Daniel

Medlem+
 • Content Count

  681
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Daniel last won the day on April 25

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 385 profile views
 1. Daniel

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Det var ändå mycket med 2-3 rum. :-) Vi hann, förutom våra egna vänner bara lyssna hos er, och någon till. Det lät jättefint hos er, även med den minsta som ni spelade på när vi var där. Trevligt att ses igen Leif.
 2. Daniel

  Tar resan slut.....

  För mig är den sista vattendelaren alltid om jag bara tycker det låter bra, eller om jag blir sittande och lyssnar klart på musiken. Det har hänt med CD, Streaming, filer, band och vinyl, ja även kassettband ;-). Oftast blir jag sittande när det är analogt, men det har hänt att digitalt har fått mig att lägga ner fjärrkontrollen eller paddan. ;-) DSD är det digitala format som jag tycker låter mest följsamt och naturligt. Rätt gjort är det nog nästan lika bra som det bästa analoga, förutom knaster, krånglet, kostnaden och tiden som det analoga kräver, och som jag inte kan leva utan.
 3. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Tack @Bebop, @Kjellpo och @Apexorca roligt att höra alla positiva kommentarer och tankar om SME.
 4. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  @byZan En brittisk spelare utan boogiefaktor skulle inte överleva brittisk journalistik. Tyskar har råd att vara lite mer nyktra. Det jag har hört av nya Model 20/3 och Synergy, är mycket lovande. Men som allt annat så handlar det om tycke och smak. Linn är väl det tydligaste märket avseende sökandet efter en karaktär, Clearaudio har ju helt klart ett husljud de också, tillsammans med de flesta andra. Det viktiga är att de är bra. ;-)
 5. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Tack Calm. Håller verkligen med. Ett av mina starkaste ljudminnen är från en SME 30 för många år sedan. Idag finns det fler märken som klarar av att nå upp dit. Men det är något alldeles speciellt med en SME tycker jag.
 6. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Tack för det. Ja, det var nästan med en nigning vi antog uppdraget. Det är ett otroligt fint företag, med ett härligt team bakom spakarna. Jag ska försöka få upp lite bilder i reportageform från vårt besök inom några veckor. De tillverkar till och med gummifötterna till motorstyrningskabinetten själva. De provade ett antal andra, men de hade för dåliga toleranser. ;-) De har även tagit över produktionen av alla tonarmslager själva för at kunna göra dem ännu bättre. Att de sen heter Scale Model Equipment Company värmer mitt gamla modellbyggarhjärta.
 7. Daniel

  SME väljer Stylus audio!

  Haha, nej, alla har väl 2 grammofoner?
 8. SME väljer Stylus audio för sin distribution i Sverige, Danmark, Norge och Finland SME bygger de finaste skivspelarna och tonarmarna i världen. Anledningen är att de är de enda som kan. Alla andra sätter ihop produkter baserat på delar som andra har tillverkat åt dem. Det duger inte för SME. Deras krav på perfektion går bortom allt annat vi har sett. Varenda skruv är tillverkad med toleranser som andra skulle vara stolta att deras lager håller. Så när en produkt är färdig och monterat så har den en så hög mekanisk integritet att den upplevs som att den är fräst ur ett enda stycke. Det är nästan poetisk att ta på en SME-produkt. Men den verkliga poesin uppenbarar sig när man sänker ner nålen i spåret. Då inser man varför de bygger så kompromisslöst som de gör. Läs mer här!
 9. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Om du är nyfiken kan jag mäta upp dina 6550. Har dessvärre ingen utrustning som fixar 6H30.
 10. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Ett svart 6550 låter inte så bra. Det kan ha hänt något. 6H30 kan däremot se väldigt mörka ut, utan att vara slut. Men better safe than sorry. De är ju rimligt billiga jämfört med NOS. :-)
 11. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Gergiev är lite av en favorit. Såg honom på Berwaldhallen senast. Det var jättebra. Gillar även Karajans Nötknäppare på Decca.
 12. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  6550 kan behöva bytas efter 2000-3000, beroende på hur hårt de går. Men 6H30P brukar hålla upp emot 6000 timmar. Om de börjar spraka och knäppa är det oftast enklast att fixa genom en ordentlig rengöring av socklar och pinnarna. Det är inte ett tecken på att de är slut. CRC Oxide Clean och Contact cleaner gör jobbet. Köp även sådana där små mellanrumsborstar till tänderna, de finns i alla sockelstorlekar. :-) Båda rörtyperna är nyproduktion (om du inte har turen at hitta NOS 6550 till ett vettigt pris) Så välj bara några som är matchade. "Premium quality" är oftast bara struntprat, de kommer från samma fabrik byggda av samma verktyg och delar. Rören till Absolaren kan du däremot hitta riktigt härliga gamla rör från tiden då rörkvalitet var något annat en de stansade foliebitar som finns idag. :-) Och för att vara nyproduktion är 6H30 riktigt dugliga. Det är därför så många använder dem.
 13. Daniel

  Hört hos Akkelis!

  Helt klart så! Det är snarare felmatchningar man ska undvika. Lyssnade på Nagras lilla integrerade med 300B i södra England i förra veckan. Och hur härlig den är så skulle jag kanske inte köra med den. ;-)
 14. Daniel

  Hört hos Akkelis!

  Håller helt med. :-)