Daniel

Medlem+
 • Content Count

  702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Daniel last won the day on June 17

Daniel had the most liked content!

About Daniel

 • Birthday 1967-07-15

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stylusaudio.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sthlm

Recent Profile Visitors

8 495 profile views
 1. Daniel

  uppgradering! Tips

  Precis som @Amatören säger. ;-) Men om man ställer skämt åt sidan så är min erfarenhet att det finns otroligt mycket att vinna på att se över hela kedjan. Därför duger inte en slarvig rekommendation att lägga 10% på kablar. Då kan man lika gärna säga 3%, eller 80%. Låna hem och lyssna. Jag valde en gång en rätt dyr signalkabel mellan ett riaa och integrerad förstärkare, framför att köpa ett separat försteg och slutsteg från samma märke. Det blev ljudmässigt bättre med kabeln. Fast det kan ju givetvis bli precis tvärtom i ett annat fall. :-)
 2. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Annars räknar de med att de ska användas optimalt på produkter som väger upp till 2000 kg. Vilket låter mycket. :-)
 3. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Angående Cerabase Classic. :-)
 4. Daniel

  Nya fötter under högtalaren

  Så här står det också: - best performance in all areas of application - optimum range of application: 40 – 500 kg of component weight - recommended for audio components, loudspeakers and equipment supports Material* stainless steel precision machined, 3 high-tech ceramic balls Usable height 50 - 60 mm Dimensions Ø 45 mm (top), Ø 70 mm (bottom) Load capacity 500 kg (set of 4), 375 kg (set of 3)
 5. Daniel

  Tar resan slut.....

  Ja. Diamanten slits. Tyvärr. 😢😀
 6. Daniel

  Tar resan slut.....

  När Lyra bygger om får man i princip en helt ny pickup. 10000 timmar är mycket och 2000 i underkant. Slitage beror givetvis på skivornas kvalitet. Namnet Virgin (records) kom från att de bara använde ren ny vinyl, inte malen och återvunnen som kunde ha bitar av metall från skärverktygen i sig. :-) Det beror också på hur slipningen är gjord. Man kan ju kolla skicket med ett USB mikroskop. Frågan om SL eller inte har med flera saker att göra. Framförallt matchning med riaa. Standard-pickuperna har lite mer dynamik och energi, medan SL är lite elegantare och följsammare, framförallt beroende på den lägre massan i spolarna. Jag föredrar de vanliga. Men det är som sagt en smaksak.
 7. Daniel

  uppgradering! Tips

  Som många tidigare nämnt är rummet väldigt avgörande för vilken högtalare man väljer. Men uppställning är ännu viktigare, man kan jobba rätt mycket med detta för att hitta platsen där de ska stå. Men måste de stå på ett visst sätt pga estetiska och praktiska skäl skulle jag ta det i beaktande. Därefter måste högtalaren drivas vettigt för att det ska bli kul. Små högtalare med starka förstärkare kan man komma mycket långt med. Jag kopplade upp ett par små stativare med 5 tums element till ett par Krell EVO900 monoblock en gång. Det var kul, och lärorikt, men kanske inte så realistiskt. :-) Det finns dock riktigt bra integrerade med både DAC som klarar MQA samt har riaa inbyggt, om man vill ta den vägen någon gång. Men för ett "musikaliskt" slutresultat skulle jag vilja påminna om vikten av bra kablar, särskilt strömkabel. Min rekommendation är alltid 50% på kablar och 50% på kringutrustning. ;-) Lycka till!
 8. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Precis så tror jag tanken går. Därav klämma, tung tallrik med glastopp. Det är ju onekligen så att olika material i tallrik och olika principer för koppling och konstruktion har en inverkan på hur det låter.
 9. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Analogt och högt är alltid kul! När man har en skivspelare, puppa och framförallt riaa i din nivå så blir skillnaden mellan vinyl och R2R inte så där jättestor tycker jag. Därför har jag satsat på riaa med stora nätdelar. :-) Och en bra puppa förstås.
 10. Daniel

  byZan - Nytt i stugan #7

  Hej Byzan! Tack för en mycket trevlig träff. Det som jag tänkte på i bilen hem var hur härligt du presenterade musiken. Det är inte alla man träffar som har så mycket musikglädje med flera intressanta och personliga reflektioner kring dem. Kul med några nya och gamla saker jag inte hört innan. Ditt system är väldigt fint ihopsatt. Och alla eventuella "uppgraderingar" skulle antagligen vara sidosteg snarare än uppåt skulle jag tro. Av ren nyfikenhet skulle jag givetvis vilja snöra om det med Nordost rakt igenom. Bara för att jag vet vad det brukar göra med väghållningen så att säga. :-) För du har ju många hästkrafter. Jag upplever att ditt system har en fin och välartikulerad bas som visar prestanda när det finns i materialet, inte annars, vilket många system kan lida av. Röster och instrument har en fin och rik klang med mycket färg och hela systemet klarar av rytmik, engagemang, rymd och att få en som lyssnare att fokusera på det musikaliska. Mycket, mycket trevligt. Kul att få höra 3 olika format också! Ha en grym sommar, med både vin och sång! /Daniel
 11. Daniel

  Wilson audio Sasha

  Sålda.
 12. Daniel

  En ny era tar sin början

  Skitsnygg färg! Grattis!
 13. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag citerar Brinkmanns Facebook Next part of our "Special 33" (the first Brinkmann Audio LP Release) series: The live recordings have been remastered at Railroad Tracks Studios in Germany by Thomas Oelscher. EMI Cologne was Railroad Track’s main customer for about 14 years until 2013. Now the studio is working on productions for various lables. Michael Blicher, the head of the band Michael Blicher / Dan Hemmer / Steve Gadd, supervised the mastering together with Matthias Lück from Brinkmann Audio. Brinkmann tycker att 140g låter bäst. Högre massa alstrar mer energi enligt hans tankegång, Vilket du också är inne på @P-pan Svårt att testa tesen rakt av, eftersom det är svårt att hitta exakta masters på olika tjocka pressningar, men jag tycker att tunna pressningar låter betydligt bättre på min Balance med klämma, än på min LP12 med filtmatta, där tyngre ofta låter bättre. Vilket känns helt logiskt. Tror Brinkmann tänkt att hans konstruktion inte ska vara så känslig för media. En stökig 90-grammare från 80-talet låter också bra! :-) Vi har inga skivor kvar, men om någon är intresserad kan jag kolla om det mot förmodan finns några kvar hos Brinkmann.
 14. Daniel

  Vad lyssnar du på just nu?

  En av mina favoriter gör en del på den plattan Jose Gonzales (Junip) Mycket bra soundtrack.