Daniel

Medlem+
 • Content Count

  694
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Daniel last won the day on June 17

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 461 profile views
 1. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Precis så tror jag tanken går. Därav klämma, tung tallrik med glastopp. Det är ju onekligen så att olika material i tallrik och olika principer för koppling och konstruktion har en inverkan på hur det låter.
 2. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Analogt och högt är alltid kul! När man har en skivspelare, puppa och framförallt riaa i din nivå så blir skillnaden mellan vinyl och R2R inte så där jättestor tycker jag. Därför har jag satsat på riaa med stora nätdelar. :-) Och en bra puppa förstås.
 3. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Hej Byzan! Tack för en mycket trevlig träff. Det som jag tänkte på i bilen hem var hur härligt du presenterade musiken. Det är inte alla man träffar som har så mycket musikglädje med flera intressanta och personliga reflektioner kring dem. Kul med några nya och gamla saker jag inte hört innan. Ditt system är väldigt fint ihopsatt. Och alla eventuella "uppgraderingar" skulle antagligen vara sidosteg snarare än uppåt skulle jag tro. Av ren nyfikenhet skulle jag givetvis vilja snöra om det med Nordost rakt igenom. Bara för att jag vet vad det brukar göra med väghållningen så att säga. :-) För du har ju många hästkrafter. Jag upplever att ditt system har en fin och välartikulerad bas som visar prestanda när det finns i materialet, inte annars, vilket många system kan lida av. Röster och instrument har en fin och rik klang med mycket färg och hela systemet klarar av rytmik, engagemang, rymd och att få en som lyssnare att fokusera på det musikaliska. Mycket, mycket trevligt. Kul att få höra 3 olika format också! Ha en grym sommar, med både vin och sång! /Daniel
 4. Daniel

  Wilson audio Sasha

  Sålda.
 5. Daniel

  En ny era tar sin början

  Skitsnygg färg! Grattis!
 6. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag citerar Brinkmanns Facebook Next part of our "Special 33" (the first Brinkmann Audio LP Release) series: The live recordings have been remastered at Railroad Tracks Studios in Germany by Thomas Oelscher. EMI Cologne was Railroad Track’s main customer for about 14 years until 2013. Now the studio is working on productions for various lables. Michael Blicher, the head of the band Michael Blicher / Dan Hemmer / Steve Gadd, supervised the mastering together with Matthias Lück from Brinkmann Audio. Brinkmann tycker att 140g låter bäst. Högre massa alstrar mer energi enligt hans tankegång, Vilket du också är inne på @P-pan Svårt att testa tesen rakt av, eftersom det är svårt att hitta exakta masters på olika tjocka pressningar, men jag tycker att tunna pressningar låter betydligt bättre på min Balance med klämma, än på min LP12 med filtmatta, där tyngre ofta låter bättre. Vilket känns helt logiskt. Tror Brinkmann tänkt att hans konstruktion inte ska vara så känslig för media. En stökig 90-grammare från 80-talet låter också bra! :-) Vi har inga skivor kvar, men om någon är intresserad kan jag kolla om det mot förmodan finns några kvar hos Brinkmann.
 7. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  En av mina favoriter gör en del på den plattan Jose Gonzales (Junip) Mycket bra soundtrack.
 8. Daniel

  Hemma hos Daniel

  Håller med. Det funkar oftast bra. Ibland tappar jag kontakten med ROON från min Iphone. Med paddan funkar det bättre. Annars har jag ju mina Nakamichi som backup. :-)
 9. Daniel

  Hemma hos Daniel

  Jepp. Ja, använder just den låten till att kolla vad i huset som behöver skruvas fast eller fogas. :-) Annars finns det några spår han gjort som är bra. Brukar rulla Joni Mitchells "A case of you" med James Blake, Prince och Joni Mitchell. Bara för att påminna mig om vilket geni Prince var.
 10. Daniel

  Hemma hos Daniel

  Roligt att ni kom förbi @byZan och @pärr. Angående vinyl så har det varit min främsta passion sedan jag som student byggde om en billig Ariston mitt under den brinnande CD-revolutionen. :-) För mig är en LP det ultimata formatet, fysiskt, vackert, enkelt (relativt sett) och framförallt välljudande. Streaming är praktiskt när allt flyter, men jag har startat om datorer så många gånger i mitt yrkesverksamma liv, att jag vill ha något mer pålitligt hemma. Rullband låter givetvis bättre, men jag är lite för mycket av en musikallätare för att det ska vara ekonomiskt försvarbart. En bra skivspelare med en Lyra Atlas och ett 70 kg riaa-steg kommer tillräckligt nära tycker jag. :-) Att det blev Aesthetix för mig handlar om att de förmedlar den nerv jag söker. Jag vill hellre bli engagerad i musiken än imponerad av ljudeffekter, även om jag spelade James Blake för frekvensunderhållningssyfte. Sen vill jag att inspelningen låter som den var tänkt. Jag söker inte efter "1" ljud ideal, snarare efter det som producenten var ute efter. Inspelningen måste få komma ut ur systemet så att säga, oavsett om den är kall, varm, eller något annat. Sen är Jim White på Aesthetix en av de smartaste, trevligaste och mest ödmjuka personer man kan hitta i den här branschen. Som sagt, trevligt att mötet äntligen blev av.
 11. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Erfarenhet är nog den viktigaste komponenten i allt skapande.
 12. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Jag gillar att du reflekterar så mycket över tingens tillstånd. :-) Om man håller på med något tillräckligt länge och med stor passion blir man oundvikligen i slutändan filosofisk. Vilket gör livet lite mer spännande i mina ögon. Just högtalare är ju av naturen en kompromisskonstruktion, där man måste välja väg som konstruktör. Under åren har jag pratat med flera av de "stora" konstruktörerna. Alla mäter och alla lyssnar. Frågan är hur fördelningen ser ut, och hur stor vikt man lägger vid varje moment. Och i slutändan, som med alla saker som närmar sig det subjektiva och konstnärliga, är det först när skapelsen möter betraktaren som magi kan uppstå. Vissa gillar Claude Monet, andra gillar Marcel Duchamp. P.S. Ett grymt fint reportage. Känner igen flera av dina iakttagelser. Även om jag bara han med en bråkdel av vad du lyckades med. Fast du har färre möten än jag. :-)
 13. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Det var ändå mycket med 2-3 rum. :-) Vi hann, förutom våra egna vänner bara lyssna hos er, och någon till. Det lät jättefint hos er, även med den minsta som ni spelade på när vi var där. Trevligt att ses igen Leif.
 14. Daniel

  Tar resan slut.....

  För mig är den sista vattendelaren alltid om jag bara tycker det låter bra, eller om jag blir sittande och lyssnar klart på musiken. Det har hänt med CD, Streaming, filer, band och vinyl, ja även kassettband ;-). Oftast blir jag sittande när det är analogt, men det har hänt att digitalt har fått mig att lägga ner fjärrkontrollen eller paddan. ;-) DSD är det digitala format som jag tycker låter mest följsamt och naturligt. Rätt gjort är det nog nästan lika bra som det bästa analoga, förutom knaster, krånglet, kostnaden och tiden som det analoga kräver, och som jag inte kan leva utan.
 15. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Tack @Bebop, @Kjellpo och @Apexorca roligt att höra alla positiva kommentarer och tankar om SME.