Kan dock förstå om man tycker det är lite "lätt" :-)
 24. Daniel

  Vinylspelare - En fråga om inställning

  Otroligt snyggt jobbat.